شکر گوپتا در مقاله ای با عنوان«درسی از سریلانکا، بنگلادش و پاکستان؛ اگر صبر ندارید، سزاوار دموکراسی نیستید» می نویسد که انتقال آرام تحولات سیاسی سریلانکا پس از اعتراضات سال ۲۰۲۲، منجر به یک روند انتخاباتی باثبات در سال ۲۰۲۴ شد. برخلاف بنگلادش، جایی که یک دولت غیر منتخب قدرت را در دست گرفت و منجر به بی ثباتی بالقوه شد.
استدلال نویسنده مبنی بر اینکه جوامع برای غلبه بر تحولات سیاسی و حفظ دموکراسی پایدار به «صبر دموکراتیک» نیاز دارند.
گوپتا به طور مؤثر از نمونههای معاصر و تاریخی برای نشان دادن دلایل خود در مورد انعطافپذیری دموکراتیک و اهمیت کار در چارچوبهای دموکراتیک موجود، حتی زمانی که به دنبال تغییرات مهمی است، استفاده میکند. او این تصور را به چالش میکشد که راهحلهای سریع و تحمیلی خارجی میتوانند به طور مؤثری به مسائل پیچیده سیاسی در جوامع دموکراتیک بپردازند.
در این مقاله، گوپتا به تلاش های مداوم کشور نپال برای بهبود دموکراسی خود علیرغم تغییرات مکرر در رهبری و همچنین مقایسه با «انقلاب های رنگی» شکست خورده و بهار عربی اشاره می کند.مهمترین نکاتی که شکرگوپتا در این مقاله بر آن تاکید دارد عبارتند از:
- انعطافپذیری دموکراتیک:
گوپتا استدلال میکند که دموکراسیهای موفق از شهروندان و مؤسسات میخواهند که حتی در زمان تحولات، صبر و ایمان به فرآیند دموکراتیک داشته باشند. این موضوع را توانایی سریلانکا برای انتقال هموار و آسان پس از یک بحران بزرگ، نشان می دهد.
- خطرات رفع سریع:
نویسنده نسبت به جستجوی راه حل های سریع و غیر دموکراتیک برای حل مشکلات سیاسی هشدار می دهد. تضاد بین دو کشور سریلانکا و بنگلادش نشان می دهد که چگونه تلاش برای دور زدن فرآیندهای دموکراتیک می تواند منجر به بی ثباتی بیشتر شود.
- بازنمایی فراگیر:
گوپتا بر اهمیت داشتن صداهای متنوع در دولت تاکید می کند. این فراگیری به عنوان نقطه قوت کلیدی نظام های دموکراتیک ارائه می شود.
- نقد مداخله خارجی:
نویسنده استدلال می کند که انتقاد ضمنی از بازیگران خارجی یا غیرسیاسی وجود دارد که تلاش میکنند تاسیستمهای دموکراتیک را«اصلاح»کنند.این نشان میدهد راهحلهای داخلی پایدارتر هستند.
- سوگیری رسانه ها و نخبگان:
نویسنده اشاره می کند که روایت های رسانه ای و نظرات نخبگان همیشه منعکس کننده دیدگاه های گسترده تر مردم نیست.
- چشم انداز بلندمدت:
گوپتا از دیدگاه بلندمدت توسعه دموکراتیک حمایت می کند و اذعان می کند که در حالی که دموکراسی ها می توانند آشفته و ناقص باشند، اما در نهایت پایدارتر و نماینده تر از گزینه های جایگزین هستند.
- تحلیل تطبیقی:
نویسنده با بررسی تجارب چندین کشور، دلیل قانعکنندهای برای ارزش صبر دموکراتیک و دامهای بیشکیبایی میسازد.
#حسنعلی_ذکریایی
منبع»
نظر شما