حمایت های بین المللی از فلسطین افزایش یافته است

بسیاری از کشورها که زمانی با تل‌آویو همسو بودند، اکنون به سمت رویکردی انتقادی‌تر حرکت می‌کنند، زیرا درخواست‌ها برای پاسخگو کردن این رژیم در قبال اقداماتش در سرزمین‌های اشغالی افزایش یافته است.

رونامه مسلم نیوز نیجریه به مناسبت 7 اکتبر:

حمایت های بین المللی از فلسطین افزایش یافته است

بسیاری از کشورها که زمانی با تل‌آویو همسو بودند، اکنون به سمت رویکردی انتقادی‌تر حرکت می‌کنند، زیرا درخواست‌ها برای پاسخگو کردن این رژیم در قبال اقداماتش در سرزمین‌های اشغالی افزایش یافته است.

از ۷ اکتبر، چندین کشور به طور رسمی کشور فلسطین را به رسمیت شناخته و تعهد خود را به راه‌حل دو کشوری تجدید کرده‌اند. این کشورها همچنین موضع واحدی علیه اشغال غیرقانونی سرزمین‌های فلسطین توسط این رژیم اتخاذ کرده‌اند.

به گفته رمزی بارود، تحلیلگر آمریکایی - فلسطینی، همبستگی جهانی با آرمان فلسطین در بحبوحه درگیری‌های جاری به طور چشمگیری تشدید شده است. او در یک مصاحبه ویدیویی به آناتولی گفت: حمایت بین‌المللی از فلسطین و فلسطینیان از ۷ اکتبر به طور تصاعدی افزایش یافته است.

بارود تأکید می‌کند که جنبش همبستگی برای فلسطینی‌ها از ۷ اکتبر آغاز نشده است. در واقع، این کاری است که قبلا نیز توسط سازمان‌های مردمی در سراسر جهان انجام شده است. او ادامه داد: مقاومت مردم فلسطین و استقامت آن‌ها از یک سو و میزان جنایت‌های اسرائیل از سوی دیگر، به جنبش این امکان را داد تا از نظر تعداد رشد و به مخاطبان و تریبون‌های جدیدی دست یابد.

علیرغم تلاش رسانه‌های جریان اصلی غربی برای مسدود کردن روایت فلسطینی‌ها و عادی‌سازی اقدامات رژیم اسرائیل در غزه، جنبش همبستگی به گسترش خود ادامه داده است. او گفت: مردم عادی در هر کجای جهان طرفدار فلسطین هستند و اشاره کرد که تأثیرگذاران متعددی که به جمعیت‌ها و گروه های مختلف دسترسی دارند، به انتشار این پیام کمک کرده‌اند.

بارود خاطرنشان کرد در روزهای اولیه جنگ، که روایت اسرائیل از ادعاهای دروغین مبنی بر اینکه فلسطینی‌ها در حمله حماس در ۷ اکتبر مرتکب جنایات وحشتناکی شده‌اند، مورد توجه قرار گرفت. اما به گفته بارود، این ادعاهای دروغین اولیه در نهایت آشکار شد.

به گفته مقامات بهداشتی فلسطینی، جنگ این رژیم علیه غزه یکی از مرگبارترین و مخرب‌ترین جنگ‌های تاریخ اخیر بوده و نزدیک به ۴۲۰۰۰ نفر را کشته است که بیش از نیمی از آن‌ها زن و کودک هستند . او گفت : در سراسر جهان بازرسان خوبی وجود دارند که تبلیغات این رژیم را قبول ندارند.

با توجه به اینکه بیش از ۱۴۶ کشور اکنون دولت فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند، بارود این را اقدام محوری در واکنش جهانی به این درگیری می‌داند. او تأکید کرد: حامیان جدیدی به صحنه آمده اند و داستان را بدون نیاز به عبور از فیلترهای رسانه‌های غربی روایت می‌کنند ، که فضایی را برای کشورهایی مانند نروژ، ایرلند، اسپانیا و دیگران فراهم کرده است تا قدم به جلو بگذارند و بگویند: ما آماده‌ایم تا به نوعی حرکت دیگری در همبستگی با فلسطینی‌ها انجام دهیم.

بارود این تغییر را با فروپاشی آپارتاید در آفریقای جنوبی مقایسه کرد، جایی که اجماع بین‌المللی به تدریج علیه رژیم سرکوبگر تبدیل شد. او افزود: هر کاری که اسرائیل سعی کرده انجام دهد، یعنی به حاشیه راندن کامل آرمان فلسطین، شکست خورده است و آرمان فلسطین اکنون یک هدف محوری در سیاست بین‌المللی و همبستگی جهانی تبدیل شده است.

بارود همچنین بر اهمیت قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که خواستار پایان دادن به اشغال رژیم اسرائیل ظرف یک سال است، تأکید کرد. بارود اذعان کرد که این قطعنامه به تنهایی نمی‌تواند واقعیت را تغییر دهد، تأکید کرد که اشغال اسرائیل دیگر نمی‌تواند توسط جامعه بین‌المللی نادیده گرفته شود.

بارود همچنین بر این نکته تأکید کرد که حمایت قاطع بین‌المللی پشت این قطعنامه نشان‌دهنده یک شکست بزرگ برای اسرائیل از نظر سیاسی و استراتژیک است. عمر شعبان، تحلیلگر سیاسی، این مطلب را تکرار کرد و از عدم اقدام مشخص ابراز ناامیدی کرد. او گفت: این نهادها برای جلوگیری از نسل‌کشی ایجاد شده‌اند، اما آن را متوقف نکرده‌اند.

بارود در مورد احکام احتمالی دستگیری رهبران اسرائیل گفت که اگر دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) چنین اقدامی انجام دهد، بازی را تغییر خواهد داد. او استدلال کرد که چنین اقدامی اولین حرکتی از این دست خواهد بود که این رژیم را به دلیل نقض مکرر قوانین بین‌المللی به یک کشور منفور در جهان تبدیل خواهد کرد.

شعبان، بنیان‌گذار Palthink برای مطالعات استراتژیک، ابراز امیدواری کرد که حمایت فزاینده بین‌المللی از فلسطین به نتایج ملموسی تبدیل شود. او همچنین از جناح‌های فلسطینی خواست تا در برابر تجاوز رژیم اسرائیل متحد شوند. او تأکید کرد که حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین باید بر این شکاف غلبه کنند و همه جناح‌های سیاسی باید فوریت و نیاز به گرد هم آمدن را درک کنند.

برای جامعه بین‌المللی، پیام شعبان روشن بود: «ما باید جنگ را متوقف کنیم. ما به افرادی که به دلیل جنگ غزه را ترک کرده‌اند نیاز داریم که برگردند. ما به جامعه بین‌المللی نیاز داریم که مداخله کند و این رژیم را تحت فشار قرار دهد تا تجاوز خود را متوقف کند و عقب‌نشینی کند.  او در پایان گفت: رژیم اسرائیل یک قدرت اشغالگر است. ما تحت اشغال زندگی می‌کنیم و اشغال بر خلاف تمام قوانین بین‌المللی است. در اصل، جهان می‌داند که چه چیزی مورد نیاز است. آنچه جهان به آن نیاز دارد این است که اراده‌ای برای انجام کاری که می‌داند باید انجام دهد را داشته باشد.

منابع:

https://muslimnews.com.ng/2024/10/07/international-support-for-palestine-grows-as-israels-gaza-genocide-marks-1-year/

کد خبر 21340

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =