شصتمین سالگرد تأسیس کتابخانه ملی نیجریه

کتابخانه ملی نیجریه (National Library of Nigeria) یک نهاد دولتی است که مسئول جمع‌آوری، حفظ و توزیع منابع اطلاعاتی و فرهنگی در نیجریه می‌باشد. این کتابخانه به عنوان مرکز اصلی تحقیقاتی و مرجع اطلاعات در کشور، نقش مهمی در حفظ تاریخ، فرهنگ و دانش نیجریه ایفا می‌کند

شصتمین سالگرد تأسیس کتابخانه ملی نیجریه

کتابخانه ملی نیجریه (National Library of Nigeria) یک نهاد دولتی است که مسئول جمع‌آوری، حفظ و توزیع منابع اطلاعاتی و فرهنگی در نیجریه می‌باشد. این کتابخانه به عنوان مرکز اصلی تحقیقاتی و مرجع اطلاعات در کشور، نقش مهمی در حفظ تاریخ، فرهنگ و دانش نیجریه ایفا می‌کند

پروفسور چینوی ورونیکا آنونوبی، رئیس کتابخانه ملی نیجریه و استاد کتابداری و علوم اطلاعاتی بمناسبت شصتمین سالگرد تأسیس کتابخانه ملی نیجریه به چالش‌های این کتابخانه پرداخته است.

چالش‌های اصلی این مرکز کمبود بودجه، مشکل اسکان و کمبود نیروی انسانی و عدم تکمیل کتابخانه جدید است.

کتابخانه ملی نیجریه در شهر ابوجا (پایتخت نیجریه) قرار دارد، اما شعباتی نیز در سایر نقاط کشور دارد. در حال حاضر این مرکز فرهنگی 619 کارمند در 34 شعبه در سراسر کشور دارد .

کتابخانه ملی نیجریه در سپتامبر 1964 تأسیس و در 6 نوامبر 1964 در لاگوس به روی کاربران خود باز گشایی شد . بطوریکه این زمان، چهار سال پس از استقلال این کشور، لحظه‌ای بسیارمهم و تاریخی بود. این کتابخانه همزمان با انتقال پایتخت این کشور از لاگوس به ابوجا به این شهر انتقال یافت و بیش از 5.5 میلیون عنوان و 13 میلیون جلد کتاب دارد.

نتیجه گیری:

میزان مطالعه در نیجریه، به ویژه در مقایسه با دیگر کشورهای آفریقایی، تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله وضعیت اقتصادی، دسترسی به منابع آموزشی، فرهنگ مطالعه و مشکلات اجتماعی و سیاسی قرار دارد.

در بسیاری از مناطق نیجریه، به دلیل مشکلات اقتصادی، دسترسی به کتاب‌ها، اینترنت و دیگر منابع آموزشی محدود است. این مسئله باعث شده است که برخی افراد نتوانند به راحتی به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند. با این حال، در مناطق شهری و بخصوص در پایتخت (آبوجا) و بزرگ‌ترین شهر (لاگوس)، امکان دسترسی به کتابخانه‌ها و منابع دیجیتال بیشتر است.

طبق گزارش‌های مختلف، میانگین زمان مطالعه در نیجریه نسبت به کشورهای پیشرفته کمتر است. به‌طور خاص، مطالعه کتاب‌های غیر درسی (غیردانشگاهی) در نیجریه نسبت به دیگر کشورهای آفریقایی نیز کمتر است . گزارش جهانی که بر اساس شاخص‌های مختلف آموزشی انجام شده است، حاکی از آن است نیجریه در پایین‌ترین رتبه‌ها در زمینه میزان مطالعه و دسترسی به آموزش در سطح جهانی قرار دارد.

بحران‌های اقتصادی، فساد، جنگ‌ها و ناامنی‌ها تأثیرات منفی زیادی بر میزان مطالعه و دسترسی به آموزش در نیجریه داشته است. بسیاری از افراد به دلیل مشکلات مالی قادر به خرید کتاب یا پرداخت هزینه‌های آموزشی نیستند.همچنین، کمبود معلمان مجرب، امکانات آموزشی ناکافی و زیرساخت‌های ضعیف نیز بر کیفیت آموزش و مطالعه اثرگذار است.

با این اوصاف میزان مطالعه در نیجریه، در مجموع، نسبتاً پایین است، اما تلاش‌هایی برای ارتقای این فرهنگ در حال انجام است. با توجه به چالش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی موجود، هنوز راه زیادی برای توسعه کامل فرهنگ مطالعه در نیجریه وجود دارد

منابع:

 

https://exced.ucoz.com/index/the_national_library_of_nigeria/0-44

https://tribuneonlineng.com/reading-culture-would-have-been-abysmally-low-without-national-library-prof-anunobi/

https://ng.linkedin.com/in/chinwe-anunobi-798852170

 

کد خبر 21673

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =