با برندگان نیجریه ای جایزه بزرگ ادبی شیخ حمد در قطر بیشتر آشنا شوید
دو دانشمند برجسته مسلمان نیجریه - پروفسور مسعود محمود جیمبا و شیخ دکتر شرف الدین راجی گبادبو از جمله برندگان جایزه شیخ حمد برای ترجمه و تفاهم بین المللی بودند. این دو نفر در روز سه شنبه 10 دسامبر در مراسم اختتامیه دهمین دوره جایزه که در هتل مارسا ملاز کمپینسکی در دوحه قطر برگزار شد، در کنار سایر برندگان سایر کشورهای شرکت کننده مورد تقدیر قرار گرفتند.
پروفسور جیمبا، استاد ادبیات عرب و معاون دانشگاه ایالتی کوارا، برای ترجمه آثار خود از زبان های اروپایی به عربی، به ویژه ترجمه «شکارچی شجاع در جنگل ارواح» (واکا الورن) برنده جایزه شیخ حمد برای ترجمه شد.
او به عنوان یکی از متخصصان و محققان در زمینه زبان و ادبیات عرب شناخته میشود. پروفسور جیمبا در تدریس و پژوهشهای دانشگاهی در حوزههای مختلف زبانشناسی، ادبیات عرب، و فرهنگ اسلامی فعالیت داشته است. او علاوه بر نقش تدریس، مسئولیتهای مدیریتی و اجرایی در دانشگاه ایالتی کوارا را نیز بر عهده دارد و در توسعه علمی و فرهنگی این دانشگاه نقش موثری ایفا کرده است.
پروفسور جیمبا بهویژه در ترویج آموزش زبان عربی و حفظ میراث ادبی و فرهنگی اسلامی در نیجریه شناخته میشود.
شیخ دکتر گبادبو، واعظ و مدیر مرکز اسلامی در اوگبوموسو، نیجریه، نیز برای ترجمه کتاب «بولغ المرام» و سایر کتاب ها از عربی به زبان یوروبا برنده این جایزه شد.
شیخ دکتر گبادبو یکی از شخصیتهای برجسته دینی و مذهبی در نیجریه است. او مدیر مرکز اسلامی نیجریه و از علمای شناخته شده در این کشور محسوب میشود. شیخ گبادبو به عنوان یک واعظ، کارهای زیادی در زمینه ترویج آموزههای اسلامی و تربیت نسل جوان مسلمان انجام داده است.
او همچنین در راستای تقویت وحدت میان مسلمانان و معرفی ارزشهای اسلامی در جوامع مختلف فعالیت میکند. دکتر گبادبو از طریق آموزش و سخنرانیهای خود در زمینههای مختلف اسلامی، به خصوص در عرصههای تفسیر قرآن، فقه اسلامی، و اخلاق، تأثیر زیادی بر جامعه اسلامی نیجریه گذاشته است.
حداقل 35 کشور از جمله 17 کشور عربی در این مسابقه شرکت کردند که فرانسوی و انگلیسی به عنوان زبان های اصلی در دسته کتاب های منحصر به فرد هستند، در حالی که زبان های دیگر مانند بلوچی، تاتار، مجارستانی و یوروبا به عنوان زبان های ثانویه طبقه بندی شدند.
دبیرکل جایزه شیخ حمد برای ترجمه و تفاهم بین المللی، دکتر حسن النعمه، تاکید کرد که این جایزه به طور مداوم در تلاش است تا چراغ های فرهنگ عرب و سهم آن در تمدن بشری را منتقل کند و تأکید کرد که این جایزه پلی به دنیاهای دیگر است که از آن الهام بخش پیشرفت و اندیشه بشری است.
به گفته وی این جشنواره دهمین دوره خود را برگزار می کند و از سال 2015 آغاز به کار کرده است.
منابع:
https://muslimnews.com.ng/2024/12/11/two-nigerian-muslim-scholars-win-international-awards/
نظر شما