شهرک سینمایی راموجی
شهرک سینمایی راموجی مرکز تولید فیلم و سریال سینمای تالیوود در شهر حیدرآباد هند است. این شهرک سینمایی در زمینی به وسعت بیش از 674 هکتار به عنوان بزرگترین شهرک سینمایی در جهان محسوب می گردد و در کتاب گینس به ثبت رسیده است. این شهرک سینمایی توسط شرکت رسانه ای تلگو که موسس آن آقای رامجی رائو (یکی از ثروتمندان هند) در سال 1996 تاسیس گردید و زمان تاسیس آن روزنامه گاردین در گزارشی آن را «شهری در یک شهر» توصیف کرد.
این شهرک سینمایی علاوه بر تولید محصولات سمعی و بصری، مقصدی جذاب و محبوب برای جهانگردان و توریست ها تبدیل شده است. در این شهرک سینمایی از انواع وسایل سرگرمی برای بچه ها می باشد و جالب آنکه سالانه یک و نیم میلیون از شهر های مختلف هند و کشورهای دیگر از این شهرک بازدید می کنند.
تاریخچه:
شهرک فیلم سازی راموجی، واقع در حومه شهر حیدرآباد در منطقه عبدالله پورمت، توسط تاجر معروف جنوب هند راموجی رائو احداث گردید. راموجی رائو تاجر هندی و صاحب رسانه ها مختلف همچون روزنامه Eenadu، شبکه تلویزیونی ETV و شرکت تولید فیلم و سریال Ushakiran Movies و تهیه کننده فیلم گوناگون بود. در ابتدا این شهرک برای ساخت استدیوهای بزرگ هالیوود در نظر گرفته شده بود. پس از آن تاجر رائو برآن شد که شهرکی بزرگ برای گسترش فیلم و سریال به ویژه برای سینمای تالیوود احداث کند. زمین این شهرک سینمایی در قراردادی میان تاجر راموجی رائو با مدیر هنری جناب آقای نیتش روی Nitish Roy به امضا رسید. در این قرار داد آمده است که دخل و تصرف های زیادی در روی این زمین بعلت منطقه جنگلی بودن و همچنین کوهستانی بودن آن صورت نپذیرد. فیلم Maa Naannaku Pelli اولین فیلمی بود که در این شهرک در سال 1997 ساخته شد.
تجهیزات و امکانات شهرک سینمایی:
شهرک فیلم سازی راموجی دارای مجموعه وسیعی از فضاهای طبیعی جنگلها، باغها، هتلها، ایستگاه راهآهن، ساختمان ها و فضای فیلم برداری و لوکیشن های مخصوص و غیره است. این شهرک سینمایی مجهز به 47 استدیو استیج صدا و ست دائمی و همچنین آشپزخانه مرکزی است که برای کارمندان و بازدیدکنندگان خوراک و غذا تامین می کند. در این شهرک سینمایی شش هتل وجود دارد و بازدید از لوکیشن ها در این شهرک از طریق اتوبوس فراهم شده است. شهر فیلم راموجی تقریباً 20 هزار کارمند و ماموران و خدمات دارد و سالانه حدود 400 تا 500 فیلم را به زبان های مختلف هند تولید می شود. در این شهرک روزانه 15 فیلم به صورت همزمان ساخته می شود.
گردشگری
شهرک فیلم راموجی علاوه بر قابلیت های تولید فیلم و سریال، به عنوان یک مقصد جذاب برای توریست ها به ویژه در آخر هفته به شمار می آید. در این شهرک انواع جاذبه های طبیعی و همچنین ساختمان ها با طرح های کهن و باستانی ساخته شده است و مردم می توانند در این شهرک بازدید کنندگان می توانند همه جاذبه ها را یکجا مشاهده کنند. بنا بر آمارهای ارائه شده، این شهرک سینمایی سالانه 1.5 میلیون بازدید کننده را به خود جذب می کند.
https://www.ramojifilmcity.com/
تهیه کننده: ذاکر حسین شیخ و محمد علی ابوطالبی منصوری
نظر شما