در این گزارش آماری که نتیجهی گزارش تنهایی 2024 شرکت بیمه سلامت تشنیکر-کرانکنکاسه (TK) است و در برلین منتشر گردید، اعلام شد: حدود ۶۰ درصد از پرسش شوندگان یا غالباً، یا گاهی اوقات و یا به ندرت از این احساس منفی در زندگی خود رنج میبرند.
براساس این نظرسنجی، برای چهار درصد تنهایی یک همراه همیشگی است، در حالی که ۱۳ درصد از این افراد تنها گاهی احساس تنهایی دارند و ۴۱ درصد به ندرت تنهایی را احساس میکنند.
تنهایی، مشکل فزاینده در میان جوانان
طبق این نظرسنجی معتبر، جوانان ۱۸ تا ۳۹ سال بیش از سایر گروههای سنی در آلمان از تنهایی رنج میبرند. موضوع نگرانکننده این است که بسیاری از این جوانان از دورههای انزوا و کنارهگیری اجتماعی خارج نمیشوند، که این وضعیت اغلب منجر به پیامدهای منفی برای سلامتی آنها میشود. جوانان آلمانی نهتنها بیشتر از دیگران احساس تنهایی میکنند، بلکه این وضعیت فشار روانی بیشتری به آنها وارد میکند.
این گزارش نشان داد جوانان آلمانی بین ۱۸ تا ۳۹ ساله بیشترین آسیب را تجربه میکنند. از میان ۶۸ درصد جوانانی که تجربه احساس تنهایی را دارند، ۵ درصد گفتهاند که اغلب احساس تنهایی میکنند، ۱۷ درصد گاهی اوقات این احساس را دارند و ۴۶ درصد آن را بهندرت تجربه میکنند. بااینحال، این ارقام در مقایسه با سایر گروههای سنی بالاتر هستند.۳۶ درصد از جوانان آلمانی که تجربه احساس تنهایی دارند، اعلام کردهاند که این احساس آنها را بهطور نسبتاً زیاد یا بسیار زیادی تحت فشار قرار میدهد. این رقم برای افراد میانسال ۱۹ درصد و برای افراد بالای ۶۰ سال در این کشور ۲۱ درصد است.
تنهایی و پیامدهای منفی آن برای سلامتی
نتایج نشان میدهد که این پیامدها بسیار جدی هستند. افرادی که گاهی یا بهطور مکرر احساس تنهایی میکنند، بهطور قابلتوجهی بیشتر از استرس، خستگی، بیحالی، خلقوخوی افسرده، اختلالات خواب و اضطراب رنج میبرند. «ینس باس»، مدیر عامل شرکت بیمه سلامت (TK) گفت تحقیقات نشان میدهند که تنهایی مزمن بهطور آشکاری خطر ابتلا به بیماریهای روانی و جسمی را افزایش میدهد.وی این را مسئلهای جدی دانست که بسیاری از افراد قادر نیستند احساس تنهایی خود را با دیگران در میان بگذارند. بهویژه مردانی که از تنهایی رنج میبرند، تمایل کمتری به صحبت در این باره دارند. تنها ۲۲ درصد از مردانی که احساس تنهایی را تجربه میکنند گفتهاند که گاهی اوقات یا بهطور منظم درباره این موضوع با دیگران صحبت میکنند. در مقابل، این رقم برای زنان ۴۰ درصد است.
علاوه بر این، یکسوم مردان (۳۳ درصد) و یکپنجم زنان (۲۰ درصد) تاکنون هرگز در مورد احساس تنهایی خود با کسی صحبت نکردهاند. در این میان، تمایل به اینکه «مزاحم کسی نباشند» نقش مهمی دارد؛ بهطوریکه ۵۸ درصد از کسانی که هرگز درباره تنهایی خود حرف نزدهاند، این دلیل را ذکر کردهاند. ۲۹ درصد نیز بیان کردند که اعتراف به احساس تنهایی برایشان ناخوشایند است.باس افزود: این نشان میدهد که تنهایی هنوز یک موضوع ممنوعه و تابو است. این احساس با دنیای عملکردمحور و ایده زندگی شاد در تضاد است. او هشدار داد که نادیده گرفتن این احساسات منفی میتواند باعث انباشت آنها شده و به ایجاد استرس و در بدترین حالت منجر به بیماری شود.
بر اساس این گزارش، تقریباً یکچهارم (۲۳ درصد) از افرادی که احساس تنهایی میکنند، وضعیت سلامت خود را «ضعیف» یا «نهچندان خوب» ارزیابی کردهاند. این رقم در میان کسانی که بهندرت یا هرگز احساس تنهایی نمیکنند تنها ۱۳ درصد است.نتیجه تحقیقات فورسا نیز چنین چیزی را نشان میدهد. بر اساس این نظرسنجی ۲۳ درصد از پرسششوندگانی که اغلب و یا گاهی اوقات احساس تنهایی میکنند، سلامت خود را کمتر خوب یا ضعیف ارزیابی میکنند. برای افرادی که به ندرت تنهایی را تجربه میکنند یا هرگز تنها هستند، این رقم تنها ۱۳ درصد است. این گزارش، به ویژه به طور فزایندهای به آسیبهای روانی اشاره دارد. باس گفت: علائمی مانند استرس و خستگی، احساس خستگی و نشانههای افسردگی و همچنان اختلال در خواب در افراد تنها به وضوح بیشتر بروز میکند.موسسه نظرسنجی «فورسا» در ماه می به فرمایش شرکت بیمه صحی (TK) برای این نظرسنجی تلفونی با ۱۴۰۳ نفر بالاتر از ۱۸ ساله در سراسر آلمان مصاحبه کرده است.
به اعتقاد یانوش شوبین، جامعهشناس دانشگاه گوتینگن و کارشناس شبکه تخصصی تنهایی دولت فدرال آلمان، این وضعیت یک علامت هشداردهنده است. او میگوید: «بهطور کلی، تنهایی بهعنوان یک حس، کارکرد مفیدی دارد. روانشناسان عصبشناس معتقدند که این احساس نوعی تغییر در حس درد است که به فرد در مورد آسیبهای اجتماعی هشدار میدهد و انگیزهای برای سرمایهگذاری در روابط و ایجاد روابط جدید ایجاد میکند. وی افزود که دوران جوانی و بزرگسالی، بهویژه پس از ترک خانه والدین، با چالشهای توسعهای زیادی همراه است که به ساختار جدید شبکه اجتماعی فرد مربوط میشود. شوبین، جامعهشناس، تأکید کرد که تحقیقات جدید نشان میدهند تنهایی بهخودیخود میتواند باعث بیماری شود. برخلاف تصورات گذشته که بیماری را علت انزوای اجتماعی میدانستند، اکنون مشخص شده که تنهایی یک عامل استرسزاست، بهاندازه گرسنگی یا درد اولیه و مهم. بنابراین، سیگنالی است که فرد باید در سریعترین زمان ممکن به آن واکنش نشان دهد. اگر این کار انجام نشود، احتمال بروز برخی بیماریها افزایش مییابد.
راههای مقابله با تنهایی
چگونه میتوان بهطور مؤثر با تنهایی مقابله کرد؟ یکی از نهادهایی که به این مسئله میپردازد، شبکه مهارتهای مقابله با تنهایی است که توسط وزارت خانواده دولت فدرال تأسیس شده است. این شبکه به بررسی علمی دلایل و پیامدهای تنهایی میپردازد، اقدامات پیشگیرانه را جمعآوری و هماهنگ میکند و ارتباطات در این زمینه را بهبود میبخشد. این نهاد بر روی نقشهای بهطور دقیق بر اساس کد پستی، پیشنهادهایی برای تمامی گروههای سنی ارائه میدهد تا افراد بتوانند ارتباطات اجتماعی برقرار کنند.یک نمونه از این برنامهها، «قدمزنی و گفتگو برای زنان» است که توسط ویوین الر از فرانکفورت آغاز شده است. این برنامه که برگرفته از مدلهای آمریکایی است، اکنون در چندین شهر آلمان ارائه میشود و زنان علاقهمند میتوانند بدون محدودیت و بهطور خودجوش به آن بپیوندند. الر در این باره توضیح میدهد: «بیشتر شرکتکنندگان بین ۲۵ تا ۳۵ سال دارند – سنی که افراد معمولاً به دلیل جابهجایی محل زندگی دیگر در ساختارهای اجتماعی مشخصی ادغام نشدهاند.» او اضافه میکند: «در این برنامه، زنان میتوانند بهطور غیررسمی با دیگران صحبت کنند و ارتباطات جدیدی شکل دهند.»
این آمار نتیجهی گزارش تنهایی است توسط بیمه سلامت تشنیکر-کرانکنکاسه (TK) آلمان منتشر شد. در این پژوهش، مؤسسه نظرسنجی فورسا از ۱۴۰۳ فرد منتخب در سراسر آلمان بهصورت تلفنی نظرسنجی کرد. در این گزارش، تنهایی بهعنوان «احساس ناخوشایندی که در نتیجه عدم تطابق روابط اجتماعی با انتظارات فرد ایجاد میشود» تعریف شد.
منبع: Welt
نظر شما