فرانکفورت باردیگر چراغ‌های رمضان را روشن کرد

برای دومین سال متوالی، شهر فرانکفورت به مناسبت آغاز ماه رمضان پیامی برای همزیستی مسالمت‌آمیز ارسال می‌کند. این پیام از طریق روشنایی ویژه‌ای در سطح شهر به نمایش گذاشته شده است. . این چراغ‌ها شامگاه گذشته، با حضور نرگس اسکندری-گرونبرگ، شهردار فرانکفورت از حزب سبزها، روشن شدند.

شهردار فرانکفورت و رئیس شورای شهر، همراه با مهمانان، چراغ‌های ویژه رمضان را در خیابان Freßgass روشن کردند.مردم با شمارش معکوس از ده تا صفر در کنار هم لحظه‌ای پرهیجان را رقم زدند. سپس، نرگس اسکندری-گرونبرگ، شهردار فرانکفورت از حزب سبزها، دکمه‌ی نمادین را فشار داد و عبارت "Happy Ramadan" در خیابان Freßgass روشن شد. از چهارشنبه شب، این چراغ‌ها در این خیابان نصب شده‌اند؛ اقدامی که سال گذشته برای نخستین بار توسط شهرداری انجام شد.

در خیابان "Freßgass"، چراغ‌هایی با طرح هلال ماه، ستاره، فانوس‌های سنتی (فانوس فَنوس) و نوشته‌ی "Happy Ramadan" تا پایان ماه مارس، آغاز این ماه مقدس را یادآوری خواهند کرد. امسال، رمضان از ۲۸ فوریه آغاز و در ۳۰ مارس به پایان می‌رسد.

فرانکفورت، پیشگام نورپردازی رمضان در آلمان

به گفته مقامات شهری، فرانکفورت نخستین شهر در سراسر آلمان بود که سال گذشته چنین چراغ‌هایی را نصب کرد. این اقدام بر اساس تصویب شورای شهر فرانکفورت صورت گرفت. پس از آن، شهر کلن نیز سال گذشته اقدام مشابهی انجام داد و در محله Ehrenfeld چراغ‌هایی با طرح هلال ماه و فانوس‌های شرقی نصب کرد.

کاهش اعتراضات نسبت به سال گذشته

برخلاف سال گذشته که این اقدام با اعتراضاتی از سوی جریان‌های راست‌گرا، به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی، همراه بود، امسال تاکنون واکنش‌های منفی چندانی مشاهده نشده است. در محل برگزاری مراسم، حدود ۶۰ نفر از شهروندان حضور داشتند. همچنین، برای تأمین امنیت، چهار مأمور پلیس ایالتی و چهار نیروی پلیس شهری در محل حضور داشتند. خیابان Freßgass نیز با دو خودروی پلیس از دو طرف مسدود شده بود.

"همه ما فرانکفورتی هستیم"

هیلمی ارسلانر، رئیس شورای شهر و عضو حزب سبزها، در سخنرانی خود تأکید کرد که فرانکفورت پیشگام و الگوی یک شهر مدرن و متنوع است. او با اشاره به روشنایی رمضان در سال ۲۰۲۴، از این اقدام استقبال کرد و گفت:"ما همه فرانکفورتی هستیم."این جمله با تشویق حضار همراه شد. او همچنین تأکید کرد که جشن گرفتن در کنار هم، مردم را به یکدیگر نزدیک‌تر می‌کند، چه در بازار کریسمس و چه در ماه رمضان. او با ابراز خرسندی از افزایش مراسم‌های افطار مشترک گفت: "چه چیزی بیش از غذا خوردن در کنار هم، می‌تواند مردم را به هم پیوند دهد؟"

رمضان در فرانکفورت: جمعیتی ۱۲۰ هزار نفری از مسلمانان

طبق اعلام شورای ادیان فرانکفورت، حدود ۱۲۰ هزار مسلمان در این شهر زندگی می‌کنند. علاوه بر آن، ۲۷۰۰ نفر نیز از اعضای جماعت احمدیه در فرانکفورت هستند. ماه رمضان، که یکی از پنج ستون اصلی اسلام محسوب می‌شود، شامل روزه‌داری از سپیده‌دم تا غروب آفتاب است. در این مدت، افراد از خوردن، نوشیدن، استعمال دخانیات و سایر نیازهای جسمی پرهیز می‌کنند تا تمرکز بیشتری بر ابعاد معنوی و روحی زندگی داشته باشند.

طبق اعلام شورای مرکزی مسلمانان آلمان، ماه رمضان امسال از اول مارس (شنبه) آغاز شده و در ۳۰ مارس (شنبه) با عید فطر (Zuckerfest) به پایان می‌رسد. در این روز، به‌ویژه کودکان با خوردن شیرینی‌ها و دریافت هدایا جشن می‌گیرند.

مسلمانان بخشی از این کشور هستند

نرگس اسکندری-گرونبرگ در سخنرانی خود خطاب به مسلمانان گفت: "شما به این کشور تعلق دارید، اینجا می‌مانید و هرگز آن را ترک نخواهید کرد."این سخنان با تشویق حضار همراه شد. او تأکید کرد که فرانکفورت همواره شهری چندفرهنگی و چنددینی باقی خواهد ماند. عمر شهاتا، عضو شورای شهر از حزب سوسیال‌دموکرات (SPD)، نیز گفت که نصب نورپردازی رمضان "نتیجه تلاش‌های جامعه مدنی" است.

اسکندری-گرونبرگ سال گذشته تأکید کرده بود که این نورپردازی نمادی از همزیستی مسالمت‌آمیز تمام شهروندان فرانکفورت است و پیامی برای صلح و همدلی ارسال می‌کند. همچنین این اقدام، بیانیه‌ای علیه تبعیض و نفرت‌پراکنی محسوب می‌شود.

لطیفه قدوری، نماینده شورای هماهنگی مساجد فرانکفورت، نیز به یکی از پیام‌های مهم قرآن اشاره کرد:"ما باید با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کنیم." او از مردم خواست با اسلام بیشتر آشنا شوند و تأکید کرد که این ماه فرصتی برای شناخت فرهنگ‌ها و ادیان دیگر است.

بکیم آغای، مدیر آکادمی مطالعات اسلامی در دانشگاه گوته، نیز گفت که این جشن می‌تواند برای همه شهروندان یک تجربه ارزشمند باشد.

هزینه‌های نورپردازی رمضان در فرانکفورت

به گفته توماس فدا، مدیر شرکت گردشگری و کنگره‌ی فرانکفورت، هزینه این نورپردازی برای شهر سالانه حدود ۱۵,۰۰۰ یورو است. همچنین، هزینه خرید این چراغ‌ها در سال گذشته ۵۰ هزار یورو برآورد شده بود. این هزینه شامل نصب و جمع‌آوری سالانه‌ی این چراغ‌ها نیز می‌شود.

منبع: Frankfurter Rundschau

کد خبر 23212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =