سیاست و مناقشات درباره قطعه قبرستان مسلمانان در واینفلدن

طرح ایجاد یک قطعه قبرستان ویژه مسلمانان منجر به بحث‌های داغی شده است. در حالی که حامیان این طرح بر آزادی مذهبی تأکید دارند، مخالفان نسبت به وضع مقررات ویژه هشدار می‌دهند. قرار است در ۱۸ مه، مردم از طریق همه‌پرسی درباره این موضوع تصمیم بگیرند.

در واینفلدن، احداث یک قطعه قبرستان مسلمانان در گورستان عمومی شهر به یک موضوع بحث‌برانگیز تبدیل شده است. در رأی‌گیری که برای ۱۸ مه برنامه‌ریزی شده، مردم درباره ایجاد حداکثر ۷۰ قبر با جهت‌گیری به سمت مکه تصمیم خواهند گرفت. مخالفت با این طرح به‌سرعت شکل گرفت: اتحادیه دموکراتیک فدرال (EDU) به همراه نماینده پارلمان کانتون، لوکاس مادورین، با راه‌اندازی یک همه‌پرسی در عرض چند روز موفق شدند امضای مورد نیاز را جمع‌آوری کنند.

استدلال مخالفان: بی‌طرفی دینی گورستان باید حفظ شود

مخالفان این پروژه بر اصل بی‌طرفی دینی گورستان تأکید دارند. مادورین در مصاحبه‌ای با رسانه‌ها اظهار داشت: «اسلام در میان بسیاری از مردم باعث نوعی نگرانی و احساس ناخوشایند می‌شود این همه‌پرسی حمایت چهره‌های برجسته‌ای از حزب مردم سوئیس (SVP) و دیگر گروه‌های محافظه‌کار را به همراه دارد. آن‌ها بیم دارند که این اقدام یک سابقه ایجاد کند و سایر گروه‌های مذهبی نیز در آینده درخواست‌های مشابهی مطرح کنند.

حامیان: حق دفن مطابق باورهای دینی باید رعایت شود

در مقابل، حامیان این طرح بر حق برخورداری از یک تدفین محترمانه مطابق با اعتقادات مذهبی تأکید دارند. انجمن "جامعه اقلیت‌ها در سوئیس" (GMS) به قانون اساسی فدرال اشاره کرده و یادآور می‌شود که گورستان‌ها به‌عنوان نهادهای مدنی تعریف شده‌اند. سارا کان، یکی از نمایندگان GMS، می‌گوید: «مخالفان این طرح از چیزی که به نظرشان بیگانه است، هراس دارند او این مخالفت‌ها را ناشی از احساسات ضداسلامی می‌داند. قطعه گورستان مسلمانان در سوئیس موضوع جدیدی نیست. در بسیاری از شهرهای بزرگ مانند زوریخ، برن و لوزان چنین امکاناتی وجود دارد. اما در کانتون تورگاو، تنها در شهر فرائونفلد امکان دفن بر اساس آیین اسلامی فراهم است. پارلمان شهر واینفلدن تأکید دارد که قطعه گورستان پیشنهادی فقط مخصوص مسلمانان نخواهد بود، بلکه برای افراد با تمام باورهای مذهبی و حتی افراد غیرمذهبی نیز در دسترس خواهد بود.

پیامدهای احتمالی رأی‌گیری

تصمیم مردم واینفلدن می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای داشته باشد. در صورتی که این همه‌پرسی موفق باشد و طرح ایجاد این قطعه گورستان رد شود، این امر شکستی برای جامعه مسلمانان سوئیس محسوب خواهد شد. در سال‌های اخیر، بسیاری از مسلمانان سوئیس ترجیح داده‌اند که در همین کشور دفن شوند، به‌جای آنکه اجسادشان برای خاک‌سپاری به کشورهای مبدأ منتقل شود. این مناقشه در امتداد بحث‌های جنجالی گذشته، مانند ممنوعیت ساخت مناره‌ها و پوشش برقع، قرار می‌گیرد.

تشکیل یک حزب اسلامی جدید در واکنش به مناقشه

در همین حال، یکی از مسلمانان ساکن واینفلدن اعلام کرده است که قصد دارد یک حزب سیاسی جدید به نام "حزب اسلامی مردم سوئیس" (IVP) تأسیس کند. بسیم فیض اللهی، بنیان‌گذار این حزب، هدف خود را ایجاد یک وزنه‌ی تعادلی در برابر حزب مردم سوئیس (SVP) و بهبود برداشت جامعه از اسلام در این کشور عنوان کرده است. بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، این حزب در اول مارس، هم‌زمان با آغاز ماه رمضان، به‌طور رسمی تأسیس خواهد شد.

سرنوشت نامعلوم قطعه گورستان مسلمانان در واینفلدن

رأی‌گیری در واینفلدن با حساسیت زیادی دنبال می‌شود. در حالی که حامیان این طرح بر تساهل دینی و آزادی عقیده تأکید دارند، مخالفان نسبت به وضع مقررات ویژه و آنچه "اسلامی‌شدن" می‌نامند، هشدار می‌دهند. نتیجه‌ی این همه‌پرسی می‌تواند پیامدهای مهمی در نحوه برخورد با اقلیت‌های مذهبی در سوئیس داشته باشد.

منبع: Islamiq

کد خبر 23214

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =