رایدهی مسلمانان در مقایسه با جمعیت عمومی
مسلمانانی که تابعیت آلمان را دارند، در این انتخابات بیشتر به احزاب چپگرا رای دادند. طبق یک نظرسنجی در روز انتخابات که توسط گروه تحقیقاتی "Wahlen" به سفارش شبکه ZDF انجام شد، حزب "Die Linke" با کسب 29 درصد از آرا مسلمانان، در صدر قرار گرفت، و پس از آن حزب SPD با 28 درصد قرار داشت. در رتبههای بعدی، ائتلاف "Sahra Wagenknecht" با 16 درصد، CDU/CSU با 12 درصد، AfD با 6 درصد و حزب سبزها با 4 درصد قرار داشتند.
حضور مسلمانان در مجلس
این نتایج در ترکیب جدید مجلس فدرال آلمان نیز منعکس شد. تعداد نمایندگان مسلمان در مجلس نسبت به سال 2021 از 38 نفر به 28 نفر کاهش یافت، اما سهم آنها اکنون با 4.4 درصد، نزدیکتر به واقعیت اجتماعی است. بیشترین تعداد نمایندگان مسلمان از طرف حزب SPD (10 نفر) است، پس از آن حزب سبزها (8 نفر) و حزب چپ (7 نفر) قرار دارند. حزب CDU سه نماینده مسلمان به مجلس فرستاده و حزب AfD هیچ نماینده مسلمانی ندارد.
مقایسه رفتار انتخاباتی مسلمانان و سایر گروهها
اگر رفتار انتخاباتی مسلمانان را با گروههای کاتولیک و پروتستان مقایسه کنیم، تفاوتهای زیادی به چشم میخورد. رایدهندگان پروتستان بیشتر از سایرین به حزب اتحادیه (CDU/CSU) با 29 درصد و حزب SPD با 20 درصد رای دادند. حزب AfD نیز در میان پروتستانها 20 درصد از آرا را کسب کرد. حزب سبزها 11 درصد، حزب چپ 7 درصد، حزب BSW و FDP نیز هرکدام 4 درصد از آرا را به دست آوردند.
رایدهندگان کاتولیک نیز بیشتر از مسلمانان به حزب CDU/CSU رای دادند (39 درصد)، در حالی که SPD (15 درصد) و AfD (18 درصد) آرا کمتری به دست آوردند. حزب سبزها در این گروه 11 درصد از آرا را کسب کرد و حزب چپ 5 درصد و FDP نیز 5 درصد از آرا را کسب کردند.
بین رایدهندگان بدون مذهب، AfD با 24 درصد بیشترین حمایت را داشت، در حالی که CDU/CSU (22 درصد) و SPD (14 درصد) به مراتب کمتر رای گرفتند. حزب سبزها (14 درصد)، حزب چپ (12 درصد) و حزب BSW (6 درصد) در این گروه آرا بیشتری نسبت به میانگین کسب کردند.
منبع: Islamiq
نظر شما