ماه روزهی رمضان، روال معمول زندگی را تغییر میدهد و توجه ما را به آنچه که انسانها به همان اندازهی غذا و نوشیدنی نیاز دارند، معطوف میسازد. این موارد شامل خانواده، دوستان و همسایگان است، اما همچنین تعلق به یک جامعهی دینی و داشتن رابطهای زنده و پایدار با خدا را نیز در بر میگیرد. امسال، آغاز ماه رمضان تقریباً با دوران روزهداری مسیحیان همزمان شده است. ما میدانیم که چنین ایامی تا چه حد اهمیت دارند؛ زمانهایی که در آنها بیش از همیشه دربارهی نیازها و رفتارهای خود تأمل میکنیم، مشکلات دیگران را بیشتر مورد توجه قرار میدهیم و در نهایت سعی میکنیم وضعیت اجتماعی و سیاسی کشورمان را از منظر الهی بنگریم.
در ماه مه امسال، هشتاد سال از پایان جنگ جهانی دوم میگذرد. این یادآوری بهطور دردناکی نشان میدهد که حفظ صلح در جهان، در اروپا و حتی در محیط زندگی روزمرهی ما، همچنان یک مسئولیت مهم و فوری است. امروزه بیش از هر زمان دیگری درک میکنیم که صلح یک وضعیت تضمینشدهی همیشگی نیست، بلکه باید بارها و بارها برای آن تلاش کرد، آن را تمرین نمود و گاهی بهسختی به دست آورد. در این مسیر، ماه مبارک رمضان میتواند نقش ویژهای ایفا کند. رمضان بهطور سنتی ماه آشتی و درک متقابل است. دعوتهای فراوان به افطاری، که در آنها پیروان ادیان دیگر نیز مورد استقبال قرار میگیرند، تأثیر مثبتی بر فضای اجتماعی در شهرها و جوامع میگذارند. من از شما و جامعهی مسلمانان برای این اقدامات ارزشمند، از صمیم قلب سپاسگزاری میکنم. این نشانههای دوستی و همدلی در زمانی که اختلافات و دوقطبیشدن در بسیاری از نقاط رو به افزایش است، بسیار ارزشمند و حیاتی هستند.
با این امید، برای شما ماهی پر از برکت و در پایان آن، جشنی آرام و صلحآمیز برای عید فطر آرزو دارم. لطفاً سلامهای مرا به جوامع خود برسانید.
با احترام و آرزوی خیر،
اسقف کیرستن فهرس
رئیس شورای کلیسای انجیلی آلمان
نظر شما