بیش از نیمی از زنان مسلمان در آلمان تبعیض را تجربه کرده‌اند

اینکه در آلمان افراد به‌دلیل باور دینی یا رنگ پوست خود مورد تبعیض قرار می‌گیرند، پدیده‌ای نسبتاً رایج است؛ موضوعی که یک مطالعه جدید آن را تأیید می‌کند. همچنین، مبارزات انتخاباتی اخیر این کشور نیز تأثیر خود را گذاشته‌اند.

تبعیض نژادی در آلمان گسترده است

تبعیض به‌دلیل برداشت‌ها و برچسب‌های نژادپرستانه در آلمان نسبتاً رایج است. بر اساس یک مطالعه جدید، بیش از نیمی از افرادی که خود را متعلق به اقلیت‌های قومی یا مذهبی می‌دانند، به‌طور منظم تبعیض نژادی را تجربه می‌کنند. طبق نتایج یک نظرسنجی نماینده‌محور برای نسخه جدید پایش ملی تبعیض و نژادپرستی، ۵۴ درصد از افرادی که در اصطلاح تخصصی «دارای برچسب نژادی» تلقی می‌شوند، چنین تجربه‌ای داشته‌اند.

زنان مسلمان و سیاه‌پوستان بیشترین تبعیض را تجربه می‌کنند

در این میان، ۶۱ درصد از زنان مسلمان که در فاصله بین اوت ۲۰۲۴ تا ژانویه ۲۰۲۵ مورد پرسش قرار گرفته‌اند، گفته‌اند که در طول یک سال، حداقل ماهی یک‌بار احساس تبعیض داشته‌اند. آمار مشابهی در مورد افراد سیاه‌پوست گزارش شده است: ۶۲ درصد از مردان و ۶۳ درصد از زنان سیاه‌پوست گفته‌اند که در دوازده ماه گذشته، دست‌کم ماهی یک‌بار تبعیض روزمره را تجربه کرده‌اند. در بیش از چهار مورد از هر پنج مورد، به‌نظر آن‌ها، دلیل تبعیض، رنگ پوستشان بوده است.

برای مقایسه: ۳۲ درصد از افرادی که به‌گفته خودشان از سوی دیگران به‌عنوان عضو اقلیت‌های قومی تلقی نمی‌شوند، در طول یک سال، دست‌کم ماهی یک‌بار تبعیض را تجربه کرده‌اند – مثلاً به‌دلیل جنسیت، سن یا سایر ویژگی‌ها و نسبت‌دادن‌ها.

«غیرآلمانی دیده شدن» دلیل اصلی تبعیض

در میان گروه آلمانی‌هایی که پیش‌زمینه مهاجرت دارند، رایج‌ترین علت تبعیض «غیرآلمانی» محسوب شدن است. طبق تعریف اداره فدرال آمار آلمان، افرادی دارای پیش‌زمینه مهاجرت محسوب می‌شوند که یا خودشان هنگام تولد تابعیت آلمانی نداشته‌اند، یا دست‌کم یکی از والدینشان این‌گونه بوده اند.

تبلیغات انتخاباتی تأثیر منفی گذاشته است

طبق این بررسی، ۲۳ درصد از مردم آلمان بر این باورند که اقلیت‌های قومی و مذهبی خواسته‌های بیش‌ازحدی برای برابری دارند. همچنین، ۲۲ درصد از حدود ۹۵۰۰ فرد بین ۱۸ تا ۷۳ سال معتقد بودند که این اقلیت‌ها در سال‌های اخیر بیش از آنچه حقشان بوده، از نظر اقتصادی بهره‌مند شده‌اند.

به‌گفته «جامعه ترک‌های آلمان» (TGD)، انسجام اجتماعی در جریان مبارزات انتخاباتی اخیر پارلمان آلمان به‌شدت آسیب دیده است. رئیس فدرال این نهاد، گوکای صوف‌اوغلو، این هفته اعلام کرد: برای افرادی با پیشینه مهاجرتی، گفتمان منفی دائمی درباره مهاجرت و تنوع – که از سوی نیروهای راست افراطی تغذیه می‌شود – بزرگ‌ترین آزمون تنش‌زا در تاریخ معاصر بوده است.

 بیش از نیمی از زنان مسلمان در آلمان تبعیض را تجربه کرده‌اند

کاهش اعتماد به نهادهای دولتی

نتیجه‌ای که چندان غافلگیرکننده نیست: افرادی که قربانی تبعیض نژادی می‌شوند، به‌طور کلی اعتماد کمتری به نهادهای دولتی دارند. طبق گزارشی با عنوان الگوهای پنهان، پیامدهای آشکار، اعتماد به دولت آلمان در میان این افراد از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است – به‌ویژه در میان مسلمانان و افراد آسیایی‌تبار.

از میان مسلمانانی که گفته‌اند تبعیض را تجربه نکرده‌اند، ۸۷ درصد به پلیس اعتماد داشتند. اما در میان کسانی که تجربه مکرر تبعیض از سوی مأموران پلیس را گزارش داده‌اند، این میزان فقط ۱۹ درصد بوده است.

تأثیر تبعیض بر مشارکت سیاسی جوانان

شورای مشورتی مهاجرت و ادغام (SVR) اخیراً دریافته که جوانان دارای پیشینه مهاجرتی به‌طور کلی کمتر از هم‌سالان خود که پیشینه مهاجرتی ندارند، در عرصه سیاسی فعال هستند. به‌گفته این شورا، یکی از دلایل این موضوع، تجربه تبعیض و نژادپرستی است.

منبع: IslamiQ

کد خبر 23651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =