پاکستانی ها از هندی ها شادترند

طبق تازه‌ترین شاخص شادی که توسط گالوپ پاکستان منتشر شده است، پاکستان به جایگاهی چشمگیر در میان شادترین کشورهای جهان دست یافته و به طور قابل توجهی از همسایه بزرگ‌تر خود، هند، پیشی گرفته است.

طبق تازه‌ترین شاخص شادی که توسط گالوپ پاکستان منتشر شده است، پاکستان به جایگاهی چشمگیر در میان شادترین کشورهای جهان دست یافته و به طور قابل توجهی از همسایه بزرگ‌تر خود، هند، پیشی گرفته است.

پاکستان در میان ده کشور شادتر جهان

در نظرسنجی جدید که سطح شادی شهروندان در ۴۴ کشور را ارزیابی کرده است، پاکستان در رتبه هشتم قرار گرفت. ۷۲ درصد از پاکستانی‌ها گزارش دادند که از زندگی خود راضی و خوشحال هستند؛ آماری که به ویژه با توجه به چالش‌های سیاسی و اقتصادی سال‌های اخیر این کشور، برجسته به نظر می‌رسد.

گالوپ پاکستان تأکید کرد که این یافته‌ها نشان‌دهنده "روحیه مقاوم" مردم پاکستان است که علیرغم تورم، بی‌ثباتی سیاسی و نگرانی‌های امنیتی، همچنان نگرشی مثبت نسبت به آینده دارند. در این گزارش آمده است که عواملی همچون پیوندهای قوی خانوادگی، سنت‌های فرهنگی حمایت اجتماعی و ایمان مذهبی نقش مهمی در حفظ خوش‌بینی پاکستانی‌ها ایفا می‌کنند.

عقب‌ماندن هند

در مقابل، هند در انتهای این نظرسنجی قرار گرفت. تنها ۳۱ درصد از پاسخ‌دهندگان هندی خود را خوشحال توصیف کردند، در حالی که ۳۴ درصد نارضایتی از زندگی خود را ابراز داشتند.

تحلیلگران چندین دلیل برای امتیاز پایین شادی در هند مطرح کرده‌اند، از جمله افزایش نابرابری اقتصادی، قطبی شدن سیاسی، نگرانی درباره آزادی‌های مدنی و تشدید تنش‌های اجتماعی در میان جوامع مختلف.

تفاوت محسوس میزان شادی میان پاکستان و هند به ویژه با توجه به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و اقتصادی این دو کشور قابل توجه است و رتبه بالاتر پاکستان را به موضوعی جالب توجه برای ناظران منطقه‌ای تبدیل کرده است.

صدرنشینی چین در فهرست جهانی

در این رده‌بندی، چین در صدر قرار گرفت؛ جایی که ۸۶ درصد از شهروندان اعلام کردند که خوشحال هستند. چین در شاخص‌های شادی از چندین کشور اروپایی مانند آلمان، فرانسه و بریتانیا پیشی گرفته است.

گالوپ عواملی چون ثبات اقتصادی، بهبود سطح زندگی، حس قوی غرور ملی و ابتکارات دولت برای ارتقای روحیه عمومی را از دلایل اصلی این میزان بالای شادی در چین دانسته است.

روش‌شناسی: چگونه شادی سنجیده شد

شاخص شادی که توسط گالوپ پاکستان گردآوری شده است، بر اساس مجموعه‌ای جامع از معیارها تهیه شده که شامل موارد زیر می‌شود:

  • میزان رضایت کلی از زندگی
  • سلامت عاطفی (سطوح شادی، استرس و خشم)
  • خوش‌بینی نسبت به آینده فردی و ملی
  • احساس هدفمندی و تعلق اجتماعی
  • کیفیت روابط انسانی و حمایت‌های اجتماعی

از پاسخ‌دهندگان خواسته شد که وضعیت عاطفی کنونی خود و برداشت کلی‌شان از زندگی و جامعه‌شان را ارزیابی کنند.

طبق گفته گالوپ، این معیارها دیدگاهی دقیق‌تر و جامع‌تر از شادی اجتماعی ارائه می‌دهند تا صرفاً تکیه بر شاخص‌های اقتصادی مانند رشد تولید ناخالص داخلی (GDP).

پیامدها و تأملات

نتایج این نظرسنجی، این فرضیه رایج را که تنها رفاه مادی عامل تعیین‌کننده شادی ملی است، به چالش می‌کشد. تجربه پاکستان نشان می‌دهد که انسجام اجتماعی، تاب‌آوری و ارزش‌های فرهنگی می‌توانند در مواجهه با سختی‌های اقتصادی، نقش اساسی در شکل‌دهی به سلامت روانی شهروندان داشته باشند.

برای سیاستگذاران پاکستانی، این یافته‌ها هم نشانه‌ای امیدبخش و هم یادآوری ضرورت حفظ و تقویت عواملی است که به شادی ملی کمک می‌کنند.

در مورد هند، این نظرسنجی می‌تواند هشداری برای توجه به نگرانی‌های عمیق‌تر اجتماعی و سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینه ارتقاء سلامت روان، عدالت اجتماعی و اعتماد اجتماعی باشد.

در همین حال، تداوم صدرنشینی چین در رده‌بندی شادی احتمالاً موجب مطالعات بیشتری در زمینه چگونگی ایجاد تعادل میان رشد اقتصادی و رفاه شهروندان در اقتصادهای نوظهور خواهد شد.

https://tribune.com.pk/story/2542813/pakistan-outshines-india-in-latest-happiness-rankings

کد خبر 23824

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =