راویل عین الدین در نخستین دیدار خود با سفیر جدید آمریکا، به پیشینه روابط دوستانه سفارت آمریکا با جامعه مسلمانان روسیه اشاره کرد

شیخ راویل عین الدین در اقامتگاه خود در مسجد جامع مسکو سفیر فوق العاده و تام الاختیار آمریکا در مسکو آقای جان مید هانتسمن را با تحیت سنتی اسلامی - آرزوی صلح و رحمت خداوند «السلام علکیم و رحمت الله و برکاته» پذیرفت.

کریستوفر رابینسون  وزیر مشاور در امور سیاسی، سارا چاچا  دبیر دوم بخش سیاسی و کارمندان سفارت همراه سفیر در این دیدار بودند.

دمیر حضرت گیزاتولین معاون اول رئیس اداره روحانیت روسیه، دمیر محی ­الدین ­اف  معاون اول رئیس اداره روحانیت روسیه، روشن حضرت عباس­اف معاون رئیس شورای مفتیان روسیه و معاون امور بین الملل و جمعی دیگر از کارمندان اداره روحانیت و مفتیان به استقبال سفیر آمدند.

این نخستین دیدار مفتی با سفیر جدید آمریکا است. در حین آشنایی مهمان بلند پایه با تاریخ اسلام و وضع امروزی مسلمانان روسیه، مفتی تاکید کرد، اسلام در کشور ما از قرن­ ها پیش دین اقوام بومی بوده است. وی گفت: «ما معتقدیم، حقوق مسلمانان در روسیه نباید به هیچ وجه پایمال شود. اقوام روسیه در خاک خود قرن­ ها زندگی مسالمت آمیز داشته­ اند. بدیهی ست که یک چنین تجربه مورد علاقه روسای کشورهای اروپا است.»

مفتی همچنین تاکید کرد که ریئس جمهور روسیه شخصا اجازه داد تا بازسازی ساختمان قدیمی که درباره آن بارها مسلمانان به ریاست جمهوری پیشین مراجعه کرده بودند، انجام شود.

میهمانان با علاقمندی زیاد به تاریخ افتتاح مسجد جامع مسکو در ۱۱۴ سال پیش و بازسازی و افتتاح جدید آن در سال ۲۰۱۵ با حضور آقای پوتین، سران کشورهای اسلامی و نمایندگان بلندمرتبه گوش دادند.

آقای جان هانتسمن گفت، قبل از ملاقات امروز آقای جان تفت سفیر قبلی آمریکا در روسیه به او درباره شرکتش در مراسم­ های فوق الذکر خبر داد و به روابط سازنده و احترام متقابل با مفتی شیخ راویل عین­الدین اشاره کرد. به نوبه خود جناب مفتی یادآور شد که در این سی سالی که ایشان به اسلام و مسجد جامع مسکو خدمت می­کند، ارتباطات مثبت و احترام متقابل میان مسلمانان روسیه و تمامی سفرای آمریکا در مسکو برقرار بوده است. وی ابراز امیدواری کرد که این سنت در مورد آقای جان هانتسمن هم حفظ شود.

همچنین سفیر با حوزه ­ها و دامنه فعالیت سازمان ­های روسی زیر نظر اداره روحانیت، ایجاد نظام آموزش دینی و روشنگری، همکاری با دانشگاه­های برتر که به تربیت کادرهای مذهبی در بالاترین سطح می­ پردازند، گفتگوی بین ادیان در کشور، همکاری­ های موفقیت آمیز با سازمان ­های اسلامی در سراسر جهان و همچنین همکاری با روسا و وزرای کشورهای اسلامی آشنا شد.   

در این نشست با سفیرآمریکا در خصوص پروژه­ های اصلی و بین المللی مانند آزمون بین المللی قرائت قرآن، همایش بین المللی برای گفتگو نظیر همایش بین المللی مسلمانان و کنفرانس «راه ابریشم معنوی» که با هدف به کار گیری و معرفی ماهیت واقعی دین مبین اسلام، دین صلح و سلام و دینی که جنگ و کشتار انسان­ های بی­گناه را ممنوع می­داند، صحبت شد.

شنیدن این موضوع که آن سنت­ هایی از اسلام که تا به امروز در بروکلین پابرجا اند را تاتارهای ساکن بروکلین در اوایل قرن ۱۹با خود به نیویورک برده­اند، برای سفیر بسیارجالب بود.

شیخ راویل عین­ الدین از خاطره خوب آشنایی با آقای تامس مانسن هنگام یکی از سفرهایش به آمریکا نقل کرد.

تامس مانسن فعال مذهبی آمریکایی، نویسنده و شانزدهمین رئیس کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخرالزمان و یا کلیسای مورمون­ها که جان هانتسمن یکی از پیروان است، می­ باشد. شیخ عین الدین از مرگ نابهنگام آقای تامس مانسن ابراز تاسف کرد.

مفتی همچنین از سفیر قبلی آقای تفت به خاطر توجه، پیام ­های تبریک به مسلمانان برای روزهای جشن و عید، برگزاری افطار در سفارت خانه آمریکا در مسکو و کنسولی­ های آمریکا در شهر­های روسیه قدردانی کرد.

شرکت کنندگان در ملاقات متفق­ القول به شباهت و نزدیکی اسلام و کلیسای مورمون­ ها اشاره کردند. همچنین به مهمانان مجلات و کتاب های نفیس اهداء شد.

آقای هانتسمن با این نظر که حل و فصل مسایل موجود نیازمند وحدت، جستجوی زمینه­ های مشترک و مطالعه تاریخ مردم است، موافق بود.

سفیر فوق العاده و تام الاختیار آمریکا در مسکو آشنایی خود با سنت­ های اقوام و پیروان ادیان روسیه را، با آبتنی در حوضچه یخ در ایام غسل تعمید آغاز کرد.

مفتی شیخ راویل عین الدین از مهمانان دعوت کرد مطالعه سنت­ های اقوام روسیه را از مهمان­ نوازی و غذاهای لذیذ تاتاری سر سفره ناهار شروع کنند.

در پایان دیدار طرفین علاقمندی خود را جهت ادامه گفتگو ابراز کردند.

منبع خبر: سایت رسمی شورای مفتیان روسیه

http://dumrf.ru/common/event/۱۳۳۸۳

تاریخ خبر: ۱۹ بهمن ۱۳۹۶

کد خبر 2867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =