"مرید البرغوثی" در سال ۱۹۴۴م در "دیر غسّانه" نزدیک شهر "رام الله" فلسطینی به دنیا آمد . وی با همسرش "رضوی عاشور" داستانسرای مصری زوج ادبی تشکیل دادند و فرزندشان "تمیم البرغوثی" نیز یکی از شعرای فلسطینی است .

"مرید البرغوثی" در سال ۱۹۴۴م در "دیر غسّانه" نزدیک شهر "رام الله" فلسطینی به دنیا آمد . وی با همسرش "رضوی عاشور" داستانسرای مصری زوج ادبی تشکیل دادند و فرزندشان "تمیم البرغوثی" نیز یکی از شعرای فلسطینی است .

این نویسنده و شاعر فلسطینی در سال ۱۹۶۳م برای ادامه تحصیل کرانه باختری را ترک و به مصر (قاهره) رفت و چون صهیونیست های اشغالگر از بازگشت فلسطینیان به مناطق اشغال شده جلوگیری می کردند، برغوثی (پدر)۳۰ به مدت سال نمی توانست به زادگاهش بازگردد.

سرانجام این داستانسرا و شاعر فلسطینی، روز شنبه (۱۳/۲/۲۰۲۱م برابر با ۲۵/۱۱/۱۳۹۹) دار فانی را وداع کرد و ۱۲ دیوان شعر و دو کتاب داستان که یکی از انها، داستان"رأیت رام الله" یا (رام الله را دیدم) می باشد.

   ۱. اولین دیوان شعر برغوثی، "الطوفان و اعاده التکوین" یا ( طوفان و بازسازی دوباره)، (۱۹۷۲) و آخرین دیوان شعریش "استیقظ لکی تری الحلم" یا (بیدار شو تا رؤیا را ببینی) بود (۲۰۱۸م) می باشد. و دیوان های شعری دیگری مانند "فلسطین فی الشمس" یا (فلسطین در آفتاب)، (۱۹۷۴م)، "طال الشتات" یا (آوارگی طولانی شد)، (۱۹۷۸) که معروفترین دیوان شعری این شاعر فلسطینی است، و "زهر الرمان" یا (گُل انار)، (۲۰۰۰م) نیز سروده است .

۲. "ادوارد سعید" اندیشمند فلسطینی در مقدمه کتاب " رام الله را دیدم" نوشت: حقیقتا هنر نویسندگی برغوثی شگفت انگیز است،زیا که وی در کتابش مطالب جذاب پیرامون قیام بر علیه صهیونیست ها می نویسد اما در نوشته اش تلخی و مرارت وجود ندارد . وی با اینکه به رهبران فلسطینی اهانت نمی کند اما با نوشته هایش، سازشکاران را آزار می دهد .

۳. متاسفانه هر شاعر فلسطینی که دنباله رو خط مقاومت با صهیونیست ها است و خط سازشکاری رهبران کنونی فلسطینی در تعارض باشد، کمتر در رسانه های عربی و غربی فرصت خودنمایی و معرفی آثار خود می یابد و برغوثی یکی از انها است، گرچه در بین مردم فلسطین محبوبیت ویژه ای دارد.

۴. تمیم برغوثی فرزند مرید البرغوثی، شاعر، روشنفکر، سیاستمدار تحصیل کرده و انسان آگاه و بیداری است که به دلیل سرودن قصاید بی نظیری چون «فی القدس» (در قدس) و دیگر قصاید، جایگاه ویژه ای را در شعر مقاومت فلسطین به خود اختصاص داده؛ به گونه ای که شاعر «قدس» نامیده شده است .

۵. تاریخ شعر مقاومت فلسطین چهره‌های مختلفی را به خود دیده است،‌ شاعرانی مانند مرید البرغوثی، محمود درویش (شاعر مقاومت) ،‌ نزار قبانی‌، غسان کنفانی‌، فدوی طوغان،‌ توفیق زیاد ،‌ حافظ علیان، یوسف عبدالعزیز،‌ سمیع القاسم، ولید منیر، و ...

تهیه کننده : محمد هادی تسخیری

کد خبر 4075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =