اسلام کارکردی: احیا و تحقق بخشیدن ارزش‌های اسلامی

دین دارای دو نقطه قوت اصلی است، یعنی به عنوان یک عامل وحدت (محور وحدت) و یک عامل تفرقه (محور تفرقه). در بیان کارشناسان پدیدارشناسی دینی حقیقتی وجود دارد که دین یکسان با هسته است. از یک طرف، می تواند کاربردهای خارق العاده ای برای زندگی بشر مثلاً به عنوان یک ژنراتور برق بسیار ارزان تر فراهم کند

نویسنده: پروفسور دکتر نصرالدین عمر

سال نشر: ۲۰۱۴ م

دین دارای دو نقطه قوت اصلی است، یعنی به عنوان یک عامل وحدت (محور وحدت) و یک عامل تفرقه (محور تفرقه). در بیان کارشناسان پدیدارشناسی دینی حقیقتی وجود دارد که دین یکسان با هسته است. از یک طرف، می تواند کاربردهای خارق العاده ای برای زندگی بشر مثلاً به عنوان یک ژنراتور برق بسیار ارزان تر فراهم کند و این شش کشور پرجمعیت جهان به جز اندونزی از آن استفاده کرده اند. اما از طرف دیگر می تواند به بومرنگ برای جهان بشریت تبدیل شود، همان‌طور که در هیروشیما و ناگازاکی اتفاق افتاد.

در یک جامعه کثرت گرا که مملو از گروه های چند ملیتی، زبانی و مذهبی است، به ویژه توسط جزایر مانند اندونزی از هم جدا شده اند، به خوبی درک می شود که ارائه دین به عنوان یک عامل وحدت چقدر مهم است. دین علاوه بر اینکه یک باور کاملاً پذیرفته شده است، به عنوان یک کنترل اجتماعی و محرک توسعه با بعد انسانی نیز عمل می کند. حتی دین نیز به عنوان ابزاری برای چسبندگی وحدت و انسجام ملی نقش دارد. با درک اهمیت دین، ​​عملکرد و نقش دین باید در زندگی جامعه و دولت داری حفظ شود.

بپذیریم یا نپذیریم، بخواهیم یا نخواهیم، قدرت دین به عنوان یک عامل وحدت در آن بسیار نقش داشته است. رهبران و نخبگان حاکم ممکن است تغییر کنند، اما قدرت ارزش ها و هنجارهای دینی به عنوان قانون زندگی در جامعه همچنان به کار خود ادامه می دهد.

هر جامعه دینی در اندونزی صرف نظر از اینکه حاکم چه کسی است، آموزه ها و قوانین دینی خود را مطاعانه اجرا می کند. دین یکی از حساس ترین عوامل در اندونزی است. این قابل درک است، زیرا مردم و ملت اندونزی از متدینین هستند.

همبستگی دینی معمولاً فراتر از سایر روابط اولیه، مانند روابط قبیله ای و روابط خویشاوندی است. بنابراین، ترتیب امت بین ادیان در چارچوب دولت واحد جمهوری اندونزی نیاز به توجه ویژه دارد. علاوه بر این،

عملکرد حیاتی دین در زندگی اجتماعی و دولت داری، به ویژه در متن جامعه ملت ما که دوره گذار از اصلاحات را طی می کند، بسیار ضروری است. کارکرد حیاتی دین نه تنها برای بیدار کردن و آگاهی بخشی ذهنیت و رفتار افراد جامعه است، بلکه جهت دادن به مفهوم و برنامه ریزی توسعه نیز لازم است.

از طریق این کتاب، از ما دعوت می شود که کتاب مقدس (قرآن کریم) را دوباره بخوانیم و بررسی کنیم تا در جامعه قرار بگیرد. به آینده ای بهتر نگاه کنیم و فقط در گذشته متوقف نشویم، بلکه به یک تاریخ باشکوه تبدیل و تکرار شود.

مطالب کتاب

- فصل ۱: الگوی جدیدی از درک قرآن

- فصل ۲: ​​یادگیری از قرآن

- فصل ۳: دین عملکردی

- فصل ۴: تأسیس جامعه مدنی

- فصل ۵: ایجاد ارتباطات جامعه بین فرهنگی

- فصل ۶: تصوف شهری

- فصل ۷: مسائل جنسیتی

- فصل ۸: اخلاق سیاسی اسلامی

- فصل ۹: اسلام و هنر

- فصل ۱۰: مسائل مربوط به امت

- مشخصات نویسنده

کد خبر 6196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =