مسئولان انجمن تازه‌تاسیس اسلام سکولار در هامبورگ مدعی‌اند که می‌خواهند صدای بخشی از مسلمانان در آلمان باشند. این در حالی است که موسسان این انجمن همواره موضعی انتقادی نسبت به اسلام و انجمن‌های اسلامی شیعه و سنی داشته‌اند. آن‌ها می‌خواهند قراردادهای انجمن‌های اسلامی و دولت ایالتی هامبورگ را مورد بازبینی قرار دهند و ممنوعیت پوشیدن روسری برای دختران زیر ۱۴ سال را به تصویب برسانند.

هفته گذشته، انجمن اسلام سکولار در هامبورگ تاسیش شد. اعضای این انجمن اعلام کردند که می‌خواهند صدای بخشی از جامعه مسلمانان هامبورگ باشند که کمتر شنیده شده است. نجلا کلک، جامعه‌شناس ترک‌تبار در آلمان که یکی از موسسان این انجمن است، درباره انگیزه تاسیس چنین موسسه‌ای در صفحه فیس‌بوک خود نوشت:« این انجمن غیرحزبی که در حال حاضر ۱۵ عضو دارد، تلاش خواهد کرد تا به جدایی دین از سیاست در آلمان لطمه‌ای وارد نشود. علاوه بر این، ایجاد انجمن‌های اسلامی مستقل در مقابل موسساتی مانند اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب که از خارج از آلمان حمایت می‌شوند، بسیار مهم است و باعث ایجاد تعادل در جامعه آلمان می‌شود.»

پیش از این نیز در سال ۲۰۱۸، گروهی از مسلمانان لیبرال آلمان مانند مانند سیران آتش(وکیل)، علی ارتان توپراک(رئیس جامعه کردهای آلمان)و احمد منصور(روان‌شناس) مجمع "اسلام سکولار" را تاسیس کردند. این گروه به تسلط انجمن‌های محافظه‌کار مذهبی بر کنفرانس اسلامی انتقاد داشتند و می‌خواستند “ برداشتی امروزی از اسلام" را به جامعه آلمان ارائه دهند.

حال به نظر می‌رسد که اعضای انجمن اسلام سکولار در هامبورگ نیز با فعالیت‌های انجمن‌های اسلامی سنی و شیعه و همکاری آن‌ها با دولت ایالتی هامبورگ مشکل دارند و می‌خواهد بر این فعالیت‌ها نظارت کنند. پول نلن، از اعضای هیات مدیره انجمن اسلام سکولار درباره خواسته‌های اعضای این انجمن به نشریه ولت گفت:«ما می‌خواهیم در فعالیت‌های مشترک انجمن‌های اسلامی و دولت ایالتی دخیل باشیم. از سال ۲۰۱۲، دولت ایالتی قراردادهایی را با انجمن‌های اسلامی مانند شورای اسلامی، اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب و انجمن مراکز فرهنگی اسلامی در حوزه‌های مختلف امضا کرده است. حال بسیاری از این قراردادها در حال اتمام است. به نظر ما انجمن‌ها به بسیاری از مفاد قانون اساسی پایبند نیستند. با این وجود، بسیار کم پیش می‌آید که دولت‌های ایالتی، مسئولان انجمن‌های اسلامی را به دلیل فعالیت‌هایشان، مورد بازخواست قرار دهند. به همین‌دلیل، ما می‌خواهیم قراردادهای این سازمان‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.»

او افزود:« ما همچنین خواهان ممنوعیت پوشیدن روسری برای دختران زیر ۱۴ سال در موسسات آموزشی و اعلام بی‌طرفی مذهبی در مدارس هامبورگ هستیم.  همه اعضای انجمن تلاش خواهیم کرد تا نمایندگان پارلمان ایالتی را قانع کنیم تا به چنین ممنوعیتی رای دهند.»

منبع:ولت

لینک خبر:

https://www.welt.de/regionales/hamburg/article205499961/Hamburg-Neuer-Verein-fuer-saekularen-Islam-Necla-Kelek-im-Vorstand.html

کد خبر 846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =