جایزه صلح درسدن امسال به دختری مسلمان از سوریه اهدا می‌شود. این جایزه که معادل ۱۰ هزار یورو است، به پاس تلاش‌های موتسون الملهانس در زمینه آموزش کودکان پناهجو در اروپا، به او تعلق می‌گیرد.

موتسون الملهانس از زمانی که در کمپ پناهندگان در اروپا زندگی می‌کرد، برای آموزش کودکان پناهجو می‌جنگید. پدر موتسون در زمان جنگ سوریه تصمیم گرفت به همراه خانواده‌اش به اروپا مهاجرت کند. او در آن‌ زمان، به همه اعضای خانواده تاکید کرده بود که تنها وسایل ضروری را بردارند، اما موتسون یک چمدان پر از کتاب با خودش به اروپا آورد. به اعتقاد او، آموزش کلید پیشرفت کودکان است. این دختر ۲۱ ساله می‌گوید:« من در کودکی، می‌دانستم که آموزش تنها کلید برای پیشرفت آینده من است. بنابراین کتاب‌هایم را هنگام فرار از سوریه با خودم به اروپا آوردم.»

موتسون در ۱۴ سالگی وارد کمپ پناهجویان شد و حتی در آن شرایط نیز تصمیم گرفت که در دوره‌های آموزشی شرکت کند. او خیلی زود متوجه شد که آموزش برای بیشتر افراد در اردوگاه پناهجویان در اولویت قرار ندارد. کمتر کسی در اردوگاه در دوره‌های آموزشی شرکت می‌کرد. با این وجود، موتسون تلاش کرد تا ضرورت و اهمیت آموزش را به پناهجویان نشان دهد. او از چادری به چادر دیگر می‌رفت و والدین، کودکان و نوجوانان را متقاعد می‌کرد تا در دوره‌های آموزشی شرکت کنند. بعدها او تصمیم گرفت تا شرایط مناسبی برای آموزش کودکان در شرایط بحرانی فراهم کند. موتسون اکنون در انگلستان زندگی می‌کند. او در سال ۲۰۱۷، به عنوان سفیر یونیسف در امور پناهجویان برگزیده شد و در همان سال به هامبورگ رفت تا در اجلاس سران گروه ۲۰، با سران کشورهای قدرتمند جهان درباره کودکان جنگ‌زده و مصیبت‌زده صحبت کند. در آن سال، مجله تایم او را در لیست ۳۰ نوجوان تاثیرگذار جهان قرار داد.

موتسون از اینکه به عنوان سفیر یونیسف کار می‌کند، خوشحال است:«من در اردوگاه پناهندگان دیدم که اکثر کودکان و نوجوانان مجبور به ازدواج و یا کار می‌شوند. آن‌ها فرصت تحصیل را از دست می‌دهند و بنابراین اکثرشان نمی‌توانند برای آینده خود برنامه‌ریزی کنند. به همین دلیل من خوشحالم که با یونیسف همکاری می‌کنم و صدای این کودکان را به جهان می‌رسانم.»

حال، بنیاد صلح درسدن تصمیم دارد تا جایزه صلح ۲۰۲۰ را به پاس تلاش‌های موتسون الملهانس در زمینه آموزش کودکان پناهجو در اروپا، به او اهدا کند.

این بنیاد در بیانیه‌ای اعلام کرده است: « با وجود مشکلات بسیار، موتسون تلاش کرد تا برای تحصیل کودکان و نوجوانان پناهجو، چاره‌ای پیدا کند.آموزش به پناهجویان، بهتری کاری است که می‌توان برای آن‌ها انجام داد.»

این جایزه توسط کیم‌فو که سال‌ گذشته جایزه بنیاد صلح درسدن را گرفته بود، اهدا خواهد شد. کیم فو که اهل ویتنام است، سال گذشته، به‌خاطر فعالیت‌های صلح طلبانه‌اش در آلمان مورد تقدیر قرار گرفت.

لینک خبر:

https://de.qantara.de/inhalt/dresdner-friedenspreis-fuer-muzoon-almellehan-bildung-kann-dir-niemand-nehmen

منبع:سایت قنطره

کد خبر 915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =