در ۱۱ نوبتی که این نظرسنجی برگزار شده است، دانشگاه نیهون به طور مداوم در صدر فهرست قرار گرفته است و در سال ۲۰۲۱ تقریباً دو برابر تعداد روسای شرکت در بین فارغ التحصیلان خود نسبت به دانشگاه Keiō و دانشگاه Waseda که به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند، را به دست آورده است.
از ماه می ۲۰۲۱، دانشگاه نیهون دارای ۶۶۰۳۶ دانشجو در مقطع کارشناسی است، در حالی که دانشگاه کی ئو دارای ۲۸۶۶۷ دانشجو و دانشگاه واسدا دارای ۳۷۹۱۲ دانشجو است. در مجموع، دانشگاههای پیشرو در تولید رؤسای شرکتها، این نوع مؤسسات با گروه های دانشجویی بزرگ و پرتعداد هستند.
در این نظر سنجی تنها دو دانشگاه ملی در رتبه بندی ۲۰ دانشگاه برتر قرار دارند که شامل دانشگاه توکیو در رتبه دهم و دانشگاه کیوتو در رتبه بیستم است. دانشگاه توکیو برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ وارد ۱۰ دانشگاه برتر شد و در سه سال گذشته جایگاه خود را حفظ کرده است.
همچنین دانشگاه نیهون برترین دانشگاه برای تربیت رؤسای شرکت در ۱۸ استان ژاپن بود. این دانشگاه به ویژه در میان استان های شرق ژاپن قدرتمند است. در همین حال، در غرب ژاپن، دانشگاههای ملی و خصوصی محلی در رتبهبندی استانها پیشرو هستند. در منطقه کانسای، دانشگاه کیندای برترین مدرسه در استانهای اوساکا، نارا و واکاموتو بوده است.
طبق تحقیقات توکیو شوکو، دانشگاه نیهون در بسیاری از استانها نسبت به دانشگاههای محلی روسای شرکتهای بیشتری تولید کرده است، زیرا از زمان تأسیس خود در سال ۱۸۸۹، بیش از ۱.۲ میلیون فارغالتحصیل را به عنوان نیروی کار تربیت کرده است، که بیش از هر دانشگاه دیگری است.
عامل دیگر این است که پسران و دختران مدیران کسبوکار محلی که در یکی از ۲۶ دبیرستان وابسته در سراسر کشور تحصیل میکنند، اغلب در دانشگاه نیهون آموزش می بینند و پس از فارغالتحصیلی به شهر خود بازمیگردند تا کسبوکار خانوادگی خود را در دست بگیرند.
منبع: نیپون
تهیه، ترجمه و تنظیم:رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن
ملاحظات:
۱. در عین حال که این دانشگاه در تربیت روسای شرکت ها پیشرو بوده است، اما دانشگاه هایی مانند توکیو، کی ئو، واسدا و ... جزء دانشگاه هایی هستند که در طول بیش از ۱۰۰ سال گذشته، نخست وزیران، وزیران، مدیران ارشد، کراشناسان شهیر به ویژه در زمینه های اقتصادی را تربیت و پرورش داده اند.
۲. دانشگاه نیهون (日本大学، Nihon Daigaku)، یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی است که در ابتدا به عنوان دانشکده حقوق نیهون (دپارتمان حقوق فعلی) توسط یامادا آکییوشی وزیر دادگستری وقت در سال ۱۸۸۹ تأسیس شد. نام این دانشگاه از کلمه "Nihon" به معنای اصلی کشور ژاپن یا مطلع آفتاب گرفته شده است. دانشگاه نیهون اکنون دارای ۱۶ ئانشکده، ۸۷ بخش، ۲۰ مدرسه تحصیلات تکمیلی، ۳۲ موسسه تحقیقاتی و ۳ بیمارستان تشکیل شده است.
۳. دانشگاه توکیو (東京大学 Tōkyō daigaku) یکی از بزرگترین و مهمترین مراکز علمی این کشور است و بر پایه رتبه بندی دانشگاه ها، رتبه اول را در آسیا به خود اختصاص داده است. بسیاری از مقامات ارشد این کشور در گذشته و امروز از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند که به طور نمونه می توان به ۱۷ نخستوزیر، ۷ برنده جایزه نوبل و ۳ برنده جایزه معماری پریتزکر اشاره کرد. این مجموعه ۱۰ دانشکده دارد و هر ساله حدود ۳۰ هزار نفر در آن ثبتنام میکنند و حدود ۲۱۰۰ نفر را هم دانشجویان خارجی تشکیل می دهند. در رتبه بندی برترین دانشگاه های جهان در سال ۲۰۲۰ دانشگاه توکیو در رده بیست و دوم برترین دانشگاه های جهان و اول ژاپن قرار گرفت.
۴. دانشگاه کیئو ( 慶應義塾大学Keiō Gijuku Daigaku) یکی از معروف ترین و بزرگترین دانشگاه های ژاپن است که پردیس مرکزی آن در منطقه میناتو در نزدیکی ساختمان رایزنی فرهنگی است. در سال ۱۸۵۸ میلادی (۱۶۳ سال سابقه) تأسیس شده و به عنوان قدیمیترین مؤسسه آموزش عالی در ژاپن شناخته میشود و دارای ۱۰ دانشکده و ۱۴ مدرسه تحصیلات تکمیلی است. از جمله فارغ التحصیلان برجسته این دانشگاه می توان به سه نخست وزیر، ده ها وزیر و رکورددار تعداد فارغ التحصیلان با عنوان مدیر عامل (CEO)(۲۳۰ شرکت ژاپنی) است. دانشگاه کیئو جزء ۱۰ دانشگاه برتر ژاپن و ۲۰۰ دانشگاه برگزیده جهان است. این دانشگاه در کنار دانشگاه توکیو، انستیتو تکنولوژی توکیو و دانشگاه واسدا چهار دانشگاه ممتاز واقع در توکیو هستند.
۵. دانشگاه واسدا (早稲田大学 Waseda Daigaku) در سال ۱۸۸۲ تأسیس شد و با ۱۴۱ سال سابقه، قدیمیتری دانشگاه خصوصی ژاپن است. در غرب توکیو و در منطقه شینجوکو واقع شده و دارای ۱۳ دانشکده است و در برخی از سال ها بیش از ۵۰ هزار دانشجو در آن مشغول به تحصیل بودند.
نظر شما