کتاب "بازار و دکان و کاروانسرا در اسناد دوره قاجار" را منتشر کرد

موسسه مطالعات پیشرفته آسیای دانشگاه توکیو، سی و دومین دفتر سلسله انتشارات مرکز پژوهش و اطلاع رسانی در مطالعات آسیایی را با عنوان "بازار و دکان و کاروانسرا در اسناد دوره قاجار" که حاصل تحقیق و بازنوشته دکتر هاشم رجب زاده ژاپن شناس، با همکاری دکتر کیمجی ئه اورا و مقدمه کازوئو موری موتو می باشد برای سال ۲۰۲۱ منتشر کرد.

به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن، این مجموعه ۱۸۸ صفحه ای، بخشی از گنجینه اسناد فارسی شماره ۸ این مرکز می باشد و در دو بخش "دکان و حجره و حرفه و کسب" و همچنین "تملک و اجاره کاروانسرا" و در ۸ فصل ارائه شده است.

در این کتاب، بخش هایی همچون صلح و فروش قطعی، فروش شرطی یا خیاری، اجاره دکان، اجاره سکو در بازار، تقسیم و افراز، مطالب متنوع مرتبط با حرفه ها و دکانداری، خرید و فروش و اجاره کاروانسرا در این دوره مورد بررسی قرار گرفته است.

کتاب "بازار و دکان و کاروانسرا در اسناد دوره قاجار" را منتشر کرد

دکتر هاشم رجب زاده استاد دانشگاه، ژاپن شناس و دارنده نشان امپراطور ژاپن، در کتاب "بازار و دکان و کاروانسرا در اسناد دوره قاجار" با ارائه تصاویر و متون تایپ شده هشتاد و دو سند تاریخی، اطلاعات ارزنده ای را از جنبه های مختلف اقتصادی و اجتماعی ایران در دوره قاجار ارائه می نماید.

کتاب "بازار و دکان و کاروانسرا در اسناد دوره قاجار" را منتشر کرد

رایزن فرهنگی ایران در ژاپن در همین خصوص گفت: تاکنون مجموعه های ارزشمندی از اسناد تاریخی و اجتماعی ایران در دوره های مختلف از سوی این مرکز و دیگر دانشگاه ها و موسسات علمی و دانشگاهی منتشر شده است و نقش دکتر هاشم رجب­زاده در این زمینه بسیار برجسته بوده که با آثار خود، تاریخ ایران را به جامعه ژاپن و محققان و اندیشمندان این کشور معرفی نموده است.

دیوسالار افزود: یکی از مهم­ترین اقدامات و دستاوردهای پژوهشی دکتر هاشم رجب­زاده در خصوص معرفی تاریخ دو کشور به یکدیگر، ترجمه بخش عمده ای از سفرنامه­هایی است که ژاپنی­ها طی سفر به ایران یا خاورمیانه بر جای گذاشته اند و این مجموعه ها توانسته منابع غنی­ و ارزشمندی از شناخت ژاپنی­ها نسبت به ایران دوره مشروطه به این سو در اختیار قرار دهد.

وی یادآور شد دکتر رجب­زاده در سال ۲۰۰۹، به دلیل خدمات علمی فراوان، نشان امپراتوری ژاپن را به عنوان دومین ایرانی دریافت کرده است.

کتاب "بازار و دکان و کاروانسرا در اسناد دوره قاجار" را منتشر کرد

کد خبر 9754

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =