-
مفهوم جدید تاریخ ملی قزاقستان
تاریخ قزاقستان به دلیل موقعیت جغرافیایی این کشور در آسیای میانه، پیوند نزدیکی با تمدنهای بزرگ همسایه از جمله ایران، چین و روسیه داشته است. این کشور در طول تاریخ میزبان اقوام و تمدنهای مختلفی بوده و به همین دلیل، فرهنگی چندلایه و غنی شکل گرفته است. اقوام قزاق از دوران باستان در این سرزمین…
-
او را گدا می پنداشتند، معشوقهاش او را رد کرد، و هنگام مرگ او را در مقبره فخری دفن نکردند، هنرمند مردمی که از بیماریاش بیخبر بود
ستار بهلولزاده، نقاش برجسته آذربایجانی
ستار بهلولزاده جایزه دولتی آذربایجان را دریافت کرد و به عنوان هنرمند مردمی آذربایجان و هنرمند افتخاری آذربایجان شناخته شد. آثار او در نمایشگاههای جمهوری، اتحاد جماهیر شوروی و همچنین در الجزایر، مصر، لبنان، سوریه، تونس، نروژ، آلمان، چک، بلغارستان، مجارستان، رومانی، عراق، کوبا، کانادا، بلژیک،…
-
ایجاد کتابخانهای برای مردم ترک زبان
یادآوری میشود که در ۶ نوامبر، یازدهمین اجلاس سازمان کشورهای جهان ترک با موضوع "تقویت جهان ترک: ادغام اقتصادی، توسعه پایدار، آینده دیجیتال و امنیت برای همه" در بیشکک برگزار میشود. رهبران پنج کشور عضو سازمان - قزاقستان، آذربایجان، قرقیزستان، ترکیه و ازبکستان - و همچنین رئیس کشور ناظر - مجارستان…
-
مشکل بیکاران تحصیل کرده در بنگلادش رو به افزایش است
آموزش متعارف کشور، قادر به پیوند با اشتغال نیست. به همین دلیل فشار تحصیلکردگان و جوانان بیکار روز به روز بر کشور بیشتر می شود. بیکاری به ویژه در میان افراد دارای تحصیلات عالی زیاد و در نتیجه، ناامیدی در میان این جمعیت، در حال افزایش است.
-
موانع تبادلات مردم به مردم بین چین و آمریکا
در این مقاله، موانع پیش روی رئیس جمهور جو بایدن و رهبر چین شی جین پینگ برای گسترش روابط مردم با مردم را بررسی میکنیم، به تلاشهای اتحادیۀ اروپا برای بیرون راندن شرکت مخابراتی چینی هوآوی از سیستمهای ارتباطی اروپایی و تجزیه و تحلیل خطرهای قانون جدید امنیتی مادۀ ۲۳ هنگ کنگ نگاهی میافکنیم.
-
۱۳ دانشگاه آلماتی در رتبهبندی بهترین دانشگاههای آسیا
گفتنی است که ۹۸۵ دانشگاه از ۲۵ کشور و منطقه در رتبهبندی بهترین دانشگاههای آسیا شرکت کردند. دانشگاههای هند، چین، ژاپن و کره جنوبی بیشترین رقابت را برای دانشگاههای قزاقستانی پدید می آروند.
-
مسلمانان و انتخابات پارلمان در سریلانکا
انتخابات پارلمانی و شورها در سریلانکا روز پنجشنبه ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴ در سراسر کشور برگزار می شود.
-
پیروزی ترامپ با پلتفرم ایلان ماسک
فیلیپس استدلال می کند که یکی از عوامل اصلی در تسلط ترامپ بر رسانه ها، استفاده ایلان ماسک از پلتفرم خود،ایکس X (توئیتر سابق) به عنوان یک «ماشین انتخاباتی» بود. منافع مالی ماسک با برنامههای جناح راست ترامپ همسو شد و با استفاده از ایکس برای گسترش تئوریهای توطئهای که تشویش عمومی را تشدید کرد…
-
شصتمین سالگرد تأسیس کتابخانه ملی نیجریه
کتابخانه ملی نیجریه (National Library of Nigeria) یک نهاد دولتی است که مسئول جمعآوری، حفظ و توزیع منابع اطلاعاتی و فرهنگی در نیجریه میباشد. این کتابخانه به عنوان مرکز اصلی تحقیقاتی و مرجع اطلاعات در کشور، نقش مهمی در حفظ تاریخ، فرهنگ و دانش نیجریه ایفا میکند
-
مقایسه انتخاباتی مودی و ترامپ
شیخار گوپتا در مقاله ای با عنوان «فرمول ۳ ماده ای برای انتخابات فراگیر» برای موفقیت سیاسی در دموکراسی های مدرن ارائه می دهد که نمونه آن کمپین های دونالد ترامپ و نارندرا مودی است. این فرمول بر سه مولفه استوار است: ناسیونالیسم، پیروزی گرایی، و بدبینی.
-
توفیق قلی اف، آهنگساز برجسته آذربایجان
توفیق قلی اف یکی از برجستهترین آهنگسازان آذربایجان بود که با آثار متنوع و ماندگار خود، موسیقی این کشور را غنی ساخت. او در ژانرهای مختلفی از جمله آهنگ، اپرت، موسیقی فیلم و موسیقی برای باله آثاری خلق کرد که همچنان مورد توجه و علاقه مخاطبان قرار میگیرد. توفیق قلی اف با تلفیق موسیقی سنتی آذربایجانی…
-
مبارزه و مقاومت در ادبیات داستانی ایتالیا
رمان تخیلی پسا استعماری، میراث ماندگار ادبیات ایتالیا
ادبیات داستانی آیینه ای موثر برای انتقال مضامین ضد استعماری و منتقدانه نسبت به استعمار مدرن علیه آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین بوده است، مرور این ظرفیت در ادبیات ایتالیا از رمان های تخیلی تا کمیک، می تواند برای مترجمین و فعالان نشر در ایرزان مغتنم باشد.
-
مشکل فلسطین با یک کشور واحد حل می شود
راه حل دائمی مشکل فلسطین در خاورمیانه از طریق تشکیل کشوری واحد از فلسطینی ها و اسرائیلی هاست. هیچ جایگزینی غیر از اجماع سیاسی در این زمینه، برای حل مشکل وجود ندارد. مبارزه ملت فلسطین همانند مبارزه مردم بنگلادش، با امپریالیسم جهانی است و از این نظر دو ملت مبارزه واحدی دارند.
-
موزه داری و وضعیت فعلی آن در گرجستان
جهان متمدن مدرن بدون موزه قابل تصور نیست. در تمام کشورهای جهان، موزه مرکز فرهنگ و تاریخ یک کشور خاص به حساب میآید که در آن آثار و ارزشهای میراث فرهنگی ملی محافظت ونگهداری میشود. به موزه اصطلاحاً "کارت ویزیت کشور" نیز عنوان می گردد. بنابراین طبیعی است که بازدیدکننده خارجی اول از همه به موزه…
-
انتصاب وزیرجدید فرهنگ و ورزش گرجستان
تیناتین روخادزه به عنوان وزیر فرهنگ و ورزش گرجستان منصوب شد.
-
سلسله گزارش های اقدامات فرهنگی ایالات متحده آمریکا در غنا
اقدامات فرهنگی آمریکا در غنا
بخش فرهنگ و آموزش سفارت آمریکا در غنا، تلاشهای هماهنگی برای معرفی، تقویت و گسترش سبک زندگی آمریکایی در این کشور مهم آفریقایی انجام می دهد. از جمله، ایجاد مراکز ترویج فرهنگی با نام "گوشههای آمریکایی". گوشههای آمریکایی خود را سکو و پلهای ارتباطی بین مردم غنا و ایالات متحده معرفی می کنند.…
-
برگزاری نمایشگاه «چهرههای بیشمار زیبایی» در پکن با حضور لینا مندونی
نمایشگاهی از آثار باستانی یونان در موزه ملی چین،" پیوندی نو میان فرهنگهای چین و یونان "افتتاح شد.
-
ریشه های ترامپیسم
ترامپیسم نمایی از آمریکای دهه پنچاه میلادی
کریشنا بوز در در مقاله با عنوان «ریشه های ترامپیسم: نمایی از آمریکای اواخر دهه ۱۹۵۰» تحلیل لایهای از ترامپیسم را با پایهگذاری آن در نسخهای اسطورهشده از دهه ۱۹۵۰ آمریکا ارائه میکند. او آن را بهعنوان دوره ای «بتآلود» توصیف میکند که از تحولات اجتماعی که بعداً با جنبش حقوق مدنی، اعتراضات…
-
کنشگران نخبه و جریان های راهبردی در اندونزی و نسبت آن با ایران
جریان نخبگانی در اندونزی و نسبت آن با ایران
اندونزی، با بیش از ۲۸۰ میلیون نفرجمعیت، چهارمین کشورپرجمعیت جهان و بزرگترین کشور مسلمان است. این کشور با موقعیت جغرافیایی استراتژیک درجنوب شرق آسیا و عضویت در G۲۰ و ASEAN، نقش مهمی در اقتصاد و سیاست جهانی ایفا میکند.
-
مسلمانان و قوانین ازدواج و طلاق
هر گونه قانون در رابطه با اسلام یا بودیسم تنها پس از مشورت با رهبران مذهبی مربوطه اصلاح می شود.
-
درگذشت دکتر ونگلیس پیسیاس، اندیشمند یونانی حامی فلسطین و محور مقاومت
ونگلیس پیسیاس، بنیانگذار جنبش «یک کشتی برای غزه» و مدافع قاطع حقوق مردم فلسطین، در ۷۷ سالگی چشم از جهان فروبست.
-
چالشهای پیش روی زنان در نیجریه
حضور زنان در ساختار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نیجریه در سالهای اخیر همچنان با چالشهای زیادی روبهرو است. علیرغم برخی تلاشها و اصلاحات قانونی، نمایندگی زنان در بسیاری از حوزهها همچنان ضعیف است و نابرابریهای جنسیتی در سطوح مختلف جامعه و دولت قابل مشاهده است. در اینجا وضعیت زنان در سه بخش…
-
توجه به مشاغل زنان در قزاقستان
در حال حاضر، تلاش جهانی برای دستیابی به تنوع جنسیتی در همه زمینه ها وجود دارد. قزاقستان نیز از این قاعده مستثنی نیست. بر اساس مطالعات اخیر، افزایش نسبت زنان شاغل در کسب و کار تأثیر مثبتی بر کارایی اقتصادی شرکت ها و سازمان ها دارد. چشم انداز تنوع جنسیتی در جامعه قزاقستان را در مصاحبه جامعه شناس…
-
اگر علما با هم متحد شوند، امت متحد می شود
به همت بنیاد علمای اسلامی در مرکز کنگره بالکان نشست"گنبد آسمان خودمان" در تاریخ ۰۱-۰۳ نوامبر ۲۰۲۴ با حضور مفتیان اعظم و علمای مقدونیه شمالی، کوزوو، آلبانی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، منطقه سندزاک، تراکیه غربی، بلغارستان، رومانی، اسلوونی، مونته نگرو و کریمه در شهر ادیرنه برگزار شد.
-
مستند " اشغال مقدس" در ترکیه
تماشای مستند «رستگاری مقدس: اشغال مقدس» کار تیم تحقیقاتی تی آر تی ورلد (TRT World ) را به همه افراد بالای ۱۵ سال توصیه می کنم. این مستند یکی از دقیق ترین مستندهایی است که تا به امروز چنین عمیق به مسئله اسرائیل پرداخته و بیشترین اطلاعات داخلی را در مورد مشکل اسرائیل ارائه می دهد. به همین دلیل…
-
سیاست استفاده از ترقه در جشنواره های مذهبی
شایام در مقاله ای با عنوان« سیاست استفاده از ترقه در جشنواره های مذهبی» به مشکلات ترقه و آتشبازی در جشنواره های مذهبی کرالا می پردازد و آن را مشخصه یک مخمصه سیاسی می داند که در چنبره احزاب سیاسی قرار گرفته است.
-
حضور نمایندگان ۱۶ کشور در پیشنشست آموزش عالی در آلماتی
۳۵۰ نماینده از دانشگاههای ۱۶ کشور از جمله چین، ژاپن، مالزی، اندونزی، هند و غیره برای شرکت در این رویداد حضور یافتهاند. این رویداد به نقش محوری دانشگاهها در شکلدهی بازار کار در منطقه آسیا-اقیانوسیه که به سرعت در حال توسعه است، اختصاص دارد. موضوع اصلی این نشست، توسعه چشمانداز پویا و راهحلهای…
-
نقش و موقعیت خانواده در زیمبابوه و سنت های آن
ازدواج ویژگی مرکزی جامعه سنتی شونا در زیمبابوه است و همواره به عنوان یک وظیفه اجتماعی در جامعه آفریقایی تلقی میشود.
-
دیدگاه تحلیلی اندیشمندان روس:
چه ایرادی به پیمان جهانی دیجیتال وارد است
در اجلاس نیویورک که ۲۲ تا ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴ برگزار شد، کشورهای عضو سازمان ملل متحد پیمان جهانی دیجیتال را به عنوان یکی از ضمیمههای پیمان آینده به تصویب رساندند. این پیمان به مسائل مربوط به حاکمیت اینترنت، پر کردن شکاف دیجیتالی، توسعه قوانین بینالمللی برای پلتفرمهای شبکههای اجتماعی و تنظیم…
-
مهمترین جشنوارههای فرهنگی قرقیزستان
در سالهای اخیر دولت جمهوری قرقیزستان اهمیت ویژهای برای حوزه فرهنگی قائل است و برای افزایش اعتبار فرهنگی کشور چندین برنامه منطقهای و بینالمللی برگزار میکند که اهم آنها بازیهای جهانی عشایر، جشنواره بینالمللی فیلم بیشکک، جشنواره جهانی حماسههای مردمان جهان، جشنواره فیلم جوانان کشورهای مشترک…