-
اماکن گردشگری مذهبی مهم، متعلق به بودیسم در پاکستان
گردشگری مذهبی در پاکستان
خاک پاکستان محل سکونت ادیان و مذاهب مختلفی، از جمله دین بودیسم بوده و اماکن مذهبی تاریخی، فرهنگی و معنوی بودیسم زیادی وجود دارد.روند گردشگری مذهبی در پاکستان رو به افزایش است، در اینجا اماکن مذهبی و معنوی بودیسم را بررسی می کنیم.
-
اماکن گردشگری مذهبی مهم، متعلق به مسلمانان در پاکستان
اماکن مذهبی مسلمانان در پاکستان
خاک پاکستان محل سکونت ادیان و مذاهب مختلفی، از جمله دین اسلام بوده و هست، در این منطقه در گذشته نیز دین اسلام مدتی حاکم بوده و اکنون هم پاکستان یکی از کشورهای اسلامی است که نود و هفت درصد جمعیت آن مسلمان است،لذا اماکن مذهبی تاریخی، فرهنگی و معنوی مسلمانان زیادی وجود دارد.روند گردشگری مذهبی…
-
تربیت خانوادگی و برابری جنسیتی در قزاقستان معاصر
برابری جنسیتی یکی از جنبههای مهم توسعه اجتماعی در قزاقستان است. با وجود تصورات سنتی درباره نقشهای خانوادگی، این کشور در دهههای اخیر به سمت برابری حرکت کرده است. اما هنوز سؤالاتی باقی میماند: چگونه نگرشهای جنسیتی در خانواده شکل میگیرند؟ دولت چه اقداماتی برای حمایت از برابری انجام میدهد؟…
-
ریشههای ایرانی حضرت بری امام - شاه عبداللطیف کاظمی
شاه عبداللطیف کاظمی، که بهطور گستردهای به عنوان بری امام، امام بری سرکار یا سرکار بری شناخته میشود، یک عارف صوفی قرن هفدهم بود که در سال ۱۶۱۷ متولد و در سال ۱۷۰۵ درگذشت. او یکی از محترمترین شخصیتهای طریقت قادریه است که ریشههای آن به عارف ایرانی عبدالقادر گیلانی (۱۰۷۷–۱۱۶۶) بازمیگردد.…
-
وقتی بازی با تراژدی به پایان میرسد
قربانیان خشونت مدرسهای در آسیای مرکزی
در مدارس آسیای مرکزی، مشکل قلدری یکی از دردناکترین و پنهانترین موضوعات باقی مانده است. علیرغم ادعای دولت مبنی بر مبارزه با خشونت در میان دانشآموزان، واقعیت این است که بسیاری از کودکان روزانه مورد تحقیر، ضربوشتم و اخاذی قرار میگیرند. برخلاف غرب که مبارزه با قلدری مدتهاست سیستمی بوده است،…
-
یادبود پیروزی بانکوک به عنوان یک اثر تاریخی رسمی ثبت شد
یادبود پیروزی بانکوک که به مناسبت پیروزی تایلند در جنگ فرانسه-تایلند در ژوئن ۱۹۴۱ ساخته شد. این جنگ منجر به الحاق مناطقی از کامبوج غربی و لاوس شمالی و جنوبی به تایلند شد. در این جنگ که از دسامبر ۱۹۴۰ تا ژانویه ۱۹۴۱ به طول انجامید، تایلند ۵۹ کشته داد، در حالی که ۴۲۱ نفر از سربازان فرانسوی کشته…
-
دانشگاه سیریل و متودئوس بلغارستان ؛ مرکزی با افقهای جدید علم و نگاه به شرق
دانشگاه سیریل و متودئوس بلغارستان ؛ مرکزی با افقهای جدید علم و نگاه به شرق
دانشگاه سیریل و متودیوس (St. Cyril and Methodius University of Veliko Tarnovo) یکی از معتبرترین دانشگاههای بلغارستان است که در شهر ولیکوتارنوو، در شمال مرکزی کشور واقع شده است. این دانشگاه به نام دو قدیس بزرگ مسیحی، سنت سیریل و سنت متودیوس که کارهای زیادی برای گسترش فرهنگ و زبان اسلاوی انجام…
-
دانشگاه پلودیف بلغارستان؛ دانشگاهی شصت ساله در شهری شش هزار ساله
دانشگاهی شصت ساله در شهری شش هزار ساله
دانشگاه پلودیف (Plovdiv University) یکی از برجستهترین و قدیمیترین دانشگاههای بلغارستان است که در شهر پلودیف، دومین شهر بزرگ این کشور، واقع شده است. این دانشگاه در سال 1961 تأسیس شد و از آن زمان به یکی از مراکز علمی و آموزشی مهم در بلغارستان تبدیل شده است. در این مقاله، به معرفی این دانشگاه،…
-
اهل سنت بریلوی در پاکستان- قسمت سوم.
پاکستان تنها کشوری در جهان است که به نام اسلام استقلال یافته و اکثریت آن مسلمان هستند. مسلمانان پاکستان مبتنی بر دو مذاهب اسلامی از جمله شیعه واهل سنت هستند، اما اهل سنت چند فرقه های اسلامی از جمله اهل سنت دیوبندی، اهل سنت بریلوی و اهل حدیث (سلفی) را تشکیل می دهند. اهل سنت بریلوی در پاکستان…
-
آموزش خانواده و برابری جنسیتی در چین عصر جدید: ایدهها، سیاستها و اقدامات
با توسعه اقتصادی و اجتماعی چین و بهبود سطح زندگی مردم ، ساختار و سبک زندگی خانواده های شهری و روستایی در چین تغییرات جدیدی را تجربه کرده و چالش های جدیدی به وجود آمده است .تغییرات پویای ساختار خانواده در چین به وضوح ویژگی های مانند کوچک شدن اندازه خانواده ، تنوع در انواع خانواده ، هسته ای…
-
وزارت اطلاعاتوفرهنگ: حضور زنان در رسانهها با رعایت اصول اسلامی آزاد است
در دوران تحولهای سریع و پیچیدهای که در افغانستان شاهد استیم، نقش رسانهها در اطلاعرسانی و تأثیرگذاری بر افکار عمومی اهمیت زیادی پیدا کرده است.
-
فرمانده طالبان چگونه اسماعیلیان بدخشان را به تغییر مذهب وادار میکند؟
از زمان بازگشت طالبان به قدرت، ملا جمعهخان فاتح، حدود ۱۰۰ تن از پیروان مذهب اسماعیلی و شیعه ۱۲ امامی را به تغییر مذهب مجبور کرده است.
-
رمضان و فقر کارمندان؛ طالبان دو ماه حقوق کارکنان دولتی را پرداخت نکردهاند
طالبان هنوز حقوق ماههای بهمن و اسفند کارکنان دولتی را پرداخت نکرده است. هزاران تن از کارمندان دولتی که امرار معاش آنها به پرداخت ماهانه وابسته است
-
«عبدالهادی داوی»؛ ادیب سیاستمدار
عبدالهادی داوی از مشاهیر شعر، ادب، سیاست و از چهرههای شناخته شده جامعه و عصر افغانستان در مبارزه با استعمار در راستای کسب استقلال است.
-
قزاقستان: پاکسازی ذهنیت استعمارگرایانه شوروی
دوران حاکمیت شوروی تأثیر عمیقی بر زندگی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی قزاقستان گذاشت. پس از کسب استقلال در سال ۱۹۹۱، این کشور با چالش استعمارزدایی ذهنی روبرو شد و تلاش کرد از کلیشههای تحمیلی رها شود، هویت ملی خود را بازسازی کند و مسیر توسعه مستقلی را در پیش بگیرد. با این حال، این فرآیند فوری نیست…
-
انتشار موسیقی سونکران به زبان فارسی توسط وزارت فرهنگ تایلند
دپارتمان ترویج فرهنگ وهنر وزارت فرهنگ تایلند بمناسبت فرا رسیدن سونکران اقدام به انتشار موسیقی سونکران به زبان فارسی و 19 زبان دیگر نموده است
-
نسل جوان؛ پیشگام همزیستی مسالمت آمیز در بوسنی و هرزگوین
بوسنی پس از جنگ همچنان بهشدت تفکیک شده باقی مانده است. جوانان این کشور در تلاش برای تغییر این وضعیت هستند.
-
ایده اسلام در اروپا از سوء تفاهم،اغراض سیاسی و اغواگری رسانه ای ر نج می برند
اروپا و دوگانه اسلام گرایی و اسلام هراسی
15 مارس روز جهانی محکومیت اسلام هراسی است و تحرکات و تلاش هایی هم در ایتالیا برای زدودن غبار از چهره مسلمانان و معرفی و حمایت از اسلام واقعی در جریان است.تبیین،آگاه سازی و ارتباط اجتماعی و تقویت نهادهای مدنی مهمترین راهبردها برای دفع و رفع اسلام هراسی در ایتالیاست.
-
بلغارستان و سنت های رمضانی
جامعه مسلمان بلغارستان یکی از بزرگترین اقلیتهای مذهبی این کشور است و نقش مهمی در تنوع فرهنگی و اجتماعی بلغارستان ایفا میکند. جمعیت مسلمانان بلغارستان که عمدتاً از اقلیت ترکتبار، پوماکها (مسلمانان بلغاریزبان) و جامعه علوی تشکیل شده است، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهد.…
-
نوروز؛ قدرت نرم ایران
نوروز تنها یک جشن بهاری و نماد نوزایی طبیعت نیست، بلکه یک پدیده فرهنگی قدرتمند است که میلیونها انسان را در کشورهای مختلف، بهویژه در ایران، گرد هم میآورد. در دهههای اخیر، نوروز به ابزاری مهم در چارچوب «قدرت نرم» ایران تبدیل شده است؛ مفهومی که توسط جوزف نای، نظریهپرداز آمریکایی، مطرح شده…
-
نیجریه کشور برتر در تجارت دیجیتال و نوآوری در قاره آفریقا
تجارت دیجیتال و نوآوری در نیجریه به طور قابل توجهی رشد کرده است و این کشور به عنوان یکی از پیشروترین اقتصادهای دیجیتال در آفریقا شناخته میشود. این پیشرفتها به دلیل افزایش دسترسی به اینترنت، ظهور استارتاپهای فناوری، و افزایش استفاده از دستگاههای موبایل بوده است . در این نوشته بر آن هستیم…
-
زبانهای محلی در پاکستان ؛ گنجینهای از تنوع فرهنگی
پاکستان، کشوری با پیشینهای غنی از تنوع قومی و فرهنگی، میزبان دهها زبان و گویش محلی است. در حالی که زبان ملی این کشور اردو و زبان رسمی آن انگلیسی است، زبانهای محلی و منطقهای نقش حیاتی در حفظ هویت فرهنگی، ادبیات و سنتهای جوامع مختلف ایفا میکنند. این تنوع زبانی، پاکستان را به یکی از پیچیدهترین…
-
مارخور؛ از انقراض تا نماد ملی پاکستان
به عنوان حیوان ملی پاکستان شناخته میشود، یکی از گونههای منحصر به فرد و قابل توجه در دنیای حیات وحش است که به خاطر شاخهای پیچیده و مارپیچ خود شهرت بسیار دارد نام "مارخور" ترکیبی از دو کلمه فارسی "مار" (به معنی مار) و "خور" (به معنی خورنده) است، که به معنای "خورنده مار" میباشد. البته این…
-
بیش از یک سوم پاکستانیها مخالف روابط با هند تا حل مسئله کشمیر هستند
بر اساس یک نظرسنجی اخیر از گالوپ و گیلانی پاکستان، بیش از یک سوم (۳۵٪) پاکستانیها معتقدند که پاکستان نباید تا حل مسئله کشمیر، هیچگونه رابطهای با هند برقرار کند. یافتهها نشان میدهند که مردان (۳۸٪) و ساکنان مناطق روستایی (۳۷٪) بیشتر از سایر گروههای جمعیتی مخالف دیپلماسی با هند هستند.
-
آیا پاکستان بر اساس یک شعار مذهبی تأسیس شد؟
شعار "پاکستان کا مطلب کیا، لا إله إلا الله" (معنی پاکستان چیست؟ هیچ خدایی جز خداوند یکتا نیست) اغلب به عنوان دلیلی برای تأسیس دینی پاکستان ذکر میشود. با این حال، سوابق تاریخی این روایت را به چالش میکشند. این شعار توسط اصغر سودائی، یک معلم مدرسه و شاعر، در سال ۱۹۴۳ ابداع شد و در میان کودکان…
-
تهران از نگاه یک پاکستانی
تهران، شهری پر از تضادها، یک کلانشهر گسترده است که در آن سنت با مدرنیته همزیستی دارد و استقامت در برابر سختیها میدرخشد. سفر احمد جان به پایتخت ایران فقط به معنای بازدید از اماکن دیدنی نبود؛ بلکه او به دنبال غوطهور شدن در زندگی مردم عادی و درک فرهنگی بود که در عین آشنایی، منحصر به فرد و…
-
بررسی تطبیقی سنت های صربی و ایرانی
سنت های صربی و ایرانی
نویسنده در اثر خود که موضوع آن بررسی تطبیقی سنتهای صرب و ایرانی است، به برخی از آداب، نمادها، و باورهای دو قوم مانند جشن گرفتن سال نو، احترام به آتش، آیین ترحیم، منجی عالم، قیامت، وجود بیماری در انسان، آداب و رسوم پس از مرگ، منشأ قدرت، وعده های غذایی جمعی، ساختار بهشت و جهنم، و موارد دیگر…
-
قسمت دوم بررسی _ دیدگاه های متفاوت و احزاب مذهبی سیاسی در پاکستان
اهل سنت بریلوی در پاکستان - قسمت دوم -
پاکستان تنها کشوری در جهان است که به نام اسلام استقلال یافته و اکثریت آن مسلمان هستند. مسلمانان پاکستان مبتنی بر دو مذاهب اسلامی از جمله شیعه واهل سنت هستند، اما اهل سنت چند فرقه های اسلامی از جمله اهل سنت دیوبندی، اهل سنت بریلوی و اهل حدیث (سلفی) را تشکیل می دهند. اهل سنت بریلوی در پاکستان…
-
گفتگو با انور مسعود درباره زبانها در پاکستان، شعر و افول زبان فارسی
ما با فاصله گرفتن از فارسی، از اقبال نیز دور شدهایم
مسعود معتقد است که از دست دادن فارسی منجر به گسست فرهنگی از اقبال شده، زیرا فلسفه شعری اقبال عمدتاً در استعارهها و اصطلاحات فارسی ریشه دارد.
-
تاریخ مردم قرقیز (بخش دوم) دوران خاقانات ترک و اویغور
تاریخ مردم قرقیز؛ دوران خاقانات ترک و اویغور
قانیبیک ایمانعلییف، وزیر سابق آموزش و علوم قرقیزستان و نماینده چندین دوره مردم در پارلمان قرقیزستان، اثر جامعی با عنوان قرقیزها تالیف کرده است که تاکنون به هفت زبان ترجمه و منتشر شده است. ما در سلسله مقالاتی، بخش هایی از این کتاب را در اینجا منتشر خواهیم کرد.