تونس

  • نماینده پارلمان تونس:

    دستاورد استراتژیک حماسه غزه و قدس الشریف چیست؟

    در تاریخ نبرد عربی با رژیم اشغالگر صهیونیستی، هیچگاه ملت سربلند فلسطین، آن غرور، همت، کرامت و پیروزی‌ای که در کنار عرب‌ها، آزادگان، مسلمانان و معتقدان به انسانیت در ماجرای انتفاضه قدس و نبرد غزه بعد از جسارت رژیم صهیونیستی در کوچاندن ساکنان محله "‌شیخ جراح" احساس کردند را نچشیده بودند. بنابراین،…

  • معرفی کتاب:

    معرفی کتاب " الغدیر فی الإسلام"

    "الغدیر فی الإسلام: یوم کمال الدین و تمام النعمة و رضا الرّب" کتابی به قلم آقای "محمد الرصافی المقداد" است که چاپ نخست آن در سال ۲۰۲۱ توسط انتشارات SOTEPA GRAFIC در تونس راهی بازار شده است. نویسنده در این کتاب به منظور رفع شبهه از رخدادهای بعد از رحلت رسول گرامی اسلام (ص)، به حادثه غدیر و…

  • فتوا، بین دین و سیاست

    اگر سخن درباره ضرورت تجدید گفتمان دینی در فرهنگ عربی و اسلامی در برخی دوره‌های حساس و سرنوشت‌ساز تاریخی به تواتر گفته شد، اما در دوره‌های بسیار دیگری نیز بیشتر از آنکه یک ساختار مبنی بر بنیان‌های معرفتی و اخلاقی سفت و سخت باشد، به تبلیغات شبیه بود، زیرا معمولا، به اثبات رسیده است که هدف از…

  • معرفی کتاب :

    علم کلام از عقل جدلی تا تجربه عملی در نزد نورسی

    النورسی، معروف به بدیع الزمان النورسی، جزء متفکران و مصلحانی است که با سطح گسترده‌ای از کارآمدی و اقتدار، با روحیه‌ای بالا، اراده‌ای محکم، عزمی صادق و شجاعتی نادر، به مطالبات عصر خود پاسخ دادند که هزینه آن، از خودگذشتگی‌های بسیاری بود که از خود نشان دادند و شاید ساده‌ترین آنها، زندان‌ها، تبعیدها،…

  • گفتگوی دو اندیشمند تونسی :

    درباره اصلاح دین و سیاست و نقش فرهیختگان در آن

    د. نادر الحمامی: به سلسله گفتگوهای تکرار شونده با پژوهشگران، اساتید و متفکرانی که برای گفتگو درباره برخی مسائل دانشی و اندیشه‌ای از ایشان دعوت به عمل می‌آوریم، خوش آمدید. در این گفتگو، در خدمت استاد دکتر محمد الحداد، استاد مبحث تمدن در دانشگاه تونس هستیم و هرچند که تمدن، تخصص کلی ایشان است،…

  • معرفی انجمن ملی قرآن کریم

    انجمن ملی قرآن کریم یک مؤسسه جمعیتی دینی در تونس است که در سال ۱۹۶۸ تأسیس شد و تحت نظارت وزارت امور دینی به فعالیت مشغول است

  • معرفی انجمن قاریان و ترتیل خوانان تونس

    انجمن قاریان و ترتیل خوانان تونس یک مرکز فرهنگی دینی است که تحت نظارت وزارت امور دینی فعالیت می‌کند.

  • روزجهانی قدس ،نمادهای دنباله‌دار…

    روز جهانی قدس، یکی از مصادیق شعائری است که امت اسلامی در قرون اخیر بدان متمایز شد. امام خمینی (ره) روز جمعه آخرین هفته از ماه مبارک رمضان را به عنوان روز قدس برگزید تا همه ابعاد ایمانی و سیاسی را در خود داشته باشد. روز قدس، مظهر وحدت امت اسلامی و مستضعفان در خط نبرد با ظالمان و مستکبران و مناسبتی…

  • یک پیام از ایران: قدس نزدیکتر و دیمونا در تیررس است.

    موشک ایرانی فاتح ۱۱۰، که با طی مسافتی در کنار تأسیسات دیمونا فرود آمد و انفجار بزرگی را ایجاد کرد، ترس شدیدی به دل‌های شهرک‌نشینان صهیونیست انداخت که از ترس احتمال حمله موشکی به منطقه‌شان، آشفته به سمت پناهگاه‌های خاص خود در حرکت بودند. این موشک، با اینکه در برنامه توسعه‌ای صنایع نظامی ایران،…

  • نگاهی به کتاب : "شیعه و دشمنانش" ( الشیعه و خصومهم )

    کتاب "شیعه و دشمنانش" ( الشیعه و خصومهم ) ، تألیف خانم دکتر آمال الفطناسی، متخصص تمدن عربی اسلامی در دوره کلاسیک و فارغ التحصیل دکترای مدرسه کاربردی مطالعات عالی از پاریس است. وی هم اکنون به عنوان استادیار در مرکز آموزش عالی زبان‌ها در نابل فعالیت می‌کند. این کتاب، اثر اخیر وی است که توسط مرکز…

  • دو برنده تونسی جایزه کتاب شیخ زاید

    جایزه کتاب "شیخ زاید" یکی از معروفترین جوایز کتاب است که از سال ۲۰۰۷ در شاخه‌های مختلف مربوط به تألیف کتاب و نوآوری در آن، از ادبیات گرفته تا ترجمه و هنر و شعر و... اهدا می شود. در سال ۲۰۲۱، تونس از جرگه برندگان این جایزه جا نماند و توانست موفقیت مضاعفی در دو بخش از بخش‌های جایزه بین‌المللی…

  • اندیشه دینی، به سمت رهایی از مرکزگرایی ایمانی

    گفتگو با عبد الرزاق الدغری پژوهشگر و استاد دانشگاه اهل تونس

  • جدال لیبرال‌ها و جمع‌گراها

    احتمالا با مشاهده گرایش‌های مختلف گروه‌های سیاسی برآمده از انقلاب به سمت مطالباتی که در شعارهای تظاهر کنندگان جوانی که سوخت، هیزم و آتش انقلاب بودند وجود ندارد، این گمان به وجود می‌آید که انقلاب تونس از مسیر خود منحرف شده است. نخستین جایی که این انحرافات خود را در آن نشان می‌دهند، واگذاری اقدامات…

  • خوانشی در کتاب سلفیت تکفیری

    این کتاب، که به قلم دکتر عبداللطیف الحناشی، استاد دانشگاه منوبه در تونس به رشته تحریر در آمده است، در ۳۹۸ صفحه از جمله شامل پیوست‌ها، منابع و مآخذ، توسط انتشارات التونسیه در سال ۲۰۲۰ به چاپ رسیده است.

  • برگزاری وبینار تخصصی :

    تحلیل انتقادی تفسیر التحریر و التنویر ابن عاشور

    در راستای برگزاری سی و یکمین کرسی علمی و ترویجی مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران ، وبینار تخصصی : تحلیل انتقادی تفسیر التحریر و التنویر ابن عاشور روز شنبه مورخ ۲۸/۱/۱۴۰۰ برگزار شد.

  • گفتگو با استاد پژوهشگر، انس الطریقی

    انس الطریقی، استاد تمدن نوین در دانشکده ادبیات و علوم انسانی در صفاقس/ تونس و عضو گروه پژوهشی امور انتزاعی در همان دانشکده می باشد. موضوع اصلی مطالعاتی وی نقاط اشتراک دین و سیاست در جهان اسلامی نوین و معاصر است.

  • نقد قدرت و نظام از طریق کمدی

    «کان یا ما کانش» (بود یا نبود) عنوان یک سریال کمدی با نویسندگی حاتم بلحاج، عزیز الجبالی و عبدالحمید بوشناق است که آمیخته‌ای از تمسخر و نقد در آن به کار رفته است.

  • در سالروز روز زمین: مرزبانان جبهه آگاهی... مقاومت عمیق.

    هرگاه که از دستاوردهای مقاومت شادمان شدیم، از نفوذ سازشکاران بیمناک گشتیم. ما از تاریخ آموختیم که تحولات بزرگ را مردان می‌سازند و کودکان از آن سوء استفاده می‌کنند. شاید این امر، یک پدیده تاریخی باشد که دلایل و قوانین نهفته در طبع انسان‌ها و حدود نگاه‌های فکری آنها را داشته باشد اما ما باید…

  • تنوع مذهبی در تونس

    ورود به مسائل دینی و همه موضوعات مربوط به دین و دینداری، در طول تاریخ، جزء امور پیچیده و دارای ابعاد متعدد شناخته می‌شود که در بیشتر موارد، در بردارنده خطرهای زیادی نیز هست. با مراجعه به تاریخ ادیان و روابط آن با جامعه و حکومت، به خوبی در می‌یابیم که دین، نقش مهم و تأثیرگذاری در بیشتر دوره‌های…

  • گفتگو با آقای سهیل الحبیّب: درباره امکان از سرگیری کاربست مفهوم جهان‌بینی معاصر عربی برای تفسیر پدیده اسلام سیاسی

    سهیل الحبیّب استاد دانشگاه در مرکز مطالعات اسلامی قیروان وابسته به دانشگاه زیتونه - تونس، متخصص مطالعات اندیشه عربی نوین و معاصر با دو نگاه دوره‌های تاریخی و طبقه‌بندی اندیشه‌ای و تحولات گفتمانی در آن است.

  • معرفی کتاب : پیش از این، بدین شکل فتوا نمی‌دادی

    ما امروز بین فتواهای بحران و بحران فتواها زندگی می‌کنیم. لذا لازم است که جهان جدیدی را در دنیای فتوا تعریف کنیم که با متغیرهای جهان همراه باشد. این فهم و این پیشدستی را شیخ دکتر ابراهیم الشایبی درک کرد. به همین دلیل عنوان "پیش از این بدین شکل فتوا نمی‌دادی" را بر کتاب خود نهاد تا سرشار از…

  • معرفی کتاب : " القضیه الفلسطینیه بین الکفاح الوطنی و الکفاح الفکری "

    کتاب : " القضیه الفلسطینیه بین الکفاح الوطنی و الکفاح الفکری " (مسئله فلسطین بین نبرد ملی و جنگ فکری ) به قلم آقای دکتر فواد فخفاخ ، استاد دانشگاه کارتاژ و متخصص در حوزه ادبیات عرب و تمدن اسلامی و توسط انتشارات : المغاربیه لطباعه و اشهار الکتاب منتشر شد.

  • معرفی کتاب : "ارنی أنظر إلیک"

    دیر زمانی است که زن، جایگاهی را در حوزه ادبیات و شعر به خود اختصاص داد که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و به عنوان نماد و مقصدی برای خیال پردازی شناخته شد و همیشه محوری بود که ادیب حول آن می‌گردد و کهکشانی بود که در آن سیر می‌کند.

  • موسم رمضانی در شبکه‌های تونسی

    شبکه‌های تلویزیونی تونسی همه توان خود را به کار گرفته و خود را برای ورود به موسم رمضانی در سال 2021 آماده می‌کنند. هرچند که از نشانه‌های برنامه‌های برخی از شبکه‌ها اینطور بر می‌آید که متنوع و جذاب باشند، اما برخی دیگر از شبکه‌ها نتوانستند یک برنامه رمضانی تنظیم کنند که مردم را به تماشای شبکه‌هایشان…

  • اثر جدید دکتر محمد الازهر بای تحت عنوان : «توزر، در دوره میانه»

    اخیرا، مؤسسه توسعه صنایع فرهنگی تونس، کتاب "توزر در دوره میانه"، اثر محمد الازهر بای را منتشر کرد که در آن به وجوه مختلف حیات عمومی در شهر توزر و معرفی چهره‌های شاخص آن در حوزه‌های پزشکی، نجوم، مهندسی، علوم فقهی، حدیث، قضاوت و ادبیات پرداخته شده است.

  • پژوهش با عنوان : زیتونه: از مسجد به دانشگاه ، از گذشته به حال و به آینده - بخش اول

    تأسیس مسجد زیتونه در حدود سال ۷۹ هجری/ ۶۹۹ میلادی رقم خورد و شرایط ساخت و بازسازی آن در سراسر تاریخ تونس، بر جامعه، فرهنگ، اندیشه و اعتقادات این سرزمین تأثیرگذار بود، زیرا هرگاه که سبک زندگی و نظام‌های حاکم بر جامعه و سبک‌های عمرانی آن توسعه پیدا کرد، این توسعه، تأثیر خود را بر ظاهر و معماری…

  • مسائل دانشگاهی: دانشگاه‌های تونس: ساختارهای اداری یا دانشگاهی؟

    معمولا افکار عمومی ملی در تونس، دچار اشتباه و اختلاف می‌شوند. در نتیجه، بخشی از آنها تصور می‌کنند که مفهوم "‌دانشگاه‌ها" ‌در منظومه ملی آموزش عالی در تونس، امروز، در بردارنده همان معنای دانشگاهی است که این مفهوم در دیگر منظومه‌های جهانی آن را افاده می‌کنند.

  • در سالروز روز زمین

    هرگاه که از دستاوردهای مقاومت شادمان شدیم، از نفوذ سازشکاران بیمناک گشتیم. ما از تاریخ آموختیم که تحولات بزرگ را مردان می‌سازند و کودکان از آن سوء استفاده می‌کنند. شاید این امر، یک پدیده تاریخی باشد که دلایل و قوانین نهفته در طبع انسان‌ها و حدود نگاه‌های فکری آنها را داشته باشد اما ما باید…

  • معرفی رئیس جدید "بیت الحکمه"

    هرچند که دکتر عبدالمجید الشرفی نخستین رئیس منتخبی بود که مسئولیت ریاست بیت الحکمه را بر عهده گرفت، اما در انتخابات جدید، وزیر سابق محمود بن رمضان با اکثریت آراء به پیروزی رسید تا به عنوان رئیس جدید بیت الحکمه انتخاب شود.

  • معرفی موزه ملی باردو

    موزه ملی باردو (موزه باردو) یک موزه و یک مؤسسه فرهنگی و گردشگری در تونس است که تحت نظارت وزارت امور فرهنگی این کشور قرار دارد و این وزارتخانه در مدیریت آن از همکاری کانون ملی میراث و آژانس احیای میراث و توسعه فرهنگی بهره می‌برد.