-
معرفی شخصیتها:
شیخ صلاح حاجی مژیف مفتی جمهوری چچن
مفتی شیخ صلاح حاجی مژیف شخصیت عمومی و مذهبی روسی، متکلم، مشاور رئیس جمهوری چچن رئیس مرکز هماهنگی مسلمانان شمال قفقاز و معاون اول شورای عالی مردمی قفقاز است.
-
تجلیل از" شرمین عبید چنای " در مراسم سینما برای صلح ۲۰۲۵
جایزه کبوتر صلح برای توانمندسازی زنان در سال ۲۰۱۳ توسط نیکول کیدمن، بازیگر و سفیر حسن نیت سازمان ملل برای زنان، پایهگذاری شد. این جایزه به فیلمهایی تعلق میگیرد که نقش مهمی در نمایش قدرت، استقامت و توانمندسازی زنان ایفا کردهاند. دریافت این جایزه توسط عبید چنای در هفتاد و پنجمین جشنواره بینالمللی…
-
فراتر از ایمان: روزهداری رمضان به عنوان فرصتی برای تأمل و معنویت
ماه رمضان، مقدسترین ماه در تقویم اسلامی، معمولاً توسط مسلمانان به عنوان زمانی برای روزهداری، عبادت و تأمل معنوی گرامی داشته میشود. اما در سالهای اخیر، تعداد فزایندهای از غیرمسلمانان نیز روزه گرفتن را آغاز کردهاند—نه به عنوان یک وظیفه دینی، بلکه به عنوان عملی برای انضباط شخصی، همبستگی…
-
مشهورترین جشنوارههای مذهبی و فرهنگی در پاکستان
این جشنوارهها فقط به مناسک مذهبی محدود نمیشوند، بلکه شامل رویدادهای فرهنگی نیز هستند که تاریخ متنوع این سرزمین را به نمایش میگذارند. چه اهل این کشور باشید و چه یک گردشگر، تجربهی این جشنوارهها راهی شگفتانگیز برای درک جوهرهی واقعی فرهنگ پاکستان است.
-
زنان قزاق در تقاطع فرهنگها: موزاییک هویت
در این پژوهش، زنان از منظر شناسایی اجتماعی آنها مورد بررسی قرار گرفتند که تنوع نقشهایی که آنها در جامعه ایفا میکنند را آشکار کرد. با این وجود، این پژوهش نشان داد که یکی از وظایف کلیدی زنان تربیت فرزندان است که از طریق آن آنها به طور فعال در شکلگیری نسل جدید شرکت میکنند. این امر اهمیت مطالعه…
-
شبکه اجتماعی تیکتاک رهبری خود را در منابع برتر محبوب نوجوانان از دست داده است:
مخاطبان جوان در روسیه چه پلتفرمهایی را انتخاب میکنند و چه محتوایی را ترجیح میدهند؟
چگونه برترین شبکههای اجتماعی در میان نوجوانان روسیه تغییر کردهاند و نوجوانان 12 تا 17 ساله ترجیحات خود را برای شبکههای اجتماعی تغییر دادهاند: اگر در فوریه 2022، طبق گزارش مدیاسکوپ، تیکتاک از نظر میانگین مخاطب روزانه به رتبه اول پنج منبع برتر رسید، در فوریه امسال به رتبه دوم رفت و تلگرام…
-
دین در برابر آداب و رسوم؛ اسلامیسازی در مقابل سنتهای قرقیزی
این مقاله با نگاهی منفی به روند اسلامی سازی جامعه قرقیزستان، تلاش کرده است قوانین جدید در حوزه دین در قرقیزستان را حاصل تاثیرات و سرمایه گذاری ها و نفوذ کشورهای اسلامی و عربی در دولت و جامعه قرقیزستان معرفی نماید که در مغایرت با آداب و رسوم و قانون اساسی قرقیزستان است و عمدتا توانسته است بر…
-
ویژگیهای دیپلماسی مدرن قزاقستان
این موقعیت جغرافیایی خود قزاقستان را به بازیگری مهم در سطح منطقهای تبدیل میکند. زیرا قزاقستان بین منافع کشورهای بسیار مهم، از جمله قدرتهای بزرگ مانند چین، روسیه و ایالات متحده و قدرتهای منطقهای مانند اتحادیه اروپا (بهطور کلی و کشورهای عضو بهصورت جداگانه)، هند، ایران، ترکیه و حتی کشورهای…
-
آداب و رسوم رمضان، عید فطر و شعرخوانی "یارمضان" قزاق ها
سنت منحصر به فرد قزاقی ژاراپازان، همچنین به عنوان سرودخوانی رمضان شناخته می شود. این یک سرود در مورد آغاز ماه مبارک رمضان است که مردم را به خوش رفتاری دعوت می کند . همچنین به عنوان "ژارامازان" شناخته می شود . این سنت شامل آواز خواندن در اطراف مراکز دینی پس از نماز تراویح است. معمولاً توسط کودکان…
-
چرا باید از ملت مظلوم فلسطین و روز جهانی قدس دفاع کرد؟
سبحان الذی أسری بعبده لیلاً من المسجد الحرام إلی المسجد الأقصی... (اسراء / آیه 1) خداوند بزرگ در سال دهم بعثت، محمد رسولالله را در یک شب مبارک از مسجدالحرام، یعنی از کنار کعبه مقدس، به کشور فلسطین و کنار مسجدالاقصی منتقل ساخت
-
رونمایی کتاب "وضعیت زنان در گرجستان در قرنهای12 تا 17"
در مرکز ملی نسخههای خطی کورنلی ککلیدزه گرجستان مراسم رونمای کتاب "وضعیت زنان در گرجستان در قرنهای12 تا 17" برگزار شد.
-
تجلیل از کارگردان مشهور گرجی " مراب کوکوچاشویلی "
در کاخ هنر - موزه تاریخ فرهنگ گرجستان، نمایشگاهی به مناسبت نودمین سالگرد تولد کارگردان مشهور گرجی آقای مراب کوکوچاشویلی افتتاح شد.
-
رسوم مردم افغانستان در تجلیل از عید سعید فطر
مردم مسلمان افغانستان از عید سعید فطر با آداب و رسوم کهن خود به گرمی استفبال می کنند و در این روز با ظاهری آراسته، پس از ادای نماز عید و زیارت قبور، به دست بوس بزرگان می روند و قدردان نعمت های خداوند می شوند.
-
جایگاه سیدحسن نصرالله در جان و ضمیر مردم عراق
روز ۲۳ فوریه ۲۰۲۵، روزی برجسته در تاریخ مردم عراق و اثبات هویت اسلامی آنان بود، چراکه این روز شاهد تجمعات گسترده در سراسر استان های عراق، تجمعات مردمی، راهپیمایی ها و تعطیلی رسمی (اعلام عزای عمومی) در تمامی استان های شیعه نشین عراق در منطقه ی فرات و جنوب بود.
-
نوروز؛ جشن ممنوعه در فرهنگ طالبان
گرمای ملایم روزانه بر شهر کابل تابیده ولی بازارها سرد و خاموشند. خیابان و کوچههای پل سرخ، که همیشه در آستانهی نوروز پر از جنبوجوش بود، حالا رخوتی سنگین را به دوش میکشد.
-
ادامه ممنوعیت آموزشی دختران؛ دیگر صدای زنگ مکتب نواخته خواهد شد؟
چهارمین سال ممنوعیت آموزشی دختران در حکومت طالبان
این چهارمین سال تعلیمی است که بدون حضور دختران در مدارس کشور آغاز میشود.
-
تأثیر" تنگریگرایی " بر اسلام در قزاقستان
موضوع تأثیر تنگریگرایی بر اسلام در قزاقستان یک پدیده پیچیده تاریخی-فرهنگی است که در آن باورهای سنتی اقوام ترک در طول قرون با دین اسلام تعامل داشتهاند. در این مقاله بررسی خواهد شد که چگونه تنگریگرایی بر شکلگیری اسلام قزاقی تأثیر گذاشته است، کدام عناصر باورهای سنتی در آیینهای دینی باقی ماندهاند…
-
سینمای پاکستان در عید فطر
عید فطر امسال، طیف گستردهای از فیلمها در سینماهای پاکستان اکران خواهند شد. ترکیبی از فیلمهای هالیوودی، فیلمهای پنجابی هندی و فیلمهای پاکستانی، از جمله برخی بازاکرانها، در برنامه اکران قرار دارند.
-
کمک های بنیاد الخدمت پاکستان به غزه
این کمپین با استقبال گسترده داوطلبان، از جمله دانشجویان دانشگاههای مختلف، خبرنگاران و افراد از اقشار گوناگون جامعه مواجه شد که همگی برای حمایت از این اقدام بشردوستانه گرد هم آمدند.
-
احیای نوروز در قرقیزستان
در روز اعتدال بهاری مردمان ایرانی و ترکی سال نو را طبق تقویم شمسی جشن میگیرند. نوروز در زبان فارسی به معنای «روز نو» است. املا و تلفظ این واژه در کشورهای مختلف متفاوت است: نووروز (در قرقیزستان)، نُوروز (در آذربایجان)، نَوروز (در تاجیکستان)، نُروز (تاتارستان)، نِوروز (ترکیه)، نائوریز (قزاقستان).
-
غزه پیروزی اراده ها بر اشغالگری - فلسطین آزاد خواهد شد
پس از دهه ها مبارزه، مقاومت، رنج، و تلاش بی وقفه مردم فلسطین، سرانجام جهانیان شاهد تحقق رؤیایی بودند که سالها در دل امت اسلامی زنده نگه داشته شده بود: غزه پیروز شد. این پیروزی نه تنها یک تحول ژئوپلیتیک درمنطقه خاورمیانه محسوب میشود، بلکه نماد پیروزی اراده ملت ها بر اشغالگری، تبعیض و استعمار…
-
گزارش ویژه روزنامه رسمی قزاقستان "استقلال"
چگونه جشن «نوروز-روز نو» در ایران گرفته میشود؟
نوروز به عنوان قدیمی ترین و مردمی ترین جشن بشری یکی از اشتراکات فرهنگی ایران و کشورهای منطقه است و به عنوان میراث ناملموس بشری از اهمیت فوق العاده ای برای تقویت دوستی ها و همگرایی فرهنگی برخوردار است. این متن ترجمه مصاحبه نوروز در ایران و قزاقهای ایران با سفیر و نماینده فرهنگی ایران در آلماتی…
-
علاقه قزاق ها به تبارشناسی
قزاقها از نظر تاریخی به عنوان یک قوم چند جزئی شکل گرفتهاند و تحقیقات ژنتیکی تأثیر جمعیتهای ترک، مغول، ایرانی و فارس را تأیید میکند. به عنوان مثال، هاپلوگروه C که در حدود ۵۰٪ از قزاقها یافت میشود، در میان قزاقها رایج است. این هاپلوگروه با مغولها و چنگیزخان مرتبط است. علاوه بر این، هاپلوگروهه…
-
دور جدیدی از تعارض فلسطین و اسرائیل
از زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ژانویه 2025، به نظر می رسد مسئله اسرائیل و فلسطین از یک درگیری نظامی تلخ که بیش از یک سال به طول انجامید، وارد دوره جدیدی شده است. در این روند، اسرائیل و حماس در 15 ژانویه تحت فشار دولت ترامپ در آمریکا به توافق آتش بس سه مرحله ای دست یافتند. اما در حالی…
-
مو هونگ یان؛ایران شناس برجسته چینی
مو هونگ یان؛ایران شناس برجسته چینی (سرویراستار ترجمه پنج گنج حکیم نظامی گنجوی به چینی) خانم مو هونگ یان در سال 1966 به دنیا آمد و در دانشگاه پکن، زبان فارسی را به مدت هشت سال آموخت و مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی را گرفت. وی اینک، استاد ادبیات فارسی و رئیس مرکز ایران شناسی دانشگاه…
-
نوروز در قزاقستان
بازتاب نوروز در ادبیات، شعر و هنر قزاقی
نوروز یکی از کهنترین جشنهایی است که توسط مردمان آسیای مرکزی، از جمله قزاقها، گرامی داشته میشود. این جشن که با اعتدال بهاری همزمان است، نماد تجدید طبیعت، آمدن گرما و آغاز چرخهی جدید زندگی است. در فرهنگ قزاقی، نوروز جایگاه ویژهای دارد و بازتاب آن را میتوان در ادبیات، شعر و هنر مشاهده کرد.…
-
خیابان غذا در راولپندی پاکستان در ماه رمضان
کرتارپوره در مرکز راولپندی قرار دارد و در دوره استعمار بریتانیا، محلهای متعلق به جامعه سیکها و یکی از مناطق تجاری اصلی شهر بود. اما با گذشت زمان و تغییر ترکیب جمعیتی، این منطقه به قطب مهم غذا تبدیل شد و اکنون یکی از معروفترین خیابانهای غذا در پاکستان محسوب میشود، بهویژه در ماه رمضان که…
-
نگاهی به طرح جامع توسعه گردشگری در پنجاب
یکی از نکات برجسته این طرح، راهاندازی نخستین اپلیکیشن جامع گردشگری پنجاب با نام "پنجاب باشکوه" بود. این اپلیکیشن امکاناتی از جمله تورهای مجازی از ۱۷۰ مقصد گردشگری، رزرو هتل، خدمات تحویل غذا و کمکرسانی هوشمند مبتنی بر چتبات برای اطلاعات گردشگری را فراهم خواهد کرد.
-
تحلیل توافقنامه های (الجولانی)؛محمد صادق الهاشمی
الجولانی چندین توافقنامه با کردها و دروزی ها امضا کرده که بر اساس آن، نیروهای کرد «قسد» در ارتش ادغام شوند و دروزی ها به نیروی پلیس بپیوندند. همچنین مقرر شد که نیروهای حفاظت و پلیس محلی در جنوب سوریه از میان دروزی ها انتخاب شوند، اما استاندار و رئیس پلیس در استان السویداء از میان غیر دروزی…
-
مسجد مانسهره ؛ نماد وحدت شیعه و سنی در پاکستان
در حالی که در برخی مناطق پاکستان، از جمله منطقه کرم در خیبر پختونخوا، درگیریهای فرقهای و خشونتهای مذهبی در سال گذشته تیتر اخبار را به خود اختصاص دادهاند، در همین استان و در ناحیه مانسهره، روستایی وجود دارد که در آن شیعیان و اهل سنت نهتنها از یک مسجد مشترک برای اقامه نماز استفاده میکنند،…