• معرفی دانشگاه دولتی بی نظیر بوتو در کراچی

    معرفی دانشگاه دولتی بی نظیر بوتو در کراچی

    در شهر کراچی، ده ها دانشگاه دولتی وجود دارد که با تدبیر دولت ایالتی در بخش های مختلف این شهر بزرگ پراکنده شده اند تا دانشجویان هر منطقه به راحتی بتوانند با صرف هزینه و وقت اندک به تحصیلات عالیه بپردازند. دانشگاه بی نظیر بوتو نخست وزیر اسبق پاکستان که در شهر راولپندی در نزدیکی پایتخت پاکستان…

  • دانشگاه علوم مدیریت لاهور (LUMS)

    دانشگاه علوم مدیریت لاهور (LUMS)

    دانشگاه علوم مدیریت لاهور بعنوان یک دانشگاه ملی بوسیله گروهی از مدیران موسسات صنعتی و مالی بخش خصوصی از جمله سید بابر علی شاه در سال ۱۹۸۵م در لاهور تاسیس گردید

  • دانشگاه فنی و مهندسی لاهور (UET)

    دانشگاه فنی و مهندسی لاهور (UET)

    این دانشگاه با دانشگاه کارولینای جنوبی، دانشگاه منچستر و دانشگاه کوئین مری لندن همکاری قوی دارد و همچنین در پاکستان یک اداره تحقیقاتی و ترویج خدمات مشاوره ایجاد کرده است که برای ارتقا و سازماندهی فعالیت های تحقیقاتی تلاش می کند.

  • دانشگاه سوپریور پاکستان

    دانشگاه سوپریور پاکستان

    دانشگاه سوپریور تعهد قوی به حضور مثبت در جوامعی که در آن‌ها فعالیت می‌کند، دارد، چه در منطقه محلی و چه در سطح جهانی. با ارائه ۱۶۵ برنامه تحصیلی در ۷ پردیس در سراسر پاکستان و جهان، این دانشگاه محیط آموزشی متنوع و پویایی را برای دانشجویان فراهم می‌کند.

  • دانشگاه جی سی لاهور (دانشگاه گاورمنت کالج لاهور)

    دانشگاه جی سی لاهور (دانشگاه گاورمنت کالج لاهور)

    دانشگاه جی سی لاهور از قدیمی ترین موسسه آموزش عالی در پاکستان می باشد که در سال ۱۸۶۴م توسط دولت انگلیس تحت عنوان دانشکده دولتی (گاورمنت کالج) در شهر لاهور تاسیس گردید و پس از ارتقاء به سطح دانشگاه در سال ۲۰۰۲ نیز کلمه "کالج" برای حفظ جایگاه تاریخی با عنوان این موسسه باقی مانده است.

  • قلعه بالاحصار:ارگ بمی در پیشاور

    قلعه بالاحصار:ارگ بمی در پیشاور

    قلعه بالاحصار، یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی در شهر پیشاور، ایالت خیبرپختونخوا پاکستان، به عنوان نمادی از تحولات تاریخی و سیاسی این منطقه شناخته می‌شود. برخی از مورخان بر این باورند که این قلعه تاریخی قبل از قرن هفتم پس از میلاد وجود داشته است، زیرا زمانی که سیاح چینی هیوئن تسانگ در سال 630…

  • هیئت مرکزی سانسور فیلم (CBFC) در پاکستان

    هیئت مرکزی سانسور فیلم (CBFC) در پاکستان

    هیئت مرکزی سانسور فیلم (CBFC) به‌عنوان یک نهاد وابسته به وزارت اطلاعات و پخش فعالیت می‌کند. این هیئت، نهاد اصلی نظارتی است که به بررسی، طبقه‌بندی و سانسور فیلم‌ها، تریلرها و مستندها برای نمایش عمومی در پاکستان می‌پردازد. این نهاد اطمینان حاصل می‌کند که فیلم‌ها با استانداردهای قانونی و اخلاقی…

  • صندوق مالی فیلم و درام (FDFF) پاکستان

    صندوق مالی فیلم و درام (FDFF) پاکستان

    صندوق مالی فیلم و درام (FDFF) گامی اساسی برای احیای صنعت سینما و درام پاکستان است. دولت از طریق مشوق‌های مالیاتی، کمک‌های مالی، و محدودیت بر محتوای خارجی در تلاش است تا تولیدات داخلی را تقویت کند.

  • عمارت باشکوه بیدی محل در راولپندی

    عمارت باشکوه بیدی محل در راولپندی

    حویلی خیم سینگ بیدی ، که به بیدی محل نیز معروف است، یک عمارت باشکوه قرن نوزدهمی است که توسط خیم سینگ بیدی (۱۸۳۲–۱۹۰۵) ساخته شده است. او یکی از زمین‌داران برجسته، مصلح اجتماعی و خیرخواهان دوره خود بود و ادعا می‌کرد که از نوادگان مستقیم گورو نانک، بنیان‌گذار آیین سیک، است.

  • انجمن حسینیه خواجگان نارووالی لاهور

    انجمن حسینیه خواجگان نارووالی لاهور

    انجمن حسینیه خواجگان نارووالی با گذشت ۱۱۸ سال، به یک سازمان منظم و فعال در حوزه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده است.

  • گورستان پارسی: دریچه‌ای به گذشته غنی راولپندی

    گورستان پارسی: دریچه‌ای به گذشته غنی راولپندی

    این گورستان به طور رسمی توسط ست دورابجی کاوجی جوساوالا و ست نسرونجی جهانگیری بوغا شاهسای به یاد اجدادشان، جهانگیری فرامجی جوساوالا و ست هومسجی هورمسجی بوغا تأسیس شد. پیش از سال ۱۸۹۰، این مکان شامل قبرهای موقت بود و به عنوان یک گورستان رسمی شناخته نمی‌شد. امروزه، این گورستان شامل ۱۳۰ قبر است…

  • پارک جهانگیر کراچی گواهی بر درهم تنیدگی فرهنگی ایران و پاکستان

    پارک جهانگیر کراچی گواهی بر درهم تنیدگی فرهنگی ایران و پاکستان

    پارک جهانگیر کراچی بیش از یک پارک عمومی، به یک نمایشگاه کوچک فرهنگی از بافت اجتماعی متنوع کراچی تبدیل شده است. خانواده ها از هر طبقه‌ و اقوام در اینجا دورهم جمع می شوند و فراتر از موانع اجتماعی و اقتصادی، کنار یکدیگر مشغول سرگرمی می شوند. کودکان در زمین های بازی به شادی می پردازند و دوستان…

  • معرفی بنیاد رفاهی JDC(Jafaria Disaster Cell) پاکستان

    معرفی بنیاد رفاهی JDC(Jafaria Disaster Cell) پاکستان

    بنیاد رفاهی و خدماتی JDC یک مؤسسه خیریه عمومی و غیرانتفاعی است که توسط جمعی از افراد خیرخواه و با مدیریت سید ظفر عباس، فعال جوان و معروف اجتماعی شیعه در کراچی پاکستان به خدمات اجتماعی، بهداشتی درمانی، آموزشی برای تمامی افراد نیازمند فارغ از نژاد و دین و مذهب مشغول است و از موقعیت مطلوبی در…

  • معرفی کلیساهای مهم شهر کراچی

    معرفی کلیساهای مهم شهر کراچی

    کراچی به عنوان یک شهر مهم تاریخی، بیشترین تعداد کلیسا را در پاکستان دارد و پس از آن لاهور، راولپندی، فیصل آباد، مولتان، رحیم یارخان و حیدرآباد قرار دارند. این کلیساها نه تنها به عنوان مکانی برای عبادت جامعه مسیحی بلکه به عنوان محل تجمع اجتماعی مهم نیز می باشند که در آن مسیحیان گرد هم می آیند…

  • جزیره "مانورا کراچی" نماد همزیستی ادیان

    جزیره "مانورا کراچی" نماد همزیستی ادیان

    جزیره مانورا در جنوب پاکستان در سال 1769 شروع مورد توجه و سکونت قرار گرفت. ابتدا قلعه ای برای اقامت طولانی ساخته شد که دارای دو دروازه بود: خارو دروازه و میتو دروازه، یعنی مانورا و کراچی از اینجا سرچشمه می گیرند. معمار عارف حسن در مقاله ای می نویسد: گرفتاری تاجران خارک بندر زمانی زیاد شد که…

  • باغ ابن قاسم در کراچی

    باغ ابن قاسم در کراچی

    پارک ابن قاسم در 130 هکتار (53 هکتار) در نزدیکی ساحل دریای عرب گسترده شده و دارای حوضچه لاک پشت ها، نقاشی های دیواری دایناسورها، 24 سرویس بهداشتی، یک مسجد، 20 سایبان سنگی و یک باغ گل رز بزرگ و مشرف به فواره بندر کراچی با ارتفاع 90 متر (300 فوت) است. بسیاری از گردهمایی‌ها و رویدادهای عمومی بزرگ…

  • موزه نیروی هوایی پاکستان

    موزه نیروی هوایی پاکستان

    قدمت موزه نیروی هوایی پاکستان واقع در شهر کراچی Pakistan AirForce Museum به زمان حکومت استعماری انگلیس باز می‌گردد، زمانی که دو آشیانه توسط انگلیسی ها در بخش دورافتاده ی جاده درای PAF ساخته شد که در طول سال ها متروکه شدند. در سال های بعد، فرمانده وقت پایگاه هوایی فیصل (عباس ختک) ایده تأسیس…

  • منزلگاه شاهان گورکانی ، گوهر معماری در راولپندی

    منزلگاه شاهان گورکانی ، گوهر معماری در راولپندی

    فرودگاه شاهان مغلیه، همچنین به عنوان "محل استراحت امپراتوران مغول" شناخته می شود، یک مکان باستان شناسی تاریخی است که در باغ نیو واه، تقریباً 9 مایلی از تاکسیلا در جاده اصلی گراند ترانک (G.T) در واه راولپندی واقع شده است.

  • معرفی باشگاه روتاری در کراچی

    معرفی باشگاه روتاری در کراچی

    یک باشگاه روتاری گروهی متنوع از حرفه‌ای‌ها و رهبران جامعه را شامل می‌شود که در آن باشگاه خدمت می‌کنند. روتاری بین‌المللی باشگاه‌ها را به نواحی مختلف تقسیم می‌کند تا مدیریت محلی آسان‌تر شود. در سراسر جهان بیش از ۵۰۰ ناحیه وجود دارد که هر یک شامل ۴۵ تا ۶۰ باشگاه است. هر ناحیه تحت هدایت یک مدیر…

  • آثار باستانی ایرانی در موزه پیشاور

    یکی از مراکزی که در شهر تاریخی پیشاور، محلی برای نمایش فرهنگ و تمدن ایران است موزه ملی پیشاور است که هرساله تعداد زیادی از جهانگردان از غرب و شرق از آن بازدید می کنند. این موزه از جهت اینکه محل نگه داری مجسمه های قدیمی بودا می باشد نزد بوداییان و جهانگردان بودایی از هند،ژاپن،چین و .... خیلی…

  • آکادمی اقبال پاکستان

    آکادمی اقبال پاکستان

    به منظور پاسداشت مقام و اندیشه‌های علامه اقبال، «آکادمی اقبال پاکستان» در سال ۱۹۵۱ میلادی (۱۳۳۰ شمسی) در شهر لاهور پاکستان تأسیس شد. این آکادمی، به عنوان یک مرکز علمی و فرهنگی، به فعالیت‌های مختلفی در زمینه‌های گوناگون می‌پردازد.

  • لوسار بائولی (واه کانت-راولپندی)

    لوسار بائولی (واه کانت-راولپندی)

    از زمان امپراتور آشوکا، مدیریت و نگهداری از بزرگراه های اصلی در شبه قاره هند تحت کنترل پادشاهان حاکم باقی مانده است. در این میان، جاده گرند ترانک، که مسلماً یکی از معروف ترین بزرگراه های جهان است، همیشه کانون توجه حاکمان بوده است. این بزرگراه دره گنگا را به مرزهای شمال غربی شبه قاره متصل می‌کند…

  • نهاد ها و سازمان های تصمیم گیر در حوزه فرهنگی پاکستان

    نهاد ها و سازمان های تصمیم گیر در حوزه فرهنگی پاکستان

    در پاکستان، چندین نهاد و سازمان مهم در زمینه توسعه و مدیریت امور فرهنگی فعالیت می‌کنند که در سطوح مختلف به سیاست‌گذاری، ترویج فعالیت‌های فرهنگی، توسعه هنرها و حفاظت از میراث فرهنگی می‌پردازند. در اینجا برخی از نهادها و سازمان‌های مهم به شرح زیر آمده است.

  • حضرت رقیه (س)

    حضرت رقیه (س)

    بی‌بی پاکدامن بارگاهی با صدها سال قدمت و منسوب به رقیه دختر امام علی(ع) و همسر مسلم بن عقیل که در شهر لاهور پاکستان واقع شده است. به‌باور مردم، رقیه و پنج زن دیگر از خاندان اهل‌بیت(ع) که قبل از واقعه عاشورا به سمت شبه قاره هند سفر کرده‌اند، در این بارگاه دفن هستند. به‌گفته‌ برخی محققان، این…

  • تأثیر فرهنگی ایران در چیترال

    تأثیر فرهنگی ایران در چیترال

    چیترال، واقع در شمال پاکستان، منطقه ای است که به خاطر مناظر خیره کننده و میراث فرهنگی غنی خود مشهور است. در طول قرن‌ها، این منطقه تحت تاثیر فرهنگ ایرانی (فارسی) بوده است. نزدیکی تاریخی و جغرافیایی چیترال به ایران و همچنین قرن ها تعامل از طریق تجارت، مذهب و فتوحات، اثری ماندگار در فرهنگ آن بر…

  • مدرسه هنر و معماری ایندوس کراچی

    مدرسه هنر و معماری ایندوس کراچی

    این بزرگترین و مهم ترین موسسه آموزشی هنر، نساجی و معماری خصوصی در کراچی است که به عنوان نهاد غیرانتفاعی و غیر دولتی فعالیت می کند و دوره های آموزشی باکیفیت در زمینه هنر نقاشی، مجسمه سازی، طراحی، نساجی و معماری را به علاقمندان ارایه می دهد. این مرکز از سوی کمیسیون آموزش عالی پاکستان به عنوان…

  • آرامگاه جهانگیر: باغ و معماری به سبک ایرانی

    آرامگاه جهانگیر: باغ و معماری به سبک ایرانی

    مقبره جهانگیر پس از مرگ امپراتور مغول در سال 1627 ساخته شد و در سال 1637 در زمان سلطنت پسر و جانشین وی شاه جهان تکمیل شد.

  • «تخت باهی» مهم‌ترین اثر بودیسم در پاکستان

    «تخت باهی» مهم‌ترین اثر بودیسم در پاکستان

    تمدن گندهارا یکی از برجسته‌ترین تمدن‌های باستانی جنوب آسیا است که تأثیر زیادی بر هنر، فرهنگ، دین و معماری منطقه داشت. این تمدن در شمال غربی پاکستان کنونی و بخش‌هایی از شرق افغانستان قرار داشت و از حدود قرن ششم پیش از میلاد تا قرن پنجم میلادی، دوران اوج خود را سپری کرد. گندهارا به ویژه به عنوان…

  • مسجدی چوبی با قدمت ۶۵۰ ساله در پاکستان

    مسجدی چوبی با قدمت ۶۵۰ ساله در پاکستان

    مسجد امبورک که با قدمت چند صد ساله در منطقه شگر در بلتستان با چوب ساخته شده است، در سال ۱۳۷۳ میلادی توسط مبلغ اسلام میر سید علی همدانی، واعظ منطقه شگر بلتستان معماری شده بود. این مسجد با قدمتی ۶۵۰ ساله در سال ۲۰۰۵ میلادی توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگی معرفی شد.

  • بزرگترین مجسمه کشف شده در جهان و موزه شهر تاریخی پیشاور

    بزرگترین مجسمه کشف شده در جهان و موزه شهر تاریخی پیشاور

    موزه پیشاور یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین موزه‌های پاکستان است که در قلب شهر پیشاور، مرکز ایالت خیبرپختونخوا واقع شده است. این موزه که در سال ۱۹۰۷ میلادی تأسیس شد، از زمان تأسیس خود تا به امروز به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی و تاریخی کشور شناخته می‌شود.