مدیر و رئیس کمیسیون ملی حج نیجریه NAHCON ذکرالله کونله حسن که عملا این دوره را از ۱۳ فوریه ۲۰۲۰ در اختیار گرفته ، علیرغم دشواری های تاریخی که برجهان بخاطر فراگیری کووید-۱۹ حاکم شد ، به برخی از دستاوردهای مهم در این دوره اشاره می کنند :
· راه اندازی طرح پس انداز صندوق حج : و اجرای آن در شش ایالت کلیدی کانو ، لاگوس ، ایدو ، ایبونی ، ناساوارا ، بائوچی که به نوعی این طرح از کشور مالزی الهام گرفته شده است و به نوعی خودگردانی و مردم گردانی مراسم حج را بدنبال دارد
· استقلال مالی در حوزه خشک – فراساحلی ، این طرح به درآمد زا کردن املاک و اماکن تحت اختیار سازمان حج می پردازد که دربخش دریائی این کار درحال انجام است .
· ایجاد مرکز اقتصاد دیجیتال در سازمان حج
· توانمند سازی و ظرفیت آفرینی : از آغاز سال ۲۰۲۱ تا به امروز، در مجموع ۲۵ دوره آموزشی ارتقای ظرفیت برای کارکنان کمیسیون سازماندهی شده است. این آموزش ها برای به روز نگه داشتن کارکنان و آماده نگه داشتن کارمندان برای از سرگیری کامل عملیات حج و عمره طراحی شده است.
· استمرار ایجاد و تقویت دفاتر حج : پنج دفتر منطقه ای به نام های میدوگوری، کانو، ایلورین، لاگوس، پورت هارکورت بازگشایی و در سوکوتو نیر ایجاد شده است و مراکز ارتباطی در بائوچی، کادونا، ابوجا و یولا نیز تقویت شدند.
· پیشنهاد ایجاد مرکزیا موسسه بین المللی حج
- نوسازی ستاد مرکزی سازمان حج NAHCON
- اصلاحات انقلابی و دیجیتالی کردن حج عمره در نیجریه:کمیته دائمی ۱۵ نفره عمره توسط کمیسیون ملی حج نیجریه برای ارزیابی دائمی ارائه خدمات با کیفیت به زائران تشکیل شد.
- تشکیل واحد مبارزه با فساد و شفافیت (ACTU: بازپرداخت هزینه حج ۲۰۲۰ به زائران از جمله این وظایف است
- ایجاد کمپین آگاهی بخشی Covid-۱۹ در تلویزیون، رادیو و رسانه ها
- ساخت کلینیک کارکنان در ابوجا
نظر کارشناسی و تحلیلی :
با توجه به سابقه طولانی سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران در خصوص ساماندهی ، هدایت و راهبری این مراسم دینی به نظر می رسد این سازمان میتواند با ایجاد و خلق فرصت خوب ، زمینه تعامل و همکاری با نهاد متناظر درنیجریه را فراهم نماید . (۲۲ دی)
نظر شما