· در پی شیوع ویروس کرونا در زیمبابوه دولت این کشور، به مدت ۲۱ روز تعطیلی سراسری اعلام کرده که این بازه زمانی از دوشنبه ۳۰ مارس آغاز و تا ۲۰ آوریل ادامه خواهد داشت. مطابق اعلام دولت تمامی مغازه ها به استثنای صنف فروش مواد غذایی تعطیل خواهند بود. به رغم شکاف قابل توجه میان دولت زیمبابوه و اپوزیسیون این کشور، آقای نلسون چامیسا رهبر مخالفان و ائتلاف ام دی سی نیز از این اقدام دولت، حمایت کرده است.
· مطابق دستور العملی که توسط دولت ابلاغ شده استف حمل و نقل در شهر به صورت محدود و تنها به وسیله شرکت اتوبوسرانی زیمبابوه مجاز است و ماشین های خصوصی اجازه جا به جا کردن مسافر ندارند. در حال حاضر خیابان های هراره بسیار خلوت و تقریبا فاقد هر گونه تردد می باشند.
· بسیاری از سفارتخانه ها نظیر آفریقای جنوبی، کنیا، برزیل، پرتغال، مالاوی، آنگولا، مصر و... با استقبال از تدابیر دولت، تعطیل شده اند. ضمن آنکه وزارت امور خارجه این کشور نیز تقریبا تعطیل است و تنها از تعدادی پرسنل خود به عنوان کشیک استفاده می کند. اکثر ادارات دولتی هم تعطیل بوده و یا با حداقل ظرفیت به کار ادامه می دهند.
· مطابق دستور رئیس جمهور، ارتش نیز برای حفظ نظم در کنار پلیس قرار گرفته و در خیابان ها مستقر شده است.
· در شرایطی که دولت زیمبابوه در جولای سال گذشته استفاده از سیستم چند ارزی را پس از ده سال لغو و استفاده از ارز بومی را جایگزین آن کرده بود، اکنون و پس از شیوع ویروس کوید-۱۹، برای تسهیل خرید و فروش، مجوز استفاده از ارزهای خارجی را مجددا صادر کرده است.
· در حال حاضر و خصوصا در شبکه های اجتماعی، نگرانی های بسیاری در خصوص معیشت افراد کم درآمد که درصد بالایی از جمعیت زیمبابوه را تشکیل می دهند، وجود دارد و به نظر می رسد که در جریان این تعطیلی سراسری آنها فاقد هرگونه در آمد بوده و برای تأمین هزینه معیشت خود و خانواده شان با مشکلات بسیاری مواجه شوند. ضمن آنکه بعید می رسد که دولت توانایی لازم را برای حمایت از این افراد داشته باشد.
· تعدادی از پزشکان و پرستاران زیمبابوه به دلیل عدم وجود امکانات محافظتی لازم برای مقابله با کرونا دست به اعتصاب زده بودند و در حال حاضر دولت وعده داده که امکانات مورد نظر آنها را تأمین خواهد کرد.
· هر گونه تجمع در زیمبابوه نیز ممنوع اعلام شده و شمار شرکت کنندگان در مراسم تدفین نیز نباید بیش از ۵۰ نفر باشد.
· در شرایطی که مرزهای زیمبابوه با کشورهای همسایه مسدود شده و پروازهای بین المللی اغلب لغو شده اند، سفارت ایالات متحده در حال انجام اقدامات لازم برای تخصیص یک هواپیما برای خارج کردن اتباع خود از این کشور است. دولت انگلیس نیز به اتباع خود هشدار داده که در اولین فرصت زیمبابوه را ترک کرده و به کشور خود بازگردند.
· دولت زیمبابوه با کمک سفارت چین در هراره، بیمارستان عفونی ویلکینس را تجهیز کرده و به درمان بیماران مبتلا به کرونا اختصاص داده است. به گفته سازمان بهداشت جهانی، هرچند اقدامات زیمبابوه در مقابله با این بیماری قابل قبول است، اما تخصیص تنها یک بیمارستان برای مبتلایان به کوید-۱۹ کافی نمی باشد و نیاز به مراکز درمانی بیشتری است.
· در داخل کشور بسیاری در توانایی دولت برای مقابله با این ویروس تردید دارند و معتقدند که کشور فاقد امکانات لازم برای مواجهه با این بیماری است. بسیاری معتقدند که بیمارستان ویلکینس که برای مقابله با کرونا اختصاص داده شده، با تواجه به قطع برق گسترده در زیمبابوه، حتی فاقد برق است و از امکاناتی نظیر ونتیلاتور نیز برای کمک به مبتلایان برخوردار نیست.
· مطابق آمار رسمی تاکنون ۷ نفر در زیمبابوه به کرونا مبتلا شده و یک نفر جان خود را در همین رابطه از دست داده است. با این حال بسیاری معتقدند که آمار واقعی مبتلایان بسیار بیشتر از این میزان است و اساسا بسیاری در این کشور در صورت ابتلا به هر گونه بیماری، تمکن کافی، برای مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی را ندارند.
نظر شما