-
نگاهی به برنامه توسعه اجتماعی و اقتصادی چین در زیمبابوه
زیمبابوه و چین رابطهای دیرینه دارند که به دوران مبارزات آزادیبخش زیمبابوه بازمیگردد. طی سالها، این پیوند تقویت شده و چین نقش محوری در توسعه زیمبابوه پس از استقلال ایفا کرده است. این کشور از طریق پروژههای زیرساختی مختلف، سهم بسزایی در پیشرفت اجتماعی و اقتصادی زیمبابوه داشته و زندگی شهروندان…
-
سوءاستفاده از کودکان در بستر رسانههای اجتماعی
سوءاستفاده آنلاین، امروزه یکی از تهدیدهای رو به رشد و جدی برای امنیت کودکان به شمار میرود و تدوین این سیاست، فرصتی حیاتی برای شنیده شدن صدای کودکان آسیبپذیر و تأمین امنیت آنها فراهم میآورد. ذینفعان حوزهی حفاظت از کودکان باید در این گفتوگوها مشارکت فعال داشته باشند تا بتوانند اقدامات…
-
صنعت چاپ و نشر و چالش های آن در زیمبابوه
صنعت چاپ در زیمبابوه
اقتصاد ناپایدار زیمبابوه تأثیر مستقیمی بر صنعت نشر داشته است. افزایش هزینههای تولید، کاهش تقاضا برای کتابهای چاپی و کاهش سرمایهگذاری در این حوزه از جمله پیامدهای این بحران هستند. بسیاری از ناشران مستقل به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب مجبور به تعطیلی شدهاند.
-
کریستن کاونتری؛ نخستین زن و نخستین آفریقایی در رأس کمیته بینالمللی المپیک
در یک تحول تاریخی، خانم کریستن کاونتری وزیر ورزش، جوانان، فرهنگ زیمبابوه در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۲۵ بهعنوان رئیس کمیته بینالمللی المپیک (IOC) برگزیده شد. این انتخاب، نقطه عطفی در تاریخ ۱۳۱ ساله این نهاد ورزشی است و برای نخستین بار یک زن و یک آفریقایی ریاست IOC را بر عهده میگیرد.
-
چگونه آگرواکولوژی بیسروصدا مواد غذایی آینده را فرموله میکند
افزایش آگاهی نسبت به اهمیت سلامت و تغذیه باعث شده است که بسیاری از مصرفکنندگان آفریقایی در الگوهای غذایی خود تجدید نظر کنند. فرمولاسیونهای نوین غذاهای خانگی، سبک زندگی و رژیمهای غذایی را متحول کردهاند.
-
رنسانس آفریقا؛ بازآفرینی توسعه با تکیه بر راهحلهای بومی
رنسانس آفریقا
مزیت جمعیتی آفریقا، فرصتی بیسابقه برای تحول ایجاد کرده است. این قاره با جوانترین جمعیت جهان، از نیروی کاری بالقوه برخوردار است که میتواند پیشران نوآوری و بهرهوری باشد. با این حال، به دلیل ضعف نظامهای آموزشی و فرصتهای اقتصادی محدود، این پتانسیل همچنان دستنخورده باقی مانده است. اشاره رئیسجمهور…
-
معرفی قوم ندائو در زیمبابوه
روایتهای گوناگونی دربارهی معنای واژه «ندائو» وجود دارد. برخی معتقدند که این واژه از سلام سنتی مردم ندائو، یعنی "نداو وی!" گرفته شدهاست. عدهای دیگر میگویند این کلمه در زبان ندائو به معنای "سرزمین" یا "کشور" است. همچنین برخی میپندارند که ریشهی آن از واژهی نگونیAmading'indawo به معنای…
-
میراث غارتشده، هویت بازنگشته!
میراث فرهنگی ملتها تنها مجموعهای از اشیاء باستانی نیست، بلکه پیوندی زنده با هویت، تاریخ و حافظه جمعی آنان است. زیمبابوه، با تمدن کهن و نمادهایی چون پرندگان سنگی زیمبابوه بزرگ، نمونهای از فرهنگی است که طی دوران استعمار مورد غارت و تحقیر قرار گرفت. این مقاله با تمرکز بر سرگذشت پرندگان زیمبابوه،…
-
دین دریایی؛ در آفریقا سنت یا فرقه گرایی؟
باور و اعتقاد به " ارواح دریایی " درآفریقا
ارواح دریایی و آیینهای مرتبط با آن، بخش مهمی از سنتها و باورهای معنوی در فرهنگهای مختلف، بهویژه در آفریقا هستند. در زیمبابوه، آیین مانجوزو نماد ارتباط انسان با ارواح آبی، طبیعت و نیاکان است. با این حال، در سالهای اخیر این آیین مورد سوءاستفاده و تحریف قرار گرفته و از مسیر سنتی خود فاصله…
-
انتصاب فرمانده ارتش زیمبابوه به عنوان وزیر فرهنگ!
پس از بالاگرفتن اختلافات سیاسی در زیمبابوه آنسلم سانیاتو، فرمانده ارتش ملی زیمبابو(ZNA)، از سمت خود عزل و رسماً بهعنوان وزیر ورزش، تفریح، هنر و فرهنگ منصوب شد
-
اقدامات زیمبابوه در جهت برابری جنسیتی و چالش های پیش رو
در زیمبابوه، تعهد به برابری جنسیتی در قالب اصلاحیه شماره ۲۰ قانون اساسی سال ۲۰۱۳ وارد قانون اساسی شد؛ اصلاحیهای که مقرر میدارد حداقل ۵۰ درصد از کرسیهای پارلمان باید در اختیار زنان قرار گیرد. هدف از این چارچوب حقوقی، تنها جبران نابرابریهای تاریخی جنسیتی نیست، بلکه تقویت صدای زنان در فرآیند…
-
چالش های ازدواج کودکان در زیمبابوه
براساس پژوهشهای متعدد، زیمبابوه یکی از بالاترین نرخهای ازدواج کودکان را در جنوب صحرای آفریقا دارد. مجموعهای از عوامل، از جمله هنجارهای فرهنگی و نبود چارچوبهای قانونی کافی، به گسترش این پدیده کمک میکنند. بسیاری از خانوادهها ازدواج زودهنگام را راهحلی برای مشکلات مالی میدانند و باور دارند…
-
زیمبابوه؛ کهنه سربازان جنگ آزادی بخش در مقابل حزب حاکم
کهنه سربازان جنگ در مقابل حزب حاکم زیمباوه
زیمبابوه بار دیگر در آستانه یک بحران سیاسی قرار گرفته است؛ بحرانی که ریشه در گذشتهای نهچندان دور دارد و اکنون در قالب اختلافات درونحزبی، تضعیف دموکراسی و رقابتهای قدرتطلبانه در حزب حاکم ZANU-PF نمود یافته است.
-
طریقت قادریه در زیمبابوه؛ ریشهها، گسترش و تأثیرات معنوی
طریقت قادریه در زیمبابوه
سابقه تصوف در زیمبابوه به اوایل قرن بیستم بازمیگردد، زمانی که تجار و مسافران مسلمان از منطقه اقیانوس هند، از طریق کشورهای همجوار مانند مالاوی، تانزانیا و موزامبیک، تعالیم صوفیانه را به این سرزمین آوردند. تصوف به طور گسترده در زیمبابوه رواج دارد و چندین سازمان صوفی در سراسر کشور به گسترش این…
-
قدرت و خطر انتخابات در زیمبابوه
تاریخ انتخابات زیمبابوه عمیقاً با تحولات سیاسی آن گره خورده است. نخستین انتخابات پس از استقلال در سال 1980، که رابرت موگابه را به قدرت رساند، بهعنوان پیروزی آزادی و تعیین سرنوشت جشن گرفته شد. اما در چهار دهه پس از آن، حکومت موگابه با سرکوب، بحران اقتصادی و دستکاری در انتخابات مترادف شد.
-
اقتصاد دلاری و مصرف مواد مخدر در زیمبابوه
دلاریشدن اقتصاد زیمبابوه، این کشور را به نقطهای جذاب برای شبکههای بینالمللی قاچاق مواد مخدر تبدیل کرده است. این مجرمان آگاهاند که دلار آمریکا در زیمبابوه از ارزش بالایی برخوردار است و حاضرند برای دستیابی به آن، ریسکهای بزرگی را بپذیرند. با هدف قرار دادن این کشور، آنها نهتنها به افزایش…
-
توافق اسرائیل و زیمبابوه برای توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی؟
در روزهای اخیر تبادل هیئت ها و دیدار و ملاقات ها فی مابین مقامات زیمبابوه و اسرائیل افزایش یافته است. اخیرا دو کشور ابتکار "توانمندسازی زیمبابوه" را به طور رسمی با پلتفرم Zim-Israel Connect راهاندازی کرده اند.
-
نقش رسانه ها در ساختن وجهه زیمبابوه
در زیمبابوه، رسانههای جریان اصلی شامل رادیو، تلویزیون و رسانههای چاپی، برای مدت طولانی سنگبنای شکلدهی به افکار عمومی و ادراک اجتماعی بودهاند. این رسانهها تأثیر قدرتمندی بر غرور و آگاهی ملی دارند، زیرا قادرند به مخاطبان گستردهای، چه در داخل و چه در خارج از کشور، دست یابند.
-
مناسک و شایعات حضور زنان در معادن طلای زیمبابوه
نقشهای زنان در صنعت طلای زیمبابوه متنوع بوده است: آنها فروشنده، کارگران جنسی و طلاشویهای آبرفتی(به فرآیند استخراج طلا از رسوبات آبرفتی (که معمولاً در بستر رودخانهها و نهرها یافت میشود)) بودهاند و در کنار نهرها به جستجوی طلا پرداختهاند.
-
زیمبابوه به دنبال رهایی از قید و بندهای ذهنیت استعماری
زیمبابوه ؛ پاکسازی ذهنیت استعماری
کابینه زیمبابوه به رهبری رئیس جمهور منانگاگوا، دکترین روابط خارجی و همکاری بین المللی خود را تصویب کرد. زیمبابوه با اولویت دادن به رهایی ذهنی، به دنبال رهایی از قید و بندهای ذهنیت استعماری، ارتقای اعتماد به نفس و پرورش حس غرور در میراث و هویت خود است. این به نوبه خود، این کشور را قادر می سازد…
-
آیا زیمبابوه در برابر تغییر سیاست های ایالات متحده مقاوم است؟
بر اساس گزارشها، زیمبابوه بطور متوسط سالیانه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار کمک مالی در قالب طرح های مختلف بهداشتی و درمانی و غیره دریافت میکند. از سال ۲۰۰۶ تاکنون، آمریکا بیش از ۱.۷ میلیارد دلار برای تقویت نظام بهداشت و سلامت زیمبابوه و حمایت از مبتلایان به ایدز پرداخت کرده است. تحلیف اخیر دونالد…
-
افزایش صادرات آثار هنری و صنایع دستی زیمبابوه
صادرات هنر و صنایع دستی زیمبابوه از 5.4 میلیون دلار در سال 2020 به 10.1 میلیون دلار در سال 2023 رسید. این گزارش نشان میدهد که صادرات این بخش به دلیل رشد سهم آن در اقتصاد و توانمندسازی مردم عادی، افزایش چشمگیری داشته است.
-
چگونه TikTok فرصتها را برای هنرمندان نوظهور متحول میکند
تیک تاک یکی از پلتفرم های پرطرفدار در زیمبابوه است. تلفیق منحصر به فرد این پلتفرم از خلاقیت، پتانسیل وایرال شدن و مشارکت اجتماعی، دوران جدیدی را برای نوازندگان جوان، رقصندگان و هنرمندان تجسمی ایجاد کرده است
-
تأثیر سیاستهای ترامپ بر روابط چین و آفریقا
چین بزرگترین شریک تجاری دو طرفه آفریقا است و در سال 2023، تجارت بین دو طرف به رکورد 282.1 میلیارد دلار رسید و پیشبینی میشود که تا سال 2024 این رقم به نزدیک 300 میلیارد دلار برسد.
-
وضعیت نامساعد هنر در زیمبابوه؛ چالشها و فرصتها
وضعیت نامساعد هنر در زیمبابوه
چالشهایی که در مورد وضعیت هنر در زیمبابوه مطرح شده است، نشاندهنده کمبود توجه کافی به این بخش حیاتی از فرهنگ و هویت ملی است. از زمان استقلال زیمبابوه در سال 1980، هنر در هیچ وزارتخانهای به صورت مستقل مدیریت نشده و این موضوع به طور واضح بر توسعه و پیشرفت آن تاثیر گذاشته است.
-
آتش بس، آغاز کابوس ترسناک اسرائیل خواهد بود
آنچه مسلم است این است که آغاز کابوس اسرائیل نه تنها بر این ایده استوار است که حماس یا فلسطینیها ممکن است یک حمله مقاومتی دیگر آغاز کنند، بلکه این است که اسرائیل چگونه تلاش خواهد کرد تا کشورهای جنوب جهانی یا جامعه بینالمللی را متقاعد کند که آنچه در غزه رخ داده، نسلکشی نبوده است.
-
ایالات متحده جوانان خلاق و با استعداد زیمبابوه را جذب می کند
جذب جوانان زیمبابوه از سوی آمریکا
سفارت ایالات متحده در زیمبابوه از نویسندگان خلاق و با استعداد در رده سنی ۱۵ تا ۱۸ سال دعوت میکند تا برای برنامه بینالمللی نوشتن «بین خطوط(BTL)، صلح و برنامه تجربه نوشتاری»، درخواست دهند.
-
هنرمند اصیل؛ صدای حقیقت در برابر چالشهای سیاسی و اجتماعی
هنرمند اصیل ، منادی صدای حقیقت
هنرمندان واقعی صدای عقل و خرد جامعه هستند. آنها در آنجا هستند تا بدون تعدیل محتوا و زمینه به شهروندان کمک کنند تا بدانند چه اتفاقی در حال وقوع است. وقتی هنرمندان خود را بوسیله دولت معرفی میکنند، آنقدر تمرکز خود را از دست میدهند که تصویر بزرگتر را فراموش میکنند.
-
همکاری کوبا با موزه آزادی آفریقا
کوبا در جریان دومین دوره چیمورنگا از مبارزان ناسیونالیست زیمبابوه حمایت حیاتی کرد، و این روابط از طریق همکاریهای مشترک در زمینههای آموزشی، بهداشتی و دیپلماتیک طی سالها شکوفا شده است.
-
آیا حضور چین در زیمبابوه موثر است؟
همانطور که زیمبابوه با برنامه تحول اقتصادی خود به جلو حرکت میکند، نقدهایی که در مورد سرمایهگذاریهای چین مطرح میشود، بهطور فزایندهای افزایش یافته است.