گفتمان «نفرت» حضوری دائمی در فضای اجتماعی و رسانه ای بلغارستان دارد. طی یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۸ بیش از ۵۱% از مصاحبه شوندگان بیان کرده اند که در طول سال سخنانی در فضای عمومی شنیده اند که بیانگر نفرت و تحقیر نسبت به اقلیت های دینی، مذهبی، قومی و یا جنسیتی بوده است. این آمار نسبت به سال ۲۰۱۵ هیچ تغییری نکرده است.
بر اساس این گزارش که از طرف بنیاد «جامعه باز» همه ساله منتشر میگردد، اقوام «کولی» بیشترین آماج اینگونه سخنان در فضای عمومی و رسانه ای بوده اند. در چهار نظرسنجی که از سال ۲۰۱۳ تاکنون انجام شده است، درصد بالایی از مصاحبه شوندگان سخنانی حاکی از نفرت را علیه اقوام «کولی» شنیده اند. در سال ۲۰۱۸ درصد این سخنان علیه کولی ها از ۹۲% در سال ۲۰۱۶ به ۸۱% رسیده است، در عوض درصد بالایی از مردم گفتمان نفرت علیه همجنس گرایان را شاهد بوده اند و این در صد با افزایشی چشمگیر از ۲۱% در سال ۲۰۱۶ به ۴۲% در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
در سال ۲۰۱۸ همجنس گرایان بعد از اقوام «کولی» جایگاه دوم در موضوع ابراز گفتمان نفرت علیه خود را شاهد بودهاند. البته تحقیقات نشان می دهند که پدیده «نفرت» خود بر موج های دیگری که مستقیما با اوضاع سیاسی ارتباط دارد، سوار میشود و در مقاطع و زمان های مختلف گریبانگیر گروه های مختلفی شده که نهایتا منجر به تنش و اضطراب در فضای عمومی جامعه می شود.
گرچه تعداد زیادی از افرادی که در طول سال با سخنان نفرت آمیز مواجه شدهاند اعلام داشتهاند که آن را از تلویزیون شنیده اند، اما بررسی دقیق تر در میان گروههای جمعیتی نشان میدهد که دسترسی به اینترنت عامل اصلی شنیدن سخنان نفرت آمیز است.
منبع:
نظر شما