نام کامل وی رادن صالح شریف بوستمان، نقاش مشهور اندونزیایی است که در30 جولای 1811 (۷ اَمرداد ۱۱۹۰) در شهر سِمارنگ، جاوه مرکزی به دنیا آمده است. رادن صالح یکی از اولین نقاشان اندونزیایی بود که دراروپا تحصیل کرده است. درسال 1829 میلادی به هلند رفت تا درآکادمی سلطنتی هنرهای تجسمی (Koninklijke van Beeldende Kunsten) در لاهه یا دِن هاخ در رشته هنر تحصیل کند. سپس تحصیلات خود را در آلمان و فرانسه ادامه داد. رادن صالح در طول سفر خود به اروپا از نقاشی های رمانتیک الهام گرفت که صحنه های طبیعی، حیوانات و وقایع تاریخی را به تصویر می کشاند. آثار رادن صالح به دلیل استفاده دقیق از تکنیک های رئالیستی و مهارت در به تصویر کشیدن انسان ها و حیوانات معروف است.
نقاشی رادن صالح، دستگیری شاهزاده دیپونِگورو(1857 م)
یکی از آثار معروف وی «دستگیری شاهزاده دیپونِگورو» (1857 م) است که سلطه گری استعمارگران هلندی را به تصویر می کشد. این اثریکی از مهمترین آثارتاریخ هنر اندونزی است. آثار وی اغلب عناصر زیبایی طبیعی را با پیام های اجتماعی و سیاسی آمیخته و ترکیب می کند.
نقاشی Boschbrand (بوشبراند یا آتش سوزی جنگل) رادن صالح (1842 م)
نقاشی سیل در جاوه (1865-1875 م) -رادن صالح
رادن صالح در طول زندگی خود در اروپا و اندونزی شناخته شد . وی درسال 1846 م به عضویت آکادمی سلطنتی هنر درآمستردام منصوب و درسال 1876 م توسط دولت هلند لقب شوالیه را دریافت کرد که باعث شد به رادِن (شاهزاده) صالح شریف بوستمان تبدیل شود. رادن صالح به توسعه و حیات هنرهای تجسمی دراندونزی کمک کرده است.آثار وی منبع الهام بسیاری از نقاشان اندونزیایی شد و وی را یکی از پیشگامان نقاشی اندونزیایی می دانند. میراث و تأثیر او امروز نیز محسوس است.وی در 23 آوریل 1880 م (۴ اردیبهشت ۱۲۵۹ ش) در بویتنزورگ، جاوه غربی (که اکنون به نام بوگور شناخته می شود) درگذشت.
نقاشی های رادن صالح: عاشقانه روی بوم
اندونزی دارای تاریخ غنی و متنوعی از نقاشی است که یکی از آنها نقاشی های زیبای مختلف از رادن صالح است. او هنرمند بزرگی بود که درقرن نوزدهم پیشگام نقاشی اندونزی شد. او پیشینه ای منحصر به فرد دارد زیرا او از نوادگان اشراف جاوه-عرب است.
نقاشی های او ترکیبی از رمانتیسم است که در آن زمان در اروپا رواج داشت و عناصری که پیشینه جاوه ای نقاشی را نشان می دهد. نقاشی های رادن صالح اغلب پرتره ها و صحنه های طبیعی را به تصویر می کشند. او به خاطر آثار واقع گرایانه اش با جزئیات خیره کننده شناخته می شود.در زمان حیات او بسیاری از مقامات و اشراف اروپایی آثار رادن صالح را تحسین می کردند. او سفارشهای زیادی برای نقاشیها از چهرههای بسیاری دریافت کرد، برای مثال اشراف ساکسون کوبورگ-گوتا (Sachsen Coburg-Gotha)، خانواده ملکه ویکتوریا، و تعدادی از فرمانداران ژنرال مانند یوهانس ون دن بوش، ژان کرتین باود، و هرمان ویلم دندلز.
جوایز بین المللی رادن صالح
رادن صالح جوایز زیادی دریافت کرد از جمله ستاره Ridder der Orde van de Eikenkoon یا (R.E.K.)، Commandeur met de ster der Frans Joseph Orde یا (C.F.J.)، شوالیه نشان تاج پروس (R.K.P.) و Ridder van de Witte Valk (R.W.V.).
در سال 1883 م نمایشگاهی از نقاشی های رادن صالح به مناسبت سومین سالگرد فوت صالح درآمستردام به ابتکار پادشاه ویلم سوم و ارنست ساکسونی-کوبورگ-گوتا برگزارشد. دراین نمایشگاه، نقاشی های رادن صالح بسیار محبوب و مشهور وجود داشتند، به عنوان مثال جنگل سوزان، شکار بوفالو درجاوه، و دستگیری شاهزاده دیپونِگورو.خود دولت اندونزی نیز این جایزه را در سال 1969 م از طریق وزارت آموزش و فرهنگ پس از مرگ به خانواده وی اعطا کرد. این جایزه در قالب منشور جایزه هنری به عنوان پیشگام نقاشی دراندونزی است. شکل دیگر توجه، بازسازی قبر او در بوگور توسط مهندس سیلابان به دستور رئیس جمهور سوکارنو است. تعدادی از نقاشی های او برای به تصویر کشیدن اشیاء دولتی با ارزش استفاده شد، به عنوان مثال در پایان سال 1967 م، شرکت تلفن و تلگراف سری تمبرهای رادن صالح را با بازتولید و منتشر کرد.
در ادامه چند تابلوی افسانه ای رادن صالح معرفی می شود:
1. نقاشی "ایستگاه پستی در پایین کوه مِگامِندونگ"
2. نقاشی "معبد جاوه درخرابه" (1860)
3. نقاشی "در پایین کوه مگاماندونگ"
4. نقاشی "جنگل جاوه"
5. نقاشی "فلات دینگ" (Dieng)
6. نقاشی "چای بعد از ظهر در نارنجستان در گوتا"
7. نقاشی "شیر زخمی" (1839)
8. نقاشی "حمله شیرها به کروکودیل" (1840)
9. نقاشی "کشتی در دریای طوفانی" (1840)
10. نقاشی "ملوان در دریای مواج" (1840)
11. نقاشی "مراپی، فوران در شب" (1865)
12. نقاشی "آخرین راه حل" (1842)
13. نقاشی "مبارزه بین یک کرگدن جاوه و دو ببر" (1840)
14. نقاشی «شکار شیر»
15. نقاشی "جنگل و خانه بومی" (1860)
16. نقاشی «شکار آهو»، (1846)
17. نقاشی «بوشبراند» (1842)
18. نقاشی "سیل در جاوا" (1865-1875)
19. نقاشی "منظره ای در هند شرقی هلند"
آثار رادن صالح امروز زنده و بسیار ارزشمند است. بسیاری از نقاشی های او درمجموعه موزه ها وگالری های هنری در اندونزی وخارج ازکشورموجود است.تأثیر و سهم او درهنرهای تجسمی درتاریخ هنراندونزی گنجانده شده است. ازوی هنوزبه عنوان هنرمند بزرگی یاد می شود که زیبایی فرهنگ جاوه را با تأثیرهنر اروپایی ترکیب و آثاری الهام بخش و فراموش نشدنی خلق کرده است.
منابع:
ویکی پدیا اندونزی https://id.wikipedia.org/
وزارت آموزش، فرهنگ و تحقیقات https://www.kemdikbud.go.id/
نظر شما