فقر فراگیر و چند بعدی در نیجریه

فقر فراگیر و چند بعدی در نیجریه یکی از چالش‌های بزرگ اجتماعی و اقتصادی این کشور است. در حالی که نیجریه به عنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای آفریقا شناخته می‌شود، درصد قابل توجهی از جمعیت آن همچنان در فقر زندگی می‌کنند.

فقر فراگیر و چند بعدی در نیجریه

فقر فراگیر و چند بعدی در نیجریه یکی از چالش‌های بزرگ اجتماعی و اقتصادی این کشور است. در حالی که نیجریه به عنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای آفریقا شناخته می‌شود، درصد قابل توجهی از جمعیت آن همچنان در فقر زندگی می‌کنند.

 ابعاد فقر در نیجریه

فقر اقتصادی:  بسیاری از مردم نیجریه به درآمد کافی برای تأمین نیازهای اولیه خود دسترسی ندارند. نرخ بیکاری بالا و عدم اشتغال پائین به ویژه در میان جوانان، به این وضعیت دامن می‌زند.

فقر آموزشی:  دسترسی به آموزش با کیفیت در نیجریه بسیار محدود است. این موضوع نه تنها بر مهارت‌های فردی تأثیر می‌گذارد، بلکه به توسعه کلی جامعه آسیب می‌زند.

فقر بهداشتی:  خدمات بهداشتی در بسیاری از مناطق نیجریه ناکافی است. بیماری‌های عفونی، سوءتغذیه و کمبود دسترسی به آب سالم از جمله مشکلات بهداشتی رایج هستند.

فقر اجتماعی:  عدم دسترسی به خدمات اجتماعی، مانند مسکن، حمل و نقل و ارتباطات، بر زندگی روزمره افراد فقیر تأثیر منفی می‌گذارد.

دولت فدرال نیجریه نتایج نظرسنجی شاخص فقر چندبعدی (MPI) سال 2022 را از طریق اداره ملی آمار منتشر کرد. این نظرسنجی حاصل یک تلاش مشترک بین اداره ملی آمار(NBS) این کشور و  دفتر هماهنگی شبکه‌های اجتماعی (NASSCO)، برنامه توسعه ملل متحد (UNDP)، صندوق کودکان ملل متحد (UNICEF) و ابتکار فقر و توسعه انسانی آکسفورد (OPHI)  که بر روی بیش از 56,000 خانوار در 36 ایالت فدراسیون و ناحیه پایتخت فدرال (FCT) انجام شد و بین نوامبر 2021 و فوریه 2022 برگزار گردید و در قالب این نظر سنجی فقر چندبعدی در سطح منطقه‌ نیز برآورد شده است.

نکات برجسته نظرسنجی شاخص فقر چندبعدی 2022 شامل موارد زیر است:

  • 63 درصد از افراد ساکن در نیجریه (133 میلیون نفر) به طور چندبعدی فقیر هستند.
  • شاخص چند بعدی در نیجریه برابر با 0.257 است که نشان می‌دهد بیش از یک چهارم از افراد فقیر در نیجریه تمام محرومیت‌های ممکن در این کشور را تجربه کرده اند.
  • 65 درصد از فقرا (86 میلیون نفر) در شمال زندگی می‌کنند، در حالی که 35% (نزدیک به 47 میلیون نفر) در جنوب هستند. سطح فقر در ایالت‌ها به طور قابل توجهی متفاوت است، به طوری که وقوع فقر چندبعدی از 27% در ایالت اوندو پایین تا 91% در ایالت سوکوتو متغیر است.
  • بیش از نیمی از جمعیت نیجریه به طور چندبعدی فقیر هستند و با مدفوع خشک شده حیوانات ، چوب یا زغال‌سنگ آشپزی می‌کنند و نه با انرژی‌های پاک‌تر. محرومیت‌های بالا نیز در سطح ملی در بهداشت، زمان دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، ناامنی غذایی و مسکن مشهود است.
  • فقر چندبعدی در مناطق روستایی بیشتر است، به طوری که 72% از مردم در روستا فقیر هستند و این در حالی است که 42% در مناطق شهری. فقیر هستند .
  • براساس شاخص MPI   فقر چندبعدی کودکان به شرح زیر است:
    • دو سوم (67.5%) از کودکان (017 سال) به طور چندبعدی فقیر هستند و نیمی (51%) از تمام فقرا کودکان هستند.
    • بالاترین محرومیت‌ها در شاخص تعاملات کودکان مشاهده می‌شود، جایی که بیش از نیمی از کودکان فقیر از تحریکات ذهنی که برای توسعه زودهنگام کودکی حیاتی است، محروم هستند.
    • فقر کودک در مناطق روستایی شایع است، به طوری که تقریباً 90% از کودکان روستایی دچار فقر هستند.
    • در مناطق جغرافیایی مختلف شاخصMPI  کودک نشان‌دهنده فقر بالا در شمال‌شرق و شمال‌غرب که 90% از کودکان در این مناطق فقیر هستند و فقر کمتر در جنوب ‌شرق و جنوب‌غرب به ترتیب  74% و 65.1% است . شاخص MPI در حوزه کودکان در تمام ایالت‌ها، بالای 50% است و این عدد بیشتر از 95% در بایلسا، سوکوتو، گومبه و کبی است.

علل فقر چند بعدی

بی‌ثباتی اقتصادی: اقتصاد نیجریه با چالش‌هایی مانند نرخ بیکاری بالا و تورم مواجه است که دسترسی به منابع و فرصت‌ها را محدود می‌کند.

آموزش: دسترسی محدود به آموزش با کیفیت، به‌ویژه در مناطق روستایی، فقر را تشدید می‌کند. بسیاری از کودکان از مدرسه خارج می‌شوند و چرخه فقر ادامه پیدا می‌کند.

دسترسی به خدمات بهداشتی: زیرساخت‌های ناکافی بهداشتی به نتایج بهداشتی ضعیف منجر می‌شود و خانواده‌ها را بیشتر در فقر نگه می‌دارد.

فساد: فساد و سوء مدیریت منابع، تلاش‌های توسعه را مختل کرده و نابرابری را تشدید می‌کند.

تأثیرات فقر چند بعدی

فقر چند بعدی تأثیرات قابل توجهی بر ثبات اجتماعی و توسعه دارد. سطوح بالای فقر به افزایش نرخ جرم و جنایت، بی‌ثباتی سیاسی و ناآرامی‌های اجتماعی منجر می‌شود. همچنین، نتایج ضعیف بهداشتی و آموزشی، رشد و توسعه اقتصادی را محدود می‌کند.

حل مشکل فقر چند بعدی در نیجریه نیازمند یک رویکرد چندوجهی است که شامل بهبود آموزش، بهداشت و حکمرانی باشد. با پرداختن به علل ریشه‌ای فقر، نیجریه می‌تواند به سوی آینده‌ای عادلانه و پر رونق برای تمام شهروندان خود حرکت کند.

منابع:

ü https://nigerianstat.gov.ng/news/78

ü اداره ملی آمار نیجریه (NBS). (2021). فقر و نابرابری در نیجریه: رویکرد چند بعدی.

ü بانک جهانی. (2023). به‌روزرسانی اقتصادی نیجریه.

ü یونسکو. (2022). گزارش پایش جهانی آموزش.

ü سازمان بهداشت جهانی (WHO). (2023). پروفایل بهداشتی نیجریه.

ü سازمان شفافیت بین‌الملل. (2023). شاخص ادراک فساد.

کد خبر 21195

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =