۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۴
سفر ذاکر نایک به پاکستان

دکتر ذاکر نایک، 30 سپتامبر 2024 میلادی به پاکستان سفر کرد  و تا 28 اکتبر در این کشور خواهد ماند. به محض ورود وی به فرودگاه اسلام آباد، رانا مشهود، رئیس برنامه جوانان نخست وزیر پاکستان، سید دکتر عطاء الرحمان، دبیر وزارت امور مذهبی پاکستان و شمشیر علی مزاری، دبیر امور مذهبی پاکستان برای پارلمان و سایر مسئولین دولت از وی استقبال کردند.

سفر ذاکر نایک، به پاکستان

دکتر ذاکر نایک،30 سپتامبر 2024 میلادی به پاکستان سفر کرد  و تا 28 اکتبر در این کشور خواهد ماند. به محض ورود وی به فرودگاه اسلام آباد، رانا مشهود، رئیس برنامه جوانان نخست وزیر پاکستان، سید دکتر عطاء الرحمان، دبیر وزارت امور مذهبی پاکستان و شمشیر علی مزاری، دبیر امور مذهبی پاکستان برای پارلمان و سایر مسئولین دولت از وی استقبال کردند. به گفته سخنگوی وزارت امور مذهبی پاکستان، دکتر ذاکر نایک در اجتماعات عمومی در شهرهای اسلام آباد، کراچی و لاهور سخنرانی خواهند کرد و همچنین در نماز جمعه نیز سخنرانی و امامت خواهند کرد. وی در طول اقامت خود در پاکستان با مقامات عالی دولتی دیدار و در مراسم عمومی شرکت خواهند کرد. رانا مشهود از خدمات دانشگاهی دکتر ذاکر نایک قدردانی کرد و گفت: بینش اسلامی دکتر ذاکر نایک باعث افزایش اعتماد و اطمینان می شود. دکتر ذاکر نایک تحت تدابیر شدید امنیتی از فرودگاه به شهر اسلام آباد آورده شد. وی به دعوت دولت پاکستان آمده است.

دیدار دکتر ذاکر نایک با نخست وزیر پاکستان:

دکتر ذاکر نایک با شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان دیدار کرد. نخست وزیر پاکستان به ذاکر نایک خوش آمد گفت و افزود که آمدن وی به پاکستان مایه افتخار است. وی در ادامه گفت که من با علاقه فراوان به سخنرانی های شما گوش می دهم، شما در قلب مسلمانان سراسر جهان جا دارید و مردم احترام زیادی برای شما قائل هستند. امت اسلامی به شما افتخار می کند، شما همه جهان را با هویت واقعی اسلام آگاه کردید. از آنجایی که مخاطبان شما متشکل از تعداد زیادی از جوانان هستند، سخنرانی های شما بسیار شیوا و موثر است. بسیار خوشحالم که پسر شما نیز در حال خدمت به دین مبین اسلام است. ذاکر نایک گفت که من برای اولین بار در سال 1991 میلادی به پاکستان سفر کردم و هنوز خاطرات آن دوران در ذهن من زنده هستند، پاکستان تنها کشور جهان است که به نام اسلام ساخته شده است. این عالم دینی گفت: اسلام رمز زندگی کاملی است که ما را در هر امری راهنمایی می کند، اگر در راه اسلام گام بر داریم موفق خواهیم شد. وی گفت که این مأموریت من است که پیام اسلام را در سراسر جهان منتشر کنم، در  کنار اسلام آباد در شهر کراچی و لاهور نیز سخنرانی خواهم کرد.

پاسخ دکتر ذاکر نایک در خصوص اجرای نظام شرعی در پاکستان:

 دکتر ذاکر نایک در پاسخ به درخواست در خصوص اجرای نظام شرعی در پاکستان گفت: پاکستان تنها کشوری در جهان است که به نام اسلام تأسیس شده است و نام آن جمهوری اسلامی پاکستان است، پاکستان به معنای مکانی پاک است، از نظر تئوریک، قرآن کریم قانون اساسی پاکستان است، اما ما نمی دانیم که قانون اساسی  اجرا شده در پاکستان چیست.  

بازدید دکتر ذاکر نایک از " یتیم خانه پاکستان":

 دکتر ذاکر نایک به عنوان مهمان ویژه در یتیم خانه " خانه شیرین پاکستان" دعوت شد و در آن مرکز سخنرانی و به سوالات پاسخ داد. در پایان برنامه، زمرد خان، رئیس خانه شیرین پاکستان، دخترانی  را روی صحنه برای دریافت لوح تقدیر از دکتر ذاکر نایک فراخواند، اما دکتر ذاکر نایک صحنه را ترک کرد و گفت: این دخترها نامحرم من هستند و نمی توانم آنها را لمس کنم. بعداً دکتر ذاکر نایک در حین صحبت با زمرد خان گفت که شما هم نمی توانید به این دختران دست بزنید، زیرا آنها نامحرم شما هستند.   وی در شبکه های اجتماعی به دلیل خروج از صحنه مورد انتقاد قرار گرفت و گفت: بسیار تعجب  می کنم که این اتفاق در پاکستان افتاده است، چه اتفاقی برای این مردم افتاده است. مردم بجای قدردانی از اقدام من، از من انتقاد می کنند و می گویند که دست شفقت بر سر یتیمان نگذاشته ام. وی گفت: صاحب یتیم خانه گفت اینها دختران من هستند، گفتم دست زدن به این دخترها حرام است، شما می توانید آنان را فرزند خود بنامید  اما دختران بالغ و نا محرم را نمی توانید لمس کنید. وی ابراز تعجب کرد و گفت: در هند چنین نیست، مردم دخترانشان را از مرد نا محرم دور نگه می دارند.  

گفتگوی دکتر ذاکر نیک با رئیس مجلس ملی پاکستان:

 دکتر ذاکر نایک با ایاز صادق، رئیس مجلس ملی پاکستان در محل مجلس ملی دیدار کرد و گفت: مردم پاکستان بسیار دوست داشتنی هستند. در این دیدار امت اسلامی و چالش های آن، وفاق بین ادیان و مسائل دیگر مورد بحث و بررسی قرار گرفت. دکتر ذاکر نایک گفت که امت اسلامی باید اختلافات خود را فراموش کنند و متحد شوند. دکتر ذاکر نایک گفت که اسلام دین صلح، عشق و برادری است، هدف من از تبلیغ  برجسته کردن پیام اسلام در جهان است. این دانشمند سرشناس از نقش پاکستان در نشر پیام واقعی اسلام و وحدت بین مسلمانان جهان قدردانی کرد.

ایاز صادق گفت که اسلام رمز کامل زندگی است، آموزه های اسلامی پیام صلح، بردباری و عشق را می رساند. وی گفت که امت اسلامی نیاز به همکاری دارد، همه شهروندان در قانون اساسی پاکستان از حقوق مساوی برخوردارند.   ایاز صادق همچنین افزود که اقلیت ها در پاکستان از حقوق خود به طور کامل برخوردار هستند. رئیس مجلس در ادامه گفت: راه حل چالش های پیش روی امت اسلامی در اتحاد و همبستگی بین مسلمانان نهفته است، پاکستان نقش کامل خود را برای ارتقای صلح و وفاق دینی در سطح جهانی ایفا می کند.

دیدار دکتر ذاکر نایک با مولانا فضل الرحمان:

 در بدو ورود دکتر ذاکر نایک، مولانا فضل الرحمان، رئیس حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان و رئیس سابق حزب دموکراتیک پاکستان به همراه هیأتی بلندپایه از وی در منزلش استقبال کرد. مولانا فضل الرحمان ضمن قدردانی از زحمات دکتر ذاکر نایک گفت که با آمدن به منزل ما خانه ما را نورانی کردی، زیارت شما موجب برکت بیشتر در رسالت شما خواهد شد. مولانا فضل الرحمان با بیان اینکه نحوه پاسخگویی دکتر ذاکر به سوالات دفاع از امت اسلامی است، گفت: بسیاری از مردم با دعوت ایشان به نور ایمان منور گردیده اند تا جهان را با چهره زیبای جهان اسلام منور کنند و این یک هدف مشترک است. دکتر ذاکر نایک گفت آرزوی من ملاقات با مولانا فضل الرحمان بود که امروز برآورده شد، دیروز دوستانی برای دیدار من آمدند، ولی گفتم ابتدا مولانا فضل الرحمان را ملاقات خواهم کرد. وی گفت محبوب ترین شغل نزد من پزشکی بود، اما بعد از خواندن ترجمه قرآن کریم متوجه شدم که از همه بهتر و شغل خوب دعوت به اسلام است. ذاکر نایک گفت که از تلاش های مولانا فضل الرحمان برای اتحاد امت اسلامی قدردانی می کنم، در اقامتگاه مولانا فضل الرحمان احساس می کنم که در خانه خود هستم.

 مولانا فضل الرحمان به میهمان ارجمند دسته گل و هدایایی اهداء کرد و دکتر ذاکر نایک عطری به مولانا فضل الرحمان هدیه داد و نماز مغرب را به امامت مولانا فضل الرحمان اقامه کرد. دکتر ذاکر نایک پس از دیدار با مولانا فضل الرحمان، در گفتگو با خبرنگاران ارشد گفت که امت اسلامی باید اختلافات خود را فراموش کنند و متحد شوند. ذاکر نایک گفت که در گذشته بارها به من اتهام زده شده که با عناصر تروریستی در ارتباط هستم. وی گفت: بهترین وقت برای دعا نماز تهجد است، مسلمانان جهان امروز متحد نیستند، امروزه مسلمانان از معارف قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم (ص) دور هستند.

سخنرانی دکتر ذاکر نایک در کاخ فرمانداری ایالت سند:

 ورود عالم معروف دکتر ذاکر نایک به منزل کامران تسوری، فرماندار ایالت سند پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و دکتر خالد مقبول صدیقی، رهبر جنبش قومی پاکستان نیز در این دیدار حضور داشت. دکتر ذاکر نایک گفت که تمام دنیا با قوانین اسلامی بهبود خواهد یافت، اسلام به صورت مسالمت آمیز گسترش یافته است، اماکن مذهبی در هیچ کشوری قابل حمله نیستند، اماکن مذهبی غیر مسلمانان در کشورهای اسلامی نیز امن تلقی می شوند. اما دولت هند به مسلمانان ظلم می کند. فرماندار سند اعلام کرد که برای اجرای قوانین شرعی نامه ای به نخست وزیر  پاکستان  می نویسد، فرماندار ایالت سند گفت که قوانین اسلامی باید در کل کشور یا حداقل  در ایالت من اجرا شود.   دکتر ذاکر نایک گفته است که شانس رفتن به بهشت با زندگی در پاکستان بیشتر از زندگی در آمریکاست. وی گفت که خوشحالم که در پاکستان هستم و می خواستم در پاکستان سخنرانی کنم. هدف زندگی ما، موضوع سخنرانی امروز من است، ما تا به حال فکر کرده ایم که در دنیا چه می کنیم، تا به حال فکر کرده ایم که هدف از زندگی ما چیست. "بعضی از مردم برای زندگی کردن هدفی ندارند و برخی هدف دارند، اما هدف مناسبی ندارند، هدف زندگی ما چیست، خدا جوابش را می دهد". دکتر ذاکر نایک گفت که خداوند جن و انس را برای عبادت خداوند متعال آفریده است، پیروی از دستورات خداوند عبادت خداوند است، در قرآن کریم آمده است که انسان چگونه باید زندگی کند. مردم از شرایط پاکستان به من شکایت می کنند، پاکستان خیلی بهتر از آمریکاست، من هرگز از ترک یک کشور مسلمان و اقامت در یک کشور غیرمسلمان حمایت نمی کنم، شانس رفتن به بهشت با زندگی در پاکستان بیشتر از زندگی در آمریکاست.   وی پس از بازدید شهر کراچی به لاهور خواهد رفت.

سخنان و اقدامات بحث برانگیز دکتر ذاکر نایک و واکنش جامعه پاکستان:

مردم پاکستان انتظار داشتند دکتر ذاکر نایک مردم مسلمان را با استناد قرآن کریم و احادیث پیامبر اکرم(ص) آشنا ساز و بر اتحاد و وحدت تاکید خواهد کرد، اما دکتر ذاکر نایک در یکی دو محفل بر وحدت امت اسلامی تاکید کرد که بین عموم جامعه پاکستان بسیار مورد استقبال گرفته است، ولی اکنون در محافل عمومی اظهارات و اقدامات بحث بر انگیز را مطرح می کند که باعث اختلاف مردم مسلمان می شود. اولین اختلاف برخی از افراد جامعه پاکستان با ذاکر نایک زمانی به وجود آمد  که دکتر ذاکر نایک در یتیم خانه " خانه شیرین پاکستان" برای اهداء لوح تقدیر به دختران یتیم این مرکز، به صحنه دعوت شد، اما وی از صحنه پایین آمد و بعداً گفت دختران نامحرم بودند و لمس آنان شرعاً جایز نیست، همچنین به رئیس این مرکز نیز گفت این دختران با تو نیز نامحرم هستند و حق ندارید آنها را لمس کنید. اکثر مردم به این نظر وی ایراد گرفتند و واکنش شدیدی نشان دادند و گفتند که آیا برای اهداء لوح تقدیر لمس دختران ضروری بوده است؟ آیا دختران این مرکز بی حجاب بودند؟ آیا کسی وی را وادار به لمس دختران کرده بود؟    آیا رئیس این مرکز دختران را لمس می کند؟ در حالیکه بسیاری از علمای مکاتب فکری مختلف در مراسم ها بین دختران جوان لوح و هذیه توزیع می کنند، اما هیچکس لمس نمی کند.

آنها همچنین بیان کردند که دکتر نایک گفته است که زن خبرنگار تلاش کرده تا به او نزدیک شود و دختران نیز قصد داشتند به سمت او بیایند. اما این سخنان صحت ندارند  و تهمتی بیش نیست، خبرنگار هر گز قصد نزدیک شدن به دکتر ذاکر را نداشته بلکه فقط قصد نزدیک کردن میکروفن به وی را داشته است. ولی اظهارت دکتر ذاکر در مورد این زن بسیار نامناسب و دور از اخلاق است.

زنی از اظهارات نامناسب وی علیه کارکنان شرکت ملی هوایی پاکستان انتقاد کرد و گفت:شما چه وسیله ای به همراه داشتید که یک هزار کیلوگرم وزن داشته است، چرا شرکت‌ هواپیمایی نباید به اضافه وزن وسایل شما تذکر دهد؟ اگر به نظر شما هند بهتر از پاکستان است پس چرا به پاکستان آمدید؟ آیا نمی توانستید قوانین پاکستان را رعایت کرده و برای بار اضافی، مبلغی را پرداخت کنید؟ آیا مراد از مهمان دولت این است که قوانین کشور را نادیده بگیید و هر کاری که می‌خواهید انجام دهید؟

اظهارات شما در مورد زنان بسیار نامناسب است. وی افزود من خیلی ناراحتم که اینگونه در مورد زنان صحبت می کنید، از خدا بترسید و کلمات مناسب را برای زنان انتخاب کنید. وی از دولت درخواست کرد و گفت که افرادی مانند ذاکر نایک و جاوید اختر نیازی به دعوت و پروتکل ندارند، چرا دولت چنین افرادی را دعوت می کند که در مدت اقامت از مهمان نوازی پاکستان لذت می برند و  زمانیکه به هند برمی گردند از پاکستان بد می گویند.

 حتی بسیاری از نویسندگان نیز در نگارش مقالات سفر دکتر ذاکر نایک را در وضعیت کنونی جهان اسلام، نامناسب قرار داده و گفتند: پاکستان نیاز به متخصص تقابل ادیان ندارد، بلکه نیاز به دانشمندی همچون علامه اقبال و قائد اعظم است که مردم مسلمان این کشور و امت اسلامی را راهنمایی کند که چطور بتوانند در مقابل توطئه های شیطانی اسرائیل و حمایان وی مقامت کنند و پیروز شوند. مباحث در مورد تقابل ادیان و مسائل بحث برانگیز در این وضعیت که فلسطین و لبنان روبروی وحشیگری اسرائیل هستند و ایران را نیز تهدید کرده است، غیر ضروری است. لازم بود که این دانشمند از قرآن و سنت استنباط نموده و امت اسلامی را برای وحدت امت اسلامی و مقاومت علیه استکبار جهانی و قدرت های شیطانی آماده بسازد.   

اکثر علما و دانشمندان اسلامی قبول دارند که دکتر ذاکر نایک متخصص تقابل ادیان است و عالم اسلامی یا دانشمند موضوعات عموم اسلامی از جمله: فقه، حدیث، تفسیر وغیره نیست. همچنین به دلیل برخی از اظهارات جنجالی وی اکثر مردم، مراکز دینی و موسسات فرهنگی مخالف او هستند. سایت فتوای آنلاین اهل سنت دیوبندی های پاکستان تحت عنوان" دارالافتاء حوزه علمیه جامعه علوم اسلامیه بنوری تاون کراچی" در پاسخ سوالی که در مورد ذاکر نایک و اعتقاد او نوشته است: دکتر ذاکر نایک از نظر دینی غیر مقلد است، وی اطلاعات زیادی در مورد ادیان و مذاهب دارد و در تقابل ادیان نیز تخصص دارد، بنابراین می توانید به سخنان ایشان به ویژه در خصوص این موضوع گوش دهید، اما علم حدیث و فقه وی در این حد نیست و لازم نیست که هر فردی در هر دانشی تخصص کامل داشته باشد، بنابراین نظر وی در مورد مسائل دینی باید توسط یک عالم اصلی تحقیق شود و سپس به آن عمل شود. وی همچنین در بسیاری از مسائل مربوط به اهل سنت منحرف شده است، بنابراین، شنیدن سخنان ذاکر نیک و اعتماد به او برای عموم جایز نیست.

 همچنین حوزه علمیه دیوبندی در هند که مرکز دینی مستندی برای اهل سنت دیوبندی های جهان است فتوای صادر کرده و شخصیت دکتر ذکر را جنجالی قرار داده است. علمای اهل حدیث نیز شخصیت وی را جنجالی قرار داده اند و گفتند وی عالم نیست، پزشک بوده است و اکنون خود را دانشمند مذهبی می نامد، در حالیکه این درست نیست، هر کس در موضوع خود تخصص دارد، وی عالم یا دانشمند اسلامی نیست. علمای اهل سنت بریلوی به دلیل اظهارات وی در حمایت یزید وی را شخصیتی جنجالی قرار داده و از وی اظهار تنفر کردند.

شخصیت وی برای اکثر مردم پیچیده و جنجالی است، وی در برخی مراسم قبل از سفر به پاکستان از یزید حمایت کرده بود و جنگ کربلا را جنگ سیاسی قرار داده بود و با اشاره به جنگ صفین و جمل گفت: برخی از جنگ های آن زمان سیاسی بودند و دانشمندان دینی و صحابه در مورد شخصیت یزید اختلاف نظر دارند. وی یزید را رحمه الله خوانده و گفت: امام غزالی معتقد است که وی مسلمان بوده لذا برای مسلمان باید دعا کرد و این رحمه الله کلمه دعا است و گفتن آن مستحب است، همچنین در صحیح بخاری در فصل جهاد ری، یزید را بهشتی خوانده شده است و همچنین در شرح آن عسقلانی نیز گفت یزید فرمانده بوده و بهشتی است و کسی که بهشتی باشد آیا می شود او را نفرین و لعنت کرد؟   

وی قبل از سفر به پاکستان در پاسخ به سوالی که برخی از مذاهب اسلامی در مورد شیعیان پرسیدند، گفت: در قرآن کریم هیچ جایی شیعه و سنی وجود ندارد و حتی از فرقه گرایی منع شده است. هر کس بر خدا، پیامبر اکرم (ص) و آموزه های وی ایمان دارد، مسلمان است. در صورت اختلاف بایستی به پیامبر اکرم (ص) رجوع کرد، نمی دانم صدام شیعیان را کشته یا نه یا توطئه رسانه ای است، اما چه صدام باشد چه هیتلر، هر کس که انسانی را بکشد، اعم از مسلمان یا غیر مسلمان، شیعه یا سنی، هندو یا مسیحی طبق قرآن کریم کشتن انسان جرم است. وی از سوال کننده پرسید، آیا شیعیان خدا وحده لاشریک را قبول دارند، پیامبر اکرم (ص) را قبول دارند، گفت: بله، پرسید آیا بت ها را می پرستند، گفت نه، گفت هر کس خدا را وحده لاشریک قبول دارد، پیامبر اکرم (ص) و آموزه های وی را قبول دارد مسلمان است و اگر قبول ندارد مسلمان نیست، اما در پاکستان در محفل مذاهب اسلامی اهل سنت از جمله: دیوبندی، بریلوی و اهل حدیث را مسلمان خواند، اما از شیعیان نامی نبرده است این اظهارات نیز از سوی برخی از محافل شیعی مورد انتقاد قرار گرفته است.

کد خبر 21423

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =