گزارش سازمان بینالمللی حقوق بشر Equality Now نشان میدهد که گرجستان و قرقیزستان بالاترین نرخ ازدواج کودکان را در اوراسیا دارند. این مطالعه تحلیلی جامع از مشکل ازدواج کودکان، ازدواج زودهنگام و ازدواج اجباری در هفت کشور اوراسیا: ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان ارائه میکند. این مطالعه علل اساسی، پیامدها، چارچوبهای قانونی و سیاست، و استراتژیهای مداخله بالقوه برای مبارزه با این نقض حقوق بشر را بررسی میکند.
در این گزارش آمده است که هر هفت کشور برای اصلاح قوانین مربوط به ازدواج کودکان و اجباری اقداماتی انجام دادهاند، اما تنها گرجستان و آذربایجان حداقل سن ازدواج را بدون استثناء 18 سال تعیین کردهاند. بقیه مقررات قانونی فعلی را حفظ میکنند که اجازه ازدواج قبل از 18 سالگی را با رضایت والدین و یا تایید مقامات محلی میدهد. در چندین منطقه روسیه ازدواج از سن 14 سالگی مجاز است.
سطح ازدواجهای ثبت شده رسمی که شامل افراد زیر ۱۸ سال میشود، به طور قابل توجهی بین کشورها و در داخل کشورها متفاوت است. گرجستان بالاترین میزان شیوع را دارد و 14 درصد از زنان 20 تا 24 ساله قبل از 18 سالگی ازدواج کردهاند و در مناطق روستایی این میزان به 25 درصد میرسد.
قرقیزستان نیز نرخ بالایی دارد و تقریباً 13 درصد از زنان در همان گروه سنی قبل از 18 سالگی ازدواج میکنند. ازبکستان با 3.4 درصد کمترین میزان ازدواج کودکان را دارد و در دهه گذشته به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. با این حال، شیوع در منطقه شرقی این کشور 11 درصد باقی مانده است. نرخ ازدواج کودکان در ارمنستان 5 درصد است و در میان ده کشور برتر جهان قرار دارد که این رویه در حال کاهش است. با وجود پیشرفت، ازدواج کودکان هنوز در جامعه ایزدی رایج است، جایی که دختران در سن 13 یا 14 سالگی ازدواج میکنند.
سازمان Equality Now از دولتها میخواهد که رویکردی چندبخشی را اتخاذ کنند که از طریق چارچوبهای قانونی تقویت شده و اجرای آنها حمایت میشود. تعیین حداقل سن ازدواج 18 سال، بدون استثنا، مهم است. لازم به ذکر است که در قرقیزستان حداقل سن ازدواج 18 سال است. اما حداقل سن ازدواج را میتوان بر اساس تصمیم کمیسیون محلی نهاد مجاز دولتی برای حمایت از کودکان یک سال (17 سال) کاهش داد.
تاکید میشود که آموزش جوامع در مورد آسیبها و قوانین ازدواج کودکان و همچنین ارائه خدمات حمایتی تخصصی با بودجه خوب مانند سرپناه، مشاوره و کمکهای حقوقی جزء لاینفک تغییرات دگرگون کننده است. دولتها همچنین باید مشوقهای مالی برای خانوادهها در نظر بگیرند تا از ازدواج کودکان جلوگیری کنند و دختران را در مدرسه نگه دارند.
منبع:
https://24.kg/obschestvo/310937_vgruzii_ikyirgyizstane_samyiy_vyisokiy_uroven_detskih_brakov_vevrazii/
نظر شما