راه اندازی سیستم انتخابی – امتیازی برای دوره مقدماتی زبان و ادبیات فارسی در دانشکده دکن شهر پونا
شهر پونا یا پونه هشتمین شهر بزرگ کشور هند و دومین شهر ایالت مهاراشترا پس از کلانشهر بمبئی است. این شهر در ۱۶۰ کیلومتری شرق بمبئی و در پس یک رشته کوه، در فلات دکن واقع شدهاست. پونه گویش محلی نام این شهر است که در سالهای اخیر بهعنوان نام رسمی شهر پذیرفته شدهاست در مقابل نام پونا که گویش انگلیسی نام شهر و یادگار دوران استعمار انگلیس بود. با این وجود هنوز در مواردی به ویژه در نام موسسات و شرکتهایی که پیش از این به ثبت رسیدهاند از نام پونا استفاده میشود. پونه شهری قدیمی است که سابقه آن بهعنوان شهر به ۹۳۷ میلادی باز میگردد. پادشاه ماهاراجه شیواجی بنیانگذار پادشاهی مراتا، در این شهر بهدنیا آمد و در همانجا میزیست. در سال ۱۷۳۰ میلادی پونه به مهمترین مرکز سیاسی حکومت مراتا تبدیل شد. از سال ۱۸۱۷ که به امپراتوری بریتانیا پیوست شد تا به هنگام استقلال هند بهعنوان پایتخت انگلیسیها در فصل بارندگی بهکار میرفت. در کنار تاریخ این شهر زیبا، اکنون با صدها مؤسسه آموزشی و ۹ دانشگاه بیشتر بهعنوان شهری دانشگاهی شناخته میشود. افزون براین، کارخانجات مختلف و صنایع شیشه سازی و ریختهگری همچنین شرکتهای فناوری اطلاعات و خودروسازی از دیگر مرکز اقتصادی منطقه پونه بهشمار میآیند.
دانشکده دکن یا دکن کالج، یکی از دانشکده های قدیمی و مهم نه تنها این شهر، بلکه هند محسوب می گردد. این دانشکده از سال ۲۰۱۶ میلادی با همکاری و پشتیبانی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی دوره های گوناگون زبان و ادبیات فارسی را راه اندازی کرده است که تا به امروز دوره های مختلفی زبان و ادبیات فارسی در این دانشکده در حال برگزاری است. این دانشکده در حرکتی متحولانه و در قالب سیایت های آموزشی ۲۰۲۰ دولت مرکزی هند سیستم انتخابی و امتیازی که به(CBCS) (Choice – Based Grading System) شناخته می شود برای دوره های زبان و ادبیات فارسی در این مرکز راه اندازی کرده است. در این سیستم که به صورت برخط می باشد، دانش جویان و علاقمندان دوره مورد علاقه خود را انتخاب می کنند و در آن ثبت نام کرده و پس از گذراندن کلاس های آن لاین و شرکت در امتحان که به صورت آن لاین و در برخی دوره ها به صورت حضوری می باشد و پس از کسب نمره قبولی علاوه بر دریافت گواهی نامه شرکت در دوره که در آن نمره علاقمند درج شده است به ازای هر پانزده ساعت ۱۵ جلسه یک امتیاز دریافت می کند که دکن کالج دوره زبان و ادبیات فارسی را در قالب ۳ امتیاز برای دانشجویان تعریف کرده و توانسته است که میزان چشم گیری از دانشجویان را به خود جذب کند. باید گفت که داشتن امتیاز بیشتر برای دانشجویان به معنای ورود به دوره های تحصیلات عالی و دستیابی به شغل مورد دلخواه به سهولت انجام می پذیرد. این سیستم نیز در بسیاری از کشورهای دنیا در حال انجام است و دانشجویان با توجه به علاقه خود می توانند در دوره های ارائه شده که توسط دانشگاه ها و یا موسسات آموزشی در کل ارائه می شود شرکت کنند.
دانشکده دکن با توجه به همکاری مناسب خانه فرهنگ از سال ۲۰۱۶ میلادی تا کنون، در نامه ای مورخ ۱۸ نوامبر ضمن اعلام این اجرای این طرح اعلام کرده است که با توجه به آگاهی جنابعالی از همکاری دانشکده دکن با خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی از سال ۲۰۱۶ میلادی در مورد اجرا دوره های گوناگون زبان و ادبیات فارسی اعلام می دارد که دانشکده دکن تلاش خود را ترویج زبان و ادبیات فارسی و افزایش ثبت نام علاقمندان در دوره های مختلف انجام داده است. ما مفتخریم که اعلام کنیم بر طبق سیاست های آموزشی ۲۰۲۰ که توسط کمیته ارزشیابی دانشگاه ها هند دریافت کردیم و در قالب این طرح سیستم انتخابی و امتیازی را برای دوره های زبان و ادبیات فارسی تعریف کرده ایم. ما مفتخریم که اعلام کنیم که دانشکده دکن علاوه بر معرفی زبان های خارجی، زبان فارسی را نیز به عنوان یک واحد درسی انتخابی به دانشجویان فوق لیسانس در سال آکادمیک ۲۰۲۴ – ۲۰۲۵ ارائه داده است.
در ادامه نامه افزوده است که در ماه اکتبر ۲۰۲۴ سال جاری میلادی در دوره مقدماتی زبان و ادبیات فارسی تعداد ۳۷ نفر در این دوره ثبت نام کرده اند که علاقمندان در مجموع باید ۵۰ ساعت دوره آموزشی را به اتمام رسانند و در قالب طرح سیستم انتخابی امتیازی موفق به اخذ ۳ امتیاز شوند. ما انتظار داریم که تعداد ثبت نام این دانشجویان روند تصاعدی داشته باشد.
https://www.dcpune.ac.in/ABC.html
# ذاکر حسین شیخ و محمد علی ابوطالبی منصوری
نظر شما