معرفی فرهنگستان علوم قزاقستان

این نهاد چند منظوره، ادغام و تعامل پتانسیل فکری در حوزه علم و همچنین فعالیت تولیدی و اقتصادی در زمینه علم و آموزش را انجام می‌دهد. گنجینه نسخ خطی این فرهنگستان شامل 300 هزار نسخه است که 100 هزار آن به زبان فارسی است.

«Ғылым ордасы» республикалық мемлекеттік кәсіпорны

این نهاد دولتی جمهوری قزاقستان با حق مدیریت اقتصادی تحت عنوان «فرهنگستان علوم(غِلِم اُرداسی)»؛ کمیته علوم وزارت علوم و آموزش عالی جمهوری قزاقستان با حکم شماره ۸۴ دولت جمهوری قزاقستان در ۱۱ فوریه ۲۰۱۰ تأسیس شد.

معرفی فرهنگستان علوم قزاقستان

این نهاد چند منظوره، ادغام و تعامل پتانسیل فکری در حوزه علم و همچنین فعالیت تولیدی و اقتصادی در زمینه علم و آموزش را انجام می‌دهد.

معرفی فرهنگستان علوم قزاقستان

ساختمان فرهنگستان علوم(غِلِم اُرداسی) جزو پروژه‌های اجرا شده توسط معمار مشهور مسکو، آ. شوچِف، است - خالق بسیاری از شاهکارها مانند ایستگاه راه‌آهن کازان و آرامگاه ولادیمیر لنین در مسکو، تئاتر اپرا و باله به نام آ. ناوائی در تاشکند. این ساختمان با نمای معماری بی‌نظیر، بنای تاریخی و فرهنگی منحصر به فرد قزاقستان است و تحت حفاظت دولت قرار دارد.

معرفی فرهنگستان علوم قزاقستان

در انجمن دانشمندان قزاقستان که در ۱ دسامبر ۲۰۱۱ در فرهنگستان علوم(غِلِم اُرداسی) برگزار شد، نورسلطان نظربایف، رئیس جمهور وقت، در سخنرانی خود بر لزوم تعیین نقش پیشرو علم قزاقستان در تقویت استقلال کشور تأکید کرد. وظایف بزرگی برای فرهنگستان علوم در «استراتژی قزاقستان ۲۰۵۰» تعیین شده است.

فرهنگستان علوم(غِلِم اُرداسی) به عنوان بخش مهمی از پتانسیل علمی کشور، فعالیت خود را بر توسعه و اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های علمی و فنی در زمینه موزه‌داری، کتابداری و سایر زمینه‌های اولویت‌دار علم متمرکز می‌کند. حفظ و توسعه میراث تاریخی، فرهنگی و علمی، مطالعه بیشتر و تبلیغ همه جانبه آن؛ تشکیل کامل‌ترین صندوق کتابخانه‌ای و اطلاعاتی علمی کتاب‌ها و اسناد.

این فرهنگستان دارای پایگاه توسعه یافته‌ای به شکل مجتمعی از ساختمان‌ها با مساحت کل حدود ۳۹ هزار متر مربع است که در آن سازمان عمومی «آکادمی علوم جمهوری قزاقستان»، موزه یادبود آکادمیک ک.ای. ساتپایف، ۱۰ مؤسسه تحقیقاتی علوم انسانی و علوم طبیعی کمیته علوم وزارت علوم و آموزش عالی جمهوری قزاقستان مستقر هستند.

معرفی فرهنگستان علوم قزاقستان

معرفی فرهنگستان علوم قزاقستان

معرفی فرهنگستان علوم قزاقستان

در فرهنگستان علوم(غِلِم اُرداسی) بزرگترین مرکز اطلاعاتی و هماهنگی کتابداری، کتابشناسی، کار تحقیقاتی و روش‌شناسی علمی متمرکز شده است (کتابخانه علمی مرکزی با ۵.۷ میلیون نسخه کتاب.)

گنجینه نسخ خطی این فرهنگستان شامل 300 هزار نسخه است که 100 هزار آن به زبان فارسی و ترکی است.

یکی از زمینه‌های اصلی فعالیت این فرهنگستان، توسعه موزه‌ها، مطالعه و ترویج میراث تاریخی و فرهنگی کشور است. موزه‌های فرهنگستان علوم(غِلِم اُرداسی) با حفظ و ترویج تاریخ و سنت‌های چند صد ساله مردم، مجموعه ای ارزشمند برای حافظه میراث فرهنگی هستند و جایگاه ویژه‌ای در موزه‌داری قزاقستان دارند و به طور فعال در شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) فعالیت می‌کنند.

از سال ۲۰۱۴، به منظور ادغام علم و آموزش، مرکز آموزش کادر علمی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بر اساس فرهنگستان علوم(غِلِم اُرداسی) با همکاری مؤسسات تحقیقاتی کمیته علوم وزارت علوم و آموزش عالی جمهوری قزاقستان و دانشگاه ملی قزاقستان به نام الفارابی ایجاد شده و به طور فعال در حال کار است.

با توجه به جایگاه ویژه خود، فرهنگستان علوم(غِلِم اُرداسی) اغلب به عنوان بستری برای تبادل نظر در مورد موضوعات مختلف مرتبط با بسیاری از مسایل استراتژیک عمل می‌کند. رویدادهای مختلف اجتماعی مهم بین‌المللی و جمهوری در این شرکت برگزار می‌شود. برای این منظور، یک سالن کنفرانس بزرگ با ۴۴۲ صندلی، یک سالن کنفرانس کوچک با ۱۲۰ صندلی، یک سالن کنفرانس با ۸۰ صندلی، یک سالن کنسرت با ۳۷۱ صندلی، یک سالن سینما با ۱۰۰ صندلی، یک باغ زمستانی، یک سالن برای "میزگردها" و سایر رویدادها، یک باشگاه مطبوعاتی ایجاد و به تجهیزات مدرن مجهز شده‌اند.

فرهنگستان علوم(غِلِم اُرداسی) با فرهنگستاندهی مؤثر کار هر بخش، مدل توسعه خود را با تمرکز بر ارتقای علم قزاقستان شکل می‌دهد.

"فرهنگستان علوم(غِلِم اُرداسی)" در زبان قزاقی به معنای "شهر علم" یا "مهد علم" است.

آلماتی قزاقستان

کد خبر 22054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =