دکتر ذاکر عبدالکریم نایک ، متولد ۱۸ اکتبر۱۹۶۵ شهر بمبئی- هند بنیانگذار و مدیر بنیاد پژوهش اسلامی و مالک شبکه تلویزیونیpeace tv و پزشک حرفه ای است که به عنوان یک سخنران بین المللی در زمینه اسلام و ادیان مقایسه ای شناخته شده است. او ۵۹ ساله است و در کالج کیشینچند چلارام در چرچ گیت تحصیل کرد و سپس پزشکی را در کالج پزشکی ملی توپیوالا و بیمارستان خیریه BYL نایر به اتمام رساند . نایک در طول سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵ به اوج محبوبیت رسید و در فهرستهای مختلف به عنوان یکی از تأثیرگذارترین شخصیتها معرفی شد.
در ۲۹ سال گذشته، بیش از ۳۰۰۰ سخنرانی داشته و بیش از 4000 دعوت نامه برای ارائه سخنرانی دریافت کرده و در فهرست«۱۰۰ نفر تأثیرگذار هند» و در صدر فهرست «۱۰ روحانی برتر هند» قرار گرفته است. او نمادی دوگانه در هند است: از یک سو، برای بسیاری از مسلمانان، الهامبخش و مدافع حقوق دینی به شمار میآید و از سوی دیگر، برای دولت و منتقدانش، نماد افراطگرایی دینی است. او توانسته تأثیرات عمیقی بر جوانان، بهویژه جوانان مسلمان هند بگذارد و از رسانههای تصویری با سخنرانیهای پرشور برای ایجاد تصویری از خود بهعنوان یک دانشمند دینی و مناظرهگر ماهر بهره ببرد. مقامات هندی او را به ایجاد دشمنی میان گروههای مذهبی و مشارکت در فعالیتهای غیرقانونی متهم کردهاند که منجر به اتهاماتی چون پولشویی و ترویج سخنان نفرتانگیز، تحریک آمیز، بدبینانه و تحقیرآمیز علیه اقلیتها شده است. در سال ۲۰۱۶، نایک هند را ترک کرد و در پی آن، پاسپورتش توسط دولت هند باطل شد.
تأسیس بنیاد تحقیقات اسلامی
ذاکر نایک بنیاد تحقیقات اسلامی (IRF) را با الهام از «احمد دیدات»، در سال ۱۹۹۱، تأسیس کرد که به عنوان پایگاهی برای فعالیتهای دینیاش عمل کرد. او به سرعت به قهرمانی برای جوانان مسلمان در هند تبدیل شد و با شخصیت پویا و زیرکی فکریاش، توانست در عرصه تبلیغ اسلام تأثیرگذار باشد. نایک به عنوان یک برند شناخته شده، تصویری از مردی با تحصیلات غربی و پیشینه پزشکی را به نمایش گذاشت.
ذاکر نایک، پزشک هندیتبار که پس از فارغالتحصیلی در رشته پزشکی، تحت تأثیر «احمد دیدات »، مبلغ مشهور اسلامی، مسیر حرفهای خود را از پزشکی به تبلیغ دین تغییر داد. ذاکر نایک به واسطه توانایی بالای حافظه، نقلقولهای گسترده از متون دینی مختلف و تسلط بر ادیان مقایسهای، به شهرت فراوانی دست یافت. مهارت های سخنوری او طرفداران قابل توجهی را به ویژه در میان مسلمانان شبه قاره هند برای او به ارمغان آورده است.
ذاکر نایک اغلب در برنامه های تلویزیونی خود با واعظان و کارشناسان ادیان دیگر بحث کرده و آنها را با دانش خود از متون مقدس هندو و مسیحی تحت تأثیر قرار داده است. اغلب، منتقدان او خاطرنشان می کنند که چگونه سخنرانی های او مذاهب شیعه و احمدیه اسلام را تحقیر کرده است. عربستان سعودی که اکثریت سنی دارد و مهد الهیات وهابیت افراطی محسوب می شود، در مارس ۲۰۱۵ جایزه بین المللی ملک فیصل را برای «خدمت به اسلام» به او اعطا کرد.
برای ادامه مطلب کلیک کند:http://farhangemelal.icro.ir/d/2025/01/06/0/32692.pdf?ts=1736144431954
نظر شما