۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۲
علم و دانش در کشور غنا

در بخش نخست به وضعیت آموزش در کشور غنا به لحاظ آماری پرداخته و نشان داده شد که این کشور یکی از مهمترین کشورهای آفریقایی در توجه به علم و دانش است. در ادامه به چرایی این موضوع و دستاوردهای علمی غنا پرداخته می‌شود.

در بخش نخست به وضعیت آموزش در کشور غنا به لحاظ آماری پرداخته و نشان داده شد که این کشور یکی از مهمترین کشورهای آفریقایی در توجه به علم و دانش است. در ادامه به چرایی این موضوع و دستاوردهای علمی غنا پرداخته می‌شود.

ثبات سیاسی غنا از سال 1992، به طور قابل توجهی به شهرت آن به عنوان مکانی قابل اعتماد برای تحقیقات علمی کمک کرده است. در واقع، ثبات سیاسی و الزامات شایسته‌سالاری، محیطی مساعد برای تحقیقات علمی و نوآوری ایجاد کرده به گونه‌ای که محققان علمی، غنا را مکان مناسبی برای مطالعه مسائل مختلف مرتبط با آفریقا می شناسند.

چنین  به رسمیت شناختنی برای غنا بسیار مهم است؛ زیرا محققان بین المللی با جذب بودجه های تحقیقاتی سبب تقویت توانایی‌های علمی این کشور می‌شوند. این موضوع را می‌توان در دستاوردهای علمی غنا که عمدتا بعد بین‌المللی نیز دارند، ملاحظه و مشاهده کرد.

یکی از مهمترین دستاوردهای علمی غنا در حوزه بهداشت و علم پزشکی است. توسعه نوآوری‌های بهداشتی در غنا، به ویژه در زمینه چالش‌های بهداشت عمومی مانند مالاریا، قابل توجه بوده است. واکسن مالاریا که به صورت آزمایشی در غنا اجرا شده است، یک دستاورد مهم علمی برای این کشور در مبارزه با مالاریا است. ابتکار عمل غنا و مشارکت دانشمندان این کشور در تحقیقات و مطالعات بین‌المللی مالاریا در آفریقا، تعهد غنا به استفاده از پیشرفت‌های علمی برای رسیدگی به مسائل بهداشتی مبرم را نشان می‌دهد.

در واقع، مشارکت این کشور در ابتکارات بین المللی بهداشت، به ویژه در زمینه بیماری های عفونی، آن را به یک بازیگر کلیدی در تحقیقات بهداشت جهانی تبدیل کرده است. تلاش‌های مشترک بین محققان غنا و سازمان‌های بین‌المللی، تبادل دانش و ظرفیت‌سازی را تسهیل کرده و جایگاه علمی غنا در صحنه جهانی  را به طور قابل توجهی، از طریق مشارکت غنا در زمینه های مختلف، به ویژه در علوم بهداشت و محیط زیست، ارتقا داده است.

علاوه بر مالاریا می‌توان بیماری کرونا را مثال زد. همه‌گیری کووید-19 باعث افزایش تولیدات تحقیقاتی غنا شد و این کشور با مجموع 1112 مقاله از سال 2019 تا 2022 به عنوان هفتمین شرکت کننده آفریقایی در تحقیقات کوید 19، قرار گرفت.  خروجی تحقیقاتی غنا نشان دهنده تعهد این کشور به همکاری‌های بین المللی، به ویژه با موسسات علمی در ایالات متحده و بریتانیا است که نقش مهمی در افزایش قابلیت‌های تحقیقاتی غنا در این دوره ایفا کردند.

دستاورد علمی دیگر در حوزه کشاورزی است. کشاورزی همچنان سنگ بنای اقتصاد غنا است که به طور فزاینده ای مبتنی بر تحقیقات علمی است.  دولت غنا به این ارزیابی رسیده است که مدیریت علمی کشاورزی و تکنیک‌های کشاورزی پایدار، برای افزایش امنیت غذایی و پایداری محیط زیست آن حیاتی است. به این خاطر، غنا با ابتکار خود، مطالعات و تحقیقات علمی زیادی با هدف ارزیابی تأثیر سوء استفاده از مواد شیمیایی کشاورزی بر سلامت و محیط زیست انجام داده و اهمیت تحقیق علمی در ترویج شیوه‌های کشاورزی پایدار را برجسته کرده است.

برای مثال، موسساتی مانند دانشگاه "علم و فناوری" و "شورای تحقیقات علمی و صنعتی"  به طور فعال در حال تحقیق  در باره تولید بیودیزل از روغن‌های آشپزی پسماند هستند که خود تلاش‌های غنا برای مقابله با چالش های زیست محیطی و اقتصادی از طریق نوآوری علمی را به نمایش می گذارد.

دستاورد سوم علمی غنا  در ادغام دانش بومی با رویکردهای علمی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی است. هم افزایی بین دانش سنتی و علمی برای توسعه راهبردهای سازگاری آب و هوایی موثر، به ویژه در کشورهای در حال توسعه که منابع فناورانه آنها ممکن است محدود باشد، ضروری است. این رویکرد مشارکتی برای پرداختن به اثرات غیرقابل پیش‌بینی تغییرات آب و هوایی، با تأکید بر نیاز به دانش مبتنی بر جامعه در کنار تحقیقات علمی، حیاتی است چنین ابتکاراتی نه تنها تاب آوری محلی را افزایش می دهد، بلکه به گفتمان جهانی در مورد توسعه پایدار کمک می کند.

به طور خلاصه، جایگاه علمی غنا با خروجی قوی در تحقیقات بهداشتی، رویکردهای نوآورانه برای سازگاری با آب و هوا، یافته‌های کشاورزی، و تعهد به آموزش و همکاری بین‌المللی مشخص می‌شود. این عناصر مجموعاً جایگاه غنا در صحنه علمی جهانی را تقویت می‌کند.

منبع:

https://doi.org/10.1186/1472-698x-10-s1-s2

https://doi.org/10.32474/ciacr.2018.03.000158

https://doi.org/10.3390/diseases11020056

کد خبر 23037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =