• آموزش و نظام آموزشی در کشور غنا (1)

    آموزش و نظام آموزشی در کشور غنا (1)

    کشور غنا، به عنوان یکی از اعضای کشورهای مشترک‌المنافع (Commonwealth) و با پیشینه تاریخی تحت استعمار بریتانیا، نظام آموزشی خود را بر پایه سیستم آموزشی غربی، به ویژه سیستم آموزشی بریتانیایی، بنا نهاده است. این سیستم آموزشی به گونه‌ای طراحی شده است که دانش‌آموزان غنایی بتوانند به راحتی وارد دانشگاه‌های…

  • ادبیات و هنر در غنا

    ادبیات و هنر در غنا

    در این نوشتار وضعیت ادبیات و هنر در غنا با زیرشاخه ها ی آن مانند هنرهای گرافیگی و هنرهای نمایشی و نیز منابع مفیدی برای مطالعه بیشتر ارائه می گردد.

  • فیلم و سینما در کشور غنا

    فیلم و سینما در کشور غنا

    کشور غنا از 1821 میلادی تا 1957 مستعمره بریتانیا بود. در همین دوره و در سال 1923، سینمای رسمی در غنا آغاز به کار کرد. در این دهه، برخی سینماها در شهرهای اصلی غنا ساخته شدند که صرفا افراد ثروتمند و اربابان محلی تحت نفوذ و سلطه بریتانیا قادر بودند به آنجا بروند و فیلم¬های ساخته شده را نگاه…

  • طب علمی و سنتی غنا؛ تعامل یا تقابل؟

    طب علمی و سنتی غنا؛ تعامل یا تقابل؟

    رابطه بین طب سنتی و علمی در کشورهای دارای بافت فرهنگی و اجتماعی سنتی همیشه مورد بحث مراجع درمانی بوده است. این مسئله از آنجا ناشی می ­شود که دانش علمی تجربی جدید با کمک مشاهده، تجربه و آزمون در آزمایشگاه­ها و نیز بهره­گیری از تجهیزات پیشرفته مانند وسایل تصویربرداری و... مجال و فرصتی قابل توجهی…

  • علم و دانش در کشور غنا

    علم و دانش در کشور غنا

    در بخش نخست به وضعیت آموزش در کشور غنا به لحاظ آماری پرداخته و نشان داده شد که این کشور یکی از مهمترین کشورهای آفریقایی در توجه به علم و دانش است. در ادامه به چرایی این موضوع و دستاوردهای علمی غنا پرداخته می‌شود.

  • علم و دانش در کشور غنا

    علم و دانش در کشور غنا

    علم و دانش از اصلی‌ترین پایه‌های توسعه هر کشوری در عرصه‌های مختلف و از جمله عرصه فرهنگی است. در واقع، سطح توسعه فرهنگی هر کشوری، ارتباط مستقیمی با آمار جامعه باسواد آن کشور دارد. در این رابطه غنا به عنوان یکی از مهمترین کشورهای آفریقا توجه ویژه¬ای به دانش و علم در این کشور داشته و در مقایسه…

  • باورهای دینی در غنا و تاثیرات اجتماعی و فرهنگی آن

    باورهای دینی در غنا و تاثیرات اجتماعی و فرهنگی آن

    بر اساس سرشماری سال 2021، تقریباً 71 درصد از مردم غنا مسیحی، حدود 18 درصد مسلمان، حدود 5 درصد به ادیان سنتی آفریقایی پایبند و بقیه غیرمذهبی یا متعلق به سایر ادیان هستند. این توزیع جمعیتی، اکثریت مسیحی و به دنبال آن یک اقلیت قابل توجه مسلمان را نشان می دهد که منعکس کننده تأثیرات تاریخی و فرهنگی…

  • تنوع زبانی در کشور غنا

    تنوع زبانی در کشور غنا

    زبان مهمترین ابزار تعامل بین انسان های یک جامعه و نیز ارتباط جوامع مختلف با یکدیگر است. اساسا از طریق تعامل انسان ها با هم، چه در محیط های کوچک انسانی و چه در محیط های بزرگ است که فرهنگ ساخته می شود. به بیان دیگر، در اثر تعاملات انسانی است که سنت ها، رسوم، خلقیات، تاریخ، ایده ها و انگاره های…

  • نگاهی به تاثیر تفاهم نامه ها در روابط فرهنگی ایران و غنا

    نگاهی به تاثیر تفاهم نامه ها در روابط فرهنگی ایران و غنا

    ایران و غنا در سال 1974 روابط دیپلماتیک رسمی خود را آغاز کردند. هرچند چالش‌های اقتصادی باعث شد که غنا در سال 1981 سفارت خود در تهران را تعطیل کند، اما با این حال، دو کشور روابط دوستانه‌ خود را حفظ کردند. با بازگشایی دوباره سفارت غنا در سال 2008، دو کشور تعهد خود را به به تقویت روابط دوجانبه…

  • خدا، شوهر و زن! موسسه غنایی به دنبال چیست؟

    خدا، شوهر و زن! موسسه غنایی به دنبال چیست؟

    اشتراکات دینی اسلام و مسیحیت بر کسی پوشیده نیست. دو دین بزرگ توحیدی که در عقاید و آموزه هایی چون ایمان به خداوند یکتا، اعتقاد به پیامبران، روز رستاخیز و قیامت، مفهوم بهشت و جهنم و... تا حدود زیادی همسو هستند.

  • جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان از منظر رسانه های غنایی

    جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان از منظر رسانه های غنایی

    مهم‌ترین مسئله خاورمیانه در شرایط فعلی جنگ علیه غزه از اکتبر 2023 تاکنون می‌باشد که دامنه و گستره آن بسیار فراتر از غزه رفته و کشورهای مختلفی مانند سوریه، عراق، لبنان و یمن را متأثر کرده است. پیش‌تر در گزارش‌هایی به نوع نگاه رسانه‌های غنایی به جنگ اسرائیل علیه غزه و نیز تحولات منتهی به سقوط…

  • نگاه روزنامه دولتی تایمز غنا به تحولات سوریه

    نگاه روزنامه دولتی تایمز غنا به تحولات سوریه

    در غنا روزنامه‌های متنوع دولتی و خصوصی فعالیت می کنند. روزنامه‌های خصوصی عمدتا حول موضوعات اقتصادی و تجارت منتشر می‌شوند. روزنامه‌های دولتی نیز در چارچوب مشی رسمی به انجام فعالیت مشغول هستند. در بین رسانه‌های دولتی غنا، روزنامه تایمز غنایی یکی از معروف‌ترین آن ها است. این روزنامه در سال 1957…

  • چگونگی پوشش رسانه ای بحران انسانی غزه در غنا

    چگونگی پوشش رسانه ای بحران انسانی غزه در غنا

    شکل‌گیری بحران انسانی در غزه در اکتبر 2023 و تداوم آن، سبب واکنش‌های متفاوتی در سراسر دنیا شده است. در این میان، یکی از مهمترین واکنش‌ها به بحران غزه و فجایع انسانی ناشی از آن، مربوط به قاره آفریقا است؛ جایی که کشوری مانند آفریقای جنوبی از اسرائیل در دیوان کیفری بین‌المللی شکایت کرد. در این…

  • ساختمان‌های سنتی آسانتی؛ میراث جهانی غنا

    ساختمان‌های سنتی آسانتی؛ میراث جهانی غنا

    ساختمان‌های سنتی آسانتی یکی از مهمترین میراث‌های فرهنگی غنا می‌باشد که در نزدیکی شهر کوماسی، واقع شده است. این ساختمان‌ها به دلیل اهمیت فرهنگی و سبک معماری منحصر به فردی که دارند، در سال 1980، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شدند.

  • اهتمام غنا به حفظ میراث فرهنگی و تاریخی

    اهتمام غنا به حفظ میراث فرهنگی و تاریخی

    کشور غنا به واسطه تاریخ غنی آن، دارای آثار و مراکز تاریخی فراوانی است که به بخش مهمی از میراث فرهنگی آن تبدیل شده است. اهمیت این میراث و ضرورت حفظ آن سبب شده که یکی از وظایف فرهنگی مهم دولت غنا، اهتمام ویژه به حفظ میراث فرهنگی کشور باشد.

  • قلعه المینا در غنا؛ ترکیب هنر معماری و میراث استعمار

    قلعه المینا در غنا؛ ترکیب هنر معماری و میراث استعمار

    پیش تر به این موضوع پرداخته شد که کشور غنا در غرب آفریقا یکی از اصلی ترین مسیرهای ترانزیت برده به آمریکا بوده است. این موضوع سبب شده بود که در سواحل دریایی کشور غنا، قلعه هایی ساخته شود که در دوران تاریک برده داری، اصلی ترین کارویژه آنها، نگهداری و سپس انتقال سیاه پوستان آفریقایی به عنوان برده…

  • صنعت موسیقی در جمهوری غنا

    صنعت موسیقی در جمهوری غنا

    شناخت عمیق و دقیق ابعاد مختلف فرهنگ یک کشور و چگونگی بهره برداری از آن، لازمه تعامل فرهنگی موفق با هرکشوری است. از طریق چنین شناختی، می توان دریافت که فرهنگ کشور هدف، چه ظرفیت و فرصت هایی در اختیار دیگران قرار می دهد. بر همین مبنا در نوشتار پیش رو، یکی از مهمترین ظرفیت ها و ابعاد فرهنگی غنا،…

  • نگاه انتقادی رئیس جمهور منتخب غنا به نظم جهانی

    نگاه انتقادی رئیس جمهور منتخب غنا به نظم جهانی

    در 18 آذرماه 1403، جان درامانی ماهاما ، کاندیدای ریاست جمهوری از حزب "کنگره دموکراتیک ملی " موفق شد کاندیدای حزب حاکم یعنی محمدو باومیا ، را شکست دهد. همچنین ماهاما موفق شد اکثریت کرسی های پارلمان را نیز در انتخابات همزمان به دست آورد. به همین سبب، بررسی دیدگاه های وی به عنوان نماینده حزب پیروز،…

  • اصلاحات اقتصادی و اجتماعی غنا در راه است ؟

    انتخابات ریاست جمهوری غنا

    اصلاحات اقتصادی و اجتماعی غنا در راه است ؟

    18 آذرماه 1403 نتیجه انتخابات ریاست جمهوری کشور غنا مشخص شد. در این انتخابات، جان درامانی ماهاما ، کاندیدای حزب "کنگره دموکراتیک ملی " موفق شد کاندیدای حزب حاکم یعنی محمدو باومیا ، را شکست دهد. ماهاما همچنین موفق شد که اکثریت پارلمان را نیز به دست آورد.

  • معرفی کتاب " کودتای نخستین من "

    به مناسبت پیروزی جان درامانی ماهاما در انتخابات ریاست جمهوری غنا

    معرفی کتاب " کودتای نخستین من "

    کتاب "کودتای نخستین من" نوشته جان درامانی ماهاما، رئیس جمهور منتخب غنا (انتخابات هفته قبل ریاست جمهوری)، روایت بلوغ فرهنگی و سیاسی او را در غنا طی "دهه‌های از دست رفته" غم‌انگیز آفریقا پس از استقلال بیان می کند. او هفت ساله بود که شایعاتی درباره کودتا به مدرسه شبانه‌روزی‌اش در آکرا رسید. پدرش،…

  • کتاب فرهنگ و آداب و رسوم غنا

    معرفی کتاب

    کتاب فرهنگ و آداب و رسوم غنا

    کتاب فرهنگ و آداب و رسوم غنا نوشته استیون جی سلم و تووین فالولا به جنبه های مختلف زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور غنا می پردازد. این کتاب شامل بحث هایی پیرامون زبان، مذهب، موسیقی، جشن ها و رویدادهای فرهنگی کشور غناست و به بررسی تاثیرات تاریخی و معاصر بر جامعه غنا می پردازد. همچنین…

  • قلعه های تاریخی غنا

    میراث فرهنگی و توسعه پایدار در غنا؛ مطالعه قلعه های تاریخی

    قلعه های تاریخی غنا

    در یادداشتی تحت عنوان "میراث فرهنگی و توسعه پایدار در غنا" توضیح داده شد که چگونه کشور غنا از میراث فرهنگی و تاریخی خود برای تقویت انسجام داخلی و توسعه پایدار استفاده می کند. در ادامه، به مطالعه قلعه های تاریخی غنا به عنوان بخش مهمی از میراث فرهنگی این کشور و نقش آن در انسجام اجتماعی و توسعه…

  • میراث فرهنگ و توسعه پایدار در کشور غنا

    میراث فرهنگ و توسعه پایدار در کشور غنا

    از زمانی که چگونگی دستیابی به توسعه و مشخصا توسعه پایدار به یک مسئله اساسی برای دولت ها و محافل فکری وابسته به آنها تبدیل شده ، مباحث و راه های مختلفی مطرح شده است که هر کدام به استرتژی خاصی از توسعه منجر می شود. پس از جنگ جهانی دوم، کشورهای غربی که خود را نماد و تجلی توسعه معرفی می کردند،…

  • اقدامات فرهنگی  آمریکا در غنا

    سلسله گزارش های اقدامات فرهنگی ایالات متحده آمریکا در غنا

    اقدامات فرهنگی آمریکا در غنا

    بخش فرهنگ و آموزش سفارت آمریکا در غنا، تلاش‌های هماهنگی برای معرفی، تقویت و گسترش سبک زندگی آمریکایی در این کشور مهم آفریقایی انجام می دهد. از جمله، ایجاد مراکز ترویج فرهنگی با نام "گوشه‌های آمریکایی". گوشه‌های آمریکایی خود را سکو و پل‌های ارتباطی بین مردم غنا و ایالات متحده معرفی می کنند.…

  • اقدامات فرهنگی آمریکا در غنا

    سلسله گزارش های اقدامات فرهنگی ایالات متحده آمریکا در غنا

    اقدامات فرهنگی آمریکا در غنا

    قاره آفریقا برای ایالات متحده آمریکا نه تنها یک فرصت اقتصادی و سیاسی، بلکه ظرفیت عظیم انتقال و تاثیر فرهنگی محسوب می شود. آمریکا در مقابل برخی از رقبای خود نظیر روسیه و چین، بهتر می تواند از ابزارهای فرهنگی به عنوان مقوم حضور اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی در این قاره بهره ببرد. چرا که اساساً…

  • تصورات غلط رایج در مورد اسلام و مسلمانان در غنا

    علیرغم حجم مناسبی از اجتماعی شدن و گفت‌وگو بین گروه‌های مذهبی و فرهنگی مختلف در طول سال‌ها، سهم نسبتاً زیادی از تصورات نادرست و سوء تفاهم‌هایی وجود دارد که مردم غنا به طور منحصربه‌فردی درباره اسلام و پیروان آن (مسلمانان) دارند. …

  • سفری در خلال اسلام: مسلمانان به خوبی در غنا ظاهر شده اند و پیشرفت کرده اند.

    در اوایل قرن هشتم، اسلام توسط بازرگانان عرب که از طریق راههای تجارت نمک و طلا در ما وراء صحرا سفر میکردند وارد آفریقای غربی شد.

  • صنعت شیا در غنا علی رغم رشد خود مراقبتی از زنان صنعت خود نمی کند

    صنعت شیا در غنا دارای تاریخچه ی غنی است واز ان محصولا مختلفی اعم از محصولات درزمینه ی شیرینی پزی، ارایشی، بهداشت، داروسازی اما علی رغم این همه فواید سود اصلی این صنعت در جیب مالکان واقعی ان نمی رود و به دلیل عدم تسلط تولید کنندگان اولیه ی این محصول به زبان انگلیسی سود اصلی نسیب واسطه ها می…

  • بحران برق غنا کشور را عقب نگه می دارد - چگونه کار به اینجا رسید

    برای بیش از یک دهه، غنا به عنوان یکی از امیدوار کننده ترین و سریع ترین اقتصادهای در حال رشد در این قاره مطرح بود.اما گزارش‌های اخیر از افت شدید اقتصادی، تورم بالا و خاموشی‌های ناگهانی در کشور، نشان می‌دهد که دوران برق ناپایدار بین سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ بازگشته است.

  • آداب و رسوم و فرهنگ غنا

    در مناطق روستایی تمایل دارند خانواده ها  گسترده تر و پرجمعیت تر باشند. پدران نان آور بسیاری از خانواده ها  هستند. شرایطی وجود دارد که هر دو والدین کمک کننده مالی هستند و در برخی موارد مادران از نظر مالی مسئول خانواده هستند.