عید پاک (پاسکوآ) در ایتالیا یکی از مهمترین جشنهای مذهبی جوامع کاتولیک و سایر مسیحیان است که با سنتهای غنی و مراسم فرهنگی متنوعی برگزار میشود. این عید که به مناسبت رستاخیز مسیح جشن گرفته میشود، هم جنبه سوگ دارد و در برخی فضاها و شهرها به این جنبه توجه می شود، حتی در آسیسی که از مقدس ترین کلیساهای ایتالیا به نام سنت فرانسیس و سنت کیارا را در خود جای داده تا شب عید اصلی عزاداری برپاست، عزاداری به خاطر مصائب مسیح و شکنجه هایی که منجر به مصلوب شدن وی از نگاه بسیاری مسیحیان شد، و هم جنبه سور و شادمانی به خاطر بخشش کلی گناهان انسان هبوط یافته به واسطه مظلومیت مسیح و رستگاری او و پیروانش، ایام عید پاک خصوصا در جوامع کاتولیکی مانند ایتالیا و اسپانیا شامل آیینهای خاص، غذاهای مخصوص و مراسم منحصر به فردی است.
در واقع نه عید یک روزه بلکه هفته مقدس (Settimana Santa) که امسال از 13آپریل تا 20 آپریل2025 است، مد نظر می باشد.
هفته قبل از عید پاک، هفته مقدس نامیده میشود که مراسم مختلفی در آن برگزار میشود:
یکشنبه نخل (Domenica delle Palme) مردم شاخههای زیتون یا نخل را به کلیسا میبرند تا متبرک شوند، که یادآور ورود مسیح به اورشلیم است.
پنجشنبه مقدس (Giovedì Santo): مراسم شستن پا که در آن کشیشها پای دوازده نفر را میشویند، به یاد آنچه مسیح با حواریون انجام داد.
جمعه مقدس (Venerdì Santo): روزهداری و مراسم راه صلیب (Via Crucis) که در بسیاری از شهرها به صورت نمایشهای خیابانی زنده اجرا میشود.
مراسم و آیینهای عید پاک
شب عید پاک (Sabato Santo): مراسم شب زندهداری در کلیساها با روشن کردن شمع پاسکال که نماد نور مسیح است.
یکشنبه عید پاک (Domenica di Pasqua): مهمترین روز جشن که با مراسم مذهبی در کلیساها و سپس دورهمی خانوادگی همراه است.
دوشنبه عید پاک (Pasquetta): روز بعد از عید پاک که معمولاً با گردش در طبیعت و پیکنیک با دوستان و خانواده گذرانده میشود.
سنتهای منطقهای
فلورانس (Scoppio del Carro): جشن «انفجار ارابه» که طی آن یک ارابه سنتی پر از آتشبازی در میدان اصلی شهر منفجر میشود.
سیسیل (Processioni dei Misteri): مراسم حمل مجسمههای مقدس در خیابانهای شهر، بهویژه در تراپانی، که چندین ساعت طول میکشد.
سوکرو (Fracchie): در سان مارکو این لامیس، مشعلهای بزرگ چوبی در خیابانها حمل میشوند.
غذاهای سنتی عید پاک
کولومبا پاسکواله (Colomba Pasquale): کیک به شکل کبوتر که نماد صلح است.
تخم مرغ شکلاتی (Uovo di Pasqua): تخم مرغهای بزرگ شکلاتی که معمولاً داخل آنها هدیهای قرار دارد.
کاسیاتِلّو (Casatiello) و پاستیِرا (Pastiera): غذاهای سنتی منطقه ناپل که برای این عید تهیه میشوند.
بره کباب شده (Agnello al Forno): غذای اصلی سنتی در بسیاری از مناطق ایتالیا برای ناهار عید پاک.
عید پاک در ایتالیا تلفیقی از سنتهای مذهبی عمیق و جشنهای مردمی است که هر منطقه به شیوه خود آن را برگزار میکند، اما همه در مفهوم جشن زندگی و تجدید حیات مشترک هستند.

عید پاک (پاسکوآ) یکی از مهمترین جشنهای مذهبی جوامع کاتولیک و سایر مسیحیان است که با سنتهای غنی و مراسم فرهنگی متنوعی برگزار میشود.ایام عید پاک معمولا در میانه ماه آوریل و طبعا بهار می باشد و سابقه آن به مهمترین رویدادهای زندگی عیسی مسیح و تاسیس مسیحیت باز می گردد.
کد خبر 23660
نظر شما