پاپ واتیکان در تاریخ شنبه ۲۰۲۱/۳/۶ با آیت الله سیستانی دیدار کرد. پس از این دیدار که کمتر از یک ساعت به طول انجامید، دفتر آیت الله سیستانی با انتشار بیانیه ای به مهمترین صحبت های مطرح شده در این دیدار اشاره کرد و در این یادداشت کوتاه به تحلیل این بیانیه می پردازیم:

پاپ واتیکان در تاریخ شنبه ۲۰۲۱/۳/۶  با آیت الله سیستانی دیدار کرد. پس از این دیدار که کمتر از یک ساعت به طول انجامید، دفتر آیت الله سیستانی با انتشار بیانیه ای به مهمترین صحبت های مطرح شده در این دیدار اشاره کرد و در این یادداشت کوتاه به تحلیل این بیانیه می پردازیم:

اول: چالش هایی که آیت الله سیستانی بر آنها تاکید کرده است:

الف: آیت الله سیستانی در این دیدار به صورت کاملا صریح و شفاف «غرب» را مسئول اقدامات زیر دانست:

۱-      ظلم

۲-      فقر

۳-      تبعیض دینی و فکری

۴-      سرکوبی آزادی های اصلی

۵-      نبود عدالت اجتماعی

ب: تمام این واژه ها که در بیانیه ی دفتر آیت الله سیستانی ذکر شده و همچنین مطالبی که در مورد وضعیت جهان اسلام ومنطقه ذکر شده است، نوع چالش ها و مشکلات مردم منطقه در این بیانیه به شرح زیر بیان شده است:

۱-      جنگ

۲-      خشونت

۳-      تحریم اقتصادی

۴-      تبعید و تهجیر

ج: ایشان به صراحت از ملت فلسطین نامبرده و گفت: «بخصوص ملت فلسطین در سرزمین های اشغالی».

این صحبت های مرجعیت در دیدار با پاپ که خود را حامل پیام صلح و محبت معرفی کرده، بسیار اهمیت دارد. منظور آیت الله سیستانی از این سخنان این است که «شما که ادعا می کنید پیام آور صلح هستید، بدانید که ملت های جهان از این مشکلات بزرگ رنج می برند و منطقه ی ما هم چالش های خاصی دارد.» آیت الله سیستانی همچنین نظر رسمی حوزه و مرجعیت نجف در مورد فلسطین را با عبارت «اشغال شده» بیان کرد و بدین وسیله تمام توطئه ها و نقشه های طرف های داخلی و خارجی برای عادی سازی روابط مسلمانان با اسرائیل به بهانه ی «طرح ادیان ابراهیمی» را نقش بر آب کرد و تاکید کرد که مسلمانان هرگز از آرمان های خود در مورد فلسطین عقب نشینی نمی کنند.

دوم:نصیحت آیت الله سیستانی به پاپ:

آیت الله سیستانی وظیفه ی پاپ و دیگر رهبران دینی را یادآوری کرده و گفت: «رهبران دینی و روحانی بزرگ باید با این فجایع مقابله کنند». منظور آیت الله سیستانی مشکلاتی بود که در بدو صحبت به آنها اشاره کرد و از پاپ خواست از ارتباط خود با عاملان این مشکلات برای حل آنها استفاده کند. ایشان افزود: «از آنها انتظار می رود که طرف های مربوط ـ و بخصوص ابرقدرت ها ـ را برای خودداری از این رفتارها تشویق کنند.

سوم: رفتارهای کشورهای بزرگ بر علیه ملت های فقیر:

۱-      غلبه دادن عقل وحکمت

۲-      مقابله با زبان جنگ و خشونت

۳-      عدم توسعه طلبی این کشورها برای کسب منافع شخصی که به پایمال شدن حقوق ملت های دیگر و از دست رفتن آزادی و کرامت انها منجر می شود.

در اینجا آیت الله سیستانی به صورت کاملا دقیق وظیفه ی پاپ را تعیین کرده و از او خواست با استفاده از نفوذ و جایگاه خود، به کشورهای ابرقدرت فشار وارد کند تا منافع ملت های فقیر را فدای منافع خود نکرده و بدون عقل و حکمت دست به جنگ افروزی نزنند.

چهارم: آیت الله سیستانی در این دیدار بر ضرورت همکاری رهبران دینی برای تحقق اهداف زیر تاکید کرد:

۱- تثبیت ارزش ها

۲- همزیستی مسالمت آمیز

۳- همبستگی انسانی

۴- رعایت حقوق دیگران

۵- احترام متقابل میان ادیان و رویکردهای فکری مختلف

پنجم: آیت الله سیستانی در پایان این دیدار به چند نکته ی مهم اشاره کرد:

۱- آیت الله سیستانی همانند همه ی دیدارهای رسمی، جملات افتخار آمیزی در مورد ملت و کشور عراق به کار برد و فرمود: «عراق جایگاه و سوابق افتخار آمیز و باشکوهی دارد و تمام گروه های ملت عراق صفات پسندیده ی زیادی دارند».

۲- آیت الله سیستانی همچنین تاکید کرد که شخصا به وضعیت مسیحیان عراق توجه ویژه دارد و برای تامین امنیت و صلح و تمام حقوق قانونی آنها تلاش می کند.

۳- آیت الله سیستانی به نقش شخص خود در دفاع از مسیحیان در برابر ظلم و ستم در سال های گذشته و بخصوص در دوران حمله ی گروه های تروریستی و اشغال مناطق گسترده ای از عراق اشاره کرده و رفتار تروریست ها را باعث شرم بشریت توصیف نمود.

خلاصه و نتیجه گیری:

۱- آیت الله سیستانی مشکلات و مظلومیت های ملت های جهان را ذکر کرده و بر مظلومیت های ملت های مسلمان و بخصوص ملت فلسطین تاکید کرده و کشورهای ابرقدرت را مسئول مشکلات این ملت ها دانست.

۲- آیت الله سیستانی پاپ و تمام شخصیت های روحانی و دینی مدعی صلح و دفاع از حقوق ملت ها خواست از ظلم و ستم کشورهای ابرقدرت بر علیه ملت های مظلوم و محروم که به جنگ و گرسنگی و پایمال شدن آزادی و کرامت ملت ها شده جلوگیری کنند.

۳- آیت الله سیستانی در این دیدار با تاکید بر مظلومیت ملت فلسطین و استفاده از عبارت «سرزمین های اشغالی» هرگونه تلاش برای بی اهمیت جلوه دادن این موضوع را بی نتیجه کرد.

۴- آیت الله سیستانی به وضوح به نوع چالش ها و مشکلات ملت های مظلوم و تحریم و قتل و گرسنگی آنها به دلیل ظلم و ستم کشورهای ابرقدرت اشاره کرد.

۵- مخاطب این سخنان آیت الله سیستانی پاپ و هر شخصیت روحانی و رهبر دینی دیگری است که خود را پیام آور صلح می داند. آیت الله سیستانی در این دیدار تاکید کرد که این ادعا تا زمانی که این افراد در کنار ملت های مظلوم و در مقابل کشورهای ستمگر نایستند، بی معناست.

خبر حاشیه دیدار  :

پس از تلاش سید عمار حکیم برای ورود به دفتر آیت الله سیستانی به همراه پاپ، دفتر آیت الله سیستانی به مسئولین هماهنگی های سفر پاپ اعلام کرد هیچ یک از سیاستمداران و مقامات دولتی و رسمی عراق اجازه ی ورود به دفتر آیت الله سیستانی را ندارند.

کد خبر 4844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =