گفتگوی عمار الحکیم رهبر جریان حکمت عراق با روزنامه مصری الاهرام

روز پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ عمار الحکیم رهبر جریان حکمت  عراق با روزنامه مصری الاهرام  گفتگویی انجام داد که اهم موارد مطرح شده در این گفتگو به شرح زیر است :

عراق هویت عربی خود را ترک نکرده است و این هویت را ترک نخواهد کرد و عراق عضوی مؤسس و تأثیرگذار در اتحادیه عرب است و عراق چه از نظر قولی و چه از نظر فعلی تمایل قطعی خود را برای ایجاد بهترین روابط و گشایش با همسایگان عرب و منطقه ای خود بر اساس منافع ملی خود و نیز منافع متبادل بیان کرده است.

عراق از نظر تاریخی یکی از مهم ترین کشورهایی که دارای تنوع مذهبی و قومی و دینی است، می باشد و جهان امروز ما به ما بعد مفهوم تساوی و بخشش می نگرد پس سخن از مدیریت این تنوع و سرمایه گذاری بر روی آن در رشد و تقویت این تنوع از طریق سرمایه گذاری بر روی نقاط قوت آن می باشد.

از سال ۲۰۱۶ طرح ائتلاف فراجناحی را مطرح کردیم و در مناسبت های عدیده ای خواستار تشکیل چنین ائتلافی شدیم و این ائتلاف طرح ملی جامع را نمایندگی می کند و جریان های مختلفی را از شمال تا جنوب در بر می گیرد و بیان کننده مطالبات آنان خواهد بود کما این که با تصمیمی عراقی و ملی تشکیل می شود.

بسیاری از متغیرات در کشور وجود دارند که برای نمونه می توان به وجود نسلی جدید که پس از ۲۰۰۳ متولد شده و ۷۰ درصد از مجموع ساکنان عراق را تشکیل می دهد، اشاره کرد و این نسل خواهان این است که دارای نظر و صدایی در واقعیت عراق باشد کما این که نیروهای سیاسی که در تشکیل نظام سیاسی فعلی سهیم شدند، برخی از آنها افول کردند و برخی دیگر نیز مراحل اخیر خود می گذرانند و برخی دیگر نیز دارای قوامی برای تداوم خود هستند و به همین خاطر ما موضوع یک قرارداد اجتماعی جدید را مطرح کردیم.

انتخابات زودهنگام، انتخاباتی سرنوشت ساز است که باعث سهیم شدن در تقویت جایگاه نیروهای پیروز برای یک دهه یا دو دهه آینده خواهد شد و باور ما این است که نتایج انتخابات تغییر بزرگی را در واقعیت سیاسی کشور ایجاد نخواهد کرد و ممکن است که عقب نشینی یا پیشرفت کمی برای نیروهای سیاسی فعلی وجود داشته باشد و نیروهای اکتبر که برآمده از تظاهرات هستند نیز ممکن است حضوری داشته باشند اما هیچ طرفی نمی تواند پیروزی قاطعانه ای را به دست آورد و به همین خاطر ما گفتیم که نیازمند ائتلاف فراجناحی هستیم تا یک معادله موفق را تشکیل دهد.

انتخابات نیازمند امنیت انتخاباتی است و این به معنای امنیت کاندیدا و رأی دهنده به دور از سیطره سلاح و پول سیاسی می باشد و نیز انتخابات نیازمند نظارت بین المللی به شرط احترام به حاکمیت ملی عراق و عدم دخالت در امور اجرایی و مشارکت تأثیر گذار و آگاهانه و گسترده در انتخابات است.

نیروهای دولتی، نیروهای سیاسی هستند که به دولت و نظام سیاسی ایمان داشته و به قوانین آن پایبند بوده و از برنامه آن حمایت می کنند و زیر سایه آن قرار می گیرند و با قدرت آن قوی می شوند و کسانی که به دولت و نظام سیاسی ایمان نداشته باشند و از برنامه آن حمایت نکنند و از طریق ضعف دولت قوی شوند، نیروهای غیر دولتی هستند.

تجارب دور و نزدیک در عراق ثابت کرده اند که ضعف عراق باعث ضعف تمام منطقه می شود و این باور نزد همسایگان عراق مستحکم شده است و نزاع در خاک عراق به سود هیچکدام از طرف های متخاصم نیست.

ثروت بزرگ عراق این است که میدانی باشد که همگی نزد آن جمع شده و تبادل منافع با یکدیگر داشته باشند و در این هنگام است که عراق بیشترین سود را خواهد برد و این امر از طریق نشستن طرف های مربوطه به این موضوع دور یک میز گفتگو محقق می شود.

بر انجام گفتگویی برادرانه و اسلامی و صریح و جدی میان جمهور اسلامی ایران و همه کشورهای عربی برادرمان و در مقدمه آن ها عربستان سعودی به گونه ای که به سود امنیت منطقه و منافع آن باشد، دوباره تأکید می کنیم.

خاصیت غالب جنبش اکتبر این است که یک تلاش ملی جوان و خالصانه بود که توانست آب های راکد را به حرکت درآورد و باعث ایجاد تغییر از داخل نظام سیاسی شود و ما از آگاهی سیاسی که این جنبش در صفوف جوانان ما ایجاد کرد، خرسند هستیم.

طرفداران جنبش اکتبر آنچه را که قلم ها و رأی های انتخاباتی از تحقق آن عاجز بودند را محقق کرده و تغییری را که اگر خون های شهدای آنان و فداکاری هایشان نبود، محقق نمی شد را محقق کردند و این به رغم تلاش های برخی ها برای کشاندن اعتراضات به درگیری ها یا استفاده های سیاسی بود و ما دوباره از آنان برای مشارکت در انتخابات دعوت می کنیم و ما به گفتگویی مستقیم میان نیروهای اکتبر و نیروهای سیاسی دعوت کردیم زیرا حضور طرفین به گونه ای است که نمی توان آن را از بین برد و ما از همان ابتدا با خشونت در تعامل با این جنبش یا توصیف آن به خیانت یا دست نشاندگی مخالفت کردیم.

کد خبر 4857

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =