حقایقی درباره بمب گذاری انتحاری در کلیسای کاتدرال ماکاسار

بمب گذاری انتحاری صبح روز یکشنبه، ۲۸ مارس در مقابل کلیسای کاتدرال در شهر ماکاسار رخ داد. پلیس فاش کرد که عوامل بمب گذاری انتحاری در کلیسای کاتدرال ماکاسار تازه عروس بوده اند. این زوج متاهل به شبکه تروریسم جماعت انصار الدوله

بمب گذاری انتحاری صبح روز یکشنبه، ۲۸ مارس در مقابل کلیسای کاتدرال در شهر ماکاسار رخ داد.

پلیس فاش کرد که عوامل بمب گذاری انتحاری در کلیسای کاتدرال ماکاسار تازه عروس بوده اند. این زوج متاهل به شبکه تروریسم جماعت انصار الدوله (JAD) پیوستند و ساخت بمب را از طریق اینترنت یادگرفتند.

زن و شوهر به نام یوگی سافیتری فورتونا و لقمان حمله انتحاری انجام دادند. حقایق این زن و شوهر به شرح زیر تا سه شنبه، ۳۰ مارس جمع آوری شده است. این زن و شوهر در شهر ماکاسار، سولاوسی جنوبی زندگی کرده اند. لقمان به همراه زن خود سوار بر موتور صبح روز یکشنبه، ۲۸ مارس حمله انتحاری به کلیسای کاتدرال را انجام داد. در آن زمان، مراسم کلیسا به پایان رسیده بود.

به دلیل عمل این زوج، ۲۰ نفر از شهروندان زخمی شدند. در اینجا برخی از واقعیت ها در مورد این تازه عروس آمده است:

* متولدین ۱۹۹۵ م

این دو عامل متعلق به نسل هزاره هستند که هر دو در اواسط دهه ۹۰ به دنیا آمدند. رئیس آژانس ملی مبارزه با تروریسم گفت که این زوج جوان در معرض رادیکالیسم قرار داشته اند. از آنجا که هر دو متولد سال ۹۵ م بودند، مشخص شد که هر دو از جمله هزاره ها هستند که مشخصه اصلی قربانیان تبلیغات شبکه های تروریستی شده اند.

هر دو آنها در پایتخت سولاوسی جنوبی، ماکاسار زندگی می کردند. این شهر همچنین محل اهداف اقدامات ترور آنها بود.

* در مجلس تعلیم جماعت انصار الدوله شرکت کردند

رئیس پلیس توضیح داد که این زوج عضو شبکه جماعت انصار الدوله، یک گروه تروریستی، در ویلا موتیارا بودند.

* تازه عروس بودند که توسط تروریست مزدوج شدند

این دو عامل انتحاری در زمره تازه عروس ها قرار می گیرند. سن ازدواج آنها فقط یک ترم است. آنها با یک مظنون تروریستی دیگر به نام ریسالدی ۶ ماه پیش ازدواج کردند. ریسالدی شخصی است که در ژانویه ۲۰۲۱ دستگیر شد و مربوط به بمب گذاری در کلیسا در جولو، فیلیپین در سال ۲۰۱۸ بود.

* از طریق آموزشهای آنلاین بمب ساختند

این زوج با کمک فناوری اینترنت توانستند بمب درست کنند. آنها برای ساختن یک چیز خطرناک به آموزش دسترسی پیدا کردند. مربی آنها نیز از خارج از کشور است.

* مواد منفجره خریداری شده توسط جماعت انصار الدوله

در واقع جماعت انصار الدوله یک سازمان تروریستی خطرناک است. این گروه سیاه بودند که مواد منفجره را برای این زوج خریداری کردند.

* وصیت نامه

قبل از انجام بمب گذاری انتحاری، لقمان وصیت نامه ای برای پدر و مادرش گذاشته بود. در آن نوشته شده که لقمان خداحافظی کرده و آماده شهادت است.

* در این حادثه ۲۰ نفر زخمی شدند

حقایقی درباره بمب گذاری انتحاری در کلیسای کاتدرال ماکاسار تلفات جانی از جماعت کلیسا و مردم از این حادثه نداشته است. ۲ نفر کشته شدند که عامل این عمل هستند. در همین حال، ۲۰ نفر دیگر که افسران امنیتی و اعضای کلیسای کاتدرال بودند، زخمی شدند و آنها در بیمارستان های مختلف تحت درمان قرار گرفتند.

* رئیس جمهور جوکو ویدودو این حادثه را محکوم کرد

وی همچنین از رئیس پلیس ملی خواست که شبکه عوامل انتحاری را کاملاً ریشه کن کند. جوکووی از مردم خواست که آرامش خود را حفظ کنند، زیرا دولت امنیت عبادت عمومی را تضمین می کند. کل دستگاه های دولتی این نوع تروریسم را تحمل نخواهند کرد.

حقایق حمله به مقر پلیس و بمب گذاری انتحاری ماکاسار

حقایقی درباره بمب گذاری انتحاری در کلیسای کاتدرال ماکاسارحقایقی درباره بمب گذاری انتحاری در کلیسای کاتدرال ماکاسار

تصویر: جسد مظنون تروریست که روز چهارشنبه، ۳۱ مارس ۲۰۲۱ در مقر پلیس ملی توسط مأموران مورد اصابت گلوله قرار گرفت.

حمله انتحاری به کلیسای کاتدرال شهر ماکاسار، سولاوسی جنوبی، یکشنبه، ۲۸ مارس ۲۰۲۱ آغاز اقدامات تروریستی در سال جاری بود. پلیس از طریق گروه ویژه ۸۸ سریعاً اقدام کردند تا تعدادی از افراد مظنون به ارتباط با عاملین مظنون را دستگیر کنند.

غم و اندوه در ماکاسار برطرف نشده است، اقدام تروریسم در پایتخت ملی اتفاق افتاد که دقیقاً در مرکز پلیس ملی جاکارتا، چهارشنبه، ۳۱ مارس رخ داد. زنی که مظنون به تروریست بود، اسلحه به همراه داشت و به مقر پلیس ملی وارد شد و حتی او شش بار شلیک کرده بود که نهایتاً به او شلیک و کشته شد.

حقایق اقدامات تروریستی در ماکاسار و مرکز پلیس ملی به طور خلاصه تا روز، پنجشنبه، ۱ آوریل به این شرح آمده است:

* تروریست ها نسل هزاره هستند

بمب گذار انتحاری در کلیسای کاتدرال ماکاسار از نسل هزاره است که در سال ۱۹۹۵ متولد شدند.

در همین حال، زکیه عینی، تروریست در مرکز پلیس ملی هنوز ۲۵ ساله یا همان نسل هزاره است. زکیه عینی دانشجوی سابق یک دانشگاه بود که در ترم پنجم تحصیل خود اخراج شد.

* بمب و اسلحه آوردند

عوامل ترور در کلیسای کاتدرال اقدام خود را با انفجار خود از طریق بمبی که قبلاً در بدن شان بود انجام دادند. در همین حال مظنون به تروریست در مرکز پلیس ملی اقدام خود را با سلاح گرم به انجام رساند. زکیه عینی قبل از اینکه توسط پلیس کشته شود، شش بار شلیک کرده بود.

* با شرکت و دخالت زنان

اقدامات تروریستی در ماکاسار و مرکز پلیس ملی هر دو زنان را درگیر کرده است. در حادثه ماکاسار، دو عامل بمب گذاری متشکل از یک زن و شوهر بودند. در همین حال، عامل در مرکز پلیس ملی این اقدام را به تنهایی، یعنی همان گرگ تنها، انجام داد. او زکیه عینی، زنی متولد ۱۹۹۵ یا نسل هزاره است.

* الگوی خاموش و گاوچران

اقدامات تروریستی در ماکاسار ساکت بوده است، بدون هشدار قبلی، دو نفر که سوار موتور بودند می خواستند وارد کلیسای کاتدرال شوند. با این حال، تلاش آنها ناموفق بود، زیرا مأموران امنیتی مانع آن شدند. تنها در چند ثانیه بمبی انتحاری رخ داد که عامل آن کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند.

در همین حال، اقدامات تروریستی در مرکز پلیس ملی مانند کابوی ها است. مظنون در حالی که اسلحه به دست داشت، وارد مقر پلیس شد اصابت گلوله، شش بار به صورت پراکنده شلیک کرد.

جمع آوری شده از منابع مختلف

آژانس اعتدال دینی

حقایقی درباره بمب گذاری انتحاری در کلیسای کاتدرال ماکاسار

بمب گذاری انتحاری در مقابل کلیسای کاتدرال شهر ماکاسار چند روز پیش دوباره همه ما را شوکه کرده و همزمان صلحی را که تاکنون حفظ کرده بودیم از هم پاشیده است. مانند تنظیم یک معمای وحدت و صلح است که وقتی بمب افکن غیر متمدن دوباره به وجود می آید، مثل اینکه باید معما را دوباره از اول مرتب و بازسازی کنیم. مسئله این است که ایجاد صلح و وحدت آسان نیست، در مقایسه با اقدامات تعداد انگشت شماری از ویرانگران صلح که فقط می توانند ارزش های انسانی را به صورت لحظه ای نابود کنند، به زمان و یک روند شدید نیاز دارد.

تفسیر انحصاری و اختصاصی

حوادثی مانند بمب انتحاری روبروی کلیسای کاتدرال ماکاسار و شاید برخی از ترورهای بمبی که قبلاً رخ داده بود، نتیجه درک غلط و تفکر غلط نیست به متون دینی بوده است، علاوه بر این، عوامل دیگری نیز وجود دارد که از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره است. این درک و تفسیر غلط نهایتاً به عنوان تنها حقانیت باور شده است و بدتر از آن این است که به عنوان توجیه بمب گذاری انتحاری مورد استفاده قرار گرفته است. در مورد تفسیر متن مقدس در یک دین، ​​نکته جالبی وجود دارد که اولی الابصار عبدالله در نوشته خود بیان کرد، "افراد زیادی هستند که فعالیت های تفسیری را انجام می دهند، بنابراین تفاسیر همیشه بسیار و متنوع خواهند بود. متن مقدس در دین خاص در واقع یکی است، اما تفسیر متن مفرد یا یک نیست، بلکه زیاد و بسیاری است. تنوع تفسیر "سرنوشت" اجتناب ناپذیری در هر جامعه دینی است.

 آنچه مهم تر برای توجه همه در جامعه دینی این است که متون مقدس نمی توانند به تنهایی کار کنند. متن مقدس باید همراه با چیز دیگری، یعنی تفسیر باشد. البته، تنها عامل تفسیر کننده انسان است، نه فرشتگان یا حیوانات. هیچ متنی مقدس وجود ندارد که به تنهایی، منزوی، بدون مترجمی باشد که فعالیت های تفسیری انجام می دهد." بر اساس اندیشه فوق، بسیار مناسب است که هر یک از ما به عنوان دیندار موظف به اصلاح تفاسیر یا برداشت های نادرست از متن دینی باشیم. این کار به عنوان تلاشی برای ریشه کن کردن اقدامات تروریستی انجام می شود که توسط هیچ دینی مجاز نیست. در اصل، ما موظف هستیم که به حقیقت دین خود ایمان داشته باشیم، اما این بدان معنا نیست که تفسیر ما تنها حقیقت مطلق است و افراد دیگری را که از درک ما متفاوت هستند، همه در اشتباه اند.

یک آژانس اعتدال دینی باشیم

یک مسئله مهم برای ما این است که تاکنون برای درمان و پیشگیری از ویروس تروریسم چه تلاش هایی باید انجام شود. تروریسم از بدو تولد وجود داشته است، اما آنچه برای ما بسیار ناراحت کننده است این است که آموزه های تروریسم فقط به دلیل نگاه اول به بمب گذاران انتحاری با آموزه های دین خود، با برخی آموزه ها یا عقاید دینی ارتباط داده بشود. ارتباط و نسبت دادن عاملان بمب گذاری با آموزه های یک دین، بر اساس فرض تفسیر آن ها از آموزه های موجود در دین مربوطه است. در حالی که در اصل هیچ آموزه ای وجود ندارد که اعمال خلاف قانون اساسی را طبق هر شرع و تمدن قانونی کند. درک دین و دینداری در حد اعتدال راه حلی برای صلح و وحدت بین انسان ها است. معنای مبانه رویی در اصطلاح اسلامی "توسط یا وسطیه" نامیده می شود که نقطه مقابل آن "تطرف یا تشدد" به معنای افراطی است. اعتدال دینی به معنای فرایند درک و همچنین عمل به آموزه های دینی به شیوه ای منصفانه (اعتدال) و متعادل (توازن) است تا از رفتارهای انحرافی که در دین تعلیم داده نشده است، جلوگیری شود. پروفسور قریش شهاب یک بار مثالی از رفتار اعتدالی ​​در زندگی روزمره انسان را بیان کرد، از جمله: رفتار سخاوتمندانه یک حالت متوسط ​​بین بخل و اسراف است، شجاعت یک حالت متوسط ​​بین ترس و بی پروایی است. در پایان ما باید فکر و سعی کنیم یک نسل صلح جو ایجاد کنیم. تلقیح این ارزش های صلح باید از همان ابتدا و از محیط جامعه - خانواده و دامنه وسیع تر از آن آغاز شود. ارائه آموزه های صلح از طریق راهنمایی و مشاوره به جامعه آغاز، حفظ و ارتقا شود. وحدت بینش و وظایف آموزه های صلح اگر به طور گسترده انجام شود، قطعاً تأثیر مثبت و چشمگیری خواهد داشت. زیرا پیشگیری وقایع بمب گذاری یا سایر انواع تروریسم دشوارتر از درمان آن است. و الله اعلم بالصواب.

احسان فیصل (کارمند وزارت دین)

منبع: سایت وزارت دین

https://kemenag.go.id/berita/read/۵۱۵۷۲۸/menjadi-agen-moderasi-beragama

کد خبر 4895

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =