آیا اسلام به آلمان تعلق دارد؟ اسلام از چه زمانی وارد آلمان شده است؟

منبع:شبکه شمال آلمان

آیا اسلام به آلمان تعلق دارد؟ اسلام از چه زمانی وارد آلمان شده است؟ اسلام چه جایگاهی در آلمان امروزی دارد؟ زندگی مسلمانان اکنون در آلمان چگونه است؟ این‌ها سوالاتی است که در سال‌های اخیر، بارها درباره اسلام و مسلمانان مطرح شده است. از این‌رو، جولیوس ماتوشیک، عکاس هانوفری، تلاش کرده تا با انتشار عکس‌های قدیمی و جدید درباره زندگی مسلمانان در آلمان، به این سوالات پاسخ دهد. او هر روز، تصاویر مربوط به زندگی مسلمانان آلمان را در وبلاگی با عنوان Moin und Salam منتشر می‌کند تا از یک سو، شهروندان این کشور را با اسلام واقعی آشنا کند و از سوی دیگر، منبعی قابل استناد برای دانشجویان و استادان رشته مطالعات اسلامی مهیا سازد.

همه چیز از وقتی آغاز شد که جولیوس ماتوشیک، عکاس هانوفری، تصویری سیاه‌ و سفید از سال ۱۹۳۰ پیدا کرد که در آن، گروهی از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان در آلمان را در مقابل مسجد برلین در محله ویلمرسدورف نشان می‌داد. مسجد برلین، قدیمی‌ترین مسجد آلمان به شمار می‌رود که از زمان‌های گذشته باقی مانده است.

ماتوشیک پس از پیدا کردن این عکس، به مرکز بایگانی موسسه اسلامی آلمان رفت تا تصاویر بیشتری از تاریخ اجتماعی و سیاسی مسلمانان در آلمان پیدا کند. پس از آن، او همچنین تصمیم گرفت که این تصاویر را در وبلاگی منتشر کند تا همه شهروندان علاقمند بتوانند درباره تاریخ زندگی مسلمانان در آلمان اطلاعات بیشتری کسب کنند.

ماتوشیک درباره انگیزه راه‌اندازی این وبلاگ می‌گوید:« من دوست دارم که تنوع و تکثر مذهبی و قومی در آلمان را به مخاطبانم نشان دهم. برای من مهم است که شهروندان داخلی و خارجی با این ویژگی‌های کشورمان آشنا شوند.»

اما همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، وبلاگ مذکور تنها برای آگاه‌سازی عمومی درباره تاریخ اسلام و زندگی مسلمانان در آلمان راه‌اندازی نشده است، بلکه قرار است در پژوهش‌های علمی نیز مورد استفاده قرار گیرد. در این راستا، رایدا جیب، مدیر آکادمی اسلامی در حوزه علم و جامعه با ماتوشیک همکاری می‌کند و توضیحات کاملی درباره تصاویر موجود در وبلاگ می‌نویسد. او می‌خواهد با توجه به تصاویر و اطلاعات مربوط به آن‌ها، نشان دهد که اسلام حتی پیش از ورود کارگران مسلمان به آلمان نیز در این کشور وجود داشته است. جیب در این باره می‌گوید:« این تصاویر به خوبی نشان می‌دهد که اسلام از سال‌ها پیش به آلمان تعلق داشته است. مسلمانان بخشی از این کشور بوده‌اند و حتی سازمان‌های اسلامی از زمان گذشته، در این کشور فعالیت گسترده‌ای داشته‌اند.»

به گفته او در میان تصاویر موجود، تصاویری از سفر ویلهلم دوم، آخرین پادشاه پروس به استانبول و همچنین سفرنامه‌ای مربوط به ایران وجود دارد که نشان می‌دهد؛ آلمانی‌ها علاقه زیادی به برقراری ارتباط با کشورهای اسلامی داشته‌اند.

در وبلاگ مذکور همچنین توضیحات کاملی درباره تاریخ اسلام در آلمان، امامان جماعت، نویسندگان و پژوهشگران اسلامی وجود دارد و قرار است به زودی بخش‌های بیشتری نیز به آن افزوده شود. جیب درباره وبلاگ می‌گوید:« امیدوارم این وبلاگ بتواند تا اندازه زیادی تصویر کلیشه‌ای از اسلام را از میان بردارد.»

لینک گزارش:

https://www.ndr.de/ndrkultur/sendungen/freitagsforum/Moin-und-Salam-Blog-zeigt-Vielfalt-muslimischen-Lebens,moinundsalam100.html

کد خبر 5101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =