در گزارشی که اخیراً برنامه توسعه سازمان ملل (یو اِن دی پی) در مورد شاخص توسعه انسانی برای سال ۲۰۲۰ منتشر کرده، هند با دو پله سقوط در رتبه ۱۳۱ در میان ۱۸۹ کشور جهان قرار گرفته است.

هند در آخرین رتبه بندی شاخص توسعه انسانی سازمان ملل دو رتبه نزول کرد و در جایگاه ۱۳۱ قرار گرفت

شاخص توسعه انسانی (اچ دی آی) معیار سنجش سلامت ، تحصیلات و سطح زندگی یک کشور است. ارزش شاخص اچ دی آی هند برای سال ۲۰۱۹ ، ۰.۶۴۵ بوده است که این کشور را در رده متوسط توسعه انسانی قرار می دهد. در گزارشی که اخیراً برنامه توسعه سازمان ملل (یو اِن دی پی) در مورد شاخص توسعه انسانی برای سال ۲۰۲۰ منتشر کرده، هند با دو پله سقوط در رتبه ۱۳۱ در میان ۱۸۹ کشور جهان قرار گرفته است. طبق این گزارش، در حالی که هند در رتبه ۱۳۱ قرار دارد ، همسایگان آن، کشورهای بوتان در رتبه ۱۲۹ ، بنگلادش ۱۳۳ ، نپال ۱۴۲ و پاکستان در رتبه ۱۵۴ قرار دارند.

کشور نروژ در صدر این رتبه بندی است و پس از آن کشورهای ایرلند ، سوئیس ، هنگ کنگ و ایسلند در رتبه های  بعدی قرار گرفته اند. شوکو نودا، نمایندۀ یو اِن دی پی، خطاب به رسانه ها گفت: " افت هند در این رتبه بندی به این معنا نیست که عملکرد خوبی نداشته ، اما سایر کشورها عملکرد بهتری داشته اند." وی افزود هند می تواند به کشورهای دیگر نیز کمک کند و از تعهد این کشور در مورد کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تقدیر کرد.

طبق گزارش توسعه انسانی ۲۰۲۰ ، امید به زندگی هندیان در سال ۲۰۱۹، ۶۹.۷ سال بوده، در حالی که در بنگلادش امید به زندگی ۷۲.۶ سال و در پاکستان ۶۷.۳ سال بوده است. این گزارش ، که توسط برنامه توسعه سازمان ملل متحد در هفتۀ اخیر منتشر شد، همچنین نشان می دهد که سرانه درآمد ناخالص ملی هند در سال ۲۰۱۹ به ۶۶۸۱ دلار رسیده است که نسبت به سال ۲۰۱۸ که این رقم ۶۸۲۹ دلار بود، شاخصِ قدرت خرید کاهش یافته است. شاخص برابری قدرت خرید (پی پی پی)، اندازه گیری قیمت برخی کالاها در کشورهای مختلف است که برای مقایسه قدرت خریدِ واحد پولی کشورها استفاده می شود.

روزنامه: تایمز آف ایندیا  

کد خبر 5352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =