طی دو هفته گذشته در قرقیزستان روزانه شش تا هشت مورد مرگ ناشی از کووید-۱۹ و ذات الریه اکتسابی از جامعه ثبت شده است که اکثر آنها در پایتخت است. علت این پدیده را گل‌جیگیت عالی‌یف رئیس بیمارستان کشوری بیماری‌های عفونی در مصاحبه با خبرگزاری ۲۴.kg توضیح داده است.

کووید-۱۹. چرا میزان و موارد مرگ و میر در حال افزایش است؟

طی دو هفته گذشته در قرقیزستان روزانه شش تا هشت مورد مرگ ناشی از کووید-۱۹ و ذات الریه اکتسابی از جامعه ثبت شده است که اکثر آنها در پایتخت است. علت این پدیده را گل‌جیگیت عالی‌یف رئیس بیمارستان کشوری بیماری‌های عفونی در مصاحبه با خبرگزاری ۲۴.kg توضیح داده است.

- اولاً، شاید به دلیل گردش گونه های جدید کرونا در قرقیزستان باشد. این گونه ها قابلیت سرایت بالاتری دارند و به تدریج بر روی کلیه اعضا و سیستم‌های بدن تأثیر می‌گذارند. از طرف دیگر، شهروندان ما متأسفانه هنوز هم خوددرمانی می‌کنند. آنها حال خود را به وضعیت بحرانی می‌رسانند و تنها در این صورت به ما روی می‌آورند. می‌خواهم یادآوری کنم که آمادگی موسسات پزشکی امسال بهتر از سال گذشته است. داروها، تجهیزات حفاظتی شخصی، تخت‌ها از قبل آماده می‌شوند. در حال حاضر بیمارستان ما دارد به سرعت با بیماران پر می‌شود. ما بزرگترین بخش مراقبت‌های ویژه در کشور را داریم. بنابراین تمام بیماران شدید مبتلا به کووید-۱۹ به بیمارستان ما منتقل می‌شوند. امروز حال ۲۳ بیمار بسیار وخیم است. سال گذشته یک ساختمان جدید ساخته شد که یک سالن مراقبت‌های ویژه دارد و تجهیزات جدید به ما امکان می‌دهد بیماران را نجات دهیم.

- راستی، در مورد ساختمان جدید... سال ۲۰۱۶ وزارت بهداشت، وزارت دارایی، وزارت اقتصاد و طرف کره‌ای تفاهم‌نامه ۴ جانبه ای را در مورد ساخت یک ساختمان جدید امضا کردند. حالا این مسأله در چه مرحله‌ای است؟

- این پروژه در یکی از سطوح دولت متوقف شد. وقتی اخیراً آقای صادر جباراف رئیس جمهور از ما بازدید کرد، ما در این باره صحبت کردیم. انگار ایشان دستور داده است که تمام این پروژه‌ها بررسی شود.

- چرا مردم دیر به پزشکان مراجعه می‌کنند؟ باور ندارند که کرونا گرفته‌اند و علائم آن را سرماخوردگی می‌دانند؟

- ما در این باره از بیماران سوال می‌کنیم. مردم به نوعی آرام شده‌اند. بسیاری از مردم فکر می‌کنند که سرماخوردگی دارند که به زودی از بین می‌رود. از طرف دیگر، آنها در مورد روش‌های درمان از اینترنت یک چیزهایی می‌خوانند و از همسایگان یک چیزهایی می‌شنوند و آنها را عمل می‌کنند. و تنها در صورت بروز اختلال تنفسی به پزشکان مراجعه می‌کنند.

- علائم سرماخوردگی و ویروس کرونا مشابه است. چه زمانی باید با پزشکان تماس گرفت؟

- به محض بروز اولین علائم. تشخیص بیماری به تنهایی دشوار است. طرف وقت سرماخوردگی نیز بویایی را از دست می‌دهد. تب شدید مداوم که با کمک تب‌برها تقریباً کاهش نمی‌یابد، ضعف، علائم دیگری که نسبت به سرماخوردگی پایدارتر هستند. وقتی که در سیستم تنفسی مشکلی رخ می‌دهد و طرف شروع به خفگی می‌کند باید فوراً به پزشک مراجعه کرد. معمولاً زمان سرماخوردگی اختلالی در تنفس وجود ندارد زیرا تنها دستگاه تنفسی فوقانی تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

- شما به گونه های جدیدی اشاره کردید. اما سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که میزان بیماری‌زایی آنها از آنچه در گذشته وجود داشت، بیشتر نیست.

- آنها بیشتر عفونی هستند و هرچه تعداد افراد آلوده افزایش می‌یابد، میزان مرگ و میر نیز افزایش می‌یابد.

- آیا برای کووید-۱۹ ناشی از این گونه ها درمان خاصی وجود دارد؟

- فرق نمی‌کند. ما طبق پروتکل درمان می‌کنیم. ولی تأکید می‌کنم که در بعضی موارد درمان این گونه ها دشوارتر است. مصونیت انسان نیز نقش بسزایی دارد. ویروس کرونا نقاط ضعف در بدن را پیدا می‌کند و بر آنها تأثیر می‌گذارد. اگر طرف بیماری‌های مزمن داشته باشد، عوارض بیشتری خواهد داشت و می‌تواند بمیرد. در حال حاضر ما روند بیماری ناشی از سویه‌های جدید را بررسی، با همکاران از کشورهای دیگر مشاوره و انتشارات علمی جدید را مطالعه می‌کنیم. وزارت بهداشت یک شورای علمی دارد که در آن موارد بسیار شدید و وخیم را نیز مورد بحث قرار می‌دهیم.

- آیا از آکونیت (اقونیطون) استفاده می‌کنید؟

- ما تنها طبق پروتکل درمان می‌کنیم.

- چرا ما چنین آمارهای «ناهموار» داریم: گاهی از حدود ۲۰۰ مورد گزارش می‌دهند و یک روز بعد از ۴۰۰ مورد جدید و دوباره از حدود ۳۰۰ مورد؟

- اولاً، این به میزان مراجعات جمعیت بستگی دارد. معمولاً در تعطیلات آخر هفته و اعیاد مردم به پزشکان مراجعه نمی‌کنند. در چنین روزهایی کاهش میزان مراجعات دیده می‌شود. اما از روز دوشنبه، وقتی که افراد به پزشکان مراجعه می‌کنند و آنالیز PCR می‌دهند، رشد میزان مراجعات شروع می‌شود. ادامه افزایش میزان بروز بستگی زیادی به جمعیت دارد. اگر آنها همچنان به سراغ عروسی‌ها و رویدادهای عمومی بروند، ماسک نزنند، سایر استانداردهای بهداشتی را رعایت نکنند، افزایش ادامه خواهد داشت.

منبع:

https://۲۴.kg/obschestvo/۱۹۴۳۸۱_COVID-۱۹_pochemu_rastet_zabolevaemost_ikolichestvo_smertey/

۱۹ می ۲۰۲۱

کد خبر 5887

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =