مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس ، حالا دیگر جایی برای مانورهای سیاسی سیاستمداران کشورهای مختلف شده و آمریکاییها نیز این فرصت را برای قدرت نمایی های خود از دست نداده اند . داووس از یک مجمع اثرگزار در رفع چالش ها و معضلات جامعه جهانی ، مانند برخی سازمان های بین المللی تبدیل به ابزاری در جهت سیاست های خودخواهانه شده است .
در پنجاهمین اجلاس داووس دیدارهایی قابل تامل انجام گرفت که یکی از این دیدارها ، دیدار نچیروان بارزانی رییس اقلیم کردستان با رییس جمهور آمریکا بود .
نچیروان بارزانی رییس اقلیم کردستان، روز پنجشنبه سوم بهمن، در پنلی تحت عنوان " خاورمیانه بیثبات " در مجمع جهانی داووس به اوضاع متشنج عراق و خاورمیانه پرداخت.
رییس اقلیم کردستان در این پنل گفت: " ما در عراق از جوانانی سخن میگوییم که حدود ۱۵ تا ۲۳ سال سن دارند، این نسل صدام و آمریکا را ندیدهاند. این نسل در عراق خواهان زندگی بهتری است و وضعیت خود را با جاهای دیگر مقایسه میکند. برای پی بردن به واقعیت لازم نیست به میان آنان بروید، بلکه با نگاهی به شبکههای اجتماعی حقایق را درمییابید. نسل کنونی از حاکمیت ۱۶، ۱۷ سال گذشته که از تأمین حداقل نیازهای یک زندگی عادی برای آنان عاجز است، خسته شدهاند. این امر باعث سرگشتگی مردم شده است. ما هر چهار سال یک بار شاهد برگزاری انتخابات در عراق هستیم، اما نتایجی که از این انتخابات بهدست میآید چیزی نیست که مردم خواهان آن هستند. "
نچیروان بارزانی، در ادامه با اشاره به نقش آن در رخدادهای عراق تصریح کرد: " ما در اقلیم کردستان بخشی از عراق هستیم و خود را ازآنچه که در این کشور میگذرد جدا نمیدانیم. ما بخشی از این کشور هستیم. بدون شک آنچه در آنجا رخ میدهد، بر ما هم تأثیر میگذارد. واقعیت حائز اهمیت این است که عراق پیش از اکتبر ( هنگام آغاز اعتراضات مردمی در مرکز و جنوب عراق ) با عراق بعد از آن بسیار متفاوت است و این نکتهای مهم است و سیاستمداران عراقی باید دریابند که ملت عراق بار دیگر به شرایط پیش از اکتبر باز نخواهد گشت ".
رییس اقلیم کردستان در ادامه گفت: " اقلیم کردستان در این میان تلاش کرده است که تنش موجود را کاهش دهد و ما همراه عراق تلاش میکنیم راهحلی برای بحران کنونی بیابیم."
نچیروان بارزانی همچنین گفت: "ملت عراق با تظاهرات گستردهای که انجام دادهاند پیام خود را به مقامات حکومتی رساندهاند که شایستهی زندگی بهتری هستند. ما باید در قبال این مردم احساس مسئولیت و تعهد داشته باشیم ".
رئیس اقلیم کردستان در رابطه با حضور نیروهای ائتلاف ضد داعش در عراق و اقلیم کردستان و تصویب طرح غیرالزامآوار خروج نیروهای خارجی از سوی مجلس نمایندگان عراق که بدون حضور کردها و سنیها از تصویب گذشت، گفت: " بگذارید ( موضوع حضور نیروهای خارجی در عراق را ) با این سؤال آغاز کنم که چرا نیروهای آمریکایی و ائتلاف بینالمللی در عراق حضور دارند؟ نیروهای آمریکایی بر مبنای درخواست دولت بغداد، هنگامی که نیروهای داعش به نزدیکیهای فرودگاه این شهر رسیدند، در عراق حضور یافتند. در آن زمان دولت عراق از طریق شورای امنیت سازمان ملل، تقاضای کمک کرد. این نیروها تا به امروز در عراق هستند و به نیروهای نظامی این کشور کمک میکنند و حتی پشتیبان نیروهای پیشمرگه هستند. وظایف آنها مشخص است. کمک به نیروهای عراقی و آموزش آنان که تا به امروز ادامه دارد. به عقیدهی ما آنچه در پارلمان عراق انجام شد کاری غلط بود. ضمناً دو فراکسیون اصلی و تشکیلدهندهی حاکمیت عراق، یعنی کردها و سنیها، از این اقدام پارلمان حمایت نکردند. به باور ما عراق نیازمند حمایتهای بینالمللی است چراکه موضوح ظهور دوبارهی داعش و تروریسم در این کشور موضوعی جدی است که به عقیدهی ما بدون حمایتهای بینالمللی نمیتوان با آن مواجه شد و به همین خاطر لازم است که نیروهای آمریکایی در عراق حضور داشته باشند ".
نچیروان بارزانی، در ادامه گفت: " در نشستی که با رئیسجمهور آمریکا داشتیم در مورد روابط میان اربیل و بغداد سخن گفتیم. ایشان فداکاری پیشمرگان و تبدیلشدن اقلیم کردستان به پناهگاه آرام آوارگان را تقدیر کرد." و تصریح کرد که به نظر اقلیم کردستان وجود نیروهای ائتلاف و آمریکایی برای همه مهم است و این موضوع را رسماً به آقای ترامپ ابراز داشتیم."
نچیروان بارزانی همچنین گفت: " رئیسجمهور و آمریکاییان از جایگاه اقلیم کردستان اطلاع دارند و برای آنان واضح است که اقلیم کردستان در چارچوب کشور عراق قرار دارد. این بر اساس قانون اساسی عراق مشروعیت دارد ( که پرچم کردستان برافراشته شود ) و تنها پیامی برای کردهای عراق نبود، بلکە احترام به خون شهدا و فداکاری ملتی است در تاریخ و قرار دادن پرچم کردستان ( در این محل ) برای همهی کردستان بود و این مناسبت را به همهی کردها تبریک میگویم."
نظر شما