-
چالشها و تبعات حضور الجولانی در نشست 2025 سران عرب در عراق
در 15 آوریل سال ۲۰۲۵ و در آستانه تحولات منطقهای نوظهور، حضور احتمالی ابومحمد الجولانی، رهبر هیئت تحریر الشام، در نشست سران عرب در بغداد، تحولی بیسابقه در تعاملات دیپلماتیک جهان عرب محسوب میشود. این پژوهش با هدف بررسی چالشها و پیامدهای این حضور، تلاش دارد با تکیه بر نظریه بازیگران غیردولتی…
-
بازبینی «ریتم وحدت»: نقطه عطفی در تبلیغات پاکستان
بیش از سه دهه پیش، «ریتم وحدت» استاندارد جدیدی را در تبلیغات پاکستان تعیین کرد. این آگهی تبلیغاتی نمادین که در سال ۱۹۹۳ توسط اسپکترام کامیونیکیشنز طراحی و اجرا شد، همچنان یکی از بهیادماندنیترین و تحسینشدهترین تبلیغات تاریخ پاکستان محسوب میشود.
-
آن درهای شگفتانگیز لولادار: معانی گوناگون درها
درها ، گذرگاههای شگفتانگیز
درها، این گذرگاههای شگفتانگیز و همواره حاضر، از آغاز تاریخ با بشریت همراه بودهاند. از سکونتگاههای ابتدایی تمدنهای باستانی تا کاخها و عمارتهای باشکوه امروزی، درها نقش اساسی ایفا کردهاند—محافظت، جداسازی، دعوت و گاهی طرد کردن. ظاهر آنها مانند صاحبانشان متنوع است؛ برخی مغرورانه ایستادهاند،…
-
دانشکده سنت زویر بمبئی
دانشکده سنت زویر بمبئی یکی از بهترین و قدیمی ترین دانشکده های بمبئی با قدمت بیش از ۱۵۶ سال می باشد که در ۲ ژانویه ۱۸۹۶ توسط کشیشان عیسوی تاسیس و زیر نظر دانشگاه بمبئی فعالیت می کند و هم اکنون به صورت خصوصی اداره می گردد.
-
کتب پرفروش انتشارات "گرامدیا " اندونزی درسال 2024
گرامدیا (Gramedia) درآغاز سال 2024 فهرستی از پرفروش ترین کتاب های خود را ارائه کرده است. این کتاب های پرفروش موضوع جالبی را برای بررسی نیازها و سلایق خواندنی مردم اندونزی ارائه می دهد. این فهرست کتاب نه تنها منعکس کننده آخرین روند مطالعه است، بلکه نشانه ای از آنچه مورد توجه و علاقه اولیه خوانندگان…
-
درخواست دولت مودی از ایکس برای مسدودی 8000 حساب کاربری در هند
شبکه اجتماعی ایکس روز پنجشنبه (18 اردیبهشت) اعلام کرد که دولت هند به آن دستور داده تا حداقل 8000 حساب کاربری را در پلتفرم خود در هند مسدود کند و با وجود مخالفت با این دستورات، شروع به تبعیت از آنها کرده است. همچنین خاطرنشان کرد که دستورات دولت برای خود این شرکت مجازاتهای بالقوهای مانند جریمههای…
-
معرفی مراکز:
انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه
انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم روسیه یکی از بزرگترین و مهمترین مراکز دانشگاهی علوم انسانی در روسیه، یک مرکز تحقیقاتی پیشرو در سطح جهانی برای مطالعات شرقشناسی محسوب میشود که به مطالعه جامع تاریخ، فرهنگ و توسعه مردمان آسیا، آفریقا، استرالیا و اقیانوسیه و همچنین دیاسپوراهای شرقی در سراسر جهان…
-
سومیترا پریس در جشنواره کن
«گهنو لامای» به کارگردانی مرحومه دکتر سومیترا پریس، در بخش رسمی جشنواره فیلم کن که از ۱۳ تا ۲۴ مه در کن فرانسه برگزار میشود، به نمایش در خواهد آمد.
-
شکستن سکوت: بررسی افزایش خشونت جنسی در پاکستان
بررسی افزایش خشونت جنسی در پاکستان
گزارشهای اخیر نشان میدهد که موارد تجاوز بهطور چشمگیری افزایش یافته است، که این امر نقاط ضعف در اجرای قانون و روند قضایی را آشکار میکند. بسیاری از قربانیان با وعده ازدواج یا شغل فریب داده میشوند و برخی دیگر از طریق شبکههای اجتماعی هدف قرار میگیرند. فقر، بیکاری و سرخوردگی اجتماعی نیز از…
-
صدور NOC به دلیل وضعیت جنگی متوقف شد. این تصمیم شامل تمام فیلمهای هندی میشود.
سایه جنگ و ممنوعیت فیلمهای هندی
به دلیل وضعیت جنگی و تنشهای اخیر، مقامات پاکستانی فرآیند صدور NOC برای فیلمهای هندی را به حالت تعلیق درآوردهاند. این تصمیم تمام فیلمهای هندی را در بر میگیرد، از جمله فیلمهای بالیوودی و فیلمهای پنجابی ساخت هند.
-
سفالگری در پاکستان: "داستان گل" و انواع سفالگری
پاکستان سرزمینی با میراث فرهنگی غنی است که هنر و سنتهای آن قرنها حفظ شدهاند. در میان بسیاری از جلوههای هنری آن، سفالگری یکی از کهنترین و ارزشمندترین صنایع دستی به شمار میرود. از تمدن دره سند تا سفالگران امروزی، هنر شکل دادن به گل و خلق اشیای زیبا و کاربردی، بخش جداییناپذیر از فرهنگ پاکستانی…
-
ژیر؛ سمبل ادبیات گفتاری قزاقی
شعر مردمی قزاقی یکی از درخشانترین لایههای میراث فرهنگی دشت بزرگ است. این شعر آکنده از روح آزادی، قهرمانی حماسی و احترام عمیق به سنت شفاهی است. در قلب این جهان، ژیر قرار دارد؛ ژانری خاص که ترکیبی از شعر، موسیقی و روایت است. ژیر توسط آکینها و ژیراوها اجرا میشود؛ نگهبانان سنت شفاهی که قرنها…
-
واکاوی ماهیت گروه نوپدید تروریستی داعش با تأکید بر اهداف، روش ها، قوت¬ها و آسیب¬پذیری¬ها
بهترین گزینه برای ایجاد ناامنی، جنگ داخلی و اغتشاش علیه ج.ا.ایران، سازماندهی گروهکهای تروریستی مثل داعش در کمربند امنیتی ج.ا.ایران است. هدف اصلی این تحقیق واکاوی ماهیت اهداف، روش، قوت¬ها و آسیب¬پذیری گروه¬ تروریستی داعش است.
-
تحلیل روند سیاسی، اجتماعی و فرهنگی عراق در سال 2025: الزامات راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران
تحلیل روند سیاسی، اجتماعی و فرهنگی عراق در سال 2025
عراق بهعنوان کشوری استراتژیک در منطقه غرب آسیا، در سال 2025 با چالشها و فرصتهایی در حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مواجه است. عراق در سال 2025 در مرحلهای حساس از گذار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قرار دارد. این کشور که در دو دهه گذشته شاهد جنگ، اشغال، ناآرامیهای داخلی و ظهور گروههای افراطی…
-
تحلیل و رصد بازتاب سخنان سفیرآمریکا درخصوص صنعت و قانون حلال اندونزی
سخنان سفیرآمریکا درخصوص صنعت و قانون حلال اندونزی
اندونزی بهعنوان بزرگترین کشور اسلامی جهان، نهتنها از نظر جمعیت بلکه از جهت نقش محوری در تعریف استانداردهای جهانی محصولات حلال جایگاه ویژهای دارد. صنعت حلال در این کشور به یکی از ستون های اقتصاد، دیپلماسی فرهنگی و هویت دینی تبدیل شده
-
کتاب «پاکستان: شکوه روزگاران گذشته» اثر صفدر ننسی، سفری جذاب به تاریخ غنی کشور
نگاهی به پاکستان قدیم
این کتاب با مقدمهای تأملبرانگیز آغاز میشود که دیدگاه ننسی را در مورد تاریخ و فرهنگ مادی بیان میکند: «پاکستان ملتی چندپاره است. جمعآوری (اشیای تاریخی) راهی برای کنار هم قرار دادن دوباره آن است.»
-
سایهی ناداری؛ فرهنگ مطالعه چگونه نگهداری میشود؟
کتاب وکتابخوانی درکابل
تعدادی از کتابداران و کتابفروشان در کابل، میگویند کمتر افراد جامعه به کتابخوانی رو میآورند و میزان خرید و فروش کتاب در سالهای اخیر رو به کاهش است.
-
پیامد فقر و محدودیتهای طالبان؛ چگونه ۷۰ درصد زنان از دریافت کمکهای انساندوستانه محروم شدهاند؟
محرومیت زنان افعانستان از دریافت کمکهای انسان دوستانه
نظرسنجی تازهای که از سوی گروه کاری «جنسیت در پاسخ بشردوستانه» در همکاری با بخش زنان سازمان ملل متحد درباره بحران انسانی در افغانستان انجام شده؛ نشان میدهد که همزمان با محدودیتهای طالبان بر زنان و دختران؛ دسترسی آنان به کمکهای انساندوستانه به شدت محدود شده و آنان را آسیبپذیر کرده است.
-
طوفان اطلاعات و دانش، چرا باعث شکوفایی تمدن نمیشود؟
آیا افزایش اطلاعات و دانش باعث شکوفایی تمدن میشود
سوال اساسی این است که اگر دانش و آموزش در شکلگیری و تقویت تمدن نقش اساسی دارند، چرا در عصر حاضر که هر فرد به مقدار فراوانی از اطلاعات دسترسی دارد، توسعه اخلاقی و اجتماعی مورد انتظار رخ نمیدهد؟ این مقاله قصد دارد به بررسی این پرسش بپردازد که چرا سیل اطلاعات، باعث شکوفایی تمدن نشده است؟
-
پاپ لئو چهاردهم، سیره پاپ فرانسیس را ادامه می دهد؟
پاپ لئو چهاردهم و چالش صلح جهانی
عصر هشتم می، ناباورانه تنها یک روز پس از آغاز مجمع محرمانه کاردینال ها، دود سفید از فراز عبادتگاه سیستن برخواست تا چند رکورد تازه رقم خورد، در سرعت رسیدن به گزینه نهایی، در ملیت پاپ، طریقت آگوستینی او و...اما مهمتر از این عبارات رسانه ای، رویکرد او به تحولات فرهنگی سیاسی و استراتژیک جهان پیش…
-
به مناسبت روز 9 می پیروزی در جنگ جهانی دوم؛ روبان "سنت جورج" در آسیای میانه، نمادی در تقاطع حافظه تاریخی و هویت ملی
کارکرد روبان "سنت جورج" در آسیای میانه
«ملیسازی حافظه» درباره روز پیروزی در آسیای میانه، نشانگر فرسایش تدریجی ایده یک «فضای پساشوروی» یکپارچه تحت سلطه روایت مسکو است. این روند، چالش قابل توجهی را برای سیاست خارجی روسیه ایجاد میکند؛ چرا که عدم تطابق سیاستهای نمادین آن با حساسیتها و هویتهای ملی در حال تحول همسایگان مستقل، میتواند…
-
پنجمین کنفرانس اسقفهای غرب آفریقا در سنگال
کنفرانس اسقفهای متحد غرب آفریقا (CERAO) پنجمین مجمع عمومی خود را از ۵ تا ۱۲ مه ۲۰۲۵ در داکار، پایتخت سنگال با موضوع «برای یک کلیسای شورایی و خودمختار در خدمت عدالت و صلح در غرب آفریقا» برگزار می کند.
-
نقش احزاب سیاسی در ارتقای برابری جنسیتی و مشارکت سیاسی زنان در قزاقستان
یافتهها نشان میدهد که نامزدهای زن بدون وابستگی حزبی نتوانستند وارد نهادهای نماینده شوند. وضعیت برای نامزدهای مرد بدون وابستگی حزبی متفاوت است. به عنوان مثال، 7 نامزد مرد که به هیچ یک از احزاب وابسته نیستند، توانستند در یک حوزه انتخابیه تک کرسی به مجلس راه یابند
-
سریلانکا و کاهش روند پیشرفت توسعه انسانی
سریلانکا در رتبه ۸۹ شاخص توسعه انسانی سازمان ملل (HDI) در سال ۲۰۲۳ قرار گرفت؛ و بدین ترتیب نسبت به رتبه ۸۸ در سال ۲۰۲۲ یک پله سقوط کرد.
-
هدف گذاری گردشگری ترکیه؛ قرار گرفتن در بین ۳ کشور برتر جهان
محمد نوری ارسوی، وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه، اعلام کرد که این کشور توانسته است تا سال ۲۰۲۴ به یکی از چهار اقتصاد برتر گردشگری جهان تبدیل شود.
-
نگاهی اجمالی به مسجد تیبان (Tiban) درشهر مالانگ جاوه شرقی
نگاهی اجمالی به مسجد تیبان (Tiban) اندونزی
مساجد زیادی در جاوه شرقی وجود دارند که توجه علاقه مندان را به خود جلب کرده است . یکی از آنها مسجد تیبان در شهر مالانگ است.
-
چگونه تاجران ملتانی برای دههها بر تجارت بینالمللی و سیستم وام هند حکومت کردند؟
نقش تاریخی "ملتان " پاکستان درتجارت واقتصاد
ابوالحسن مسعودی، جغرافیدان عرب که در سال ۹۱۵ میلادی از ملتان دیدن کرد، در کتاب خود "تاریخ المسعودی" مینویسد که "ملتان دارای ارتباطات تجاری فعال با سایر مناطق جهان اسلام بود."
-
تأثیر شعر فارسی سچل سرمست: شاعر حقیقت و وجد
تأثیر شعر فارسی "سچل سرمست" بر شعرای صوفی مشرب
شعرهای فارسی سچل سرمست بر شاعران صوفی بعدی در سند و دیگر مناطق تأثیر عمیقی گذاشت. تعالیم عرفانی او فراتر از مرزهای مذهبی و قومی رفت و در طول قرون، الهامبخش عارفان و جویندگان حقیقت شد.
-
کشف ابتکارات همزیستی بین ادیان در پاکستان
ابتکارات پاکستان در همزیستی بین ادیان
پاکستان با تنوع دینی خود با چالشها و فرصتهای بسیاری برای ترویج همزیستی بین ادیان مواجه است. تلاقی دین و حکومت، همراه با حساسیتهای ژئوپلیتیکی، تلاش برای ایجاد جوامع فراگیر را به یک مسئله پیچیده اما ضروری تبدیل کرده است. باوجود موانع تاریخی و سیاسی، ابتکارات متعددی برای ترویج همزیستی مسالمتآمیز…
-
فرصتهای نابرابر در قزاقستان :چالشهای زنان بین سنت و مدرنیته
سنت و مدرنیته ؛ چالش زنان قزاق
با وجود اعلامیههای سیاسی در خصوص برابری و وجود رسمی قوانین حمایتی، در سال ۲۰۲۵ زنان در قزاقستان همچنان درآمدی کمتر از مردان دارند. شکاف جنسیتی در پرداخت حقوق به صورت ساختاری پابرجاست و نهتنها بر کیفیت زندگی زنان تأثیر میگذارد، بلکه اقتصاد کشور را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. این گزارش به بررسی…