-
واکنش ها به حمله وحشیانه رژیم غاصب
غرب،جنایت و مکافات
منطقی که غرب تقریباً بدون هیچ ابهامی اتخاذ کرده است، بار دیگر قوانین بینالمللی را به نفع منافع اسرائیل و کشورهای حامی آن تغییر میدهد، به شیوهای کاملاً مشابه آنچه که قبلاً در زمینه درگیری اسرائیل و فلسطین اتفاق افتاده است. تلآویو هرگز تعداد سلاحهای هستهای خود را به طور دقیق اعلام نکرده…
-
محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از جمهوری اسلامی ایران توسط مردم و مسئولان پاکستان
محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از ایران توسط پاکستان
در پی حملات بیسابقه و تحریکآمیز رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، اقشار مختلف مردم پاکستان و همچنین مقامات عالیرتبه دولتی، سیاسی و مذهبی این کشور، با اعلام همبستگی کامل با ملت ایران، این اقدامات غیرقانونی را بهشدت محکوم کردند. این واکنش گسترده، نشاندهندهی عمق روابط دوستانه و برادرانه…
-
اسرائیل تا چه مدت میتواند با همسایگانش بجنگد و این چه معنایی خواهد داشت؟
جنگ بی پایان و مرز
دولت اسرائیل تقریباً دو سال است که با همسایگان خود در جنگ است که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ جرقه خورد. واکنش بعدی دولت اسرائیل تقریباً همه کشورهای اطراف را تحت تأثیر قرار داد و به محور اصلی کل سیاست خاورنزدیک تبدیل شد. اکنون ایران که دائماً از رویارویی مستقیم اجتناب کرده و معجزات طفره رفتن را برای این…
-
جنگ میان کفر و اسلام
شورای علمای شیعه کشور افغانستان تجاوز نظامی اخیر رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران را به شدت محکوم کرده و آن را جنگ آشکار میان کفر و اسلام توصیف نموده است.
-
تحلیل مهم رسانه ایتالیایی
چرا جنگ اجتناب ناپذیر بود!
اگر نظام بینالمللی قرار بود با وجود یک داور - که قادر به متوقف کردن بازیگران منطقهای قبل از عبور از محدودیتهای خاص باشد - تثبیت شود، امروز آن داور غایب است. ایالات متحده درگیر مبارزات انتخاباتی داخلی بسیار پرتنش و رقابت استراتژیک با چین است که تقریباً تمام توجه آن را به خود جلب کرده است.…
-
یادداشت الکساندر یاکوونکو رئیس سابق آکادمی دیپلماتیک وزارت امور خارجه روسیه:
پیامدهای ژئوپلیتیکی جنگ بین اسرائیل و ایران
تصمیم ظاهراً یکجانبه نتانیاهو برای حمله به زیرساختهای هستهای و سایر تأسیسات ایران، ناگزیر دولت ترامپ را که در تلاش برای حل مسئله هستهای تهران از طریق مذاکره بوده است، تهدید میکند. این مذاکرات میتوانست به خوبی موفقیتآمیز باشد و احتمالاً همین امر باعث شد کابینه راستگرای اسرائیل تصمیم به…
-
بررسی بازتاب مردمی و رسانهای حمله به ایران در قزاقستان با نگاهی تاریخی و تحلیلی
تحلیل بازتاب حمله به ایران در قزاقستان
یک روز پس از آنکه نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی مجموعهای از حملات موشکی گسترده را به چندین شهر جمهوری اسلامی ایران وارد کردند، جهان از اخبار مربوط به تلفات گسترده در میان غیرنظامیان و کشته شدن شماری از اعضای ارشد و فرماندگان نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران لرزید. این حمله در نقاط مختلف جهان…
-
واکنشها در افغانستان نسبت به حمله نظامی اسرائیل به ایران
امارت اسلامی در واکنش به حمله اسرائیل؛ آن را «نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بینالملل، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران» توصیف کرده و از جامعه جهانی خواسته است تا برای جلوگیری از گسترش ناامنی و بیثباتی بیشتر در منطقه اقدام کند.
-
چرا از ایران باید حمایت کنم؟
شاید بسیاری از دوستان در دو روز گذشته مانند من درباره درگیری ایران و اسرائیل دچار پارادوکس همدلی و یا به عبارتی، دو دلی شده باشند.
-
دیدگاه شخصیتهای روسی در پی حملات رژیم صهیونی به ج.ا.ایران:
پاسخ ایران به حملات اسرائیل اجتنابناپذیر است
اقدامات اسرائیل از نظر حقوقی، سیاسی، نظامی یا اخلاقی قابل توجیه نیست. تنها امید، هرچند واهی، برای جلوگیری از یک جنگ تمامعیار، محکومیت یکپارچه این عملیات توسط جامعه بینالمللی است. در مورد موضع اکثریت جهانی شکی نیست. در مورد موضع اقلیت جهانی، همان غربی که دیگر جمعی نیست، اما همچنان بسیار فرصتطلب…
-
در پی حملات رژیم صهیونی به ج.ا.ایران:
بیانیه حزب اتحاد مردمی روسیه
اتحاد مردمی روسیه حمله نظامی اخیر اسرائیل به ایران را به شدت محکوم میکند! نقض آشکار قوانین بینالمللی توسط اسرائیل، جنگی گسترده در خاورمیانه را تحریک میکند و نیازمند توجه فوری شورای امنیت سازمان ملل است. به نظر میرسد که تروریسم بینالمللی به شکلی فزاینده در حال تبدیل شدن به جهانبینی رسمی…
-
در پی حملات رژیم صهیونی به ج.ا.ایران:
بیانیه هیئت رئیسه اداره دینی مسلمانان فدراسیون روسیه
هیئت رئیسه اداره دینی مسلمانان فدراسیون روسیه حمله اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را که منجر به کشته شدن پرسنل عالی رتبه نظامی، دانشمندان و غیرنظامیان و تخریب تأسیسات صنعتی، خانهها و سایر زیرساختهای غیرنظامی شد، به شدت محکوم میکند. این حمله با توجه به تلاشهای جامعه بینالمللی برای یافتن…
-
روابط ایران و چین در دوره صفویه
در دوره صفوی، روابط با چین به طور غیرمستقیم بود. در خراسان شرقی، ازبکان و جانشینان آنها مسیر زمینی به سمت شمال غرب چین را از طریق فرارود (ماوراءالنهر) مسدود کردند. مسیر دریا، که برای قرنها از نظر تجاری اهمیت بیشتری داشت، در دست اروپاییها بود. نخست پرتغالیها، سپس هلندیها و انگلیسیها انحصار…
-
افغانستان در کنار غزه؛ فریاد حمایت در اوج محرومیت
از آغاز تجاوز وحشیانه و بیرحمانهی رژیم صهیونیستی بر نوار غزه تا امروز، صدای نالهی کودکان مظلوم، زنان داغدار و پیرمردان بیپناه فلسطینی، دل هر مسلمان آزادهای را به درد آورده است.
-
«روز فرهنگ هزاره: بازسازی هویت و مقاومت فرهنگی در دیاسپورا»
فرهنگ ملت هزاره یکی از کهنترین و بومیترین خردهفرهنگهای حوزه تمدنی خراسان و آسیای مرکزی به شمار میرود و نقش بیبدیل در توسعهی فرهنگ، هنر، ادبیات و تاریخ این سرزمینها داشته است.
-
درباره حملات اسرائیل به ایران:جعبه پاندورا امروز باز شد
آغاز دوران آشفتگی
برای رژیم بینالمللی عدم اشاعه هستهای، امروز قطعاً جمعه سیزدهم است، نیازی به نگاه کردن به تقویم نیست. حملات اسرائیل به ایران، به ویژه به تأسیسات هستهای آن، آخرین میخ را به تابوت دیپلماسی هستهای کوبیده است.
-
آندره ژاک:نظم حاکم،ورای این شبه رهبران اروپاو آمریکاست
افق خشونت نامحدود
غرب و اروپا، به دلیل روند طولانی تصرف قدرت واقعی توسط الیگارشیهای مالی، از نظر انحطاط طبقه سیاسی خود به نقطهای بدون بازگشت رسیده است. مشکل در تمام این موارد فقط یک چیز است: از آنجایی که کسانی که قدرت را اعمال میکنند پشت صحنه هستند و نمیتوان از آنها خواست که هیچ مسئولیتی بپذیرند، در واقع…
-
ایمان و خانواده
روزهای خانواده در سال مقدس زیارت
هریک از هفته های سال جوبیلی خصوصا در رم و واتیکان به موضوع و مخاطب و مضمونی تخصیص یافته است و هفته پایانی ماه می به خانواده اختصاص پیدا کرد. خصوصا شنبه و یکشنبه آخر این هفته (سی ام و سی و یکم ماه می و ۱ ژوئن ۲۰۲۵) رم پر از خانواده ها، کودکان، پدربزرگان و مادربزرگان و سالمندان و زائران…
-
معجزهگر بزرگ: چرا نیکولای پرژوالسکی وصیت کرد که در قرقیزستان دفن شود
همه دانشآموزان شوروی اسب پرژوالسکی (اسب شوالسکی) را از درس جغرافیا به یاد دارند. اما کاشف آن، نیکولای پرژوالسکی، جغرافیدان و طبیعتشناس بزرگ، نیز وزن دیپلماتیک عظیمی در روابط بین روسیه، تبت و مردم آسیای مرکزی داشت. مرگ مرموز او، طبق برخی نسخهها، میتوانست کار جاسوسان انگلیسی باشد که سعی در…
-
تشکیل کمیتهای عالیرتبه برای حمایت مالی از توسعه صنعت فیلم پنجاب پاکستان
این ابتکار توسط ناظران بهعنوان چرخشی راهبردی از سوی دولت پنجاب برای بازگرداندن حمایت دولتی از صنایع خلاق، بهویژه بخش سینما که سالها با کمبود بودجه، زیرساخت فرسوده و نبود حمایت نهادی مواجه بوده، تلقی میشود.
-
سینمای سریلانکا (بخش دوم و پایانی)
میتوان گفت که سینمای تامیل در سریلانکا هنوز بهطور کامل از مراحل ابتدایی خود عبور نکرده است. در حالی که در هند هزاران فیلم تامیل و در خود سریلانکا صدها فیلم سینهالی تولید شدهاند، شمار فیلمهای تامیل سریلانکایی هنوز حتی به صد عنوان نرسیده است
-
مردی که قلیان را اختراع کرد!
مخترع قلیان در پاکستان
یکی از مهمترین میراثهای حکیم ابوالفتح گیلانی، ابداع قلیان (چُلیم یا نارجیل) است. در اواخر قرن شانزدهم، بازرگانان پرتغالی تنباکو را به هند معرفی کردند و اشراف مغول به استعمال آن علاقهمند شدند. گیلانی که نگران آثار زیانبار دود مستقیم تنباکو بود، سیستمی را طراحی کرد که دود از میان آب عبور…
-
سینما در سریلانکا (بخش اول)
اولین تلاش برای تولید فیلم محلی، «ماجراجویی سلطنتی» (۱۹۲۵)، با شکستی تاسفبار و مرموز به پایان رسید، زیرا مواد اولیه پس از نمایش در هند و سنگاپور گم شدند.
-
امپراتوریهای باستانی شبهقاره
نخستین نشانههای حیات انسانی در شبهقاره هند در دره سوان، نزدیک راولپندی، کشف شدهاند. این آثار دوران سنگ، که قدمتی دستکم ۵۰ هزار ساله دارند، نشان میدهند که این منطقه از دیرباز گهوارهای برای سکونت انسان اولیه بوده است. تا حدود ۷۰۰۰ سال پیش از میلاد، ساکنان این ناحیه به اهلیسازی حیوانات…
-
تجزیه وزارت آموزش و علوم قرقیزستان: گامی به جلو یا مشکلات و خطرات جدید؟
تجزیه وزارت آموزش و علوم قرقیزستان
در قرقیزستان، وزارت آموزش و علوم به دو بخش مستقل تقسیم شد: · وزارت آموزش و پرورش مسئول آموزش پیشدبستانی، ابتدایی، پایه و متوسطه عمومی و همچنین آموزش حرفهای ابتدایی است. · وزارت علوم، آموزش عالی و نوآوری مسئول فعالیتهای علمی، علمی-فنی و نوآورانه، آموزش عالی و مالکیت معنوی است. طبق…
-
تاریخ بزرگ زنان در نیروهای مسلح پاکستان
از بدو تأسیس پاکستان در سال ۱۹۴۷، نیروهای مسلح این کشور — شامل ارتش پاکستان، نیروی دریایی پاکستان و نیروی هوایی پاکستان — شاهد تحولات عمیق و گستردهای بودهاند. یکی از چشمگیرترین جنبههای این تحول، ادغام تدریجی اما مصمم زنان در نقشهای دارای مسئولیت و رهبری فزاینده بوده است. با وجود محدودیتهای…
-
اندیشه امام خمینی (ره) از طریق علما و حوزههای علمیه به مردم افغانستان منتقل شد
معاون شورای علمای شیعه افغانستان، دربارهی تأثیرگذاری علمی و فکری امام خمینی(ره) بر حوزههای علمیه شیعه و عالمان دینی افغانستان تاکید کرد: امام خمینی(ره) نشان داد که دین با سیاست تضاد ندارد و یک انسان میتواند هم عالم دینی و هم سیاستمدار انقلابی باشد.
-
راهکارهایی برای ایجاد همگرایی در افغانستان
افغانستان، سرزمینی با پیشینه بلند تاریخی و فرهنگ غنی، در طول قرنهای گذشته بحرانهای بیشماری را تجربه کرده است.
-
پیشرفت در حذف ربا و اجرای سیستم بانکداری اسلامی در پاکستان
اجرای سیستم بانکداری اسلامی در پاکستان
"ربا" از نظر دین اسلام، حرام است، زیرا قرآن کریم ربا را معادل جنگ با خداوند متعال اعلام کرده است، لذا وظیفه هر مسلمان است که از نظام ربوی اجتناب ورزد و مخالفت نماید. پاکستان کشوری اسلامی است که 97% جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می دهند و دستور اساسی آن نیز اسلامی است. طبق قانون اساسی پاکستان،…
-
امنیت سایبری در قزاقستان: چالشها، فرصتها و مسیر آینده
امنیت سایبری در قزاقستان
در دنیای معاصر که فناوریهای دیجیتال در تمامی ابعاد زندگی بشر نفوذ کردهاند، امنیت سایبری به عنوان یکی از مهمترین دغدغههای دولتها، سازمانها و افراد مطرح است. کشور قزاقستان نیز به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه در آسیای مرکزی، طی سالهای اخیر با رشد چشمگیر فناوری اطلاعات و دیجیتالسازی…