فرهنگ
-
بودجه تحقیقات غیردانشگاهی در آلمان ۶ درصد افزایش یافته است
گزارش جدید اداره آمار فدرال آلمان نشان میدهد که بودجه تحقیقات غیردانشگاهی آلمان در سال ۲۰۱۷، حدود ۱۳.۵ میلیارد یورو بوده که نسبت به سال ۲۰۱۶، در حدود ۶ درصد افزایش داشته است.
-
اهدای جایزه بینالمللی مروه شربینی به قربانیان مسلمان حملات نژادپرستانه در اروپا
شورای مرکزی مسلمانان جایزه بینالمللی مروه شربینی برای شجاعت مدنی را به دو شهروند از آلمان و نیوزیلند اهدا میکند که در سالهای اخیر، خانوادههای خود را در حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان از دست دادهاند، اما در واکنش به این حملات، به انسجام و صلح در جامعه کمک کرده اند.
-
گزارش شبکه رادیویی بایرن از حضور مسلمانان در شبکههای اجتماعی
بر اساس گزارش شبکه رادیویی بایرن، مسلمانان در اروپا و به خصوص آلمان قصد دارند تا در شبکههای اجتماعی نشان دهند که ماه رمضان، بورکینی و حجاب چه نقشی در زندگی آنها دارد.
-
نگاهی به روابط فرهنگی میان آلمان و عربستان سعودی
آلمان از جمله اولین کشورهایی بود که دیپلماسی فرهنگی را در راس اهداف خود قرار داد و هنوز نیز در این عرصه پیشتاز است.
-
بررسی نظام آموزشی آلمان
مسئولیت آموزش در کشور آلمان عموما بر عهده دولتهای ایالتی است و دولت مرکزی در آن نقشی جزئی دارد. با این وجود، نظام آموزشی در تمام ایالتهای آلمان، ساختاری مشترک دارد.
-
نگاهی به ناشران مسلمان در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت
امسال هفتاد و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت با حضور ۷۴۵۰ ناشر از ۱۰۴ کشور برگزار شد.
-
زنان سیاستمدار؛ قربانیان جدید شبکههای اجتماعی
نظرسنجی "رپورتر مونشن" نشان میدهد که تقریبا ۹۰ درصد از نمایندگان پارلمان مرکزی آلمان در شبکههای اجتماعی مورد حمله و توهین قرار میگیرند.
-
بودجه و سیاست فرهنگی و آموزشی جمهوری فدرال آلمان در سال ۲۰۱۹
اما بودجه فرهنگی آلمان در سال ۲۰۲۰ میلادی با افزایشی بالغ بر ۳/۳ درصد به تصویب دولت فدرال آلمان رسیده است.
-
نگاهی به فعالیتهای اداره فرهنگ و آموزش وزارت خارجه آلمان
آلمانیها سالها است که تلاش میکنند تا دوران سیاه حکومت نازیها را از ذهن جهانیان پاک کنند و چهرهای جدید از خود به دنیا نشان دهند. از این رو، مقامات دولت فدرال میکوشند تا مردم اقصینقاط جهان را با جامعه آلمان، فرهنگ و علوم این کشور آشنا کنند و امکان گفتوگو و تبادلات فرهنگی میان کشورها را…
-
بررسی محتوای کتابهای آلمانی در حوزه کودک و نوجوان
کتابهای کودکان و نوجوانان، نقش مهمی در شکلگیری جهانبینی و رشد فکری آنها دارد. از این رو، برای متولیان فرهنگی در هر کشوری، محتوای کتابهای کودکان و نوجوانان اهمیت زیادی دارد. به طور مثال در سالهای اخیر، از نویسندگان و ناشران حوزه کودک و نوجوان در آلمان خواسته شده است تا در آثار خود به تنوع…
-
نگاهی به روابط فرهنگی میان آلمان و ترکیه
نزدیک به ۶۰ سال از امضای توافقنامه "کارگر مهمان" میان آلمان و ترکیه می گذرد و حالا ترکها، بزرگترین اقلیت خارجی در آلمان به شمار میروند. هر چند، قرنها روابط خارجی میان این دو کشور، براساس مولفههای سیاسی، نظامی و اقتصادی شکل گرفته بود، اما در دهههای اخیر، افزایش شمار مهاجران ترک در آلمان…
-
نگاهی به فعالیتهای فرهنگی و آموزشی دولت آلمان در عراق
“اسلام آلمانی”، “فرهنگ و ارزشهای آلمانی”، “ادغام و همگرایی” و ... اینها عبارتهایی است که در سالهای اخیر، بارها از سوی سیاستمداران و رسانههای آلمانی مطرح شدهاند. عبارتهایی که نشان میدهند، اکثر سیاستمداران آلمانی برخلاف آنچه ادعا میکنند، چندان به تنوع و تکثر در جامعه خود اهمیت نمیدهند.…
-
میان آلمان و عربستان چه میگذرد؟
سالها است که روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای اسلامی و جوامع غربی با چالشهای متفاوتی روبرو است. در این میان، مسئولان دولت آلمان ادعا میکنند که یکی از مهمترین اهداف آنها در بخش بینالملل، تقویت گفتوگوهای بینافرهنگی با کشورهای اسلامی است. آنطور که در سایت بخش فرهنگی وزارت خارجه…
-
سرمایهگذاریهای فرهنگی و آموزشی دولت آلمان در لبنان
دههها است که فرهنگ و روابط فرهنگی به عنصری حائز اهمیت در سیاست خارجی آلمان تبدیل شده است. مسئولان دولت فدرال معتقدند که سرمایهگذاریهای فرهنگی در کشورهای مختلف، موفقیت آنها را در عرصه بینالملل تضمین میکند و از اینرو، بودجههای زیادی برای برگزاری برنامههای آموزشی، تاسیس دانشگاهها، حمایت…
-
نگاهی به روابط گسترده فرهنگی و پژوهشی میان آلمان و روسیه
آمارها نشان میدهد که آلمان و روسیه در حالحاضر روابط گستردهای در حوزه فرهنگی و علمی دارند.
-
تاثیر کرونا بر رویدادهای آموزشی و فرهنگی آلمان
هفتهها است که ویروس کرونا جهان را بهم ریخته است، سلامت افراد در بسیاری از کشورها به خطر افتاده، کسب و کار بسیاری با مشکل مواجه شده و حتی رویدادهای فرهنگی و آموزشی نیز مختل شده است. در این میان، شهروندان کشورهای قدرتمندی مانند آلمان نیز از این امر مستثنی نیستند. به نظر میرسد که تعطیلی مدارس…
-
سفر به دنیای باستان شناسی در هامبورگ
بسیاری هامبورگ را به عنوان بزرگترین قطب حمل و نقل اروپا میشناسند. این در حالی است که برای گردشگران هامبورگ، این شهر با موزههای بینظیر، کلیساهای زیبا، ستیهال و پارکهای سرسبز شناخته میشود. در این میان، موزه باستانشناسی هامبورگ یکی از محبوبترین مقاصد گردشگران خارجی است. موزهای که بزرگترین…
-
جایزه صلح درسدن به یک زن مسلمان اهدا میشود
جایزه صلح درسدن امسال به دختری مسلمان از سوریه اهدا میشود. این جایزه که معادل ۱۰ هزار یورو است، به پاس تلاشهای موتسون الملهانس در زمینه آموزش کودکان پناهجو در اروپا، به او تعلق میگیرد.
-
استقبال از نمایشگاه حلال هانوفر
شهر هانوفر آلمان در حالی تا چندی دیگر میزبان نمایشگاه حلال میشود که بسیاری از کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کردهاند.
-
روایتی جذاب از تاریخ معاصر آلمان
« تاریخ معاصر آلمان را با ما تجربه کنید.» این جمله که بر روی سایت خانه تاریخ آلمان قرار گرفته است، تنها یک شعار توخالی و یا تبلیغ مسخره نیست، بلکه دقیقترین و بهترین تعریف برای مکانی است که تاریخ آلمان را از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون روایت میکند.
-
بانک اطلاعاتی “شرق دیجیتال” راهاندازی میشود
بنیاد تحقیقات آلمان، در پروژهای سه ساله، قرار است بانک اطلاعاتی با عنوان “شرق دیجیتال” راهاندازی کند.
-
مد اسلامی در آلمان
نگاهی اجمالی به بازار پوشاک آلمان نشان میدهد که حجاب اسلامی موجب پیدایش سبکی جدید در عرصه مد این کشور شده است.
-
فرهنگ و هنر اسلامی در آلمان
از زمان جنگهای صلیبی قرون وسطی و گسترش امپراطوری عثمانی به اروپا و از زمان فتوحات عرب ها درسدههای ۷ و ۸ که از سال ۷۱۱ به بعد منجر به تسخیر اسپانیا شد، فرهنگ و هنر اسلامی وارد قلمرو مسیحیان شد و از آن زمان به بعد فرهنگ و هنرهای مسیحی و اسلامی به طور فزایندهای از یکدیگر متاثر شده اند.
-
مناقشه بر سر هولوکاست، تمایز در دو نگرش: آلمان و لهستان
چندی پیش، سخنان بنیامین نتانیاهو دربارۀ نقش لهستانیها در جنگ جهانی دوم و همدستی آنان با آلمان نازی، باعث ایجاد تنشی سخت میان مقامات لهستان و رژیم صهیونیستی شد.