دین
-
سومین کنفرانس بین المللی «دین و فرآیندهای اجتماعی در اروپای جنوب شرقی»
دکتر معمر خلیلویچ و دکتر سعید خلیلویچ، پژوهشگران مرکز علوم دینی «قم» (بلگراد)، در سومین کنفرانس بین المللی «دین و فرآیندهای اجتماعی در اروپای جنوب شرقی»، که در شهر بانیالوکا، پایتخت جمهوری صربسکا در بوسنی و هرزگوین برگزار شد، سخنرانی کردند.
-
برگزاری دوکنفرانس در خصوص فلسفه و دین در بلگراد
دومین کنفرانس بین المللی «دین و فرآیندهای اجتماعی در جنوب شرق اروپا»، با مشارکت اساتید فلسفه، جامعه شناسی و علوم سیاسی از کشورهای صربستان، اسلونی، کرواسی، رومانی و بلغارستان، در دانشکده دیپلماسی و امنیت بلگراد، در روزهای پایانی ماه نوامبر برگزار شد. نشست علمی «اقتدار و دانش در فلسفه اسلامی»،…
-
کشورهای قدرتطلب بهظاهر برای زنان آزادی طلب میکنند
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سفر به صربستان گفت: زنان هدف کشورهای قدرت طلب هستند تا با نام آزادی بهره بیشتری از آنان بگیرند.
-
تدریس برادران خلیلویچ در دانشگاه بلگراد
معمر و سعید خلیلویچ، برادران فارغالتحصیل جامعةالمصطفی به عنوان اساتید مدعو در دانشگاه الهیات مسیحی در بلگراد صربستان تدریس کردند.
-
تبیین فلسفه سیاسی اسلام توسط دکتر سعید خلیلویچ در کنفرانس بین المللی دانشگاه بلگراد
کنفرانس بین المللی «دین و فرآیندهای اجتماعی در اروپای جنوب شرقی» در مقرّ ریاست دانشگاه بلگراد، در پایتخت کشور صربستان، برگزار گردید و دکتر سعید خلیلویچ، عضو مرکز علوم دینی «قم» در بلگراد، در این کنفرانس به ارایه سخنرانی در باب اهمیت و معانی مختلف فلسفه سیاسی اسلام پرداخت.
-
روز جشن معنوی بلگراد
در تقویم بلگراد، پنجشنبه ۱۰ ژوئن مصادف با ۲۰ خرداد "روز بلگراد" نام دارد، این روز به "سپاس اُو دان" یا "روز نجات" معروف است و در تقویم مسیحیت از آن به عنوان "روز عروج حضرت مسیح(ع) به آسمان" یاد می شود و این جشن درواقع بزرگداشت چهلمین روز به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی (عید پاک) است که با هدف گرامیداشت…
-
حمله به مسجد در مونته نگرو
حمله به مسجد «حسین پاشین» در منطقه پلیولیا Plivliya در مونته نگرو که در دهم شهریور ماه امسال توسط گروهی اوباش صورت گرفت از سوی مقامات این کشور محکوم و برای جلوگیری از تکرار این حادثه صرب تبارها حفاظت از این مسجد و دیگر مساجد و همچنین اموال همسایگان بوسنیایی ( مسلمانان) و مناطقی را که اقلیت…
-
افزایش روز افزون بناهای اسلامی در صربستان
در حیاط مسجد «ابوحنیفه» در منطقه سینیتسا واقع در جنوب صربستان سنگ بنا برای احداث مرکز اسلامی - مدرسه قرآن کریم در روز شنبه ۱۵ اوت سال ۲۰۲۰ ( ۲۵ مرداد ۱۳۹۹) با حضور نمایندگان عالیرتبه مذهبی و سیاسی این منطقه گذاشته شد. این اقدام با شکوه برای مسلمانان صربستان با برگزاری برنامه ای از طرف دانش…
-
محکومیت کاریکاتور اهانت به پیامبر (ص)
مشیخت جامعه اسلامی صربستان طی بیانیهای به شدت سوء استفاده از آزادی بیان و آزادی زبان هنر را با هدف تحقیر دیگر ملتها و مقدسات آنها محکوم ساخت.
-
توهین، آزادی بیان نیست
ترجمه مقاله منتشر شده در روزنامه پولیتیکا چاپ بلگراد تحت عنوان «توهین، آزادی بیان نیست» به قلم خانم بیلیانا میترینوویچ
-
ملاقات رئیس مشیخیت اسلامی نووی پازار با رئیس دفتر سازمان بهداشت جهانی
دکتر «مولود دودیچ» رئیس مشیخیت اسلامی نوو پازار در جنوب صربستان و دکتر «ماریانا ایوانوش» رئیس دفتر سازمان بهداشت جهانی در صربستان در باره شیوع بیماری همه گیر کووید ۱۹ و مواضع جامعه اسلامی در این خصوص گفت و گو و تبادل نظر کردند.
-
زن مسلمان در جامعه صربستان
خانم میسالا پرامنکوویچ اولین زن مسلمان محجّبه در مجلس ملی جمهوری صربستان طی مصاحبه با مجله صدای اسلام چاپ «جامعه اسلامی در صربستان» توضیحاتی در باره وضعیت زنان مسلمان در منطقه ارائه داد.
-
مسلمانان صربستان روز «سنجاک» را جشن می گیرند
مسلمانان صربستان روز ۲۰ نوامبر ( ۳۰ آبان) را بعنوان روز سنجاک یعنی اتحاد مسلمانان، صرب ها و مونته نگرویی ها در مبارزه با فاشیسم که برای تمامی مسلمانان صربستان مهم و اهمیت خاص دارد با برپایی همایش و سخنرانی های مختلف به ویژه در شهر نووی پازار مرکز این منطقه جشن می گیرند.
-
اروپا در مقام خدای جدید
مقاله پروفسور دکتر میرولیوب یفتیچ استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه بلگراد و کارشناس اسلام در مورد عملکرد کشورهای اروپایی و تلاش آنها برای ارائه تصویر جدید از اسلام.
-
ماه رمضان در صربستان در وضعیت ناشی از کرونا
مسلمانان صربستان با احترام به تدابیر اتخاذ شده از طرف نهادهای دولتی و توصیه های متخصصین امور بهداشتی و درمانی عبادات و نیایش های خود را در خانه و یا بصورت محدود در مساجد به جا می آورند.
-
کلیسا و سیاست در صربستان
خبر درگذشت ایرینی اسقف اعظم را شخص آلکساندار ووچیچ رئیس جمهور صربستان اعلام کرد. این واقعیت که این خبر به روش مرسوم و از طریق اطلاعیه شورای عالی کلیسا و یا شورای پزشکی مسئول معالجه وی اعلام نگردید، بلکه با اطلاعیه رئیس جمهور از طریق شبکههای اجتماعی منتشر شد، نشاندهنده تمایل وی برای تأکید…
-
کلیسای ارتدوکس؛ مقدسات مذهبی صرب ها
ارتدوکس یا پراووسلاو، مذهب رسمی صربستان به شمار می رود و اکثر مردم این کشور پیروان این مذهب هستند. صرب ها یا ارتدوکس ها، کلیساهای ارتدوکس زیر نظر کلیسای ارتدوکس صربستان را نه تنها در این کشور بلکه در منطقه از مقدسات مذهبی خود می دانند و از حامیان سر سخت این اماکن مذهبی به شمار می روند.
-
جامعه اسلامی در صربستان
جامعه اسلامی صربستان در سال ۱۸۶۸میلادی تشکیل و پس از مدتی فعالیت های آن مختل شد، اما در سال ۱۹۳۰ این جامعه در بلگراد در اماکن موقوفه ریشه گرفت و مدتها تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش و پس از آن وزارت دادگستری قرار داشت.
-
تاکید بر تقویت همکاری با اتحادیه جهانی مسلمانان
«محمد بن عبدالکریم العیسی» دبیر کل اتحادیه جهانی مسلمانان (ربیت) Muslim World League-- در سفر رسمی دو روزه خود به صربستان که از طرف جامعه اسلامی این کشور دعوت شده بود با مقامات بلند پایه صربستان دیدار و نشست داشت.