-
راهبان بودایی در آسیا
راهب بودایی صلحجو با لباس نارنجی به نمادی در کشورهای غربی تبدیل شده است. با این حال، گزارش های خبری اخیر درباره راهبان بودایی که در برمه دست به خشونت می زنند، نشان می دهد که آنها همیشه صلح طلب نیستند. همه آنها لباس نارنجی نمی پوشند. برخی از آنها حتی گیاهخوار و مجرد نیستند که در صومعه ها زندگی…
-
تجلیل از" شرمین عبید چنای " در مراسم سینما برای صلح ۲۰۲۵
جایزه کبوتر صلح برای توانمندسازی زنان در سال ۲۰۱۳ توسط نیکول کیدمن، بازیگر و سفیر حسن نیت سازمان ملل برای زنان، پایهگذاری شد. این جایزه به فیلمهایی تعلق میگیرد که نقش مهمی در نمایش قدرت، استقامت و توانمندسازی زنان ایفا کردهاند. دریافت این جایزه توسط عبید چنای در هفتاد و پنجمین جشنواره بینالمللی…
-
فراتر از ایمان: روزهداری رمضان به عنوان فرصتی برای تأمل و معنویت
ماه رمضان، مقدسترین ماه در تقویم اسلامی، معمولاً توسط مسلمانان به عنوان زمانی برای روزهداری، عبادت و تأمل معنوی گرامی داشته میشود. اما در سالهای اخیر، تعداد فزایندهای از غیرمسلمانان نیز روزه گرفتن را آغاز کردهاند—نه به عنوان یک وظیفه دینی، بلکه به عنوان عملی برای انضباط شخصی، همبستگی…
-
مشهورترین جشنوارههای مذهبی و فرهنگی در پاکستان
این جشنوارهها فقط به مناسک مذهبی محدود نمیشوند، بلکه شامل رویدادهای فرهنگی نیز هستند که تاریخ متنوع این سرزمین را به نمایش میگذارند. چه اهل این کشور باشید و چه یک گردشگر، تجربهی این جشنوارهها راهی شگفتانگیز برای درک جوهرهی واقعی فرهنگ پاکستان است.
-
آیا منظور بودا از دوخا همان رنج است؟
بودا انگلیسی صحبت نمی کرد. این باید آشکار باشد زیرا بودای تاریخی تقریباً ۲۶ قرن پیش در هند زندگی می کرد. با این حال، این موضوع برای بسیاری از کسانی است که در تعاریف کلمات انگلیسی مورد استفاده در ترجمه ها گیر کرده اند. به عنوان مثال، مردم دوست دارند با اولین مورد از چهار حقیقت شریف بحث کنند…
-
تبریک عید فطر
عید فطر که توسط مسلمانان در سراسر جهان پس از یک ماه روزه داری و با رویت ماه نو جشن گرفته می شود، در تقویم مذهبی اسلامی اهمیت زیادی دارد.
-
چرا باید از ملت مظلوم فلسطین و روز جهانی قدس دفاع کرد؟
سبحان الذی أسری بعبده لیلاً من المسجد الحرام إلی المسجد الأقصی... (اسراء / آیه 1) خداوند بزرگ در سال دهم بعثت، محمد رسولالله را در یک شب مبارک از مسجدالحرام، یعنی از کنار کعبه مقدس، به کشور فلسطین و کنار مسجدالاقصی منتقل ساخت
-
رسوم مردم افغانستان در تجلیل از عید سعید فطر
مردم مسلمان افغانستان از عید سعید فطر با آداب و رسوم کهن خود به گرمی استفبال می کنند و در این روز با ظاهری آراسته، پس از ادای نماز عید و زیارت قبور، به دست بوس بزرگان می روند و قدردان نعمت های خداوند می شوند.
-
نوروز؛ جشن ممنوعه در فرهنگ طالبان
گرمای ملایم روزانه بر شهر کابل تابیده ولی بازارها سرد و خاموشند. خیابان و کوچههای پل سرخ، که همیشه در آستانهی نوروز پر از جنبوجوش بود، حالا رخوتی سنگین را به دوش میکشد.
-
ادامه ممنوعیت آموزشی دختران؛ دیگر صدای زنگ مکتب نواخته خواهد شد؟
چهارمین سال ممنوعیت آموزشی دختران در حکومت طالبان
این چهارمین سال تعلیمی است که بدون حضور دختران در مدارس کشور آغاز میشود.
-
سینمای پاکستان در عید فطر
عید فطر امسال، طیف گستردهای از فیلمها در سینماهای پاکستان اکران خواهند شد. ترکیبی از فیلمهای هالیوودی، فیلمهای پنجابی هندی و فیلمهای پاکستانی، از جمله برخی بازاکرانها، در برنامه اکران قرار دارند.
-
کمک های بنیاد الخدمت پاکستان به غزه
این کمپین با استقبال گسترده داوطلبان، از جمله دانشجویان دانشگاههای مختلف، خبرنگاران و افراد از اقشار گوناگون جامعه مواجه شد که همگی برای حمایت از این اقدام بشردوستانه گرد هم آمدند.
-
خیابان غذا در راولپندی پاکستان در ماه رمضان
کرتارپوره در مرکز راولپندی قرار دارد و در دوره استعمار بریتانیا، محلهای متعلق به جامعه سیکها و یکی از مناطق تجاری اصلی شهر بود. اما با گذشت زمان و تغییر ترکیب جمعیتی، این منطقه به قطب مهم غذا تبدیل شد و اکنون یکی از معروفترین خیابانهای غذا در پاکستان محسوب میشود، بهویژه در ماه رمضان که…
-
نگاهی به طرح جامع توسعه گردشگری در پنجاب
یکی از نکات برجسته این طرح، راهاندازی نخستین اپلیکیشن جامع گردشگری پنجاب با نام "پنجاب باشکوه" بود. این اپلیکیشن امکاناتی از جمله تورهای مجازی از ۱۷۰ مقصد گردشگری، رزرو هتل، خدمات تحویل غذا و کمکرسانی هوشمند مبتنی بر چتبات برای اطلاعات گردشگری را فراهم خواهد کرد.
-
مسجد مانسهره ؛ نماد وحدت شیعه و سنی در پاکستان
در حالی که در برخی مناطق پاکستان، از جمله منطقه کرم در خیبر پختونخوا، درگیریهای فرقهای و خشونتهای مذهبی در سال گذشته تیتر اخبار را به خود اختصاص دادهاند، در همین استان و در ناحیه مانسهره، روستایی وجود دارد که در آن شیعیان و اهل سنت نهتنها از یک مسجد مشترک برای اقامه نماز استفاده میکنند،…
-
اعتماد مردم پاکستان به علمای اسلامی و اندیشمندان دینی
یافتهها نشان میدهد که علمای دینی همچنان تأثیر قابلتوجهی در جامعهی پاکستان دارند، بهویژه در مناطق روستایی که میزان اعتماد بیشتر است. این نظرسنجی بر نقش مستمر علما در شکلدهی به افکار عمومی، گفتمان دینی و ارزشهای اجتماعی در سراسر کشور تأکید دارد.
-
روز جهانی قدس روز تجدید پیمان برای حمایت از مردم فلسطین و آزادی مسجدالاقصی است
سکوت زمامداران اسلامی و جهانیان در برابر قتلعام مردم غزه یک جنایت تاریخی است
-
بحث درباره دینداری: یک چشمانداز اجتماعی-اقتصادی
برداشت رایج این است که طبقات فرودست جامعه به دلیل مشکلات اقتصادی و دسترسی محدود به آموزش رسمی، بیشتر در معرض ایدئولوژیهای مذهبی افراطی قرار دارند. به عنوان مثال، طالبان افغان عمدتاً متشکل از دانشجویان مدارس دینی و جوانانی از مناطق روستایی و فقیر این کشور هستند. در پاکستان نیز، بسیاری از بمبگذاران…
-
رمضان و سنتهای پشتون
رمضان المبارک در جهان اسلام ماه مقدس و سرشار از معنویت است که فرصتی برای روزهداری، عبادات و ترویج نیکیها فراهم میآورد. در فرهنگ پشتون، این ماه با ارادت و اشتیاقی وافر گرامی داشته میشود. طی این ایام، مهماننوازی سنتی، عبادات جمعی و تهیه غذاهای ویژه از جلوههای بارز این فرهنگ محسوب میشود.…
-
به نوروز و آیینهای باستانی جفا شده است
نوروز با وجود اینکه هزاران سال تاریخ دارد و نمیشود تاریخ مشخصی برای آغاز آن پیدا کرد، به دلیل اینکه با طبیعت سروکار داشته ـ یعنی با تغییر ایام و گردش فصول و نو شدن سال رابطه داشته ـ بنابراین همیشه از روزی که خلقت زمین و طبیعت و انسان بوده، باید بوده باشد.
-
پس از منعشدن زنان از کار، تسلیم نشدم
به رغم محدودیتهای گسترده بر زنان در افغانستان، تعدادی از زنان توانسته¬اند در حوزههای مختلف کاری فعالیت خود را ادامه دهند و حتی زمینهی کار را به دیگر زنان نیز فراهم کنند.
-
خدا و ادیان متعدد
از نخستین هزارههای تمدن بشری، مفهوم یک الوهیت—یک موجود الهی که مسئول آفرینش و حاکمیت بر جهان است—در ذهن انسانهای متفکر شکل گرفت. این اندیشهی بنیادین در نهایت به باور به جهان پس از مرگ منجر شد، مفهومی که جوامع انسانی را به شدت تحت تأثیر قرار داد و الهامبخش شکلگیری ایدئولوژیهای دینی مختلف…
-
رمضان و لِنت ؛ تفاوت روزه مسلمانان و مسیحیان
پیروان مسیحیت معتقدند که لِنت (Lent) یادآور فداکاری حضرت عیسی (ع) است. بر اساس انجیل، حضرت عیسی (ع) پیش از مصلوب شدن، 40 روز را در بیابان به روزه و عبادت پرداختند. مسیحیان برای گرامیداشت این قربانی، در ایام لِنت، خود را محدود کرده، عبادت را افزایش داده و به اعمال نیک میپردازند.
-
مقایسهی جشن لوهری و نوروز: میراث فرهنگی و آیینهای جشن
مقایسهی جشن لوهری و نوروز
با وجود تفاوتهایشان در ریشههای تاریخی و نمادپردازی فرهنگی، هر دو جشن لوهری و نوروز بازتابی از رابطهی عمیق میان جوامع انسانی و طبیعت هستند و بر مفاهیمی همچون تجدید، مقاومت و شادی جمعی تأکید دارند.
-
قطعنامه تاریخی که راه را برای پاکستان هموار کرد
۲۳ مارس ۱۹۴۰ نقطه عطفی در تاریخ شبهقاره محسوب میشود. این روز نوری از امید برای مسلمانان هند بریتانیا بود که آرزوی سرزمینی را داشتند که بتوانند بر اساس ارزشهای دینی، فرهنگی و اجتماعی خود زندگی کنند. این روز مسیر را برای تأسیس پاکستان هموار کرد، که هفت سال بعد به واقعیت پیوست. گردهمایی تاریخی…
-
ستیز طالبان با نوروز جهانی؛ استقبال بیسابقه از جشن نوروز در فضای مجازی
طالبان با تسلط بر افغانستان؛ بسیاری از مناسبتهای رسمی، از جمله نوروز را از تقویم حذف کرده و مردم را از تجلیل آن منع کردهاند.
-
تکرار تاریخ؛ افغانستان بدون سینما
در دوره نخست حکومت طالبان در دهه ۱۹۹۰، تماشای فیلم، رفتن به سینما و حتی گوش دادن به موسیقی ممنوع بود.
-
«نورمحمد» مشهور به خلیفه پنجشیر
در زمان حکمرانی امیر عبدالرحمانخان در افغانستان، مشاهیر فرهنگی پنجشیر در کتاب «سردار قدوسخان پنجشیری؛ از قیام علیه امیر عبدالرحمانخان تا اعلام پادشاهی» شامل سه گروه از ملاها، شاعران و صوفیها دستهبندی شده اند.
-
رسم و رسوم نوروز در افغانستان
نوروز باستانی یکی از جشن¬های طبیعی آریائیان است که از ۶۰۰۰ سال قبل تاکنون در سرزمین آریانا تجلیل می گردد. نوروز در روز اول فرودین سال هجری شمسی که آغاز فصل بهار است جشن گرفته میشود.
-
محمد ایوب جمالی
معرفی شخصیتهای همسو پاکستان از جمله محمد ایوب جمالی،یک شخصیت برجسته و حرفهای در حوزه هنر و فرهنگ پاکستان است .