• تأثیر فرهنگی ایران در چیترال

    تأثیر فرهنگی ایران در چیترال

    چیترال، واقع در شمال پاکستان، منطقه ای است که به خاطر مناظر خیره کننده و میراث فرهنگی غنی خود مشهور است. در طول قرن‌ها، این منطقه تحت تاثیر فرهنگ ایرانی (فارسی) بوده است. نزدیکی تاریخی و جغرافیایی چیترال به ایران و همچنین قرن ها تعامل از طریق تجارت، مذهب و فتوحات، اثری ماندگار در فرهنگ آن بر…

  • جای خالی وزرای مسلمان در دولت جدید سریلانکا

    جای خالی وزرای مسلمان در دولت جدید سریلانکا

    علی‌رغم اینکه ۷۰ درصد مسلمانان سری‌لانکا به دولت قدرت ملی خلق (NPP) رای دادند، دولت جدید هیچ نماینده‌ای از مسلمانان را در کابینه جدید منصوب نکرده است.

  • تخریب کاری‌های عناصر تروریستی و مردم بلوچ

    تخریب کاری‌های عناصر تروریستی و مردم بلوچ

    بنده چندین بار تلاش کردم که نه تنها نهادهای قدرتمند دولتی، بلکه حتی نزدیک‌ترین دوستان خود را از دغدغه های جوانان بلوچ و اجحافی که در حق آنان صورت می گیرد، آگاه کنم که اغلب این دوستان ناراحت می شدند.

  • 100 گنجینه از میراث فرهنگی ناملموس بلوچستان

    100 گنجینه از میراث فرهنگی ناملموس بلوچستان

    بلوچستان سرزمینی است غنی از فرهنگ، جایی که قبایل بلوچ، پشتون و هزاره هر یک رسوم، غذاها، هنرها و بازی‌های خاص خود را دارند ولی آنگونه که باید در سطح جهان معرفی می شد، نشده است. درخصوص شبیر احمد کاکر معاون پیشین مدیرکل در اداره فرهنگ و آرشیوهای بلوچستان و یکی از معدود کارمندان فعلی دولت با انتشارکتابی…

  • سوء تفاهم‌ها درباره بلوچستان

    سوء تفاهم‌ها درباره بلوچستان

    ایالت پهناور بلوچستان، با همة تنوع فرهنگی که دارد، هنوز درمیان مردم جهان به درستی شناخته نشده است و برداشت های نادرست نسبت به این ایالت در اذهان اکثر مردم جهان وجود دارد. این مقاله به برخی از سوء تفاهم ها می پردازد که راجع به بلوچستان یافت می شود.

  • حمله اسرائیل به ایران و ایران اقبال دوست

    حمله اسرائیل به ایران و ایران اقبال دوست

    حمله اسرائیل به ایران، احساسات مردم ایران را به شدت برانگیخت و تمایل به واکنش در همه جا دیده می‌شد. پس از این حمله در دانشگاه تهران پوسترهای جدید و تصاویر شهدا به چشم می‌خورد.

  • بلوچستان: میدان جنگ کشمکش‌های جهانی!؟

    http://icronewsroom.getnews.ir/news.xhtml?ic=21808&tab=1#newsForm:newsTab:publishTab

    بلوچستان: میدان جنگ کشمکش‌های جهانی!؟

    بلوچستان در شب هنگام ۲۶ اوت (05 شهریور 1403)، زمانی به صحنه‌ رقص مرگ تبدیل شد که تروریست‌ها با ۴۴ حمله هماهنگ علیه ایستگاه‌های پلیس، خطوط راه‌آهن، بزرگراه ها و مواضع نظامی، جان ۷۳ نفر را گرفتند. به گفته‌ مقامات محلی، تا عصر آن روز، درگیری‌ها با تروریست‌ها منجر به شهادت ۳۸ غیرنظامی و ۲۴ سرباز…

  • تأثیر احتمالی جنگ ایران و اسرائیل بر بلوچستان

    تأثیر احتمالی جنگ ایران و اسرائیل بر بلوچستان

    ماه گذشته، در نتیجه بمباران اسرائیل در بیروت پایتخت لبنان، سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان به شهادت رسید. ایران در واکنش به شهادت سید حسن نصرالله حدود 200 موشک بالستیک را در شب سهشنبه گذشته به سوی اسرائیل شلیک کرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در بیانیه ای اعلام کرد که هدف از این…

  • مدرسه هنر و معماری ایندوس کراچی

    مدرسه هنر و معماری ایندوس کراچی

    این بزرگترین و مهم ترین موسسه آموزشی هنر، نساجی و معماری خصوصی در کراچی است که به عنوان نهاد غیرانتفاعی و غیر دولتی فعالیت می کند و دوره های آموزشی باکیفیت در زمینه هنر نقاشی، مجسمه سازی، طراحی، نساجی و معماری را به علاقمندان ارایه می دهد. این مرکز از سوی کمیسیون آموزش عالی پاکستان به عنوان…

  • صنعت فیلم پاکستان

    صنعت فیلم پاکستان ؛ تاریخچه‌ای پر فراز و نشیب

    صنعت فیلم پاکستان

    صنعت فیلم پاکستان، از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۴۷، همواره تأثیری عمیق بر فرهنگ و جامعه این کشور داشته است. سینمای پاکستان که با نام "لالی‌وود" شناخته می‌شود، با وجود رقابت با هالیوود آمریکا و بالیوود هند، توانسته هویتی مستقل برای خود ایجاد کند.

  • افزایش دانشجویان سریلانکایی در ایالات متحده

    افزایش دانشجویان سریلانکایی در ایالات متحده

    بر اساس گزارش سالانه Open Doors، شمار دانشجویان سریلانکایی در ایالات متحده ۱۰ درصد افزایش یافته است

  • رشد چشمگیر سریلانکا در کارآفرینی

    رشد چشمگیر سریلانکا در کارآفرینی

     سریلانکا در ارتقای کارآفرینی پیشرفت چشمگیری داشته است و بر اساس گزارش آژانس فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICTA)، این کشور در رتبه چهارم جدول جهانی شبکه کارآفرینی (GEN) قرار گرفته است.

  • دانشکده  "اسماعیل یوسف " بمبئی و بخش فارسی آن

    دانشکده "اسماعیل یوسف " بمبئی و بخش فارسی آن

    دانشکده اسماعیل یوسف،که امروزه به «College I Y » نیز شناخته می شود، چهارمین دانشکده قدیمی بمبئی است که توسط دولت ماهاراشترا اداره می گردد. این دانشکده قدیمی در منطقه جوگشوری در سمت شمال و غرب بمبئی واقع شده است. احداث این دانشکده در سال ۱۹۲۴ با حضور سر لزلی اورم ویلسون فرماندار و نماینده…

  • تصوف و کنش گران اصلی آن در پاکستان

    وضعیت و تحولات تصوف و کنش گران اصلی آن در پاکستان

    تصوف و کنش گران اصلی آن در پاکستان

    تصوف، یکی از شاخه‌های مهم و عمیق اسلامی است که در طول تاریخ تأثیرات زیادی بر فرهنگ‌ها، جوامع و حتی سیاست‌های مختلف کشورهای مسلمان داشته است. این جنبش معنوی، که ریشه در آموزه‌های قرآن و حدیث دارد، به‌طور عمده بر تزکیه نفس، جست‌وجوی حقیقت، و ارتباط مستقیم و بی‌واسطه با خداوند تأکید می‌کند. در…

  • آرامگاه جهانگیر: باغ و معماری به سبک ایرانی

    آرامگاه جهانگیر: باغ و معماری به سبک ایرانی

    مقبره جهانگیر پس از مرگ امپراتور مغول در سال 1627 ساخته شد و در سال 1637 در زمان سلطنت پسر و جانشین وی شاه جهان تکمیل شد.

  • حزب رئیس جمهور دیسانایکه، پیروز انتخابات پارلمانی سریلانکا

    حزب رئیس جمهور دیسانایکه، پیروز انتخابات پارلمانی سریلانکا

    حزب ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) به رهبری رئیس جمهور آنورا کومارا دیسانایاکه با کسب ۱۵۹ کرسی در انتخابات پارلمانی پنجشنبه (۱۴ نوامبر) اکثریت دو سوم پارلمان را به دست آورد.

  • انقلاب بعدی در بنگلادش، انقلابی اسلامی خواهد بود

    انقلاب بعدی در بنگلادش، انقلابی اسلامی خواهد بود

    میا غلام پرور دبیرکل جماعت اسلامی در همایش اعضای این جماعت در شهرستان کوشتیا گفت: " اگر بعد از انقلاب 5 اوت (سقوط دولت شیخ  حسینه و فرار او به هند) انقلاب دیگری رخ دهد، یک انقلاب اسلامی خواهد بود. همه برادران و خواهران حزب باید برای آن انقلاب اسلامی آماده باشند. "

  • مسلمانان و انتخابات پارلمانی در سریلانکا

    مسلمانان و انتخابات پارلمانی در سریلانکا

    گاهی سیاسی پس از آرگالایا (تظاهرات علیه دولت) که منجر به پیروزی آنورا کومارا دیسانایاکه (AKD) به عنوان رئیس‌جمهور جدید کشور شد، تأییدی بر تغییر نظام بود

  • کتاب : * خواهیم دید * «عدالت برای یک مسلمان در این کشور، به آرزویی آرمان‌شهری تبدیل شده است»

    کتاب مصور با عنوان"خواهیم دید" با الهام از شعری از شاعر اردو زبان، "فیض احمد فیاض"، که بعدها بصورت شعاری برای جنبش اعتراض به " قانون اصلاح شهروندی" درآمد، توسط "آصف مجتبی" و "محمد مهربان" گردآوری و مستند سازی شده است. اعتراضاتِ شاهین باغ در حومه دهلی علیه قانون اصلاح شهروندی بیش از ۱۰۰ روز…

  • انتخابات عمومی سریلانکا، چرخش یا ثبات

    انتخابات عمومی سریلانکا، چرخش یا ثبات

    پنجشنبه ۱۴ نوامبر روز انتخابات عمومی در سریلانکاست. کارزار تبلیغات برای انتخابات به پایان رسیده است. تا کنون، تبلیغات در سراسر کشور به صورت آرام برگزار شده است

  • شباهت ها و تفاوت های مودی و ترامپ

    شباهت ها و تفاوت های مودی و ترامپ

    ترامپ و مودی، علی‌رغم شباهت ها و تفاوت ها، موج جدیدی از رهبری پوپولیستی و ناسیونالیستی را ارائه می‌دهند. هر دو آنها، نمادی از یک تغییر جهانی گسترده تر به سمت سیاست هستند، مستقیماً به توده ها متوسل می شوند، رسانه های سنتی و محدودیت های نهادی را دور می زنند و اهداف ملی گرایانه را بر چندجانبه…

  • یوتیوب بستر افراط گرایی در هند

    یوتیوب بستر افراط گرایی در هند

    ویپول کومار در مقاله ای با عنوان«سوپر چت:چگونه یوتیوب و کاربران آن با ایجاد نفرت کسب درآمد می کنند»، به مکانیسم های درآمدزایی یوتیوب، به ویژه سوپرچت و رابطه آن با محتوای افراطی و سخنان تنفرانگیز در این پلتفرم، بانگاهی انتقادی می پردازد و نشان می دهد که  سوپرچت همراه با اجرای ملایم سیاست‌های…

  • دانشگاه مومبای

    دانشگاه مومبای

    دانشگاه بمبئی که امروزه همگان آن را به نام دانشگاه مومبای می شناسند، دانشگاه دولتی با قدمت بیش از صد و پنجاه سال در کلانشهر مومبای پایتخت اقتصادی هند واقع شده است. دانشگاه مومبای یکی از بزرگترین دانشگاه های بزرگ جهان می باشد که بیش از پانصد و چهل و نه هزار دانشجو و دارای ۷۱۱ دانشکده می باشد.

  • بحران آموزشی در مدارس دینی بنگلادش

    بحران آموزشی در مدارس دینی بنگلادش

    در نظام آموزشی کشور ما پایانی بر مشکلات موجود وجود ندارد. در این سیستم آموزشی، به رفع مشکلات موجود، ارتقای کیفی و اصلاح آن، زیاد فکر شده است. اما در مقطعی از این روند اصلاحی، سیستم آموزشی  تقریباً نابود شد و در این روند، مدارس بزرگ دینی، به مدارس غیر دینی و دانشکده تبدیل شدند. متأسفانه، ما…

  • روند و وضعیت گردشگری میان ایران و پاکستان

    روند و وضعیت گردشگری میان ایران و پاکستان

    تبادلات گردشگری بین ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه با فرهنگ‌های غنی و تاریخ دیرینه، پتانسیل زیادی برای توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی دارد. ایران، با جاذبه‌های مذهبی، تاریخی و طبیعی خود، می تواند مقصدی جذاب برای گردشگران پاکستانی باشد، در حالی که پاکستان نیز با مناظر بکر و تنوع فرهنگی…

  • پربیننده ترین شبکه های تلویزیونی پاکستان

    پربیننده ترین شبکه های تلویزیونی پاکستان

    اولین کانال تلویزیونی پاکستان توسط سید واجدعلی از دوستان نزدیکی محمدعلی جناح و یکی از تاجران بزرگ پاکستان در تاریخ ۲۶ ماه نوامبر سال ۱۹۶۴ میلادی دوران حکومت رئیس جمهور ایوب خان با همکاری یکی از شرکت های ژاپنی بنام NEC و شرکت رسانه ای بریتانیا بنام Thomas Television International، در شهر لاهور…

  • زندگی پیچیده زوج های هندو-مسلمان در هند

    زندگی پیچیده زوج های هندو-مسلمان در هند

    «آشیس روی»، نویسنده کتاب «صمیمیت در بیگانگی: مطالعه روانکاوانه روابط هندو و مسلمان»، زندگی ظریف و اغلب چالش برانگیز زوج های هندو-مسلمان را در چشم انداز اجتماعی-سیاسی هند بررسی می کند. این روابط اغلب به عنوان نوعی«خیانت مذهبی» اغلب تحت عنوان تحقیرآمیز«جهاد عشق»، قرار می‌گیرد. هدف او این است…

  • "هند محوری" کردن آموزش

    "هند محوری" کردن آموزش

    آپورواناند در مقاله ای با عنوان« دینانات باترا: کارشناس آموزشی که علیه دانش جنگید» می نویسد او از طریق ایجادکمپین‌هایی برای تبدیل آموزش «هند محور» به شدت بر چشم‌انداز آموزشی هند تأثیر گذاشت. البته رویکرد او بیشتر در مورد «سانسور ایدئولوژیک» بود تا «غنی سازی آموزشی».

  • چرا غذا خوری های های پر از طعم و فرهنگ ایرانی در کراچی بسته می شوند؟

    چرا غذا خوری های های پر از طعم و فرهنگ ایرانی در کراچی بسته می شوند؟

    ورود اتباع ایرانی به شبه قاره از قرن‌ها ادامه داشته است، اما ورود جمعیت ایرانی به شهرهای مدرن اینجا و مشارکت در تجارت را می‌توان به اوایل قرن بیستم ردیابی کرد. ماروی مظهر، یکی از معماران و پژوهشگران محلی، می گوید که ایران در قرن بیستم از لحاظ امنیت و اقتصاد وضع خوبی نداشت. در این قرن، آشفتگی،…

  • معرفی کتاب "حماس" نوشته ی علی احمد مبرور

    معرفی کتاب "حماس" نوشته ی علی احمد مبرور

    کتاب "حماس" (در داخل و خارج از جنبش آزادیبخش فلسطین) عنوان اثری تحقیقاتی است که توسط آقای علی احمد مبرور به زبان بنگالی به رشته تحریر درآمده و در داکا - بنگلادش منتشر شده است. این کتاب سه نوبت به چاپ رسیده است و چاپ سوم آن در فوریه ۲۰۲۳ م وارد بازار نشر شده و در معرض خرید و مطالعه علاقمندان…