-
موسسه آموزشی دولتی هنر و علوم اجتماعی واسانترو نایک و بخش زبان و ادبیات فارسی آن
بخش زبان و ادبیات فارسی موسسه دولتی هنر بمبئی
موسسه دولتی هنر و علوم اجتماعی واسانترو نایک در سال ۱۸۸۵ با نام «کالج موریس» تأسیس شد، یکی از قدیمیترین دانشکده ها عمومی در شهر ناگپور ایالت ماهاراشترا، هند است. نام خود را از سر وزیر سابق ایالت ماهاراشترا، مرحوم واسانترائو نایک، که از فارغ التحصیلان این دانشکده بود، گرفته است. این دانشکده…
-
معرفی دانشگاه دولتی بی نظیر بوتو در کراچی
در شهر کراچی، ده ها دانشگاه دولتی وجود دارد که با تدبیر دولت ایالتی در بخش های مختلف این شهر بزرگ پراکنده شده اند تا دانشجویان هر منطقه به راحتی بتوانند با صرف هزینه و وقت اندک به تحصیلات عالیه بپردازند. دانشگاه بی نظیر بوتو نخست وزیر اسبق پاکستان که در شهر راولپندی در نزدیکی پایتخت پاکستان…
-
مسجد سه گنبدی نارسینگدی، یادآور معماری با عظمت دوران گورکانی
مسجد تاریخی سه گنبدی در نارسینگدی حتی پس از گذشت حدود ۳۰۰ سال نیز همچنان قد علم کرده و گواهی بر میراث غنی باقی مانده از معماری مسلمانان در دوران مغول است. این مسجد که در "پالاش" در "پارولیا" واقع شده است، همچنان به عنوان یک نقطه عطف مذهبی و معماری جلب توجه می کند و عظمت صنعت و هنر معماری مغول…
-
دانشگاه علوم مدیریت لاهور (LUMS)
دانشگاه علوم مدیریت لاهور بعنوان یک دانشگاه ملی بوسیله گروهی از مدیران موسسات صنعتی و مالی بخش خصوصی از جمله سید بابر علی شاه در سال ۱۹۸۵م در لاهور تاسیس گردید
-
دانشگاه فنی و مهندسی لاهور (UET)
این دانشگاه با دانشگاه کارولینای جنوبی، دانشگاه منچستر و دانشگاه کوئین مری لندن همکاری قوی دارد و همچنین در پاکستان یک اداره تحقیقاتی و ترویج خدمات مشاوره ایجاد کرده است که برای ارتقا و سازماندهی فعالیت های تحقیقاتی تلاش می کند.
-
دانشگاه سوپریور پاکستان
دانشگاه سوپریور تعهد قوی به حضور مثبت در جوامعی که در آنها فعالیت میکند، دارد، چه در منطقه محلی و چه در سطح جهانی. با ارائه ۱۶۵ برنامه تحصیلی در ۷ پردیس در سراسر پاکستان و جهان، این دانشگاه محیط آموزشی متنوع و پویایی را برای دانشجویان فراهم میکند.
-
دانشگاه جی سی لاهور (دانشگاه گاورمنت کالج لاهور)
دانشگاه جی سی لاهور از قدیمی ترین موسسه آموزش عالی در پاکستان می باشد که در سال ۱۸۶۴م توسط دولت انگلیس تحت عنوان دانشکده دولتی (گاورمنت کالج) در شهر لاهور تاسیس گردید و پس از ارتقاء به سطح دانشگاه در سال ۲۰۰۲ نیز کلمه "کالج" برای حفظ جایگاه تاریخی با عنوان این موسسه باقی مانده است.
-
قلعه بالاحصار:ارگ بمی در پیشاور
قلعه بالاحصار، یکی از مهمترین بناهای تاریخی در شهر پیشاور، ایالت خیبرپختونخوا پاکستان، به عنوان نمادی از تحولات تاریخی و سیاسی این منطقه شناخته میشود. برخی از مورخان بر این باورند که این قلعه تاریخی قبل از قرن هفتم پس از میلاد وجود داشته است، زیرا زمانی که سیاح چینی هیوئن تسانگ در سال 630…
-
شهر سرخ، میراث فرهنگی جهان
ولایت بامیان، دارای شگفتیها و عجایت طبیعی و انسانی بسیاری است. شهر غلغله، شهر سرخ( شهر ضحاک) و بودای بامیان از معروفترین بناهای تاریخی این ولایت به شمار میرود.
-
هیئت مرکزی سانسور فیلم (CBFC) در پاکستان
هیئت مرکزی سانسور فیلم (CBFC) بهعنوان یک نهاد وابسته به وزارت اطلاعات و پخش فعالیت میکند. این هیئت، نهاد اصلی نظارتی است که به بررسی، طبقهبندی و سانسور فیلمها، تریلرها و مستندها برای نمایش عمومی در پاکستان میپردازد. این نهاد اطمینان حاصل میکند که فیلمها با استانداردهای قانونی و اخلاقی…
-
صندوق مالی فیلم و درام (FDFF) پاکستان
صندوق مالی فیلم و درام (FDFF) گامی اساسی برای احیای صنعت سینما و درام پاکستان است. دولت از طریق مشوقهای مالیاتی، کمکهای مالی، و محدودیت بر محتوای خارجی در تلاش است تا تولیدات داخلی را تقویت کند.
-
اعتقاد و باور تاریخی مردم در مورد شهر «آی خانم»
سنگ بنای شهر «آی خانم» با قدمتی حدود سیصد سال قبل از میلاد مسیح؛ به دست اسکندر مقدونی نهاده شده و به شهر «ماه بانو» نیز شهره است.
-
منار علم و جهل یادگار پیروزی بر شورش ملای لنگ
کابل، پایتخت اشکها و لبخندهاست. دیاری که سالها جنگ و آشوب نتوانسته روح آرام و تمدن غنی آن را از بین ببرد. آثار و اماکن تاریخی موجود در این شهر گواهی بر هنر و مهارت و علم افغانستانیها است.
-
عمارت باشکوه بیدی محل در راولپندی
حویلی خیم سینگ بیدی ، که به بیدی محل نیز معروف است، یک عمارت باشکوه قرن نوزدهمی است که توسط خیم سینگ بیدی (۱۸۳۲–۱۹۰۵) ساخته شده است. او یکی از زمینداران برجسته، مصلح اجتماعی و خیرخواهان دوره خود بود و ادعا میکرد که از نوادگان مستقیم گورو نانک، بنیانگذار آیین سیک، است.
-
شرکت تهیه و پخش فیلم ای وی ام AVM Productions هند
استودیوی تولید فیلم ای وی ام AVM Productions یکی از قدیمی ترین استدیوهای تولید محصولات فیلم و سریال در هند می باشد که توسط آقای A. V. Meiyappa Chettiar در سال ۱۹۴۵ تأسیس گردید.
-
شرکت تولید و پخش «فیلم یش راج» Yash Raj Films هند
یاش راج فیلم (YRF) ، شرکت تولید و پخش فیلم در بمبئی هند می باشد که توسط فیلمساز معروف یاش چوپرا در سال ۱۹۷۰ تأسیس شد. از سال ۲۰۱۲، این شرکت توسط پسرش آدیتیا چوپرا اداره می شود. این شرکت عمدتاً فیلم های هندی و صنعت بالیوود را تولید و پخش و در بسیاری از سینماها اکران می کنند.
-
" تخت رستم "در افغانستان
تخت رستم اثر تاریخی است که مهم ترین دلیل شهرت جهانی سمنگان است.
-
"شهر غلغله بامیان؛ میراث فرهنگی جهان" در افغانستان
شهر غلغله یک مکان باستانی در ولایت بامیان است که در سده ششم میلادی ساخته شده بود.
-
انجمن حسینیه خواجگان نارووالی لاهور
انجمن حسینیه خواجگان نارووالی با گذشت ۱۱۸ سال، به یک سازمان منظم و فعال در حوزههای مختلف اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده است.
-
دانشکده علوم انسانی و بازرگانی صمدیه منطقه بیهوندی هند
دانشکده علوم انسانی و بازرگانی صمدیه در سال ۲۰۰۳ میلادی با هدف ارائه خدمات آموزش عالی به بخش های محروم جامعه به ویژه مسلمانان در مقطع کارشناسی تحت تراست آموزشی و رفاهی بافندگان تاسیس گردید. این دانشکده در زمین به مساحت ده هزار متربع به همراه مقاطع دبستان تا دبیرستان واقع شده است.
-
مسجد شاه دو شمشیر افغانستان
در مرکز شهر کابل که همیشه مملو از جمعیت و تردد ماشین ها و چرخ ها می باشد؛ گنبدی آبی رنگ با دو مناره در کنار رودخانه کابل وجود دارد که می توان آن را اولین مسجد در شهر کابل نامید.
-
" قلعه فریدون یا شهر کهنه" افغانستان
در نزدیکی ولایت فراه، بنایی تاریخی با نام «قلعه فریدون» قرار دارد. قلعه فریدون که به «شهر کهنه» نیز معروف است، یکی از قدیمی ترین آثار باستانی افغانستان میباشد.
-
" قلعه بالاحصار کابل "، مکان ارزشمند تاریخی
«قلعه بالاحصار»، یکی از اماکن تاریخی ولایت[استان] کابل است. قدمت این قلعه به پیش از اسلام برمیگردد و در حدود قرن پنجم میلادی ساخته شده است.
-
خانقاه بهاءالدین؛ خانه پدری مولانا در افغانستان
«خانقاه بهاءالدین»، مکان تاریخی است که برخی از تاریخنویسان افغانستان، آن را زادگاه مولانا جلال الدین بلخی می دانند.
-
باغ بابرشاه؛ از تفرجگاه فرمانروایان تا تفریحگاه شهروندان کابل
«باغ بابر» در سال۱۵۰۴ میلادی توسط ظهیرالدین محمد بابر از پادشاهان هندی- مغولی ساخته شده است. بابرشاه علاقه زیادی به ساخت باغ و باغچه داشت. او در دوره حکمرانی خود بر افغانستان، هفت باغ در این کشور ساخت که چهار مورد آن؛ یعنی شهرآرا، وفا، استالف و بابر در کابل واقع شده است.
-
قدمت «منار جام» در غور
منطقه جام در ولایت غور در کنار دریای هریرود قرار دارد؛ رود خانه ای که منشاء آن در کوه های مرکزی افغانستان است و به سمت هرات و ایران سرازیر می شود. «منار جام» برگرفته از نام همین منطقه (جام)؛ به این نام معروف شده و ۶۵ متر ارتفاع دارد.
-
زیارتگاه امام زاده یحیی در افغانستان
امامزاده یحیی بن زید بنای ساختهشده روی قبر یحیی بن زید (۱۰۷-۱۲۵ق) در افغانستان است. یحیی بن زید معاصر با امام صادق(ع)، در قیام علیه بنیامیه در جوزجان کشته شد. مرقد او در فاصله ۱.۵ کلیومتری شهر سرپل در ولایت سرپل افغانستان در جنوب ولایت جوزجان واقع است.
-
گورستان پارسی: دریچهای به گذشته غنی راولپندی
این گورستان به طور رسمی توسط ست دورابجی کاوجی جوساوالا و ست نسرونجی جهانگیری بوغا شاهسای به یاد اجدادشان، جهانگیری فرامجی جوساوالا و ست هومسجی هورمسجی بوغا تأسیس شد. پیش از سال ۱۸۹۰، این مکان شامل قبرهای موقت بود و به عنوان یک گورستان رسمی شناخته نمیشد. امروزه، این گورستان شامل ۱۳۰ قبر است…
-
پارک جهانگیر کراچی گواهی بر درهم تنیدگی فرهنگی ایران و پاکستان
پارک جهانگیر کراچی بیش از یک پارک عمومی، به یک نمایشگاه کوچک فرهنگی از بافت اجتماعی متنوع کراچی تبدیل شده است. خانواده ها از هر طبقه و اقوام در اینجا دورهم جمع می شوند و فراتر از موانع اجتماعی و اقتصادی، کنار یکدیگر مشغول سرگرمی می شوند. کودکان در زمین های بازی به شادی می پردازند و دوستان…
-
معرفی بنیاد رفاهی JDC(Jafaria Disaster Cell) پاکستان
بنیاد رفاهی و خدماتی JDC یک مؤسسه خیریه عمومی و غیرانتفاعی است که توسط جمعی از افراد خیرخواه و با مدیریت سید ظفر عباس، فعال جوان و معروف اجتماعی شیعه در کراچی پاکستان به خدمات اجتماعی، بهداشتی درمانی، آموزشی برای تمامی افراد نیازمند فارغ از نژاد و دین و مذهب مشغول است و از موقعیت مطلوبی در…