-
تأثیر فرهنگی ایران در چیترال
چیترال، واقع در شمال پاکستان، منطقه ای است که به خاطر مناظر خیره کننده و میراث فرهنگی غنی خود مشهور است. در طول قرنها، این منطقه تحت تاثیر فرهنگ ایرانی (فارسی) بوده است. نزدیکی تاریخی و جغرافیایی چیترال به ایران و همچنین قرن ها تعامل از طریق تجارت، مذهب و فتوحات، اثری ماندگار در فرهنگ آن بر…
-
دانشکده "اسماعیل یوسف " بمبئی و بخش فارسی آن
دانشکده اسماعیل یوسف،که امروزه به «College I Y » نیز شناخته می شود، چهارمین دانشکده قدیمی بمبئی است که توسط دولت ماهاراشترا اداره می گردد. این دانشکده قدیمی در منطقه جوگشوری در سمت شمال و غرب بمبئی واقع شده است. احداث این دانشکده در سال ۱۹۲۴ با حضور سر لزلی اورم ویلسون فرماندار و نماینده…
-
آرامگاه جهانگیر: باغ و معماری به سبک ایرانی
مقبره جهانگیر پس از مرگ امپراتور مغول در سال 1627 ساخته شد و در سال 1637 در زمان سلطنت پسر و جانشین وی شاه جهان تکمیل شد.
-
دانشگاه مومبای
دانشگاه بمبئی که امروزه همگان آن را به نام دانشگاه مومبای می شناسند، دانشگاه دولتی با قدمت بیش از صد و پنجاه سال در کلانشهر مومبای پایتخت اقتصادی هند واقع شده است. دانشگاه مومبای یکی از بزرگترین دانشگاه های بزرگ جهان می باشد که بیش از پانصد و چهل و نه هزار دانشجو و دارای ۷۱۱ دانشکده می باشد.
-
دپارتمان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بمبئی
بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مومبای در سال ۱۹۶۴ میلادی فعالیت خود را با افتتاح بخش زبان فارسی در محیط دانشگاهی کالینا کلانشهر بمبئی یکی از دو محیط دانشگاهی خود دانشگاه مومبای آغاز کرد و در سال جاری شصتمین سال خود را با برگزاری «جشن بهار» با همت و همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران جشن…
-
معماری منحصر به فرد مسجد جامع بمبئی
مسجد جامع بمبئی، مسجدی به شکل مکعب نما با مساحتی بیش از هزار متربع مربع و به صورت دو طبقه در خیابان جانجیکار واقع شده است که توسط تراست مسجد جامع بمبئی اداره می گردد. در این مسجد کتابخانه نیز وجود دارد که در سال ۱۷۷۵ میلادی ساخته شده و دارای کتابخانه ای دیجیتال با نسخه های خطی کمیاب که از…
-
دانشگاه موراتووا سریلانگا
دانشگاه موراتووا یک دانشگاه دولتی مستقل است که در کاتوپتا، موراتووا، سریلانکا واقع شده است
-
«تخت باهی» مهمترین اثر بودیسم در پاکستان
تمدن گندهارا یکی از برجستهترین تمدنهای باستانی جنوب آسیا است که تأثیر زیادی بر هنر، فرهنگ، دین و معماری منطقه داشت. این تمدن در شمال غربی پاکستان کنونی و بخشهایی از شرق افغانستان قرار داشت و از حدود قرن ششم پیش از میلاد تا قرن پنجم میلادی، دوران اوج خود را سپری کرد. گندهارا به ویژه به عنوان…
-
صندوق بیت المال سریلانکا
صندوق بیت المال سریلانکا براساس قانون پارلمان در ۲۹ مارس ۱۹۵۷ بر اساس قانون مجلس ملی شماره ۹ در سال ۱۹۷۶، در سریلانکا تأسیس شد
-
مسجدی چوبی با قدمت ۶۵۰ ساله در پاکستان
مسجد امبورک که با قدمت چند صد ساله در منطقه شگر در بلتستان با چوب ساخته شده است، در سال ۱۳۷۳ میلادی توسط مبلغ اسلام میر سید علی همدانی، واعظ منطقه شگر بلتستان معماری شده بود. این مسجد با قدمتی ۶۵۰ ساله در سال ۲۰۰۵ میلادی توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگی معرفی شد.
-
معبد پاتینی و یتیم خانه فیل ها در سریلانکا
پاتینی خدای نگهبان در ادیان بودایی و هندوی سریلانکا است. هندوهای تامیل سریلانکا نیز او را به عنوان کاناگی امان می پرستند.
-
معرفی آکادمی سندوجان هند
یک موسسه تحسین شده در زمینه تحصیل و تحقیق در علوم طبیعی، اجتماعی و انسانی. آکادمی SINDUJAN سندوجان تحت قانون ثبت اعتماد عمومی و جوامع ثبت شده است. گواهینامه ۱۲A و ۸۰G (ماهاراشترا، هند) را دریافت کرده است و در پونا، ماهاراشترا - هند واقع شده است.
-
بزرگترین مجسمه کشف شده در جهان و موزه شهر تاریخی پیشاور
موزه پیشاور یکی از قدیمیترین و معتبرترین موزههای پاکستان است که در قلب شهر پیشاور، مرکز ایالت خیبرپختونخوا واقع شده است. این موزه که در سال ۱۹۰۷ میلادی تأسیس شد، از زمان تأسیس خود تا به امروز به عنوان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی و تاریخی کشور شناخته میشود.
-
مرکز زبان گیت وی در سریلانکا
مرکز زبان گیتوی که در سال ۱۹۹۹ تأسیس شد، به یک موسسه ارائهدهنده برتر دورههای زبان انگلیسی که منجر به کسب مدارک معتبر بینالمللی میشود، تبدیل شده است. با ثبت نام متوسط ۲۰۰۰ زبان آموز در سال، این مرکز مهارت های زبانی-گوش دادن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن- را از طریق درس های آموزشی، یادگیری…
-
دارالعلوم دیوبند هند
دارالعلوم دیوبند، یک مدرسه علمیه اسلامی (اهل سنت) در هند است که جنبش اسلامی دیوبندی سُنی در آن آغاز شد. دارالعلوم در ایالت اوتارپرادش یکی از مهمترین و بزرگترین مدرسههای علمیه اسلامی در هند و در جهان است. این شهر در دیوبند، شهری در ناحیه ساهارانپور، اوتار پرادش واقع شده است. این مدرسه توسط…
-
کندی شهر فرهنگی سریلانکا
کندی( Kandy) یکی از شهرهای بزرگ و مرکز استان مرکزی سریلانکا است. این شهر در ۷۰ مایلی پایتخت سریلانکا یعنی شهرکلمبو واقع شده است. این شهر تا سال ۱۸۱۵ پایتخت پادشاهی کندیان بود.
-
بنیاد آمریکایی پاکستان (APF)
کراچی : APF یک جامعه آمریکایی پاکستانی قدرتمند و متحد را در تمام مراحل زندگی تصور می کند - از جمله یک شبکه جوانان توانمند برای برقراری روابط پایدار و قوی تر بین ایالات متحده و پاکستان مورد نظر است. آنها معتقدند :جامعه پاکستانی آمریکا را توانمند کنید و بین ایالات متحده و پاکستان پل بسازید.
-
انجمن جعفریه کراچی
انجمن جعفریه صدهره انجمنی در کراچی است که از زمان تأسیس پاکستان یعنی سال ۱۹۴۷م فعال بوده است. سادهوره نام یک شهر بزرگ در منطقه انباله هند است. همه اعضای این انجمن متعلق به همان شهر هستند که در زمان استقلال به پاکستان مهاجرت کردند. به همین دلیل به انجمن جعفریه سادهوره نامگذاری شده است.
-
قلعه چهل برج؛ جلوهای از تاریخ افغانستان
یکی از عجایب تاریخی استان بامیان قلعه چهلبرج است. نام¬هایی مانند چهلستون، چهلدختران، چهلزینه، چهلبُوری، چهلچشمه، چهل حدیث، چهلبرج و… در تاریخ فرهنگی و سیاسی مردم افغانستان جایگاه خاصی دارد. قلعه تاریخی چهل برج همانند شهر ضحاک و نریمان و بربر از شهرهای نظامی و سلطنتی نیاکان مردم بامیان…
-
آنورادهاپورا منطقه باستانی سریلانکا (بخش اول)
آنورادهاپورا شهری در استان مرکزی شمالی سریلانکا است. در حال حاضر مرکز استان مرکزی شمال کشور است. با این حال، این شهر قبل از قرن سوم قبل از میلاد به عنوان پایتخت سریلانکا باستان شهرت یافت. براساس کتاب تاریخی سینهالی ماها وامسام، این شهر توسط انورادها که شاهزاده ویجایان را با ۷۰۰ دوست خود در…
-
زندگی در شبهای کراچی
کراچی، شهری که هرگز نمی خوابد و پس از غروب در نوری متفاوت زنده می شود. زندگی شبانه اینجا در مرکز شلوغ پاکستان مانند آهنربایی است که هرکسی را که به دنبال اوقات خوشی میگردند، جذب میکند. بنابراین، بیایید با هم برخی از سوژه های جالب زندگی شبانه کراچی را کشف کنیم. پس از تاریک شدن هوا برای سفر…
-
دانشگاه فدرال هنر، علوم و فناوری اردو- کراچی
کراچی: دانشگاه فدرال هنر، علوم و فناوری اردو یکی از دانشگاه های بزرگ و معتبر دولتی در پاکستان است که در اغلب رشته های آموزشی وتحقیقاتی رایج از جمله از هنر، علوم انسانی و علوم تجربی گرفته تا فناوری مدرن فعالیت دارد. این دانشگاه دارای سه پردیس در سراسر پاکستان است. پردیس مرکزی در اسلام آباد و…
-
موزه ملی کراچی، بزرگترین گنجینه آثار باستانی پاکستان
کراچی: موزه ملی کراچی ، برجستهترین و بزرگترین مؤسسه باستانشناسی در این کشور است که ازجایگاه برجسته ای از ارزش ملی برخوردار می باشد. این موزه شامل مجموعه ای غنی ازآثار باستانی است که فرهنگ رنگارنگ از مناطق مختلف پاکستان را به تصویرمی کشد. این موزه در سال1951در سالن "فریر" تأسیس گردید وجایگزین…
-
اداره مهاجرت و اشتغال خارج از کشور دولت پاکستان
کراچی: از زمان تأسیس این دفتر در سال 1971، بیش از 10 میلیون مهاجر به طور دقیق در اداره مهاجرت و اشتغال خارج از کشور ثبت نام کرده اند.در طول سال 2015، بیشترین تعداد پاکستانی ها (946571 نفر) به منظور اشتغال به خارج از کشور مهاجرت کردند.در طول سال 2024 (مه)، 281367 نفر به منظور اشتغال به خارج…
-
معرفی شورای هنر پاکستان کراچی
کراچی: شورای هنر پاکستان، کراچی در سال 1948 توسط گروهی از شخصیتهای ادبی، که در اصل به عنوان «انجمن هنرهای زیبای کراچی» شناخته میشد، تأسیس شد. در سال 1954 به دلیل کمک هایش به هنرهای زیبا و نمایشی در کشور به «شورای هنر پاکستان، کراچی» تغییر نام داد. این سازمان به طور رسمی در 10 مه 1955 تحت…
-
"قادیانیسم" در پاکستان
فرقه احمدیه پاکستان که به نام های میرزا غلام احمد قادیانی (رهبر دینی این فرقه)، فرقه احمدیه، فرقه قادیانی و فرقه میرزایی نیز شناخته می شود، یکی از اقلیت های غیر مسلمان پاکستان است که خود را مسلمان معرفی می کنند. به دلیل ادعای نبوت، بعد از پیامبر اسلام (ص) از سوی میرزا غلام احمد قادیانی، رهبر…
-
امام بارگاه های باستانی کراچی
کراچی: به محض شروع ماه محرم در اولین ماه سال هجری، دسته های عزاداری در بسیاری از مکان های عمومی از جمله امام بارگاه های کراچی برگزار می شود. علما و ذکر در مجالس و مجالسی که به یاد شهدای کربلا در بسیاری از مکانهای عمومی از جمله پارک نیشتر و تالار خلیق دینا در کراچی برگزار میشود.
-
راه اندازی مرکز رسمی آموزش زبان روسی در دانشگاه اردو - اسلام آباد
این مرکز با هزینه ای بالغ بر ۷۰ میلیون روپیه تحت حمایت گروه روابط بین الملل دانشگاه اردو فدرال و زیر نظر مرکز علوم و فرهنگ روسیه (ایوان دوستی) با حمایت دولت روسیه تأسیس شده است که معلمان روسی در آن زبان روسی را رایگان تدریس خواهند کرد۔
-
PACC چیست؟
کراچی: مرکز فرهنگی آمریکایی پاکستان ، که عموماً به عنوان PACC شناخته می شود، یک سازمان فرهنگی است که به معنای واقعی کلمه دو ملیتی است.
-
"بازار تاریخی قصه خوانی شهر پیشاور"
پیشاور یکی از قدیمی ترین شهرهای جنوب آسیا است که قدمت آن به بیش از 2500 سال قبل باز می گردد. این شهر در دوران باستان به نام "پوشکالاوتی" (Pushkalavati) شناخته می شد و بخشی از تمدن گندهارا بود که یک مرکز فرهنگی و تجاری مهم در منطقه بود.