نمایندگان سینمای ایران طی چند دهه گذشته، حضور مستمر و موفقی در جشنواره های سینمایی ایتالیا داشته اند و هنر سینما در ایران و سبک روایت تصویری سینماگران برجسته آن، در ایتالیا ناشناخته نیست.

مصطفی خرقه پوش تدوینگر ایرانی، جایزه تدوین برگزیده جشنواره فیلم "تورین" را برای تدوین فیلم سینمایی "درخت خاموش"     (Silenced Tree) ساخته "فایسال سویسال" دریافت نمود و فیلم تدوین شده توسط وی، به عنوان فیلم برگزیده این جشنواره نیز انتخاب گردید. ۱۳ فیلم داستانی، ۱۶ مستند و ۵۱ فیلم کوتاه در بخش رقابتی و ۳۱ فیلم داستانی در بخش غیررقابتی این جشنواره، به صورت حضوری و مجازی به نمایش گذاشته شدند. فیلم "درخت خاموش" ساخته "فایسال سویسال" کارگردان اهل ترکیه و تهیه کنندگی علی نوری اسکویی، محصول مشترک کشورهای ایران و ترکیه است. مصطفی خرقه‌پوش تدوینگر این فیلم، که همکاری با فیلمسازانی مانند داریوش مهرجویی، رخشان بنی‌اعتماد، مسعود کیمیایی و حسن فتحی و دریافت جوایزی مانند سیمرغ بلورین بهترین تدوین برای فیلم" دوئل"(1382) ساخته احمدرضا درویش  را در کارنامه دارد، اخیرا فیلم کوتاه "پل" (The Bridge)  ساخته‌ "رودریگ هامال"(Rodrigue Hamal)  محصول کشور کانادا را تدوین نموده است. علاوه بر این، تندیس بهترین فیلمبرداری هجدهمین دوره‌ جشنواره‌" فرانچسکو پازینتی" ایتالیا به "کریستین نویربرگر" و "مایکل ترون" مدیران فیلمبرداری فیلم کوتاه "سس اضافه" ساخته‌ علیرضا قاسمی، محصول کشور آلمان اهداء شد. این سومین جایزه‌ فیلم "سس اضافه" در بخش بهترین فیلمبرداری است. و در نهایت، سوسن پرور برای بازی در فیلم "بوتاکس" ساخته کاوه مظاهری، جایزه بهترین بازیگر زن هشتمین دوره جشنواره سینمایی تورین ایتالیا  را دریافت نمود. وی به این مناسبت پیامی را به این جشنواره ارسال نموده، که در بخشی از آن آمده است:  "این جایزه زمانی به دست من می‌رسد، که دنیا خوشحال نیست؛ بنابراین من هم مثل دنیا خیلی خوشحال نیستم. ممنون که با این جایزه باعث خوشحالی من شدید. امیدوارم یک روزی یک جشنواره‌ای باشد، که بی‌بهانه به تمام مردم دنیا جایزه بدهد، به خاطر مهربانی و به خاطر خیلی چیزهایی که شاید فراموش‌شان کرده‌ایم. تا این‌جوری تمام دنیا خوشحال باشند.

ملاحظات: نمایندگان سینمای ایران طی چند دهه گذشته، حضور مستمر و موفقی در جشنواره های سینمایی ایتالیا داشته اند و هنر سینما در ایران و سبک روایت تصویری سینماگران برجسته آن، در ایتالیا ناشناخته نیست؛ اما، افزایش اهداء جوایز به عوامل فنی آثار سینماگران ایرانی؛ یا محصولات مشترک سینمای ایران با دیگر کشورها و فعالیت های بین المللی این عوامل و موفقیت های آن ها، گویای  رشدی در بدنه سینمای ایران است، که اقبال به فیلمسازان مؤلف و صاحب سبک و سینمای هنری ایشان را، به صنعت سینمای ایران و عوامل فنی آن نیز توسعه بخشیده است.  

کد خبر 10493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =